εγω δεν νομιζω να κανω τοσο υπομονη...νομιζω οτι ο παρορμητισμος και η ελλειψη ελεγχου του θυμου μου ειναι πασσιφανεις
εγω φταιω?η διαταραχη?
θελω κατανοηση!
Printable View
εγω δεν νομιζω να κανω τοσο υπομονη...νομιζω οτι ο παρορμητισμος και η ελλειψη ελεγχου του θυμου μου ειναι πασσιφανεις
εγω φταιω?η διαταραχη?
θελω κατανοηση!
Αγόρια και κορίτσαι του sıte σας χαιρετώ. Ανακάλυψα το sıte μόλις χθες και ειναι η πρωτη φορα που γραφω. Καταρχας να δηλωσω και γω ομοφυλοφιλος. Θα συμφωνησω αρχικα με καποιον/α φιλο/η που γραφει οτι ενω το topıc ειναι για να δουμε τα πραγματα ομορφα και ωραια και να κανουμε μια νορμαλ συζητηση τελικα καταντησε ο καθενας να προσπαθει να ξεπερασει τον αλλον σε χαρακτηρισμους. Προσωπικα για να καταλαβετε κατι για μενα θα σας πω οτι ειμαι απο τη μεριδα των gay που \"δεν τους πιανει το ματι σου\". Απο τοτε που καταλαβα τι θελω στο κρεββατι μου δεν προσπαθησα ποτε να την πεσω σε γυναικα μπας και καλυψω την ομοφυλοφιλια μου. Και σχεσεις με γυναικες εχω κανει και το σεξ μαζι τους μου αρεσε και ερωτευμενος με γυναικα υπηρξα. Απο εκει και περα καποια στιγμη βρηκα αυτο που με γεμιζε περισσοτερο στο κρεββατι και γενικα στη ζωη μου. Να ειμαι με εναν ανδρα. Επειδη ακουστηκε και η αποψη οτι μαλλον ενας gay δεν μπορει να ερωτευτει και να αγαπησει εναν αλλον ανδρα και οτι ολα γινονται για το σεξ θα σας πω οτι κι ομως συμβαινει και ειναι και πολυ συνηθες. Το σεξ παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει μεταξυ δυο ανδρων οπως και μεταξυ ενος ανδρα και μιας γυναικας. Μη μου πειτε οτι δεν ξερετε γυναικες που καποια στιγμη στη ζωη τους εκαναν μονο σεξ με ανδρες και τιποτα αλλο. Η αντιστοιχα και str8 ανδρες χωρις καν την προοπτικη σχεσης. Τωρα για τα προτυπα και την tv. Ουτε εμενα μου αρεσει να περναει η ιδεα οτι ενας gay ειναι αυτο που λεμε \"αλλου φυσαει ο ανεμος, αλλου κουνιουνται οι βαρκες\". Φυσικα βεβαια υπαρχει και αυτο στην real lıfe (γιατι real lıfe δεν ειναι η tv). Και αλοιμονο για τη φιλη που δεν μπορει να εξηγησει στο γιο της που αναρρωτιεται \"γιατι αυτος μιλαει σα γυναικα\", οτι η αληθινη ζωη δεν ειναι το γαμωκουτι! Η tv προβαλει ολα αυτα επειδη ακριβως στοχευει στο να ιντριγγαρει και να προκαλεσει το ενδιαφερον για κατι το διαφορετικο και το εξω απο τα νερα της καθημερινοτητας. Και παντα ο ανθρωπος θα ενδιαφερεται να παρει ματι αυτο το διαφορετικο. Το ιδιο δε γινεται και οταν η tv προβαλει τη γλαμουρ ζωη η ενα θριλερ; Εν πασει περιπτωσει μη στεκομαστε σε αυτο. Λετε για εναν ανθρωπο που ταζει γαμους και ρομαντζαδα ενω ξερει οτι αυτο που θελει πραγματικα ειναι ο Μητσος και οχι η Μαιρουλα. Για δειτε ποια αναγκη του κρυβεται πισω απο αυτο... και πως και απο ποιους του εχει κατσικωθει αυτη η