Κοιτάξτε τι περνάνε άλλοι άνθρωποι τι στιγμή που εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας χαζο-προβλήματα.
http://www.barborana.com/from_the_le...ple_to_the.htm
(Παρακαλώ μόνο ενήλικες, οι εικόνες είναι σκληρές)
Printable View
Κοιτάξτε τι περνάνε άλλοι άνθρωποι τι στιγμή που εμείς ασχολούμαστε μόνο με τα δικά μας χαζο-προβλήματα.
http://www.barborana.com/from_the_le...ple_to_the.htm
(Παρακαλώ μόνο ενήλικες, οι εικόνες είναι σκληρές)
ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ? ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ THREAD ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ? ΜΟΝΟ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ?
a_friend,τι να πούμε...τα λόγια περιττεύουν.Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.
Χρύσα
Πιστεψε με αυτα που εβαλες ειναι πολυ λίγα μπροστα σε αυτα που γινονται εξω και δεν μα8ενονται.καλυτερα να μην δεις τι γινεται εκει έξω και τι εχει γινει γιατι τοτε 8α καταλαβεις οτι τα δικα μας προβληματα ειναι απλα σταγονα στον ωκεανο.οι βομβαρδισμοι ειναι το λιγότερο.
Εγώ τι να πω που εχω συγγενεις εκει κατω?
Τι να πω που η μαμα μου εχει αρρωστήσει απο τη στεναχωρια της, μιας και ειναι Λιβανεζα και αγωνιά για την οικογενεια της? Εγω αυτο που ξερω ειναι οτί οι Εβραιοι είναι φονιάδες και πρεπει να αφανιστούν από την γή...
Οι λόγοι που ισχυρίζονται για τα μέτρα που λαμβάνουν είναι ακρως δυσαναλογα!
Βέβαια δεν μπορουν να συγκριθούν με τα καθημερινα μας προβλήματα, αλλα μην υποτιμαμε κανενα προβλημα γιατι ειναι πολλα πραγματα που μπορουν να μας κάνουν να νιωσουμε οτι βρισκόμαστε σε αδιεξοδο και αυτο μπορει να μην εχει να κάνει καν με βομβαρδισμούς και όλες αυτές τις εικόνες που φυσικα μολις τις είδα μου προκάλεσαν σοκ, εκνευρισμο και κλάμα...
Είναι πολύ αδικο και περιττο αυτο που συμβαινει στην δευτερη πατριδα μου, τον Λίβανο, αλλα δυστυχως για όσο θα υπάρχουν οι Εβραίοι σε αυτόν τον κόσμο και ειδικα με την υποστήριξη των Αμερικανών, θα υπάρχουν πάντα πόλεμοι στην Μέση Ανατολή!
δεν εχω λογια ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΝΑΩ,ποναει η ψυχη μου..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..ποτε θα σταματησει αυτο;θυματα,αθωεσ ψυχες..πνιγομαι σε εναν κυκεωνα θλιψης...aval μου κουραγιο και δυναμη στην οικογενεια σου,ειναι φρικτο το ξερω..δεν εχω λογια ειλικρινα..
Aval και οι Ελληνες περασαν δυσκολιες και σε καταλαβαινω όταν μπηκαν οι Τουρκοι στην Κυπρο και πηραν με το ετσι θελω το 33% του νησιου, σκοτωσαν, βιασαν και εξαφανισαν και Ελληνοκυπριους στρατιωτες. Πονεμενος λαος και εσεις και εμεις ειμαστε. Καποτε νομιζαν οτι πονεμενος λαος ειναι και ο Ισραηλινος αλλα τα γεγονοτα δειχνουν ποσο πονεμενος ειναι. Τοσο που δεν ξερουν τι να τον κανουν τον πονο τους και τον σκορπανε σε οσους ειναι τριγυρω τους. Γιατι αλλο να χτυπησεις με τις εξυπνες βομβες στρατιωτες και αλλο αθωο και αμαχο πλυθησμο και ειδικα παιδια. Και αυτες οι εξυπνες βομβες ειναι που χτυπησαν και τους Ιρακινους αμαχους, και τους Σερβους αμαχους και θα χτυπησουν οποιον τολμησει να πει οτι αδικειται. Το διεθνες δικαιο και ο ΟΗΕ ξερει να υποστηριζει τον ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσυφοπεδιο αλλα στο Λιβανο αλιθοριζει. Ο ΟΗΕ ξερει να λεει τον Κυπριο που του φαγανε τον πατερα και τη μανα κατσε να τα βρεις με τον κατακτητη αλλα τον Ισραηλινο που μπηκε με το ετσι θελω τον προσκυναει. Χασανε και αυτοι αμαχους δηλ οι Ισραηλιτες αλλα δεν αντιδρας με τοσο μισος και που; Σε λεοφορεια με αμαχους, σε κτιρια με αμαχους με τη δικαιολογια οτι εχει εκει μεσα και τρομοκρατες. Εχουν φαει απο την Παλαιστηνη, απο το Λιβανο, απο αλλες χωρες γειτονικες εδαφη. Αλλα μετα το φαγητο ερχεται η δυσπεψια. Αυτο το σκεφτηκαν;
Φίλε μου.......όχι δεν αποφεύγουμε την πραγματικότητα όπως χαρακτηριστικά ανέφερες ......απλώς τα σχόλια και η επισύμανση των σοβαρών γεγονότων παρόλο που δεν μπορούν να υποβαθμιστούν σε κανένα επίπεδο, καλό είναι να μην φιλοξενούνται και σε αυτό στο ηλεκτρονικό σημείο, δεδομένου ότι δεν ξέρεις πως μπορεί να επηρεάσει την ήδη εύθραυστη ψυχολογία συνανθρώπων μας που είτε είναι σε έναρξη αγωγής και αποζητούν μια πιο ευχάριστη νότα , είτε αντιδρούν υπερβολικά σε άσχημες ειδήσεις.....
Το καταβαίνω απόλυτα αυτό από τον εαυτό μου όταν είχα ξεκινήσει την αγωγή μου για πολλές ενοχλήσεις....Δεν μπορούσα να ακούω άσχημα πράγματα γιατί ένιωθα χειρότερα.......
Μην νιώθεις λοιπόν άσχημα αν κάποιοι θέλουν να ασχολούνται τώρα μόνο με ανέκδοτα.....Δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητοι.....απλά δεν μπορούν να σηκώσουν άλλη αρνητική ενέργεια πέραν από αυτής που ήδη κουβαλάνε.........;);)
Ολγα η κατηγορια λεει γενικα και δε μπορεις σε καποιον να πεις οτι καλο ειναι να μην το βαζει αν κατι του δημιουργει, προβληματισμο, θλιψη. Δε μπορεις να κλεινεις τα ματια σε κατι που υπαρχει. Εξαλλου κανεις δεν αναγκαζει κανενα να το διαβασει το post. Ο aval εκανε ασχημα που ειπε τον πονο του; Επρεπε να σκεφτει οτι αυτο θα κανει τους αλλους να στεναχωρεθουν ασε να μην το γραψω; Εσυ αν εισαι στεναχωρεμενη με κατι ζητας απο καποιον την αδεια για να γραψεις αυτο που σε στεναχωρει; Εγω αισθανθηκα πιο ωραια που απαντησα στον aval και που ειπε με αφορμη αυτο το post αυτο που τον στεναχωρει απο το να καθομουν και να ελεγα ανεκδοτα. Εκανα κατι κακο;Quote:
Originally posted by olga_soul
............επισύμανση των σοβαρών γεγονότων παρόλο που δεν μπορούν να υποβαθμιστούν σε κανένα επίπεδο, καλό είναι να μην φιλοξενούνται και σε αυτό στο ηλεκτρονικό σημείο, δεδομένου ότι δεν ξέρεις πως μπορεί να επηρεάσει την ήδη εύθραυστη ψυχολογία συνανθρώπων μας που είτε είναι σε έναρξη αγωγής και αποζητούν μια πιο ευχάριστη νότα , είτε αντιδρούν υπερβολικά σε άσχημες ειδήσεις.....
Το καταβαίνω απόλυτα αυτό από τον εαυτό μου όταν είχα ξεκινήσει την αγωγή μου για πολλές ενοχλήσεις....Δεν μπορούσα να ακούω άσχημα πράγματα γιατί ένιωθα χειρότερα.......
Μην νιώθεις λοιπόν άσχημα αν κάποιοι θέλουν να ασχολούνται τώρα μόνο με ανέκδοτα.....Δεν σημαίνει ότι είναι αναίσθητοι.....απλά δεν μπορούν να σηκώσουν άλλη αρνητική ενέργεια πέραν από αυτής που ήδη κουβαλάνε.........;);)
Επειδή δεν ζούμε μέσα σε γυάλα ούτε σε θερμοκήπιο, προτιμώ να σχολιάζω ότι με συγκλονίζει παρά να το καταπίνω. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Ας πάρουμε τουλάχιστον θέση. Κι όποιος πιστεύει ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία και κινδυνεύει να επηρεαστεί δυσμενώς, ας διαβάσει τα ανέκδοτα.
Θα είμαι όμως σκληρός στις κρίσεις μου γιατί σκληρή είναι η ίδια η πραγματικότητα που μας βομβαρδίζει καθημερινά το τελευταίο διάστημα.
Τούτες τις μέρες, τούτες τις ώρες, συντελείται ένα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην κυριολεξία! Ολοκαύτωμα μέσα στο οποίο γίνονται παρανάλωμα παιδιά, γυναίκες και άντρες που τρέχουν αλλόφρονες για να σωθούν από τις βόμβες φωσφόρου των Ισραηλινών. Τους βλέπουμε μισοκαμένους στα ράντζα των νοσοκομείων να προσπαθούν να επιζήσουν, μην έχοντας καταλάβει ακόμη γιατί ανατράπηκε η ζωή τους έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη
Σωστά το είπες berg, ακόμα κι αν δεν το εννοούσες έτσι, ότι κάποτε νομίζαμε ότι οι Ισραηλινοί είναι πονεμένος λαός. Όχι, δεν υπάρχει κανένας πόνος από πλευράς των Ισραηλινών. Οι ηγέτες τους, αναμπάμ μπαμπαντάμ, από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και μετά, δεν ανήκουν σ εκείνους τους φουκαράδες που εξολοθρεύτηκαν από τους Ναζί και που η επαίσχυντη προπαγάνδα τους (σε συνηγορία με το Χόλυγουντ), ανεβάζει σε δήθεν έξι εκατομμύρια τα θύματα τη στιγμή που επίσημα ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΑ στοιχεία της περιόδου εκείνης αναφέρουν ως ανώτατους αριθμούς Εβραίων κατοίκων στην Ευρώπη όχι πάνω από τρία εκατομμύρια ψυχές. Και δεν είναι μόνον οι Ισραηλιτικοί οργανισμοί (που σε ανύποπτο χρόνο εξέδωσαν τα στοιχεία αυτά όπως λ.χ. το Αmerican Jewish Year Book που εκδίδεται στην Φιλαδέλφια των Η.Π.Α. από την Jewish publication of America), αλλά και τα επίσημα στοιχεία από τις απογραφές πληθυσμού των δυτικοευρωπαϊκών κρατών πριν από τον πόλεμο.
Σαφώς και υπήρξε εξολόθρευση μεγάλου αριθμού του εβραϊκού πληθυσμού στα στρατόπεδα εξόντωσης από τα ναζιστικά ανθρωποειδή. Δεν τιμά όμως ούτε τα ίδια τα θύματα η έντεχνη απόκρυψη της αλήθειας και το φούσκωμα των αριθμών τους! Και να που αποδεικνύεται έμπρακτα ότι αυτοί που τριπλασιάζουν (στην καλύτερη περίπτωση) ή τετραπλασιάζουν τους αριθμούς των θυμάτων, ανήκουν στην ίδια κατηγορία των ανθρωποειδών με τους Ναζί.
Χρησιμοποίησαν έντεχνα όλες αυτές τις δεκαετίες την προπαγάνδα αυτήν για να νιώθουμε όλοι ένοχοι απέναντί τους. Για να μην τολμούμε να αντιδράσουμε στα εγκλήματα που το κράτος αυτό διαπράττει ατιμωρητί εναντίον των Παλαιστινίων αλλά και των Λιβανέζων εδώ και μισό αιώνα.
Σιγά που χάφτουμε το παραμύθι ότι για δυο φαντάρους που \"απήχθησαν\", οργίστηκαν τόσο που έχασαν δήθεν τον έλεγχο των πράξεών τους και αποφάσισαν να ανασκάψουν εκ θεμελίων ένα ολόκληρο κράτος μαζί με τους κατοίκους του!
Θυμάστε την (πάλαι ποτέ) 17 Νοέμβρη; Δεν απήγαγε απλώς, έριχνε κατακέφαλα ρουκέτες σε Εγγλέζους επιτετραμμένους και τους σκότωνε. Τι έπρεπε να κάνουν με την ίδια λογική οι ʼγγλοι; Να αρχίζουν να βομβαρδίζουν την Αθήνα;
Φοβερή απαγωγή! Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες συνελήφθησαν ΕΝΤΟΣ των συνόρων του Λιβάνου κι αυτό θεωρείται απαγωγή! Δηλ. εάν συλλάβουμε εμείς δύο Τούρκους στρατιώτες, με όλο τον οπλισμό τους εντός των συνόρων μας στον Έβρο, θα θεωρηθεί απαγωγή; Ή θα θεωρηθεί, σύμφωνα με όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, σύλληψη ξένων στρατιωτών που εισέβαλλαν παράνομα ;
Η απόφαση να διαλύσουν ολόκληρη την οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική υποδομή του Λιβάνου ώστε να ξαναγίνει μια χώρα φάντασμα, δεν οφείλονταν στην «απαγωγή» αλλά ήταν προειλημμένη.
Η οικονομική ανάπτυξη του Λιβάνου έθετε όλες τις προϋποθέσεις να κατασκευαστεί πετρελαϊκός αγωγός που θα άνοιγε την κάνουλά του στη Μεσόγειο, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο του πετρελαίου και των αγορών του από τους ʼραβες της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράν αλλά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για οικονομική ανάκαμψη του Ιράκ.
Κανείς δεν το θέλει αυτό και κυρίως τα μεγάλα πετρελαϊκά συμφέροντα.
Η εξαθλίωση δε του Λιβάνου (της μόνης ανεπτυγμένης οικονομικά, κοινωνικά, τουριστικά κλπ περιοχής της Μ. Ανατολής που έσφυζε από ζωή) δημιουργεί τις προϋποθέσεις όπως φαντάζονται ή όπως προσδοκούνε οι Ισραηλινοί παράγοντες - να διαδεχθούν τη Βηρυτό τα εβραϊκά λιμάνια και να μετατραπούν σε κοσμοπολίτικα. Να γίνει δηλ. το Ισραήλ Λίβανος στη θέση του κοσμοπολίτικου Λιβάνου!
