Originally Posted by
Remedy
φιλε κωστα, καλημερα :)
μολις σημερα διαβασα το θεμα σου κι εχω να σου πω τα εξης:
πρωτ απ ολα να μην εισαι καθολου σιγουρος για την καταθλιψη που επαναλαμβανεις οτι εχει η κοπελα....
το κλαμα δεν ειναι παντα στεναχωρια, μερικες φορες ειναι πεισμα, θυμος, υστερια... δεν εχουν σχεση με την θλιψη ολα αυτα...
ειναι βεβαιο οτι εχει προβληματα η κοπελα, δεν υπαρχει αμφιβολια γι αυτο. το πως ονομαζονται θα μπορουσε να το πει ο ειδικος, αλλα το πιο σημαντικο δεν ειναι το πως ονομαζονται αλλα το να γινει καλα. ειναι πολυ μικρη ακομα, δεν θα μπορεσει να παει παρακατω με τετοιες συμπεριφορες.
αυτο ομως που εχω να παρατηρησω και ισως δεν περιμενεις να το ακουσεις, ειναι οτι, παρολο που οι προβληματικες συμπεριφορες ειναι δικες της, για την προβληματικη σας σχεση, φταιτε και οι δυο......
χρειαζεται ενας υποχωρητικος ανθρωπος, για να σολαρει ενας χειριστικος ανθρωπος, κι αυτο ειναι απολυτα δικη σου ευθυνη...
το σκεφτηκα απ την αρχη, αλλα η νιξη για την πρωην σου που επισης σε εκβιαζε οτι θα "φαρμακωθει", με επιβεβαιωσε.
τι σου συμβαινει φιλε μου και τραβας σαν μαγνητης ολες τις χειριστικες κοπελιτσες??????
ειναι απλα αγνοια για τετοιες συμπεριφορες, η εχεις τον χειριστομαγνητη?
εχεις το συνδρομο του σωτηρα των αδυνατων κορασιδων, ψηνεσαι οτι πραγματι αν φυγεις οι αλλοι θα πεθανουν, (επεζησε η πρωην τελικα?),η γουσταρει ο οργανισμος σου καταπιεση και υστεριες?
στο λεω εγω, που εχω αλλεργια στις υστεριες κι οταν δω υστερικη συμπεριφορα, εχω φυγει, πριν ανοιξει το στομα του ο/η αλλος/η.......
σιγουρα πρεπει η κοπελα να παει σε εναν θεραπευτη.
φυσικα ειναι απαραιτητο να παει με την θεληση της, το ξερεις αυτο... επομενως μπορεις μονο να την πεισεις, αν γινεται. ουτε να την συρεις μπορεις , ουτε να την απειλησεις...
μπορεις να κανεις ομως αλλα ωραια πραγματα που δεν εχεις κανει.
το πρωτο ειναι, να πας εσυ σε εναν θεραπευτη να βρεις τι σου συμβαινει.....
γιατι να τα ανεχεσαι και να τα καλλιεργεις ολα αυτα? πως μπορεις να τα απομακρυνεις απο εσενα η να τα διαχειριστεις? μακαρι να ειναι απλα αγνοια διαχειρισης τους, πολυ φοβαμαι οτι τα θελει ο κ... σου :)
αν λοιπον παρεις μια τετοια αποφαση, η βοηθεια που μπορεις να της δωσεις ειναι το να της το πεις.
να της πεις ξεκαθαρα, οτι νοιωθεις οτι καποιο προβλημα εχεις για να μη μπορεις να εισαι σε μια ευτυχισμενη σχεση με εναν ανθρωπο και να ζεις παντα σε καθεστως υστεριας, παραπονων, δυστυχιας. οτι προφανως καποιο προβλημα εχεις εσυ η ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ και συμβαινουν ολα αυτα.
και μετα, προσεξε καλα τις αντιδρασεις.
κατ αρχην θα την αιφνιδιασεις. αυτη περιμενει επιθεσεις για τις υστεριες της κι εσυ της λες οτι φταις ΕΣΥ (που φταις).
αν ειναι λιγο αφελης, θα χαλαρωσει στην σκεψη οτι δεν τα ριχνεις ολα σε αυτην κι οτι ισως ο θεραπευτης σε συμβουλεψει να μην....ερεθιζεις την ανασφαλεια της.
αν ειναι πονηρη ομως (πραγμα πολυ πιθανον) θα ανησυχησει φιλε μου...γιατι θα καταλαβει οτι ισως ο επιστημων ξεσκεπασει την χειριστικη της συμπεριφορα, σου ανοιξει τα ματια κι ολα αυτα τα χορευτικα που κανει, δεν πιανουν πια...
καντο λοιπον και δεν θα μετανοιωσεις..
κι εσυ θα καταλαβεις γιατι σου συμβαινουν μονιμως σε σενα αυτα, κι η νεα θα καταλαβει οτι το θεατρο παιζεται σε συγκεκριμενες αιθουσες κι εσυ δεν εισαι μια απ αυτες....