Originally Posted by
Marilou
Θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι πλέον δεν ισχύει τιποτα απο ολα αυτα που λες στην πανελλήνιες εξετασεις ...
Το διαπιστωσα και εγω φετος με την κορη μου γιατι και εγω εδωσα και ξερω πολυ καλα τι υπηρχε τοτε και τι υπάρχει τωρα..
Οταν λεμε μερα με την νυχτα ...Στα σχολεια δεν γινονται καθολου μαθηματα ,πρεπει να εχεις τυχει βουνο για να πεσεις σε καθηγητη που να εχει την διαθεση να στα εξηγήσει ...οποτε ας ειναι καλα ο γονιος να εχει την οικονομική άνεση να σκαει ενα σκασμό λεφτα στα φροντηστηρια γιατι και εγω εκανα λογιστικη και δουλευω ανετα λογιστικα θεματα πλεον ,αλλα απο ενα σημειο και μετα ειχα σηκωσει τα χερια ψηλα και δεν μπορουσα να την βοηθησω οσο και να το ηθελα...
Μεχρι οι ιδιοι καθηγητες φροντηστηριων καθε χρονο διαβάζουν απιστευτες ωρες για να μπορέσουν να ανταποκριθουν στα πολυ απαιτητικα θεματα που βγαινουν καθε χρονια...
Καλα προετοιμασμενος δεν υπαρχει πλεον ειδικά στο θεμα των μαθηματικών και πολύ περισσότερο στην έκθεση ....
Φετος εγινε κυριολεκτική σφαγη γιατι πολυ απλα η βαθμολογία στο μαθημα της εκθεσης καθοριζεται απο τον βαθμολογητή...
Όταν η προσωπική αποψη του εκαστοτε βαθμολογητη έρχεται σε ρήξη με την αντικειμενική πραγματικότητα τι γινεται?
Οταν το υποκειμενικό συγκρούεται ευθέως με το αντικειμενικό, για ποια σωστή βαθμολογία να μιλήσουμε ...Καλως ή κακως αυτο ηταν απο ανέκαθεν ...αναλογα τις γνωσεις και την αντιληψη του εκαστοτε βαθμολογητη θα γινει και η αξιολογηση του γραπτου...ειναι το μονο μαθημα που και τελεια να εχεις γραψει αν η δικη σου παρουσίαση του θεματος δεν ταυτιζεται με την άποψή του δεν θα θα σε βαθμολογηση οπως θα σε βαθμολογουσε ενας αλλος που θα ταυτιζοταν απολυτα μαζι σου...
Φετος μας έσωσε λιγάκι που μπήκε και η Λογοτεχνία και εκει οι απαντησεις ηταν στάνταρ...παλι καλα ..
Φετος επισης ξεκινησε η βαθμολόγηση των γραπτων απο τους βαθμολογητές χωρις να έχουν σαφείς οδηγίες οι οποιες ήρθαν αφού τα γραπτά ειχαν πέρασει στη δεύτερης βαθμολόγηση τους ...
Αλλωστε ολο αυτο το αποδεικνειουν και οι τεραστιες αποκλείσεις που υπηρχαν και ενα μεγαλο ποσοστο γραπτών πήγαν και για τρίτη αναβαθμολογηση ...
Θα σου πω μονο το δικο μας παραδειγμα που σε ολα τα μαθηματα εγραψε 19,8-19,7 -18,0 και στο μαθημα της εκθεσης ο πρωτος μας βαθμολογησε με 11,6 και ο δευτερος με 17,3 ....φυσικα πηγαμε και σε τριτη η οποια δεν ειχε καμια σχεση με τις δυο προηγουμενες βαθμολογιες 16...
Ευτυχως πιασαμε τα μορια και δεν χρειαστικε να μπουμε στην διαδικασια των ενστάσεων ..Πολλοι ομως μπηκαν δυστηχως ...
Και εγω ειμαι ενα απλο παράδειγμα ...Υπαρχουν παιδια που κοπηκαν εξετιας της ασχετοσύνης ορισμενων βαθμολογητών αλλα και πολυ πιο λυπηρο γιατι το υπουργείο επετρεψε την βαθμολογια χωρις να εχουν στα χερια του τις σωστες οδηγιες ...
Αυτο ειναι πράγματι σφαγη ,σφαγή στα ονειρα και στους κοπους των παιδιων...
Και ειδικα στην χωρα μας που ξέρεις με τι προχειρότητα αντιμετωπιζονται πολλα τετοια σοβαρα ζητηματα ...
Οι απαιτουμενες αθλητικες δοκιμασιες για ενα κοινο παιδι που πηγαινει απλα σχολειο ειναι γολγοθας...δεν το πιστευα ουτε και εγω μεχρι που το ειδα ...