Να λοιπόν που διαφορετικά συμφέροντα συμπλέουν σε αγαστή συμφωνία για να μετατρέψουν μια χώρα σε ερείπια.
Διότι όπως διερωτήθηκε και ο Βρετανός ΥΠ. ΕΞ. αλλά και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, πώς είναι δυνατόν να στοχεύεις τις δυνάμεις της Χεζμπολά που βρίσκονται συγκεντρωμένες στον Νότιο Λίβανο και οι βόμβες σου να πέφτουν στη Βηρυτό, στην Τύρο κλπ; Πώς είναι δυνατόν να σημαδεύεις στρατιωτικό εξοπλισμό σε συγκεκριμένα στρατόπεδα και να ισοπεδώνεις πολυκατοικίες, καταστήματα, παιδικές χαρές και σταθμούς λεωφορείων στις μεγάλες πόλεις;
Τους δύο «απαχθέντες» στρατιώτες τους, τους έστειλαν σε αποστολή αυτοκτονίας (εν αγνοία των ιδίων των στρατιωτών βέβαια).
Τους έστειλαν μέσα στο έδαφος του Λιβάνου για να συλληφθούν από τη Χεζμπολά και να δοθεί έτσι η αφορμή να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τις φωνές τους και να ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς και την εισβολή. Ότι προβοκάτσιες έκαναν οι Ναζί (βλ. την προβοκάτσια στα γερμανοπολωνικά σύνορα στις 1/9/1939 που χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για τον Β Παγκ. Πόλεμο), κάνουν οι άξιοι μαθητές τους. Οι Ισραηλινοί! Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύονται άξιοι μαθητές των Ναζιστών.
Και για να μην υπάρξουν περιθώρια αποτυχίας στο σχέδιο αυτό (να εξασφαλίσουν δηλ. το ότι οι στρατιώτες τους θα συλληφθούν οπωσδήποτε και ότι δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια οι συνοριακοί φύλακες της Χεζμπολά), φρόντισαν μια βδομάδα πριν να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές στη λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας τον πανικό και προκαλώντας θρήνο και οδυρμό μαζί με δεκάδες νεκρούς στον άμαχο πληθυσμό των Παλαιστινίων
Γνωρίζοντας ότι μετά από αυτή την ιταμή ενέργεια, οι μαχητές της Χεζμπολά, οργισμένοι και εκνευρισμένοι με την ανανδρεία των Ισραηλινών, θα επιτεθούν και θα συλλάβουν όποιον στρατιώτη τολμήσει να εισβάλλει στα εδάφη τους κατά τη διάρκεια της περιπολίας του.
Το σχέδιο πήγε περίφημα. Η Χεζμπολά έπεσε στην παγίδα! Και πριν καλά καλά καταλάβει κανείς τι παίζεται, ξεκίνησε η επιχείρηση εισβολής και εξολόθρευσης.
Ότι ακριβώς έκαναν και οι Ναζί το 1939!
Οι ηγεσίες των Ισραηλινών πρέπει να απολογηθούν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όχι μόνο για την τωρινή άνανδρη και ιταμή επίθεση εναντίον αμάχων. Αλλά και για την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του Λιβάνου το 1982 βομβαρδίζοντας στρατόπεδα αμάχων προσφύγων. Και για την εξόντωση δεκάδων χιλιάδων αμάχων Παλαιστινίων τα τελευταία 40 χρόνια.
Αλλά και για τα εγκλήματα που διέπραξαν ενάντια στον ίδιο τους το λαό. Πριν δυο χρόνια αποκαλύφθηκε στην ίδια την ισραηλινή τηλεόραση (και οι ιθύνοντες έκτοτε απαγόρευσαν κάθε κουβέντα περί αυτού) τα πειράματα με ραδιενέργεια που διενεργούσαν στη δεκαετία του 1950 σε παιδάκια ομοεθνών τους (ναι! Εβραίων!). Χιλιάδες παιδάκια Εβραίων (επιλεχθέντων από οικογένειες «μαυριδερών» Εβραίων που κατέφτασαν στο Ισραήλ από τη Β. Αφρική και όχι ξανθών εποίκων από την Ευρώπη ο ρατσισμός και η κτηνωδία σε όλο τους το μεγαλείο)! Ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των γονιών τους με το πρόσχημα ότι τάχα εξετάζουν τα παιδιά για να τα προφυλάξουν από τις επιδημίες! Πολλά από εκείνα τα παιδιά πέθαναν από καρκίνους και όσα έχουν επιζήσει (έδωσαν συνεντεύξεις όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο), είναι ως ενήλικες εντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε μια που όλοι έχουν αναπτύξει ποικίλες ασθένειες!
Κατά τα άλλα, οι Ναζί στιγματίζονται ακόμη για τα πειράματα που έκαναν σε ανθρώπινα πειραματόζωα!
Οι στυγνοί εγκληματίες της ισραηλινής ελίτ πότε θα απολογηθούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο;
Και υπόψιν, ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές εκείνων των πειραμάτων εις βάρος των παιδιών, ζούνε ακόμη. Κατέχοντας υψηλές θέσεις σε όλα τα κλιμάκια της πολιτικής ζωής και της εξουσίας του κράτους του Ισραήλ.
Μόλις σήμερα άκουγα στις ειδήσεις ότι οι Ισραηλινοί προειδοποιούν πως
για κάθε ρουκέτα της Χεζμπολά
θα βομβαρδίζουν ΕΙΚΟΣΙ ΚΤΙΡΙΑ στο Λίβανο!!!
Κάτι μου θύμιζε αυτό
ώσπου θυμήθηκα.
Θυμήθηκα εκείνες τις ανακοινώσεις που μαθαίνουμε ότι εξέδιδε η γερμανική διοίκηση στη διάρκεια της Κατοχής:
Ότι για κάθε νεκρό γερμανό στρατιώτη
θα εκτελούνται είκοσι Έλληνες όμηροι
Ακόμη αναρωτιέται κανείς αν οι Ισραηλινοί είναι γνήσιοι συνεχιστές του έργου των Ναζί;
Βομβαρδίζει λέει με ρουκέτες η Χεζμπολά τη Χάιφα και άλλες πόλεις του Β. Ισραήλ.
Το να συγκρίνεις τις ρουκέτες με τις βόμβες φωσφόρου και την ένταση πυρός στη Βηρυτό, είναι σαν να συγκρίνεις τον πετροπόλεμο με τις αρματομαχίες.
50 οι νεκροί σε καθημερινή βάση στις πόλεις του Λιβάνου, δύο στις ισραηλινές πόλεις από τη ρίψη ρουκετών.
Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν κινδυνεύουν από τις ρουκέτες ας φύγουν. Ας πάρουν τα αυτοκίνητά τους και ας κατευθυνθούν προσωρινά προς νότον. Ποιος τους εμποδίζει; Ολόκληρη πολεμική μηχανή έβαλε σε λειτουργία το Ισραήλ, δεν μπορεί να προστατέψει ορισμένους κατοίκους του προσφέροντάς τους προσωρινή διαμονή σε περιοχές που δεν φτάνουν οι ρουκέτες;
Ή μήπως τους κρατάει καθηλωμένους εκεί για να έχει να παρουσιάζει στη διεθνή κοινή γνώμη θύματα, σε αντιστάθμισμα των δεκάδων θυμάτων που καθημερινά προκαλεί στον Λίβανο;
Έβλεπα σήμερα στην τηλεόραση εικόνες από τη Χάιφα που κάνουν τον γύρο όλου του κόσμου (στα πλαίσια της σχετικής προπαγάνδα). Κάτοικοι της πόλης μέσα στα καταφύγια (ευρύχωρα και άνετα) έλεγαν πως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι δεν ξέρουν τι να εξηγήσουν στα παιδιά όταν τους ρωτάνε γιατί είναι αναγκασμένα να παίζουν μέσα στα καταφύγια και όχι έξω στο δρόμο.
Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι το αντίστοιχο πρόβλημα των Λιβανέζων δεν είναι τι θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των παιδιών τους
Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι ότι θάβουν τα παιδιά τους.
Δεν έχω τίποτα με τους Εβραίους.
Ζητώ όμως από κάθε Έλληνα εβραϊκής καταγωγής να σκεφτεί βαθιά μέσα του και να λάβει θέση.
Προσωπικά, αδυνατώντας πλέον να δεχθώ μεσοβέζικες θέσεις του τύπου «ναι μεν αλλά»
δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο από την πλήρη και απερίφραστη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης ενάντια στον Λίβανο.
Κάθε άλλη θέση, αποτελεί σύμπλευση με τα κτήνη του Τελ Αβίβ.
Και όποιος, ανεξαρτήτου καταγωγής, δεν καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις κτηνωδίες,
σημαίνει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τους εγκληματίες που διοικούν το Ισραήλ.
Ας μην παραπονιέται λοιπόν για την οργή που σαν λάβα εκρήγνυται από παντού γι αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Συμφωνώ και με το berg και με το Novile. Δυστηχώς ο πόνος δεν είναι μόνο μέσα στις ψυχικές δυσκολίες που περνάμε αλλά και έξω. Το να κάνεις σύσταση σε κάποιον Όλγα να γράφει κάπου αλλού ή να μη γράψει καθόλου γιατί κάποια μέλη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση με το ίδιο σκεπτικό πρέπει και να τους πεις να μην ανοίγουν την τηλεόραση που και εκεί δείχνει δυσάρεστα γεγονότα, να μην περπατάνε στο δρόμο γιατί μπορεί και εκεί να αντιμετωπίσουν κάτι δυσάρεστο. Αλλά όπως επισημάνθηκε η κατηγορία αυτή αναφέρεται σε Γενικά θέματα οπότε όπως εσύ θες να γράφεις ανέκδοτα και καλά κάνεις, έτσι κάποιος άλλος θέλει να γράψει για κάτι διαφορετικό που όλον τον κόσμο αυτή τη στιγμή απασχολεί. Δικαίωματά του είναι και καλά κάνει και το ασκεί. Από εκεί και πέρα και πέρα από τα διαδικαστικά που μπροστά στον πόνο που έχει ριζώσει εκεί κάτω το αν θα μπει ένα θέμα εδώ ή όχι για εμάς είναι πολυτέλεια τι στιγμή που το θέμα είναι πολύ σοβαρό με το Λίβανο. Και εγώ στεναχωρέθηκα με αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε σε μια εποχή που υποτίθεται ότι υπάρχουν πολιτισμένα έθνη και κράτη και σε μία εποχή που υποτίθεται ότι ο κόσμος μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους διδάχθηκε για τα δεινά, τα πλήγματα και τα μίση που προκαλούν οι πολεμικές συγκρούσεις. Την ευχή μου να πάνε όλα καλά όσο γίνεται στην περιοχή εκείνη και όσο το δυνατόν να είναι λιγότεροι οι άμαχοι που βλέπω να αποτελούν στόχο ενώ αυτό δε θα έπρεπε να γίνεται και από τις δύο πλευρές. Φίλε μου από το Λίβανο κουράγιο. Θα το χρειαστείς ίσως και μόνο αυτό θα σε στηρίξει. Ευτυχώς πριν από δέκα χρόνια κοντινοί μου συγγενείς έφυγαν από εκεί και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Στεναχωριούνται όμως με όσα βλέπουν και τους καταλαβαίνω απόλυτα.
Και επίσης μας υπενθυμίζει κάποια ανθρωπιστικά χαντακωμένα αγαθά βλέπε μεγαλοψυχία, ανθρωπιστική βοήθεια, υποστήριξη, οικουμενικότητα κα- πράγματα δηλαδή που τα βρίσκουμε σε τέτοιες εξαιρετικώς δραματικές περι-στάσεις αλλά και που ξεχνάμε ολότελα όταν πρόκειται για τα δικά μας προβλήματα που έχουμε την [α-νόητη για μένα] τάση και στάση να τα χαρακτηρίζουμε χαζοπροβλήματα χλευάζοντας έτσι -ποιον άλλο;- από τον ίδιο μας τον εαυτό...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
God Bless America
Ερμηνεία: Παπακωνσταντίνου Βασίλης
Μουσική/Στίχοι: Ζούδιαρης Νίκος
Και να που χαίρομαι την ελευθερία μου
Το δωμάτιο ασφαλές κι η ζωή μου
περπατά αθόρυβα στις βαριές παντόφλες της
Στην ντουλάπα κρεμάω την ψυχή μου
God bless America
Μια στιγμή να στεγνώσει το αίμα
God bless America
Θα γλιτώσεις κι εσύ
Αν θα δεις την αλήθεια σαν ψέμα
Και να, η σύγκλητος μέσα στ\' άδεια μάτια τους
Δίχως μνήμη χορεύει η Σαλώμη
Την αγάπη, αγάπη μου που σου είχα κράτησε
Να \'χω κάπου να πω μια συγγνώμη
God bless America...
ΥΓ: Φτου ξελευτεριά... για όλους...
Να υπάρχει και λίγη αιδώς. Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και κάποιοι εξακολοθούμε να σκεφτόμαστε ως μονάδες και όχι μόνο δεν θέλουμε να βλέπουμε τα \'δυσάρεστα\' γύρω μας αλλά και όταν επιλέγουμε να τα δούμε, τα προσαρμόζουμε πάντα στα δικά μας προβλήματα και ανάγκες. Δηλαδή μας \'εξυπηρετούν΄ θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Ας αποσταστιοποιηθούμε λίγο, όποια προσωπικά ζητήματα κι αν αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας μας είναι το δέντρο, ας κοιτάξουμε και το δάσος.
Ο πόλεμος και κάθε τέτοιας κλίμακας φαινόμενο είναι κάτι που ούτε πρέπει να παραβλέπεται για να μην μας καταθλίβει ούτε κάτι το οποίο το παρακολουθούμε με εφησυχασμό για να ελαχιστοποιεί στα μάτια μας τα δικά μας αδιέξοδα.
Και κάτι τελευταίο: ποιος είπε ότι ο εαυτός μας πρέπει να είναι πάντα στο απυρόβλητο ή ότι πρέπει να είναι το κέντρο (έστω και) του (δικού μας) κόσμου; Yπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις και στιγμές που και \'αυτός\' χρήζει χλευασμού, στην επιεικέστερη εκδοχή.
Δε θα γινουμε κομπλεξικοι επειδη κατι μας στεναχωρει και το λεμε. Ας στεναχωριουνται οσοι γουσταρουν μονο το χαβαλε
\"Ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται και κάποιοι εξακολοθούμε να σκεφτόμαστε ως μονάδες και όχι μόνο δεν θέλουμε να βλέπουμε τα \'δυσάρεστα\' γύρω μας αλλά και όταν επιλέγουμε να τα δούμε, τα προσαρμόζουμε πάντα στα δικά μας προβλήματα και ανάγκες.\"
Δεν διαφωνώ αλλά δεν βλέπω και το πρόβλημα.
