το χρονικο της καταθληψης και τα συμπερασματα!!
καλησπερα παιδια του forum...ελπιζω η μερα που ηρθε 20-1-05 να ειταν για σας καλη γιατι για μενα ειταν χαλια αφου ειδα την πρωην μου στο δρομο με εναν βλακα και χαλαστηκα ασχημα!!!οταν μπηκα στο forum αυτο καταλαβα οτι ειταν αυτο που εψαχνα για να βοηθηθω και να βοηθησω.τυχων αποριες κτλ κτλ.ετσι οταν ειχα καποιες αποριες ακομα και για δικα μου ατομα ολοι η σχεδον ολοι τρεξατε και μου απαντησατε.ετσι λοιπον καταλαβα οτι αν και νεο μελος για σας με ειδατε δικο σας ατομο.ετσι νομιζω οτι ηρθε η ωρα να πω και εγω την δικη μου ιστορια.θα ξεκινησω απο το λυκειο δεν εχει σημασια να αναφερθω στα πιο παλια χρονια.Στην πρωτη λυκειου λοιπον μεχρι και την μεση της δευτερας ειμουνα ενα παιδι κοινονικο στο 15μελες του σχολειου μου.αρκετα εμφανισιμος και αρκετα ομως κλεισμενος στον εαυτο μου δηλαδη τα σοβαρα μυστικα μου τα ηξερε μονο ενας κολητος μου που ακομα και σημερα ειμαστε φιλοι.ειχα και μια σχεση με μια κοπελα που την ελεγαν αννα...αχ!!!το πρωτο μου φιλι οσο και να φαινεται απιστευτο το εδωσα στα 16 σε αυτην!!!και φυσικα ειταν και η πρωτη που ολοκληρωσα.ασχετα αν δεν το ξερει ακομα και σημερα οτι ειταν η πρωτη κοπελα που φιλησα και εκανα ερωτα!!!φανταστειτε οτι φαινομαι πολυ ομιλητικος κοινωνικος οι αλλοι νομιζουν οτι με ξερουνε και αντε να γνωριζουν το 10% οχι παραπανω.τοσο κλειστος ειμαι και δεν το εχω μετανοιωσει αλλωστε:)στο τελος της δευτερας εμπλεξα με κατι παιδια απο αλλο σχολειο και αρχισα το αλκοολ και τα μαυρα.τα εκανα ******* ολα ρε...χωριζω την κοπελα αυτην και σε διαρκεια 1,5 χρονου αντε να εκανα καμια 20αρια σχεσεις και να πηγα με αλλες τοσες.εντομεταξυ καμια τους και κανενας δεν ηξερε οτι εκανα μαυρο.μονο ο κολλητος μου αφου μαζι τα καναμε και νομιζαν ολοι οτι ειταν απο το ποτο τα χαλια μου!!α!ξεχασα να πω οτι το λυκειο δεν το τελειωσα στην πολη μου αφου με διωξανε απο ολα τα σχολεια του ρεθυμνου επειδη εβρισα τον διευθυντη μου ειχα χαστουκισει πιο πριν μια καθηγητρια επειδη με ειχε πει αλητη επειδη ειμουν πιτα στην ταξη.στην τριτη λυκειου και αφου ειχα χασει ηδη μια χρονια...εμεινα απο απουσιες 465 αδικαιολογητες!!!αλλα επειδη εκεινη την χρονια ειχε αλλαξει το συστημα και δεν γινοταν μαθητης του γενικου λυκειου να παει με το ενιαιο μου δωσανε το δικαιωμα να δωσω εξετασεις ολα το μαθηματα.επειδη εγω ηθελα να φυγω απο την πολη μου και να παω στην αθηνα.ξεκοψα απο ολα!!!μαυρα- αλκοολ και καθησα διαβασα και τελικα περασα:)παω αθηνα οπου ειχα και σπιτι εκει διοτι μεχρι τα 12 εκει μεγαλωσα και γραφομαι στην ακτο!!!η αγαπημενη μου σχολη αρχιτεκτονικη-διακοσμητικη...αυτο μου αρεσε!!!και ειμουνα και πολυ καλος ειδικα στο ελευθερο σχεδιο.εκει λοιπων μετα απο κανα μηνα κατι δεν μου πηγαινε καλα.δεν ειχα ορεξη να βγαινω<ελεγα απο μεσα μου οτι ειταν λογο επειδη τα προηγουμενα το ειχα χοντρογαμισει στο εξω η λογο της κουρασης απο τη σχολη.ε....πολλα σχεδια παιδια πολλα σχεδια σχεδιαζα απο το μεσημερι και πηγαινε βραδυ πιπα-κολο μας πηγαιναν> μετα παλι δεν μπορουσα να σχεδιασω να ζωγραφισω ειμουνα νευρικος και το μυαλο μου δεν λειτουργουσε λες και ειχε βουλωσει δεν επαιρνε πραγματα μεσα...