Το ακουσα και αυτο ..απο τον ανθρωπο που μου κατεστρεψε την ζωη..με εκανε να ζω με κρισεις πανικου καταθλιψη ..να μην ζω δηλαδη..ειμαι αναγκασμενη να ζω εδω με καποιον που λεει μακαρι να πεθανεις ..θελω να φυγω
Printable View
Το ακουσα και αυτο ..απο τον ανθρωπο που μου κατεστρεψε την ζωη..με εκανε να ζω με κρισεις πανικου καταθλιψη ..να μην ζω δηλαδη..ειμαι αναγκασμενη να ζω εδω με καποιον που λεει μακαρι να πεθανεις ..θελω να φυγω
Άκουσε κι εγώ τέτοια ή παρόμοια, όπως χαμένο κορμί,βλάκα κλπ. Αυτά έκαναν και σε μένα ζημιά αφού τα άκουγα όταν δεν είχα μέσα μου τις αντιστάσεις κι έτσι έπιαναν τόπο καθοδηγώντας με σε αυτό που εμπεριείχαν. Μου άφησαν ζημιά. Κάποιος μου έχει πει πως τέτοια λόγια είναι χειρότερα από το να τρως ξύλο. Ακόμα είμαι στους ζωντανούς και παλεύω. Καλά έκανες και το έγραψες. Στη ψυχική μας αναστάτωση βγαίνουν οι αλήθειες, αυτό δηλαδή που πραγματικά μας πνίγει. Χωρίς φόβο αντιμετώπισε τον ή την κατάσταση που σου δημιούργησε. Όσο δυστχυώς του δείχνεις αδύναμη (το λέω και σε μένα) όλο και θα συνεχίζει να σου επιτίθεται ποικιλοτρόπως. Βρες τις δυνάμεις, που έχεις!
Το τι λέει κάποιος αντιπροσωπεύει το τι έχει μέσα του. Είναι ο καθρέφτης της ψυχής του.
Εύχομαι κάποια στιγμή, να δεις πόσο δυνατή είσαι και να φύγεις.
Φυγε. Γιατι καθεσαι? Αν δεν βοηθησεις εσυ τον εαυτο σου κανεις δεν θα το κανει για σενα.
Προφανώς φοβάται.. Και μετάνιωσε που το έγραψε..
Πού είναι το παράξενο σε όλο αυτό ρε Τζοβάνι? Ότι μετάνιωσε που το έγραψε? Ότι φοβάται? Τι?
Δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι.. Και μια μικρή πιθανότητα να υπήρχε έστω να μιλήσει, θα δει και αυτά που γράφεις και πάει κι αυτή. Κάποια πράγματα είναι αρκετά λεπτά και δεν χρειάζεται να τα ακουμπαμε.
Μου κάνει εντύπωση που δεν της πρότεινες να κάνει σεξ.
Ας υποθέσουμε ότι μας έγραψε αλήθεια κ μετά το μετάνιωσε ...δλδ εσύ κ εγώ εδώ μέσα τι μπορούμε να κάνουμε όταν κάποιος την απειλεί η' την βρίζει η' της ασκεί βία ?
Δεν πρέπει να πάει κάπου δομικά να μιλήσει ?
Τι σημαίνει το μετάνιωσα ? Με βρίζει πολύ η' λίγο ? Με δέρνει λίγο κ όχι πολύ ?
Να πεθάνει λίγο η' πολύ ?
Έτσι λέγανε κ κάτι άλλες ,το μετάνιωσα κ μετά για όλα φταίει ο Μητσοτάκης....
Ατομική ευθύνη
Άρα στηρίζω το παγωτό κ την τούρτα φράουλα
Κάποιοι άνθρωποι μόνο που τα λένε κάπου (πχ σε ένα φόρουμ) νιώθουν καλύτερα. Νιώθουν ότι καποιος τους καταλαβαίνει.
Προφανώς δεν έχουν όλοι την δύναμη να ζητήσουν βοήθεια ή να φύγουν, ο φόβος κάποιες φορές σου κόβει τα πόδια. Αντί να κρίνεις το θύμα, καλύτερα να θυμώσεις με το θύτη.