\"Δηλαδή μας \'εξυπηρετούν΄ θυμίζοντάς μας ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα.\"
Κι ότι σε αυτά τα χειρότερα εμείς είμαστε χρήσιμοι. Κάνοντας πράγματα απ\' τα οποία αντλούμε αυτοεκτίμηση, εκτιμάμε τον εαυτό μας. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι και η προσφορά πυροσβεστικής βοήθειας σε οποιοδήποτε βαθμό και κλίμακα σε ένα δάσος που καίγεται. Έτσι παίρνουμε κουράγιο και δύναμη συνειδητοποιώντας ότι δεν είμαστε εμείς το δέντρο που καίγεται αλλά και που προφανώς θα μπορούσαμε να είμαστε. Και έτσι κατά κάποιον τρόπο αποκτά η ζωή μας -για λίγο ή πολύ- κάποιο νόημα.
\"Ας αποσταστιοποιηθούμε λίγο, όποια προσωπικά ζητήματα κι αν αντιμετωπίζουμε. Ο καθένας μας είναι το δέντρο, ας κοιτάξουμε και το δάσος.\"
Φυσικά η πυροσβεστική βοήθεια δεν έρχεται από ένα δέντρο που καίγεται αλλά και ούτε και μπορούμε να την απαιτήσουμε από ένα δέντρο που κατά την κρίσι μας καίγεται λιγότερο από τα άλλα.
\"Ο πόλεμος και κάθε τέτοιας κλίμακας φαινόμενο είναι κάτι που ούτε πρέπει να παραβλέπεται για να μην μας καταθλίβει ούτε κάτι το οποίο το παρακολουθούμε με εφησυχασμό για να ελαχιστοποιεί στα μάτια μας τα δικά μας αδιέξοδα. \"
Δεν ξέρω αν είσαι σε θέση να κατανοήσεις τι σημαίνει ψυχολογικό αδιέξοδο γι\' αυτό σε αυτό δεν σου απαντώ.
\"Και κάτι τελευταίο: ποιος είπε ότι ο εαυτός μας πρέπει να είναι πάντα στο απυρόβλητο ή ότι πρέπει να είναι το κέντρο (έστω και) του (δικού μας) κόσμου;\"
Που το διάβασες αυτό ;
\"Yπάρχουν ουκ ολίγες περιπτώσεις και στιγμές που και \'αυτός\' χρήζει χλευασμού, στην επιεικέστερη εκδοχή. \"
Θεωρείς μία από αυτές τις περιπτώσεις και στιγμές την ψυχική ασθένεια ;
Γιατί νομίζω πως είμαστε σε φόρουμ ψυχολογίας...
ΥΓ:Να υπάρχει και λίγος σεβασμός.
Εχουν αποθρασυνθει τελειως οι Εβραιοι...
Ακου που χτυπήσαν, Παραρτημα των Ηνωμενων Εθνων!
Και τολμουν να πουν οτι εγινε κατα λαθος! Αισχος! Ντροπη! Δεν μπορει να Βρεθει η δύναμη απο όλη την Ευρωπη να τους σταματησουμε?
Ντροπή και στην Ευρώπη, που δεν τολμούμε να ερθουμε αντιμετωποι με την Αμερικανικη κυβερνηση!
Δεν ξερω τι να πω, ειναι απιστευτο το τι αφηνουν να συμβει απο αυτον τον λαο!
Φ Ρ Ι Κ Η :\'(
Σήμερα χτύπησαν \"κατά λάθος\" και τους άντρες του Ο.Η.Ε. και το επισήμανε και η Aval. Αυτά τα \"κατά λάθος\" τα έλεγαν και οι συναίτεροί τους όταν χτυπούσαν τους Σέρβους άμμαχους. Θυμάμαι καμία φορά για να δικαιολογήσουν οι γυναίκες την εγκυμοσύνη τους έλεγαν \"έγινε κατά λάθος\". Η ειρωνία είναι ότι αυτή η φράση τότε χρησιμοποιούνταν για μία ψυχή που ερχόταν στον κόσμο και σήμερα χρησιμοποιείται όταν αφαιρούνται πολλές αθώες.
Νάσο μου σαφώς και είδα την κατηγορία όταν έθεσα τον δικό μου σχολιασμό, μην ανησυχείς.... ;)
Ο φίλος μας σίγουρα έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα, χωρίς αμφιβολία!!!
Η τοποθέτησή μου έγινε γιατί ίσως και άθελά του θέλω να φαντάζομαι, πάνω στην θέρμη του να δημοσιεύσει το θέμα , αναφέρθηκε σε <<ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕΛΛΩΝ>>, όπως χαρακτηριστικά θα διάβασες ....και στην ανάγνωση ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ - ένα topic που όπως όλοι γνωρίζουν άνοιξα προσωπικά εγώ για να μας φτιάχνω όσο μπορώ την διάθεση όλων μας εδώ και να βοηθήσω την ψυχολογία όλων όσων αισθάνονται ένταση.......
Με αφορμή λοιπόν αυτής της τοποθέτησης και δημοσιεύοντας τη γνώμη μου, δεν υπέδειξα το ύφος των θεμάτων που επιθυμεί ο καθένας να ανοίγει στο forum αυτό, αλλά γνωστοποίησα έναν έμμεσο προβληματισμό που μου δημιουργήθηκε για την επίδραση τέτοιου είδους θέμάτων , δεδομένης της αρνητικής βαρύτητας τους στην εύθραυστη ψυχολογία πολλών εδώ όπως προανέφερα.
Επιπλέον έμμεσα φαντάζομαι ότι απάντησα στην ερώτηση του φίλου μας, γιατί πολλοί μπορεί να μην συμμετέχουν με μιαν απάντηση στο θέμα του, το οποίο και συγκλονιστικό είναι και έχει αναστατώσει πολλούς παγκοσμίως...Είναι δυνατόν άλλωστε να συμβαίνει το αντίθετο?
Φίλε μου η παρούσα μου απάντηση αποτελεί τυπικά συμπληρωματική επεξήγηση...;) Ελπίζω ειλικρινά να μην είχες την προδιάθεση να τοποθετήσεις την ταμπέλα <<ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ>> σε όσους δεν σου απάντησαν ή δεν θα απαντήσουν στο θέμα σου..
ʼλλωστε μαζί σου ούτε έχω προηγούμενα, αλλά και όσες φορές μιλήσαμε μέχρι τώρα θεωρώ ότι είχαμε δημιουργική και θετική επικοινωνία.....:):)
Νά\'στε καλά παίδες!:):)
Δηλαδη Όλγα εσενα σε ενοχλησε που εγραψε για αναισθητους στο φορουμ και για το δικο σου ποστ περισσοτερο. Εμενα περισσοτερο με ενιαξε για οσα ειδα στις φωτογραφιες. Αυτο ενιαξε και οσους απαντανε σε αυτο το ποστ. Τα αλλα ειναι μικροτητες.
Νάσο μου όπως το βλέπει ο καθένας δεν διαφωνώ μικρό μου.... :)
Και εγώ είδα τις φωτογραφίες, όπως παράλληλα παρακολουθώ και άλλες αντίστοιχες κοσμικές αθλιότητες με οργή και φρίκη χρόνια τώρα......
