Quote:
Originally posted by DissolvedGirl
Αγαπητή Ορέστεια,
από το πρώτο σου μήνυμα συνειδητοποίησα ποσο συμπάσχω μαζί σου, οποτε ναι, δεν είσαι μονη σε αυτόν τον αγώνα. Νομίζω πως αισθάνομαι όπως εσύ, ακόμα και στο σωματικό πόνο, σαν κάποιος να έχει πιάσει τη καρδια μου σε μια μέγκενη και να σφίγγει ανελέητα. Και πάντα σαν να υπάρχει μια σκιά που να αιωρείται συνεχώς από πάνω μου, ακόμα και στις πιο αστείες, ανέμελες στιγμές, να με γεμίζει με ένα αίσθημα απίστευτης ενοχης, άγχους και ανεπάρκειας. Ότι δεν έχω δικαίωμα να γελάω τόσο εγκάρδια. Ότι έχω τόσα να προσφέρω αλλα δεν ξέρω τον τρόπο, η αν θα γίνουν αποδεκτά. Ότι δεν μου αξίζει να αισθάνομαι τόσο όμορφα. Πες μου σε παρακαλώ αν νοιώθεις και εσύ έτσι, η αν κατά λάθος προέβαλα τον εαυτό μου παραπάνω από όσο θα έπρεπε σε εσένα.
Το έχω ψάξει χρονια τώρα, και με ειδικούς, και με φίλους αλλα περισσότερο με τον εαυτό μου, και για εμενα η mariafound82 έχει δίκιο. Είναι θέμα αγάπης, και αν πιστεύεις ότι την αξίζεις. Και επειδή βάζουμε πάντα οι ίδιοι τροχοπέδες στη ζωή μας και οι απαιτήσεις μας υψώνονται πιο ψηλά από ποτε όταν αφορούν τον εαυτό μας, αισθανόμαστε ανεπαρκείς όταν μας προσφέρουν αγάπη. Και ακριβώς επειδή νομίζουμε πως δεν την αξίζουμε, νοιώθουμε ενοχες που είμαστε αποδεκτες, νοιώθουμε κάλπικοι η λειψοί.
Αυτό το άγχος και η ανασφάλεια, που λες και περιμένει το παραμικρό αρνητικό σχόλιο του κάθε τυχόντα για να τρυπώσει μέσα στο απόρθητο κάστρο τις αυτοπεποίθησης μας και να μας κάνει να αμφισβητήσουμε ακόμα και πασιφανείς αλήθειες, είναι ένα από τα πιο έντονα συναισθήματα που με κατακλύζουν κατά καιρούς, και ομολογώ πως δεν καταφέρνω πάντα να ηρεμήσω τον εαυτό μου.
Αυτό που με βοηθάει όμως να ξεπεράσω αυτήν την παράλυση, αυτό το επίπονο μούδιασμα που σαν να μου τρώει την ψυχή, είναι μια δόση απύθμενης, λογικής κυνικότητας. Σταματα και πες στον εαυτό σου \"γιατί να με επηρεάζει αυτό το σχόλιο, γιατί αφήνω τις λέξεις ενός ανθρώπου που δε με ξέρει τόσο καλά όσο εγώ, να μου προκαλούν τέτοια αισθήματα; Eγώ ξέρω τον εαυτό μου και την αλήθεια, και αυτός κρίνει αυθαίρετα, άρα η μονη άποψη που έχει σημασία είναι η δικη μου\". Μπορεί να μην είναι πάντα ακριβές, και άπειρες φορες το ίδιο σου το μυαλό να αμφισβητεί αυτό που προσπαθείς να του πεις (ούτε εγώ τα καταφέρνω πάντα), αλλα επέμενε, και κάθε φορα θα γίνεται και πιο εύκολο, και κάποια στιγμή είθε να ακούς μονο τους ανθρώπους στους οποιους έχεις δώσει εσύ η ίδια δικαίωμα άποψης για τον εαυτό σου. Στο εύχομαι με όλη μου τη καρδια.
Δε θα ήθελα να επεκταθώ άλλο, σε περίπτωση που κάνω λάθος στην εκτίμηση μου, οποτε περιμένω να μου απαντήσεις αν αισθάνεσαι και εσύ έτσι.
καλα απιστευτη!