Originally Posted by
gingertania1985
Πολλοι ψυχοθεραπευτες ομως, οπως και πολλοι ψυχολογοι δεν ακολουθουν καποια συγκεκριμενη μεθοδο αλλα συνδιασμο μεθοδων με επικεντρο τον ασθενη και την παθηση.
Σωστά, αλλά πάντα ακολουθουν μια σχολή.Το αν ειναι πιο κλειστοι ή ανοιχτοί εξαρτάται απο αυτους και όχι απο την πάθηση νομίζω...
Εγω πως ξερω τι μου ταιριαζει???Εχω κανει και στο παρελθον ψυχοθεραπεια και η ψυχολογος μου μου ελεγε οτι δε βαζει ταμπελες ας πουμε.
Μ'εχρι στιγμης, η γνωσιακή-συμπεριφοριστική εχει θετικά αποτελέσματα σε κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές.
Αυτοί που δεν βάζουν ταμπέλες, είναι αυτοι που κάνουν ψυχοδυναμική, η οποία έχει πολλά άλλα στοιχεία, αλλά ψυχαναλυτική βάση.
Το θεμα μου ειναι οτι προφανως και θα μου απαντησει καταφατικα, απλα νιωθω μια ανασφαλεια ως προς το ποσο διαβσμενος θα ειναι και το κατα ποσο θα με βοηθησει. Αν αυτος ειναι 60 χρονων υπηρχε τοτε η ψυχοθεραπεια ως ειδικευση???
Επισης μπορει ας πουμε καποιος με ειδικευση στην ψυχοθεραπεια να μη σε βοηθησει τοσο οσο καποιος "διαβαμενος" ψυχιατρος που κανει ψυχοθεραπεια. ΤΙ λετε?
Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν διαβασμενο ψυχίατρο αλλά ψυχοθεραπευτή.