Το ότι δεν εξέφρασα γραπτώς τα συναισθήματά μου , όπως και άλλοι από ότι διαπίστωσες , στο εν λόγο post με κατατάσσουν αυτόματα στους αναίσθητους? Δεδομένου ότι έχεις ήδη γνωρίσει ( και αρκετοί άλλοι) ένα μεγάλο μέρος της ευαισθησίας μου προς όλες τις κατευθύνσεις....;)
Εκεί στάθηκα και όχι στο topic μου όπως αναφέρεις, το οποίο έτυχε έμμεσα να σχολιαστεί από τον φίλο μας , δεδομένου των απόψεων που εξέφρασε.....
Δεν με ενόχλησε κάτι συγκεκριμένο......και κακώς το πήρες έτσι μιας και η όποια θέση σας , ακόμα και αντίθετη προς εμένα όπως έχεις ήδη διαπιστώσει είναι πάντα δεκτή από την πλευρά μου και συζητήσιμη χωρίς εντάσεις. Για αυτό άλλωστε μου αρέσει να ανταλλάσω απόψεις και προβληματισμούς με όλους σας εδώ!
Απλώς είχα φαντάζομαι κάθε δικαίωμα να δημοσιεύσω τη δική μου θέση, δεδομένου του προβληματισμού που διατύπωσε ο φίλος μας σχετικά με το θέμα του. Τώρα άν ο σχολιασμός μου αποτελεί στάση μικρότητας ......ειλικρινά δεν μπορώ να είμαι εγώ ο τελικός αντικειμενικός κριτής.....
Αλέκο μου η θέση που δημοσίευσα ήδη αποτελεί απάντηση και στη δική σου θέση. Σεβαστή η κάθε άποψη κατά την πλευρά μου.....ʼλλωστε δεν έθιξα το θέμα στην ουσία του , όπως ήδη θα διαπίστωσες.....Όλοι άλλωστε βιώνουμε τα κοσμικά δρώμενα! Είναι δυνατόν να υφίσταται το αντίθετο? Όλοι παρακολουθούμε τις όποιες εξελίξεις και στην τηλεόραση....Ενημέρωση και συμμετοχή υπάρχει.... Εγώ αναφέρομαι στο εδώ........δεδομένης της ιδιαιτερότητας του forum.....Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο......
Φιλικά.........;)
Προφανώς δεν ήταν στις προθέσεις της Όλγας να αποτρέψει συζητήσεις σε θέματα που καίνε, κι αυτό το διευκρίνισε από την πρώτη στιγμή. Για να ξεκαθαρίσω και τη δική μου θέση προς άρση τυχόν παρανόησης, η φράση μου
«Κι όποιος πιστεύει ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία και κινδυνεύει να επηρεαστεί δυσμενώς, ας διαβάσει τα ανέκδοτα»
δεν είχε ίχνος ειρωνείας για κανέναν. Αντιθέτως. Στις εύθραυστες ισορροπίες που μπορεί να βρίσκονται ορισμένοι δεν σηκώνει ούτε ειρωνεία ούτε κριτική για το τι θα επιλέξουν.
ʼλλωστε η Όλγα δεν έχει άδικο στη συλλογιστική της. Ειδικά τέτοιου είδους θέματα όπως το παρόν τόπικ είναι ικανά να ανάψουν φωτιά ακόμη και μέσα στο φόρουμ (λ.χ. η αναφορά μου στην απάτη των 6 εκ. θυμάτων και η αμφισβήτηση αυτού του τερατώδους και ψευδαίστατου αριθμού, θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οποιονδήποτε που δεν έχει τη σχετική πληροφόρηση, θεωρώντας το ίσως αντισημιτικό σχόλιο).
Απλώς «τα πήρα» που λένε με την άνανδρη στάση των Ισραηλινών και δεν γινόταν να μη μιλήσω μπροστά σ αυτό το έγκλημα διαρκείας που βλέπουμε να διαπράττεται καθημερινά μπρος στα μάτια μας.
«Τα πήρα» γιατί βαρέθηκα να μας πρήζουν κάθε τόσο για το πόσο φοβερά θύματα υπήρξαν επειδή κάτι λιγότερο από 1,5 εκατομμύριο Εβραίων εξοντώθηκαν στον πόλεμο (λες και ήταν οι μόνοι που θρήνησαν θύματα 20 εκατομμύρια νεκρούς είχαν οι Ρώσοι αλλά δεν είδαμε τον Σπήλμπεργκ να γυρίζει ταινία γι αυτούς)
Το Χόλυγουντ έχει γυρίσει εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα φιλμ για το θέμα, λες και ήταν το μοναδικό ζήτημα του Β΄ Παγκ. Πολέμου (300.000 νεκρούς από την πείνα είχαμε στην Αθήνα μόνο τον χειμώνα 1942 43 αλλά κανένας χολυγουντιανός παραγωγός δεν έχει συγκινηθεί για να το αναδείξει)
Για την ελληνική ιστορία έχουμε άγνοια αλλά την εβραϊκή την έχουμε μάθει απ έξω κι ανακατωτά αφού κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τα τηλεοπτικά κανάλια φροντίζουν να μας δείχνουν δεκάδες αμερικάνικες ταινίες για τη συμμορία των «πατριαρχών» τους (Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ κλπ), για τον Μωϋσή, τον Σαμψών και για τον κάθε καθυστερημένο και θρησκόληπτο βοσκό της «γης Χανάν»
(και βέβαια παρουσιάζοντάς τα όλα εντελώς παραποιημένα και ωραιοποιημένα).
Λέτε να είναι τυχαία όλα αυτά; Λέτε να μην το κάνουν για να μας προκαλέσουν θετικά συναισθήματα για τους φονιάδες αυτούς; Μην ξεχνάμε ότι από τότε που δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ κι άρχισε η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού, άρχισε και η παραγωγή ψευτοταινιών του Χόλυγουντ για να μας προκαλέσουν το συγκινησιακό μας θυμικό.
Θυμάστε να έχουν γυρίσει ποτέ καμιά ταινία για το δράμα των Παλαιστινίων; Πέστε μου ΕΝΑΝ τίτλο!
(Ευτυχώς που βρέθηκε κι ένας Έλληνας, ο Κώστας Γαβράς, ο μόνος που γύρισε ταινία την Hanna K αν δεν κάνω λάθος όπου δεν λιβάνιζε τους Εβραίους αλλά κράτησε έντιμα τις ισορροπίες).
Μπορεί να χάφτουμε σαν τα πρόβατα τις ψευτοταινίες τους αλλά τουλάχιστον δεν έγινε ακόμη τόσο χόρτο το μυαλό μας ώστε να μην παίρνουμε θέση μπροστά στα εγκλήματα. Χόρτο έγινε το μυαλό μόνο του ʼρνολντ Σβαρτζενέγκερ και των προβατοϋπηκόων του που ενώ οι Ισραηλινοί διαπράττουν ένα έγκλημα διαρκείας κι όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί με διαδηλώσεις εναντίον τους, αυτοί βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν υπέρ του Ισραήλ!!!
Όχι, δεν χρειάζεται να θρηνούμε για τους Λιβανέζους. Αρκετά θρηνούν οι ίδιοι για τους εκατοντάδες μέχρι στιγμής νεκρούς τους.
Αν θέλουμε να τους συμπαρασταθούμε, δεν χρειάζονται θρήνοι. Δύο πράγματα χρειάζονται:
Αφενός ανθρωπιστική βοήθεια. ʼμεση, έμπρακτη, πολλαπλής μορφής. Που δεν θα σταματήσει εδώ αλλά να συνεχιστεί ώστε όταν τα ανθρωποειδή βαρεθούν να τους βομβαρδίζουν, να βοηθηθούν για να ξανακτίσουν το δυνατό συντομότερο τη χώρα τους.