αναγκη; Προσωπικα ουτε εμενα θα μου αρεσε να συνεβαινε αυτο στην καλυτερη μου φιλη. Αλλα για καποιο λογο συμβαινει... και δεν ειμαστε εδω για να τον αφορισουμε. Ειπωθηκε και το αλλο. Γιατι να μην κουβαλαμε μια ταμπελα που να λεει οτι ειμαστε gay για να μην μπερδευεστε. Γιατι ρε κοριτσια? Εσεις γιατι δεν κουβαλατε μια ταμπελα που να λεει αν γουσταρετε να το κανετε απο πισω η οχι για να μην μπερδευεται και ο κολλητος μου και μενει στη μεση το σεξ με την οποια υποψηφια γκομενα? Και μη μου πειτε οτι ειμαι επιθετικος γιατι διαβασα πολυ πιο επιθετικα posts. Δηλαδη τι; Να θυμηθω την επομενη φορα που θα βρεθω σε μια παρεα και γνωρισω μια κοπελα να συστηθω ως \"γεια σου ειμαι ο Νικος και μου αρεσει να τον παιρνω η να τον δινω, μην τυχον και μου την πεσεις, θα χασεις\"; Ελεος. Τωρα αν η κοπελα θελει να με δει ερωτικα και εγω οντας gay δεν μπορω, απλα θα πω η θα δωσω να καταλαβει οτι δε δυναμαι. και τελειωνει εκει το παραμυθι. Αν ομως δεν το κανω, θα ειμαι αξιος της μοιρας μου και μακαρι να ειχα ανθρωπους γυρω μου να με βοηθησουν να το καταλαβω και να κανω κατι να το αλλαξω. Αυτα τα ολιγα απο μενα.
Οποιοι το διαβασετε και εχετε αντιρρησεις με χαρα να τις κουβεντιασουμε. Σας φιλω στα μουτρα!
Μου αρεσει ο τρόπος που το θετεις και αυτά που λες και συμφωνώ μαζί σου σε όλα αυτά που λες.Καποιοι εδω μεσα ειναι επιθετικοι απο προκατάληψη όμως κάποιοι αλλοι ειναι \"καμμενοι\" απο το θεμα και απέναντι σε αυτούς ισως πρέπει να είσαι λίγο πιο επιεικής, ή τουλαχιστον να προσπαθησεις να καταλάβεις την αγανάκτησή τους.
Quote:
Originally posted by depressed
Αγόρια και κορίτσαι του sıte σας χαιρετώ. Ανακάλυψα το sıte μόλις χθες και ειναι η πρωτη φορα που γραφω. Καταρχας να δηλωσω και γω ομοφυλοφιλος. Θα συμφωνησω αρχικα με καποιον/α φιλο/η που γραφει οτι ενω το topıc ειναι για να δουμε τα πραγματα ομορφα και ωραια και να κανουμε μια νορμαλ συζητηση τελικα καταντησε ο καθενας να προσπαθει να ξεπερασει τον αλλον σε χαρακτηρισμους. Προσωπικα για να καταλαβετε κατι για μενα θα σας πω οτι ειμαι απο τη μεριδα των gay που \"δεν τους πιανει το ματι σου\". Απο τοτε που καταλαβα τι θελω στο κρεββατι μου δεν προσπαθησα ποτε να την πεσω σε γυναικα μπας και καλυψω την ομοφυλοφιλια μου. Και σχεσεις με γυναικες εχω κανει και το σεξ μαζι τους μου αρεσε και ερωτευμενος με γυναικα υπηρξα. Απο εκει και περα καποια στιγμη βρηκα αυτο που με γεμιζε περισσοτερο στο κρεββατι και γενικα στη ζωη μου. Να ειμαι με εναν ανδρα. Επειδη ακουστηκε και η αποψη οτι μαλλον ενας gay δεν μπορει να ερωτευτει και να αγαπησει εναν αλλον ανδρα και οτι ολα γινονται για το σεξ θα σας πω οτι κι ομως συμβαινει και ειναι και πολυ συνηθες. Το σεξ παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει μεταξυ δυο ανδρων οπως και μεταξυ ενος ανδρα και μιας γυναικας. Μη μου πειτε οτι δεν ξερετε γυναικες που καποια στιγμη στη ζωη τους εκαναν μονο σεξ με ανδρες και τιποτα αλλο. Η αντιστοιχα και str8 ανδρες χωρις καν την προοπτικη σχεσης. Τωρα για τα προτυπα και την tv. Ουτε εμενα μου αρεσει να περναει η ιδεα οτι ενας gay ειναι αυτο που λεμε \"αλλου φυσαει ο ανεμος, αλλου κουνιουνται οι βαρκες\". Φυσικα βεβαια υπαρχει και αυτο στην real lıfe (γιατι real lıfe δεν ειναι η tv). Και αλοιμονο για τη φιλη που δεν μπορει να εξηγησει στο γιο της που αναρρωτιεται \"γιατι αυτος μιλαει σα γυναικα\", οτι η αληθινη ζωη δεν ειναι το γαμωκουτι! Η tv προβαλει ολα αυτα επειδη ακριβως στοχευει στο να ιντριγγαρει και να προκαλεσει το ενδιαφερον για κατι το διαφορετικο και το εξω απο τα νερα της καθημερινοτητας. Και παντα ο ανθρωπος θα ενδιαφερεται να παρει ματι αυτο το διαφορετικο. Το ιδιο δε γινεται και οταν η tv προβαλει τη γλαμουρ ζωη η ενα θριλερ; Εν πασει περιπτωσει μη στεκομαστε σε αυτο. Λετε για εναν ανθρωπο που ταζει γαμους και ρομαντζαδα ενω ξερει οτι αυτο που θελει πραγματικα ειναι ο Μητσος και οχι η Μαιρουλα. Για δειτε ποια αναγκη του κρυβεται πισω απο αυτο... και πως και απο ποιους του εχει κατσικωθει αυτη η αναγκη; Προσωπικα ουτε εμενα θα μου αρεσε να συνεβαινε αυτο στην καλυτερη μου φιλη. Αλλα για καποιο λογο συμβαινει... και δεν ειμαστε εδω για να τον αφορισουμε. Ειπωθηκε και το αλλο. Γιατι να μην κουβαλαμε μια ταμπελα που να λεει οτι ειμαστε gay για να μην μπερδευεστε. Γιατι ρε κοριτσια? Εσεις γιατι δεν κουβαλατε μια ταμπελα που να λεει αν γουσταρετε να το κανετε απο πισω η οχι για να μην μπερδευεται και ο κολλητος μου και μενει στη μεση το σεξ με την οποια υποψηφια γκομενα? Και μη μου πειτε οτι ειμαι επιθετικος γιατι διαβασα πολυ πιο επιθετικα posts. Δηλαδη τι; Να θυμηθω την επομενη φορα που θα βρεθω σε μια παρεα και γνωρισω μια κοπελα να συστηθω ως \"γεια σου ειμαι ο Νικος και μου αρεσει να τον παιρνω η να τον δινω, μην τυχον και μου την πεσεις, θα χασεις\"; Ελεος. Τωρα αν η κοπελα θελει να με δει ερωτικα και εγω οντας gay δεν μπορω, απλα θα πω η θα δωσω να καταλαβει οτι δε δυναμαι. και τελειωνει εκει το παραμυθι. Αν ομως δεν το κανω, θα ειμαι αξιος της μοιρας μου και μακαρι να ειχα ανθρωπους γυρω μου να με βοηθησουν να το καταλαβω και να κανω κατι να το αλλαξω. Αυτα τα ολιγα απο μενα.
Οποιοι το διαβασετε και εχετε αντιρρησεις με χαρα να τις κουβεντιασουμε. Σας φιλω στα μουτρα!
Πήγα στα \"Σημερινά Μηνύματα\" και βλέπω επίκαιρο το θέμα μου.Λέω ποιός μαλάκας ανακίνησε αυτό το θέμα;Τι βρισίδι θα διαβάσω πάλι;Χαίρομαι που δεν είναι έτσι και να σου πω πως συμφωνώ με τα σκεπτικά σου.Άσε που έχεις και πλάκα.....Ειδικά αυτά που τονίζω παραπάνω...
