Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by Arsi
Άλλωστε δεν είμαστε παιδιά,δε μας αναγκάζει κανείς για τίποτα με άλλα λόγια δεν υπάρχει περίπτωση να υποστεί κακοποίηση κάποιος μέσω του φόρουμ αλλά μόνο μέσω του εαυτού του.
Όχι πολύ δύσκολα θα έπαιρνα θέση απέναντι σε μια άσχημη συμπεριφορά προς ένα μέλος για το λόγο όχι ότι είμαι αναίσθητη ή δε με ενδιαφέρει ο συνάνθρωπος αλλά γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να επιλύει από μόνος του ο καθένας τα όποια τέτοιου είδους θέματα.Άσε που ενισχύεται η έννοια θύμα εφόσον χρειάζονται υποστηρικτές.Αλλά αλήθεια ποιους θεωρείς θύματα στην υπόθεση?
Ναι,είναι άσχημο να \'μαλιοτραβιούνται\' μέλη,να σπαταλάται ενέργεια χωρίς λόγο,να χάνει το υποστηρικτό του ύφος το φόρουμ αλλά όχι κ θύτες κ θύματα!
Εντομεταξύ rain συνήθως έρχεται φαύλος κύκλος παρά λύνεται το θέμα...γιατί για να βοηθηθεί πραγματικά μια κατάσταση που δε μας αφορά κιόλας χρειάζεται καθαρότητα που συνήθως δεν υπάρχει παρά μεγαλώνει η δήθεν κακοποίηση....ακόμα κ απ\'τους φανατικούς υποστηρικτές της έστω κ με έμμεσους τρόπους.
νομιζω οτι το ποστ σου αρσι,
εχει πιασει το ζουμι.
Σαφως και δεν υπαρχουν θυτες και θυματα σε ενα φορουμ και συμφωνω οπως το περιγραφεις.
Αν ισχυε κατι τετοιο, εγω θα απαντουσα ειτε η μια πλευρα ειτε η αλλη, να επισκεφτει καποιον ειδικο, για να βρει τι ελλειμα εχει.
Αν καποιος αισθανεται οτι ανηκει σε μια πλευρα,
τοτε απο αλλου πηγαζουν ολα αυτα, και το φορουμ ειναι η σπιθα που διατηρει ζωντανες τετοιες καταστασεις που ομως προυπαρχουν.
Υπαρχει ομως ενα θυμα αρσι,
και αυτο ειναι το ιδιο το φορουμ στο συνολο του και οχι βεβαια ενα ταδε μελος.
Το φορουμ σαν τετοιο, παυει να ειναι υποστηριξης οπως θελει να ευαγγελιζεται, γιατι υποστηριξη ειναι ενα πολυ συνθετο πραγμα.
Το να λες σε καποιον, κουραγιο και αλλες τετοιες παραινεσεις ειναι υποστηριξη?
Εγω παντα πιστευα οτι ο τιτλος αυτος ηταν υπερβολικος αλλα δεν με ενοχλουσε. Το εβλεπα περισσοτερο σαν ενα \"καφενειο\" ανθρωπων που θα ηθελαν μια πιο προσωπικη γωνια συζητησης και μεχρι εκει.
Αν θελουμε να μιλησουμε ομως για υποστηριξη, τοτε ειτε δεν ξερουμε γιατι πραγμα μιλαμε, ειτε μας αρεσει να λεμε οτι υποστηριζουμε γιατι μας τονωνει τον εγωισμο μας.
Υποστηριξη για να υπαρξει, πρεπει να γινεται κατω απο επιβλεψη καταρτισμενων ανθρωπων και οχι του πασα ασχετου και δηθεν γνωστη. Η ημιμαθεια ξερεις ειναι χειροτερη απο την αμαθεια....
Οποτε εγω μιλαω για καφενειο οπως το ορισα παραπανω, και εδω εχουμε οτι προβληματα υπαρχουν σε ολη την κοινωνια.
Σε ενα καφενειο θα βρεις λογης λογης ανθρωπους που κυκλοφορουν ολογυρα μας. Θα βρεις και συντηρητικες αλλα και προοδευτικες σκεψεις. Μπορουν ολες αυτες οι αποψεις να συνυπαρξουν και να δημιουργησουν θετικο προσημο?
Η εμπειρια μου λεει οχι καταρχην, γιατι η καθε μια πλευρα θελει να υπερασπισει οπως νομιζει τα κεκτημενα της, οποτε θα ερθουν σε συγκρουσεις.
Τωρα εμενα προσωπικα οι συγκρουσεις δεν με ενοχλουν, κατα περιπτωση ισως και να τις θεωρω θετικες.
Εκεινο που με ενοχλει ομως ειναι στου κασιδη του κεφαλι να στηνω εγω την \"θεωρια\" μου και να λεω οτι παρεχω υποστηριξη!!!
Ειμαι η οχι ανακολουθος οταν προσπαθω να στρεψω εκει που νομιζω καλυτερα τον καθε ενα που εχει προβλημα προς την δικη μου (λεω εγω σωστη) θεωρηση των πραγματων? ειτε αυτη ειναι η συντηρητικη ειτε η προοδευτικη κατα το δικο μου Χ σκεπτικο?