Αφετέρου ΟΡΓΗ!
ΟΡΓΗ και ΜΙΣΟΣ για τους φονιάδες τους. Για να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το μακελειό. Για να τους το θυμίζουμε ανά πάσα στιγμή!
Οργή και μίσος! Τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να λειτουργήσουν απελευθερωτικά αυτή τη στιγμή. Τα μόνα ΘΕΤΙΚΑ συναισθήματα για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Οργή και μίσος για τους φονιάδες. Αλλιώς, αν αρχίσουν να μας διακατέχουν «ανθρωπιστικά» συναισθήματα για τους εβραίους χασάπηδες
θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Υ.Γ.
Να συμπληρώσω οτι τα ΑΝΕΚΔΟΤΑ πολύ καλά έκανε και τα άνοιξε η Όλγα.
Χρειάζεται και η χαλάρωση. Είναι απαραίτητη.
Θα έλεγα οτι είναι η πλέον απαραίτητη. Το χιούμορ άλλωστε είναι απο τα πλέον αναγκαία στη ζωή μας
(για να μη νομίζετε οτι διακατέχομαι μόνον απο συναισθήματα... οργής και μίσους)!...
Nobile μου εξ\'αρχής κατανόησα τη θέση σου , γι\'αυτό και δεν την σχολίασα όταν ανέφερες τη φράση .....<<Κι όποιος πιστεύει ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ισορροπία και κινδυνεύει να επηρεαστεί δυσμενώς, ας διαβάσει τα ανέκδοτα» .....:)- Δεν το θεώρησα εξ\'αρχής ειρωνία , παρόλο που αποδώθηκε με άτυπη καυστική μορφή......
Μάλλον στα πρότυπα απροκατάλυπτου γενικού συμπεράσματος , αποδόθηκε ως γενική και ουδέτερη τοποθέτηση και στάση σου ......προς όλα τα μέλη του forum !:)
Ευελπιστώ ότι δεν παρεξηγήθηκες από άλλα μέλη.....Ειλικρινά!:)
Από εμένα σίγουρα όχι!:)
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν παρεξήγησα και τον Φίλο....απλώς θεώρησα θεμιτό να διαχωρίσω τη θέση μου και να θέσω τους προβηματισμούς και τα προσωπικά μου σχόλια!:)
Το ότι υπάρχει διάθεση κατανόησης και επικοινωνίας στο παρόν φόρουμ Όλγα, τουλάχιστον από τους περισσότερους χρήστες, είναι πολύ θετικό.
Και μια που αναφέρθηκα προηγουμένως στο χιούμορ, ο σχολιασμός της παρακάτω είδησης ίσως να ταίριαζε στο τόπικ με τα ανέκδοτα
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα τόνισε στη διάρκεια της διάσκεψης ότι θα μηνύσει το Ισραήλ, ζητώντας αποζημίωση για τις καταστροφές που προκάλεσε στη χώρα.
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί αιωνίως το διεθνές δίκαιο. Θα πρέπει να πληρώσει. Θα κινήσουμε τις νομικές διαδικασίες και δεν θα φεισθούμε κόπων για να υποχρεώσουμε το Ισραήλ να αποζημιώσει το λιβανικό λαό για τη βάρβαρη καταστροφή που μας προκάλεσε και συνεχίζει να μας προκαλεί» επισήμανε.
Σύμφωνα με δήλωση επίσημης λιβανικής πηγής στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι καταστροφές που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε δύο δισ. δολάρια.
Παράλληλα, ο Σινιόρα ζήτησε στη διάρκεια της διάσκεψης κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια για τη χώρα του.
news.in.gr
Εδώ γελάμε ελεύθερα... Σιγά μην πάρεις αποζημίωση από Εβραίο...
Πιο πιθανό βλέπω να βγουν στη συνέχεια να ζητούν οι Εβραίοι αποζημιώσεις για τα βλήματα που αναγκάστηκαν να ρίξουν...
Το παραπάνω σχόλιο είναι από το innernet.gr και από τον χρήστη Naxion. Το αντέγραψα επειδή μου άρεσε
Η Όλγα είναι ένα μέλος που ενδιαφέρεται και έχει ευαισθησίες. Μπορεί να μη θέλει να μην έχει τη διάθεση ή το σθένος το ψυχικό να εκφραστεί εκτενέστερα για τα δρώμενα στον χώρο του Λιβάνου. Αυτό ας μην αποτελέσει όπως και η ίδια το επισημαίνει σημείο έντασης. Σωστά αναφέρει ότι είναι δικαίωμά της να εκφράζεται. Έχει αναλάβει την ψυχολογική ανάταση του φόρουμ και για αυτόν το λόγο έχει κάνει και το post ανέκδοτα για να δώσει μία άλλη πνοή σε όσους αναζητούν κάτι ανάλαφρο. Δεν είναι κακό που όπως λέει η Όλγα να θέλει να αναφέρεται στο «εδώ» Είναι δικαίωμά της και καλά κάνει. Αν κάποιος δε μπορεί ή δε θέλει να απαντήσει ή να πάρει θέση σε ένα ζήτημα που πονάει τους άλλους δεν είναι κακό και ούτε πρέπει να τον χαρακτηρίζουμε. Τόσο μπορεί τόσο πράττει. Τόσο θέλει να μετέχει κάπου τόσο το κάνει. Η ευαισθησία του καθενός χαρακτηρίζεται από τα θέματα στα οποία την εκφράζει. ʼλλοι είναι ευαίσθητοι για τον άνθρωπο άλλοι για τα ζώα. ʼλλος είναι ευαίσθητος με το τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο και άλλος στεναχωριέται που ο σκύλος του δεν τρώει. Μη λοιπόν παραξειγήσαι για τις ευαισθησίες των άλλων. Αυτοί είναι όπως και αν είναι οι άλλοι. Εσύ Νάσο έχεις ζήσει από όσο κατάλαβα κάποιες δύσκολες καταστάσεις και έχεις αναπτύξει μέσα σου κάποιες έντονες ευαισθησίες. Αυτό σε τιμά. ʼλλοι δεν τα έχουν ζήσει όπως εσύ και έχουν ευαισθησίες για άλλα πράγματα. Δε χρειάζεται να εκνευρίζεσαι για αυτό.
Πολι πατριοτικα το πηρες που ειπε για αναισθητους. Δε θα κατσω να μιλαω για το δικο σου ποστ αν το εθιξε το εκανε το ερανε ο afriend. Αυτα αφορουν εσενα και τον afriend. Εμενα με ενδιαφερει η ουσια του ποστ που ειναι το τι γινεται εκει κατω στο Λιβανο. Οσοι απαντουν το κανουν γιατι θελουν να το κανουν και δε θα απολογηθουν. Οσοι δεν απαντουν και εκεινοι δε θα απολογηθουν. Οτι διαφορες εχεις για αναισθητους και ανεκδοτα που γραφει ο afriend ειναι δικο σας κοματι. Εμενα με ενοχλει που εκει κατω ανθρωποι αμαχοι πληρωνουν με τη ζωη τους την αδιαφορια των αλλων κρατων και το μισος των ηγετων. Και Nobile δεν ξερω αν το εχεις γραψει. Αν δεν το εχεις γραψει το γραφω εγω γιατι βλεπω ενα μισος μεγαλο προς του Ισραηλινους. Οι ρουκετες της Χεσμπολαχ δεν σκοτουνουν μπεκατσες. Και εκεινες αμαχους Ισραηλινους εχουν σκοτωσει. Δεν υπαρχουν θυματα μονο απο τη μια πλευρα. Και απο τις δυο εχουν πληρωσει το μαρμαρο οι αμαχοι. Οργισμενος ειμαι με οσα κανουν οι Ισραηλινοι αλλα αλλο οργη και αλλο μισος για να μην μπερδευομαστε. Και ολοι δεν ειναι ιδιοι. Υπαρχουν και σωστοι αναμεσα στο λαο του Ισραηλ.