Quote:
Originally posted by sardelitsa
Μου αρεσει ο τρόπος που το θετεις και αυτά που λες και συμφωνώ μαζί σου σε όλα αυτά που λες.Καποιοι εδω μεσα ειναι επιθετικοι απο προκατάληψη όμως κάποιοι αλλοι ειναι \"καμμενοι\" απο το θεμα και απέναντι σε αυτούς ισως πρέπει να είσαι λίγο πιο επιεικής, ή τουλαχιστον να προσπαθησεις να καταλάβεις την αγανάκτησή τους.
Καμμένες δε λες τίποτα.Αλλά και πάλι αν μας το έλεγαν δε θα καιγόμασταν αν μας άρεσαν;Ίσως πιο λίγο απ\'την περίπτωσή σου όπου τον παντρεύτηκες......
Α.Και Depressed ξέχασα να τονίσω αυτό το Αλλού φυσάει ο άνεμος,αλλού κουνιούνται οι βάρκες.Μου άρεσε.Ναι δεν είστε όλοι οι ομοφυλόφιλοι θυληπρεπείς ή επιδεικτικοί.Και αυτή η στάση του κουνιέμαι, σαν φτερό κουνιέμαι ίσως να είναι και λίγο για να τονίσετε ότι είστε ομοφυλόφιλοι και να βρείτε το αντίστοιχο τεκνό...
Επειδή είναι 10 σελίδες και δεν προλαβαίνω να τις διαβάσω, διάβασα μόνο την εισαγωγή της Κάσι και την τελευταία σελίδα.
Μπορώ να φανταστώ τι ακούστηκε αλλά απλά εδώ να καταθέσω την προσωπική μου και μόνο άποψη επιγραμματικά.
1. Η Ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι αρρώστια.
2. Η Ομοφυλοφιλία είναι μία ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Δηλαδή ο κανόνας είναι η ετεροφυλοφιλική σχέση αλλά υπάρχει και η εξαίρεση του ομοφυλόφιλου να τον επιβεβαιώνει. Ομοφυλοφιλία υπάρχει και στα ζώα.
3. Δεν Θεωρώ την ομοφυλοφιλία ψυχολογική ή γενικότερα πνευματική διαταραχή. Τη θεωρώ όμως - ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ - ψυχολογική ή πνευματική ΕΠΙΛΟΓΗ. Το να επιλέξεις μία εξαίρεση όμως χρήζει κάποιας ψυχολογικής ανάλυσης κατά τη γνώμη μου.
4. Βασιζόμενος στο 3 με ενοχλεί ιδιαίτερα το promote homosexuality movement και τα \"κουνιστά πρότυπα\" των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Με ενοχλεί αισθητικά και ηθικά. Το αισθητικό είναι θέμα γούστου και δεν έχει καμία βαρύτητα.
Και με το \"ηθικά\" όμως, δεν αναφέρομαι στο \"ηθικό\" ή \"ανήθικο\" της ομοφυλοφιλίας (για εμένα κάθε ανθρώπινη σχέση που στηρίζεται στο συναίσθημα είναι ηθικά σωστή) αλλά στο γεγονός ότι είναι ανήθικο να προβάλεται εξιδανικευμένη η ομοφυλοφιλική σχέση vis a vis την ετεροφυλοφιλική. Όπως επίσης θεωρώ ανήθικο το να παρουσιάζεται επί τούτου ως εξιδανικευμένο πρότυπο το όποιο δείγμα σχέσης.
5. Είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων γιατί θα πρέπει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και των δύο φύλων να μπορούν να εξασφαλίζουν νομικά τη σχέση με τον/την σύντροφο τους.
6. Είμαι κατά της υιοθέτησης παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια για έναν και μόνον λόγο. Από τη στιγμή που η φύση δεν επιτρέπει την ομοφυλόφιλη αναπαραγωγή στα θηλαστικά, κάποιο λόγο θα έχει.
Φαντάσου να μην ήμουν επιγραμματικός τι θα έγραφα. Συγνώμη αν σας κούρασα, μπορεί να λέω και αρλούμπες.