ε μετα απο ενα τσιγαρο ολα καλα:D ξαναμπλεξα παλι!!!μετα απο 6 μηνες ηρθε χαρτι να παω φανταρος και η ακτο δεν μπορουσε να δωσει αναβολη λογο το οτι ειταν κεντρο ελευθερων σπουδων...το αποτελεσμα?σταματαω την ακτο και φευγω βουλγαρια στη σοφια και γραφομαι στο πανεπιστιμιο αρχιτεκτονικης-γεωδεσιας και πολιτικον μηχανικων σοφιας.το πρωτο χρονο εκανα τη γλωσσα μαζι με την ορολογια των αρχιτεκτωνικων βιβλιων.ερχεται το καλοκαιρι και κατεβαινω κρητη...τα ξαναβρισκω με την αννα αφου απο τοτε που χωρισαμε δεν με ειχε αφησει ησυχο και ας της ειχα κανει τα οσα...ερχεται ο σεπτεμβρης του 2000 και ανεβαινω πανω ολος ορεξη που θα μπω πρωτο ετος αρχιτεκτονικης.παιδια αμα δειτε τα σχεδια μου και ειδικα τα ελευθερα θα καταλαβετε οτι με λιγο διαβασμα θα τελειωνα στο χαλαρο τη σχολη.ειχα ταλεντο σε αυτο.δεν περναει ενας μηνας και νιωθω μια μερα μια ανυσιχια που καθε μερα μεγαλωνε!!!το μυαλο μου αμεσως πηγε στο οτι μου λειπει η αννα και το οτι θα την εχανα!!!και κλαμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!καθε μερα κλαμα!!!!!!!!!!!οταν επινα μονο σταματουσα για λιγο και μετα χαλιομουν πιο πολυ.ειχα χασει σε 20 μερες πολλα κιλα ειχα μεινει κοκαλο.το αποτελεσμα ειταν να κατευω στην ελλαδα και να γραφτω σε ενα ιδ.ιεκ δομικων εργων.τον πρωτο καιρο ειμουνα καλα μετα αρχισανε οι τυψεις που εφυγα απο πανω και ψιλοκαταλαβαινα οτι ο λογος δεν ειταν η αννα αφου οπως ελεγα απο μεσα μου αφου και οταν τα ειχαμε και εφευγα δεν στενοχωριομουν εγω αυτο που ειχα σκοπο να κανω αφου εμαθα την γλωσσα ειταν να πηδηξω την μιση βουλγαρια:)τελος παντων 1 χρονο στην αθηνα και βγηκα απο το σπιτι μου 3 φορες για βραδυ!!!!λεω απο μεσα μου οτι αυτο ειναι απο τις τυψεις που εφυγα απο πανω.δεν ανυσιχισα δηλαδη πιστευα οτι θα περασει.δεν μπορουσα ομως να διαβασω κιολας διαβαζα διαβαζα και δεν αποστηθηζα τιποτα!!φευγω φανταρος με σκοπο να τελειωσω τουλαχιστων μια υποχρεωση και μετα βλεπουμε και κανουμε...στην αρχη καλα τελεια θα ελεγα!!!μπορει να την παλευα καλητερα απο ολους ομως ξαφνικα ενιωθα χωρις λογο οτι κανενας δεν με ηθελε τρομερα προβληματα προσαρμογης σε καταστασεις καινουριες και φοβιες οτι θα αρρωστησω οτι θα παιθανω κτλ-κτλ.αυτο βεβαια δεν φαινοταν γιατι το εκρυβα καλα.ειμαι καλος σε αυτο ειται εχω καταθληψη ειται δεν εχω.καθε βραδυ στον στρατο ομως δαγκωνα το μαξιλαρι και εκλαιγα.ηξερα πλεον οτι κατι δεν πηγαινε καλα αλλα δεν μπορουσα να καταλαβω τι...κανενος δεν παει το μυαλο οτι εχει μια ψυχικη παθηση.τελειωνω το στρατο και παω κρητη καταρακωμενος και λεω μια μερα στην μανα μου οτι με χωριζει μια κλοστη απο τη λογικη και την τρελα.ε....σαν αποτελεσμα ειταν να τρχουμε στις εκκλησιες και στα διαβασματα για να λυσουμε τα υποτυθεμενα μαγια!!!δεν εφυγα για σπουδες επειδη οικονομικα εκεινη την περιοδο δεν ειμασταν καλα αλλα κυριως δεν πιεσα γιατι την κωλωνα!!!φοβομουν μην νιωσω αυτο το αισθημα της βουλγαριας.αυτο βεβαια δεν το ειπα ποτε.εκατσα στο ρεθυμο λοιπον με την δουλιτσα μου την κοπελια μου τους φιλους μου κτλ κτλ.περασαν 2 χρονια και το αποτελεσμα ειταν να μην εχω μαθει ακομα την δουλεια!!!