Φίλε μου Berg,
Φυσικα και θα στεναχωρηθώ για όλους τους αμαχους που σκοτώνονται, ακομα και στο Ισραήλ, Αλλα μην ξεχναμε την ιστορια αυτο του λαου, εχουν περασει πολλα για να φερονται ετσι σε εναν λαο οπως του Λιβάνου. Εφόσον δεν δείχνουν το παραμικρο δείγμα έλεους, οι χεσμπολαχ για μενα πρεπει να φτασει εως το Τελ Αβιβ!
Γιατι βομβάρδισαν όλες τις υποδομες του Λιβανου?
Γιατι βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές λέγοντας οτι και καλα στοχευουν το Headquarter της Χεζμπολλαχ?
Γιατι υπήρχε αεροσκάφος με εντολή να χτυπάει οτι κινειται με αποτέλεσμα να σκοτωθουν πολλοι ετσι και να πρεπει να βαζουν λευκες σημαιες με την ελπίδα να γλιτώσουν?
Γιατί τα παιδια να μην εχουν να φάνε?
Γιατι να ζουν μεσα στον τρόμο ολοι αυτοι οι ανθρωποι?
Γιατι να ζουν σε αυτην την αβεβαιοτητα που τους περιβαλλει χωρίς να εχουν στιρηξη απο πουθενα?
Γιατί Γιατί Γιατί να μην εχουν και οι Εβραιοι αυτην την εμπειρια να δουν πως ειναι?
Γιατί στο κάτω κάτω, αυτοι ήταν απληστοι οχι οι Λιβανέζοι...
Πρέπει να πληρωσουν και αυτοι καποιο τιμημα και το τιμημα ειναι το ιδιο, με νεκρους.
Ρε παιδιά οι πολιτικές τοποθετήσεις είναι απαραίτητο να γίνονται σε αυτό το φόρουμ;
Ενώ υπάρχουν τόσα φόρα στα οποία και μπορείτε να συμμετέχετε καταθέτοντας αυτά που έχετε να πείτε ενώ παράλληλα θα βρείτε και ανθρώπους να σας απαντήσουν γιατί να το κάνετε αυτό σε ένα φόρουμ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ;
Για να το πω καθαρά: ένα τέτοιο θέμα για μένα δεν ταιριάζει στο ύφος που θα έπρεπε να έχει ένα φόρουμ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ή για να είμαι ακριβέστερος εγώ δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο συνδέεται το παρόν θέμα με το φόρουμ αυτό.
Αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει την εν λόγω σύνδεση τον παρακαλώ να μου απαντήσει γιατί δεν θα ήθελα να επαναλειφθεί το \"φαινόμενο\" serano που εγγράφηκε μόνο και μόνο για νας πει να ντρεπόμαστε...
Τα παραπάνω εκφράζουν έναν προσωπικό προβληματισμό κ ουδεμία πρόθεση κ διάθεση έχω να δημιουργήσω τριβές με κανέναν.
Ο Ραψωδός.
Aval μη με ανακατευεις με την πολιτικη. Μιλαω απο την ανθρωπινη πλευρα και στην ανθρωπινη πλευρα ο θανατος δεν κοιταει εθνικοτητες. Ψυχη εχει και ο αμαχος Ισραηλινος ψυχη εχει και ο Λιβανεζος και ολοι μας. Δε θα κατσω να αναλυσω το Παλαιστινιακο το Ισραηλινο το Κυπριακο. Εμενα με στεναχωρεσαν οι ανθρωποι που σκοτωθηκαν, που χασανε τα σπιτια τους, που η ζωη τους αλλαξε που γινανε προσφυγες στην ιδια τους τη χωρα. Με στεναχωρεσε που καμια ακομα χωρα δεν εχει παει ανθρωπιστικη βοηθεια απο τις ευρωπαικες οταν για το τσουναμι σκοτονοταν πια θα φτασει πρωτη. Ο πολεμος εχει και την ανθρωπινη πλευρα του και αυτη με ενοχλει. Εσυ εχεις μια μεσα σου αγανακτηση για οτι γινεται και σωστα. Δε θελω ομος να το παω στο πολιτικο σκελος.
Φίλε Ραψωδός,
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι δεν ταιριάζει με την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ το θέμα, απλά το θέμα το βλέπω τοποθετημένο στα ΓΕΝΙΚΑ... Σύμφωνα με το σχόλιο που συνοδευει το ΓΕΝΙΚΑ στο site :
Γενικά
Θέματα που δεν ταιριάζουν σε κανένα από τα υπόλοιπα φόρουμ της κατηγορίας \\\\\\\"ψυχολογία για όλους\\\\\\\" . Ειδικά προβλήματα, φιλοσοφικές συζητήσεις,
θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος....
Define ΓΕΝΙΚΑ...
Meaning...?
Φιλικά
Aval
Κανενας δεν σας υποχρεωνει να τα διαβασετε. Τι μανια και αυτη; Εγω που θελω να γραψω που στεναχωριεμαι με οσα βλεπω εκει κατω θα μου την πειτε κι ολας; Η κατηγορία γράφει \"Γενικά\". Ε αντε λοιπον αφηστε με να γραψω για κατι που με προβληματιζει.
Berg,Quote:
Originally posted by berg
Ολγα η κατηγορια λεει γενικα και δε μπορεις σε καποιον να πεις οτι καλο ειναι να μην το βαζει αν κατι του δημιουργει, προβληματισμο, θλιψη. Δε μπορεις να κλεινεις τα ματια σε κατι που υπαρχει. Εξαλλου κανεις δεν αναγκαζει κανενα να το διαβασει το post. Ο aval εκανε ασχημα που ειπε τον πονο του; Επρεπε να σκεφτει οτι αυτο θα κανει τους αλλους να στεναχωρεθουν ασε να μην το γραψω; Εσυ αν εισαι στεναχωρεμενη με κατι ζητας απο καποιον την αδεια για να γραψεις αυτο που σε στεναχωρει; Εγω αισθανθηκα πιο ωραια που απαντησα στον aval και που ειπε με αφορμη αυτο το post αυτο που τον στεναχωρει απο το να καθομουν και να ελεγα ανεκδοτα. Εκανα κατι κακο;
το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν θα μπουν μερικά θέματα που είναι πέρα από τα όρια της ψυχολογίας. ʼλλωστε, τα όρια της ψυχολογίας είναι πολύ πλατιά και πολύ ρευστά.
Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούμε να ανοίξουμε την συζήτηση, να προβληματιστούμε, να σχετιστούμε.
A_friend, προσωπικά, αν και το θέμα με αφορά βαθιά και το παρακολουθώ διαρκώς και σε κάθε έκφανση του, δεν έχω καμία διάθεση να συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση, μόνο και μόνο διότι το άνοιξες με τόσο επιθετικό ύφος προς όλους μας εδώ μέσα.