Και μιλαω παντα για γυναικες ...γιατι πολυ απλα οι γυναικες δοκιμαζονται στα ορια των αντρων...ειναι η ισοτητα που θελουμε να εχουμε ...επιτελους ομως τεθηκε θεμα στην βουλη για να αλλαξει αυτη η κατασταση ...
Τα αγορια αυτα τα ορια τα εχουν στο τσεπακι ,εξου και η αποψη σου.....
Στα κοριτσια ομως, αν το παιδι δεν κανει τουλαχιστον ενα εξαμηνο σκληρη προπονηση δεν προκειται να τα περασει...
Μιλαμε για αρτια φυσικη κατασταση και φυσικα στο χιλιαρι και στο κατοσταρι παιζει ρολο θεμα αντοχης και τεχνικης ....
Ασε η σφαιρα και το αλμα ....ο μονος γελοίος περιπατος ηταν το κολύμπι ...ενταξει τον χρονο τον κανει ανετοτατα και ενα παιδι που απλα ξερει μονο να επιπλέει και να κινεί τα χεράκια του...τοσο γελειο..
Υστερα τις εξετασεις τις δινουν Ιουνιο μήνα ...Ξερεις νομιζω τι γινεται απο θερμοκρασια στην Αθηνα αυτο τον μηνα και ιδιαιτερα τις μεσημεριανές ωρες ...τι να αντεξει ενα παιδι που δεν εχει αντοχή και τεχνικη στα αθληματα ...ουτε 5 μετρα δεν θα παει αν δεν ξερει να διαχειριστη το σωμα του ...
Μετα το τελος απο το χιλιαρι αυτα που τερματισαν ετρεχαν για μιση ωρα να τα συνεφέρουν οι διασωστες που ηταν εκει...και φυσικα να επανελθουν γιατι στο επομενο μισαωρο εδιναν και το κατοσταρι...Εφτα αθληματα σε ενα πρωινο ...οχι ζοριζεσαι να τα βγαλεις αν εισαι ενας απλος αθλητης ,αλλα και πρωταθλητης ...
Αυτο το δειχνει και το ποσοστο επιτυχόντων ...ολα τα παιδια που περασαν ηταν παιδια που ασχοληθηκαν χρονια με τον αθλητισμο ...και μαλιστα υπηρχε κοριτσι η οποια ειχε πανελληνια διακριση και ομως κοπηκε στο χιλιαρι γαι καποια δέκατα ...
Ξερεις πόσο πισω τα πήγε αυτά τα παιδια η περίοδος της καραντίνας?Γι αυτο αυτα τα παιδια φετος εξαιρουνται και μπορουν ανετα να αθλουνται ακομα και τωρα ...
Αν δεν εχεις εμπειρια δεν μπορεις να πεις το οτιδηποτε ...Τυχαιο που φετος οι βάσεις της Ιατρικης επεσαν μεχρι και 1500 μόρια ?
Ειδες τις βασεις Αξιωματικων και Σημαιοφορων του Λιμενικου που πήγαν?
Δεν θυμαμαι εγω ποτε αλλωτε να περνας με 17000 μορια ανωτατων ενω τα προηγουμενα χρονια οι βασεις ειδικαν αυτων των σχολων αγγιζαν τα 20000 μορια ..
Μην κρινεις μονο τις βάσης τις αστυνομίας που έπεσαν κατακορυφα ...και αυτο οφείλεται στο γεγονος οτι φετος πήραν τα τριπλάσια άτομα λογο της κατάστασης και οχι για άλλο λόγο...
Και κατσε να δεις τι εχει να γινει και φετος ...που μπορει να μας ελεγαν οτι μην στεναχωριεστε γιατι λογο της καταστασης θα τα βοηθησουν τα παιδια περισσοτερο ...Ναι! φυσικα και τα βοηθησαν και εβαλαν βατα θεματα σε επιλεκτικα μαθηματα .... στα κομβικα ομως οπως Εκθεση ,μαθηματικα και χημεια δυστηχως τα αδίκησαν πολυ, εξ ου και ολη αυτη η δυσάρεστη κατασταση με τα αποτελεσματα ...
Καθε χρονο δυστηχως η μεγαλη πληγη για τα ολα τα παιδια που λεγεται πανελλαδικες οχι μονο δεν επουλώνεται αλλά γίνεται χειροτερη ..
Μονο καποιος που τα ζει απο μεσα μπορει να καταλαβει ποσο ψυχοφθορο ειναι ολο αυτο για την ψυχολογια του παιδιου ..