Και τι ευθυνη θα εχω, αν η δικη μου εκτιμηση (που ολοι γνωριζουμε οτι βασιζεται στα 100% ελλειπη στοιχεια που παρεχει ενας χρηστης) στρεψει τον χρηστη σε λανθασμενες κινησεις?
Βεβαια σου λεει ο αλλος, εγω λεω την γνωμη μου, ενηλικας ειναι ας κανει οτι νομιζει.
Η δικη μου ηθικη ευθυνη ομως λεει αλλα.
Λεει να στεκομαι υπεθυνα οχι μονο σε οτι λεω, αλλα και σε οτι παραγεται απο αυτα που λεω.
Οσο το φορουμ ηταν συμπαγες και οι εντασεις ηταν μεσα σε ενα πλαισιο, το \"καφενειο\" λειτουργουσε καλα.
Και αυτο αποδυκνυεται οτι τοτε, καταφεραμε και καναμε ελευθερες συναντησεις. Βρισκομαστε για καφε, για σουβλακια για οτι μπορεις να φανταστεις (σχετικα θεματα μπορεις να βρεις παλαιοτερα) Οσοι μπορουσαν να ξεπερασουν το συνδρομο της οθονης και ζουσαμε στην ιδια πολη βρισκομασταν και συζηταγαμε ανοικτα. Αν και καποιοι με καποιους μπορει να ειχαμε \"πλακωθει\" στο πληκτρολογιο, απο κοντα τιποτα απο ολα αυτα δεν συνεβαινε. Ετσι υπαρχουν καποια λιγα παλια μελη που εχουμε ακομα και σημερα μια αλληλοεκτιμηση.
Σημερα ολοι εχουν οχυρωθει πισω απο την οθονη τους και προσπαθουν να κρατησουν τα γοητρα τους και το ατσαλακωτο προσωπειο τους. Προσπαθουν να επιχειρηματολογησουν λεγωντας την καλυτερη ατακα οπως οι ιδιοι γνωριζουν.
Ξεχασαν ομως κατι στο διαβα τους, να παραμεινουν ανθρωποι.
Ξεχασαν οτι η πιο ομορφη ατακα τους ειναι ασημαντη μπροστα σε ενα τσουγκρισμα πητηριου με κρασι και οτι μια ζεστη ανθρωπινη ματια δεν μπορει να αντικατασταθει απο χιλιαδες περισπουδαστες αναλυσεις.
Εγω εδω μεσα, απο τα 6 και κατι χιλιαδες μυνηματα που εχω γραψει τα θεωρω για πεταμα. Θα κρατησω ομως τις ομορφες και ανθρωπινες στιγμες που ειχα σε ταβερνες, σε καφετεριες και σε αλλα μερη. Αυτες μονο αξιζαν και ολα τα υπολοιπα ειναι ενας σωρος απο γραμματα μεσα σε ενα τσουβαλι.
Τωρα θα μου πεις, μα ειναι ετσι ολες οι δεκαδες χρηστων που γραφουν? ειναι ετσι ο χρηστης που γραφτηκε χθες?
Οχι βεβαια, αλλα οτι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα δυστυχως ισχυει και αυτο δεν μπορεις να το ξεχωρισεις.
Ετσι πια,
προτιμω να γραφω τετοια κειμενα κριτικης, παρα να πιανω ενα θεμα, ενος χρηστη και να του λεω, η ζωη ειναι δυσκολη, υπαρχει ενα αυριο και για σενα και λοιπες μπουρδες που ειναι χιλιοειπωμενες. Η γνωστη κορδελα που πια μολις δεις ενα θεμα, αυτοματα γραφεις την απαντηση.
Και το πιο γελειο απο ολα, να λεω οτι ειπα την αποψη μου και συνεβαλα προς το καλυτερο.....
Στο καπακι, να πρεπει να αντιπαρατεθω με χρηστες για το ταδε ζητημα.
Το θεμα που ειχα ανοιξει καποτε (η αρενα.....) ειναι αυτο που χαρακτηριζει το φορουμ και καμια σχεση με υποστηριξη.
Με λυπει που εχω σταματησει να κανω αυτο που εκανα για χρονια, αλλα για ολα τα ωραια υπαρχει ενα τελος.
Και το πιο σημαντικο ειναι να καταλαβαινεις ποτε πρεπει να σταματησεις κατι να το κανεις.
Εδω το ευχαριστω το ωφειλω στην αγαπημενη μου συντροφο την λιμπερ που με βοηθησε να νικησω τον εγωισμο μου και να δω αυτο που θεωρουσα ασημαντο ενω τελικα ηταν η κατακλειδα ολης της υποθεσης.
Ευχαριστω δεν θα παρω, συνεχιστε οι υπολοιποι, αλλωστε εχω ξαναπει οτι φορουμ για να τσακωνομαι (η καφενειο γενικοτερα) εχω και μαλιστα επι παντος επιστητου.