Αυτό με το Μητσοτάκη εντελώς άσχετο...
Ποιος της είπε καλά κάνει που τις τρώει? Και είπε πουθενά ότι τις τρώει? Διάβασε λίγο τα σχόλια να δεις τι γράφτηκε.
Όταν κάποιος φοβάται, το να μπει σε ένα φόρουμ έστω να το συζητήσει είναι μια αρχή. Το ιδανικό θα ήταν να ζητήσει βοήθεια, να απομακρυνθεί, να πάψει να ανέχεται την κακοποίηση. Δεν έχουν όλοι τη δύναμη να το κάνουν. Ο φόβος μπορεί να ακινητοποιεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους αρέσει να τους κακοποιούς!
Και άσε την δική μου αντιμετώπιση. Δες τη δική σου, που έλεγες για παγωτά και μετά έβαλες και το Μητσοτάκη μέσα στη συζήτηση. Σε λίγο θα μας βάλεις και τον Αδωνι.
διαφωνω καθετα . αυτα που γραφεις ειναι μοιρολογια και ανατροφοδοτουν το ιδιο και το ιδιο . ειναι κλαψες .
εγω ειμαι ξεκαθαρα της αποψης , δυναμικης αντιμετωπισης . δεν κανω συνεδριες να τα παιρνω .
οποτε για αυτο σου ακουγουμε ειρωνας και γραφω <<ειρωνιες >>
αλλιως συνεχεια θα ανατροφοδοτουνται ....εσυ νομιζεις οτι ο ψυχολογος θα κατσει να ασχοληθει μαζι σου ...αμ δε ...εχει ορεξη νομιζεις να σε ακουει ....
εξαλλου ολοι το λενε ..ο ψυχολογος θα σε παει σε ενα σημειο , το σημειο της μπουρδας δλδ ..μετα πρεπει να πραξεις μονο σου ....αρα εγω σε παω κατευθειαν στο μονο σου ...αρα ? ειμαι πιο μπροστα γι αυτο εχω και το νομπελακι ...
ΑΡΑ πρεπει να σηκωθεις τωρα και να πεις....ΤΕΛΟΣ
απλα και ωραια
αρα παγωτα , τουρτες και σοκολατες
υγ. μητσοτακης ρε πρωθυπουργαρα , ειδαμε και τον τσιπρα ....go home go back mergel και μετα της κλαιγοτανε ...ο επαναστατης .....χορτασαμε επανασταση
Κι όμως, γίνονται και τ' αδύνατα. : p Συμφωνώ με τον Τζιοβάνι σ΄αυτό το ζήτημα.
Η ευθύνη για αυτοπροστασία ανήκει στο υποκείμενο της καταπίεσης, της κακοποίησης, και γενικά, εκεί πέφτει το βάρος. Ο άνθρωπος πρέπει να πει, εγώ, εδώ είμαι ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Δεν είναι καθήκον κανενός να "σώσει" κανέναν, που δεν θέλει να σηκώσει ανάστημα. Πρώτον, γιατί μπαίνεις στον επικίνδυνο ρόλο του σωτήρα κι αποκτάς τέτοια σύνδρομα, δεύτερον, όποια μπαίνει στο ρόλο του θύματος δίνει αυτή την ετικέτα και δεν την πετάει, τρίτον, ενδυνάμωση και ατομική ευθύνη. Δε με πιστεύω, τζιοβάανιιι, χα χα
Είμαι άνθρωπος που έχω υποστεί κακοποίηση, αν δεν αναλάβεις να δείξεις δόντια, θα σε φάνε. Έτσι λειτουργεί το πράγμα νομίζω.
Και θα γράψω και κάτι άλλο. Για μένα, δεν αρκεί η άμυνα. Ακόμη κι η λέξη είναι αυτοθυματοποιητική, αχ το καημένο, αμύνομαι. Όχι, επιτίθεμαι. Και αν το πει στον εαυτό της, θα το νιώσει, και κατόπιν θα το πράξει. Σε ένα φόρουμ, θεωρώ ότι θα υπερβάλλω αν θεωρήσω ότι έχω τη δύναμη να κάνω κάτι τέτοιο ΣΤΗ ΘΕΣΗ του άλλου. Δεν είναι η δική μου θέση καταρχήν.