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα.Και ειδικά στο 4.Τονίζω τα στοιχεία.Καμία προσωπική επιλογή ετεροφυλόφιλη-ομοφυλόφιλη ή όποια άλλη δεν μπορεί να θεωρείται πρότυπο.Τίποτα δεν είναι πρότυπο όταν μιλάμε για ανθρώπινα συναισθήματα και σχέσεις γιατί ακριβώς αποτελούν προσωπική επιλογή.Χμμμ,για κάποιο λόγο αν και πιστεύω ότι πρέπει επιτέλους οι ομοφυλόφιλοι να βγουν απ\'την καταπίεση και να αρχίσουν να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς να υπάρχουν γιουχαρίσματα(μία γνωστή δήλωσε ότι δεν θα το άντεχε γιατί θα είχε το γιο της και θα την ρωτούσε και τι πρότυπο θα έπαιρνε το παιδί-το αν θα ήταν ένα κακό πρότυπο για το παιδί δεν το ξέρω.Μπορεί και ναι.Μπορεί και να του εξηγούσαν ότι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι στην κοινωνία) δεν θα μπορούσα να δεχτώ να υιοθετούν παιδί μιας και είναι κάτι που αδυνατούν να φέρουν στον κόσμο.Quote:
Originally posted by Pappas10
Επειδή είναι 10 σελίδες και δεν προλαβαίνω να τις διαβάσω, διάβασα μόνο την εισαγωγή της Κάσι και την τελευταία σελίδα.
Μπορώ να φανταστώ τι ακούστηκε αλλά απλά εδώ να καταθέσω την προσωπική μου και μόνο άποψη επιγραμματικά.
2. Η Ομοφυλοφιλία είναι μία ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Δηλαδή ο κανόνας είναι η ετεροφυλοφιλική σχέση αλλά υπάρχει και η εξαίρεση του ομοφυλόφιλου να τον επιβεβαιώνει. Ομοφυλοφιλία υπάρχει και στα ζώα.
3. Δεν Θεωρώ την ομοφυλοφιλία ψυχολογική ή γενικότερα πνευματική διαταραχή. Τη θεωρώ όμως - ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ - ψυχολογική ή πνευματική ΕΠΙΛΟΓΗ. Το να επιλέξεις μία εξαίρεση όμως χρήζει κάποιας ψυχολογικής ανάλυσης κατά τη γνώμη μου.
4. Βασιζόμενος στο 3 με ενοχλεί ιδιαίτερα το promote homosexuality movement και τα \"κουνιστά πρότυπα\" των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Με ενοχλεί αισθητικά και ηθικά. Το αισθητικό είναι θέμα γούστου και δεν έχει καμία βαρύτητα.
Και με το \"ηθικά\" όμως, δεν αναφέρομαι στο \"ηθικό\" ή \"ανήθικο\" της ομοφυλοφιλίας (για εμένα κάθε ανθρώπινη σχέση που στηρίζεται στο συναίσθημα είναι ηθικά σωστή) αλλά στο γεγονός ότι είναι ανήθικο να προβάλεται εξιδανικευμένη η ομοφυλοφιλική σχέση vis a vis την ετεροφυλοφιλική. Όπως επίσης θεωρώ ανήθικο το να παρουσιάζεται επί τούτου ως εξιδανικευμένο πρότυπο το όποιο δείγμα σχέσης.
5. Είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων γιατί θα πρέπει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και των δύο φύλων να μπορούν να εξασφαλίζουν νομικά τη σχέση με τον/την σύντροφο τους.
6. Είμαι κατά της υιοθέτησης παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια για έναν και μόνον λόγο. Από τη στιγμή που η φύση δεν επιτρέπει την ομοφυλόφιλη αναπαραγωγή στα θηλαστικά, κάποιο λόγο θα έχει.
Φαντάσου να μην ήμουν επιγραμματικός τι θα έγραφα. Συγνώμη αν σας κούρασα, μπορεί να λέω και αρλούμπες.
Με εκτίμηση,
Ναι ακριβώς το ίδιο λέω. Ήταν και ο μόνος καυγάς που είχα με τα παιδιά του Gay, Lesbian & bysexual society του Πανεπιστημίου.Quote:
Originally posted by kassi_21 δεν θα μπορούσα να δεχτώ να υιοθετούν παιδί μιας και είναι κάτι που αδυνατούν να φέρουν στον κόσμο.