τρομερο ανχος και φοβιες οτι δεν μπορω να κανω τιποτα σωστο.με την αννα σκατα γενικα σε ολα τα θεματα!!!και στα 2 χρονια ειχα βγει εξω το βραδυ αντε 10 φορες.την ειχα δει και καλα σπιτογατος.στα 2 χρονια ομως υδρωνα και στις μασχαλες μου πολυ με αποτελεσμα οτι μπλουζα και να βαλω μετα απο λιγο να γινεται αχρηστη.πηγα σε γιατρους και κανενας δεν μπορουσε να βρει το γιατι.το καλοκαιρι του 2004 η αννα μου ειπε οτι θελει να μεινει για λιγο μονη της για να σκεφτει.της ειπα οκ αλλα εννιωσα μια σαπηλα μεσα μου ενιωσα την καταρευση μου αμα εφευγε την πιεσα γυρισε αλλα πλεον το κακο ειχε αρχισει να γινεται πλεον δεν με κρατουσαι καλα στα ποδια μου ουτε η σχεση μου με την αννα.βουλιαζα....μετα τον μαρτιο αφου ειχαν φτιαξει και τα οικονομικα μου τρακαρω με το mercedes εμφραγμα ο πατερας μου που το εμαθε.τον βαζω στην εντατικη και μετα απο λιγες μερες μου λεει η αννα τελλος:( αυτο ειταν...ηξερα πλεον οτι εγω τελειωσα δηλαδη δεν ειχα πλεων δυναμεις να ζησω.5 χρονια με καταθλιψη ειναι πολλα!!!δεν ηξερα τι να κανω...μυριζα την σαπιλα της ψυχης μου!!!την πρωτη μερα νευρικοτητα.την δευτερη τρεμουλο.την τριτη σκεψεις να αυτοκτονισω.την τεταρτη ειχα αποφασισει να αυτοκτονισω αλλα η λογικη δεν ειχε φυγει τελειως...σκεφτηκα και τον πατερα μου στην εντατικη!!!δεν μπορουσα να του το κανω αυτο.μετα λεω τρελαθηκα!!!πιος ειναι για τρελους?ο ψυχιατρος!!!παω εκει μπαινω και η πρωτη κουβεντα που του λεω ειταν\"γιατρε σωσε με θα σου χαρισω το σπιτι μου!!!\"και ουρλιαζω και του λεω πεθαινω!!!!!!!!!!! και μου λεει \"ηρεμησε...κανε υπομονη κρατησου σε παρακαλω για 10 μερες...δεν μπορω να σου κανω βουντου\"και μου γραφει effexor225mg-αντικαταθλιπτικο.zyprexa-αντιψυχωτικο.zanax-ανχολυτικο και τελος το lamictal για σταθεροποιητη διαθεσης.την αλλη μερα παω με την μανα μου και της λεει\"κυρια.......ο γιος σας εχει κανει καταθλιπτικο επεισοδιο βαρειας μορφης και δεν νομιζω δηλαδη φοβαμαι μην αυτοκτονισει και πρεπει να νοσηλευτει σε ψυχιατρικη κλινικη και αν ο ιδιος δεν θελει να το κανουμε με εντολη εισαγγελεα.ο γιος σας με τα φαρμακα που θα παρει θα βουλιαξει κιαλλο και αν τον κρατησε ο αντρας σας με το εμφραγμα να μην κανει καμια βλακεια σε λιγο μπορει να μην τον κραταει...εχει χασει την λογικη πλεον η διαθεση εχει βουλιαξει τελειως...\"τελοςπαντων η μανα μου δεν το δεχτηκε εκρυψε μαχαιρια πιρουνια αιχμηρα αντικειμενα και με κλειδωνε μεσα.και με φυλαγαν με βαρδιες.εκανα 7 μερες να φαω...ξυπνουσα και ελεγα \"δεν μπορει να μου συμβαινει εμενα αυτο\"ολοι νομιζαν οτι το ελλεγα για την αννα δεν απαντουσα βεβαια στα λογια τους αφου οτι και να ελεγα δεν θα καταλαβαιναν.το ελεγα για τον πονο που ενιωθα μεσα μου.ψυχικος θανατος 1000 φορες δυνατοτερος πχ αμα χασεις τους γονεις σου.τρομερη εμπειρια!!!
συμπερασματα
1.ο ψυχιατρος δεν ειναι για τρελους!!!ειναι γιατρος-ψυχολογος μαζι.αμα βεβαια ειναι καλος.
2.στα δυσκολα ειμαστε μονοι μας κανεις δεν μπορει να τα καταλαβει αυτα παρα μονο εμεις ειναι περιεργα πραγματα αυτα.
3.η καταθλιψη ειναι η μονη ψυχικη ασθενεια που ποναει τοσο πολυ.η μαλλον το καταθλιπτικο
4.μετα τη φουρτουνα ερχεται παντα η γαληνη.;)