φυσικα θα συμφωνησεις ...ο τζιοβανι κομμενταρει χωρις φοβο και παθος ....και στα υπολοιπα συμφωνεις ασχετα αν με αντιπαθεις γιατι δεν γραφω τα πολιτικαλ κορεκτ και αυτα που δεν συναδουν με το σανο που σας σερβιρουν ιδεοληψιες , το τικ τοκ και οι καρικατουρες της διπλωματικης ψυχολογιας , παει πακετο αυτο με τους δικαιωματιστες ...οπου φυσικα διαφημιζουν απλα τα δικαιωματα και ο μισθουλακος πεφτει ατοφιος .
να ξες , τον διαχωρισμο τον κανουν οι ιδιοι που τον διαφημιζουν , οπου απομιζουν οφελος και χρημα ...
γραφεις οτι εχεις υποστει κακοποιηση ..αν και στο παρελθον εχουμε <<λογομαχησει >> διαδικτυακα , το προγμα λειτουργει ετσι ακριβως ...οποιαδηποτε μορφης κακοποιηση αντιμετωπιζεται στην ριζα του ...ΤΕΛΟΣ . τα υπολοιπα ειναι να πουλανε κανενα βιβλιο
Η κοπέλα βρίσκεται σε απόγνωση, από το συνηδιτοποω -αποδέχομαι μια κατάσταση κακοποίησης - ορθωνω ανάστημα -αμυνομαι -επιτιθομαι - φεύγω είναι ένας δρόμος που πρέπει να δυανησεις και ο καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς .. κακώς τρολαρεται σε ένα τέτοιο ποστ. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται κάποιος κακοποιημένος είναι να το κουνήσεις και εσύ το δάχτυλο. Για εσένα που έγραψες το thread Θελω να σου πω πως είμαι εδώ για σένα οπότε θες να μιλήσεις για οτιδήποτε κλνα έχεις κουράγιο.
Έχεις την εντύπωση ότι οι άνθρωποι που δέχονται κακοποίηση περιμένουν έναν Τζοβάνι να τους δείξει που είναι η έξοδος? Νομίζεις δεν ξέρουν?
Μου θυμίζεις πολύ αυτούς τους ανθρώπους που μόλις μιλήσει κάποιος για την κακοποίηση που δέχτηκε αρχιζουν και λένε "γιατί δεν έφευγες?", "Έχεις ευθύνη που έμενες", "τόσο καιρό γιατί δεν μιλούσες?" Ξέρεις τι συνέπειες έχει αυτό? Έχει την πληγή του έχει και τον άλλον να κρίνει επειδή δεν έχει ιδέα τι ζημιά μπορεί να σου κάνει η κακοποίηση, ο φόβος! Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν ειδική διαχείριση και όχι κάποιον να τους λέει για παγωτά και μετά να λέει ότι έκανε πλάκα.
Δεν ηθελα να ξαναγραψω εδω μεσα γιατι το ηξερα οτι κ καποιος φασιστας θα απαντησει.. ..δεν μιλαω για σχεση ..αλλα και να μιλουσα πες στην μανα σου και την αδερφη σου αν βρουνε καποιον να τις κακοποιει τα ιδια τζιοβανι..πες σε εναν ανθρωπο που εχει καταθλιψη και κα κρισεις πανικου κ δεν βγαινει ουτε δουλευει γιατι μενει..
Εγώ εξακολουθώ να συμφωνώ με τον Τζιοβάνι. Και δε νιώθω καμία τύψη γι αυτό. Είναι αναγκαία η απόφαση για ενδυνάμωση και σπάσιμο της ταμπελίτσας. Για να βγεις από έναν φαύλο κύκλο, και να σπάσεις τον καθρέφτη που κοιτάς το πρόσωπό σου κι αυτό σου λέει "δεν μπορώ". Ναι, μπορείς. Κάντο.