Δεν παντρευτηκα βρε...ευτυχως για μενα δηλαδη...Αλλά είχαμε φτάσει να κάνουμε μελλοντικά σχέδια για οικογενεια κλπ.Quote:
Originally posted by kassi_21
Καμμένες δε λες τίποτα.Αλλά και πάλι αν μας το έλεγαν δε θα καιγόμασταν αν μας άρεσαν;Ίσως πιο λίγο απ\'την περίπτωσή σου όπου τον παντρεύτηκες......
Και ναι,παλι θα καιγομασταν αν το έλεγαν απο την αρχή, αλλά τουλάχιστον εκεί δεν προλαβαίνεις να κάνεις όνειρα...Και καμιά φορά αυτό που πονάει περισσότερο είναι να γκρεμίζονται τα όνειρά σου.
Δε λες καθόλου αρλούμπες, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα αυτά που παραθέτεις.Quote:
Originally posted by Pappas10
Με εκτίμηση,
Απλά η γνώμη μου είναι ότι όταν κάποιος ανληκει σε αυτή την κατηγορία, την \"εξαιρεση\" όπως λες, όταν η φύση τον κατέταξε κατά κάποιο ρόπο εκεί να κάνει την επιλογή του και να μην προσπαθεί να υποκριθεί κάτι που δεν είναι.
όσον αφορά το 3 χρήζει ψυχολογικής ανάλυσης και η πνευματική επιλογή του μοναχισμού? ή της αγαμίας?
Όσον αφορά το 6 μήπως ξεχνάμε ότι σε πολλούς πολιτισμούς (τοπικούς και χρονικούς) η ανατροφή των παιδιών γίνεται ουσιαστικά μόνο από τις γυναίκες?
Α μιας και το 6 αναφερόταν σε αναπαραγωγή δηλαδή όταν η φύση δεν δίνει την δυνατότητα της αναπαραγωγής σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια γιατί η υιοοθεσία είναι επιτρεπτή?
Και μήπως μόνο για λόγους κατάταξης το ανθρώπινο γένος ανήκει πλέον στα θηλαστικά? (βλέπε όλα τα υποκατάστατα γάλακτος) και δηλαδή όποια γυναίκα δεν θηλάζει (δηλαδή στην ουσία δεν είναι θηλαστικό και να μη πούμε για ποσοστά γυναικών που συνειδητά δεν θηλαζουν τα παιδιά τους) δεν πρέπει να έχει δικό της παιδί?
Απλά απορίες για χάρη ενός έντιμου διαλόγου...
Σαφώς. Αλλά στον μοναχισμό μία απλοϊκή ανάλυση, άμεσα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πίστη σου στον - όποιο - Θεό και η συνειδητή επιλογή της αφοσίωσης σου σ\' Αυτον είναι ο καταλύτης της λίμπιντο σου. Άλλωστε η χρήση της λέξης \"ανάλυση\" και όχι \"θεραπεία\" έγινε συνειδητά.Quote:
Originally posted by ex_hus
όσον αφορά το 3 χρήζει ψυχολογικής ανάλυσης και η πνευματική επιλογή του μοναχισμού? ή της αγαμίας?
Αυτό δεν ισχύει. Άλλωστε \"ανατροφή\" δεν είναι μόνο η καθημερινή φροντίδα ή διδαχή. Αντίθετα, όλες οι κοινωνίες αναγνωρίζουν και επιβάλουν την ύπαρξη του πατέρα ή έστω του αρσενικού ή θυληκού προτύπου ως κύτταρο της οικογένειας. Δεν υπάρχει δηλαδή κοινωνία που να έχει ως πρότυπο οικογένειας - και πολύ περισσότερο τεκνοποίησης -τις \"2 μαμάδες\" ή τους \"2 μπαμπάδες\".Quote:
Originally posted by ex_husΌσον αφορά το 6 μήπως ξεχνάμε ότι σε πολλούς πολιτισμούς (τοπικούς και χρονικούς) η ανατροφή των παιδιών γίνεται ουσιαστικά μόνο από τις γυναίκες?
Αντίθετα όλες οι κοινωνίες λειτουργούν στο πρότυπο \"Αντρόγυνο\". Ακόμα και όταν έχεις περιπτώσεις χηρείας ή διαζυγίου (που στην τελική είναι επίκτητες και τυχαίες περιπτώσεις) η Μοναδικότητα του γονέα είναι απόλυτα συνειφασμένη με το φύλο του. Η τυχών υποκατάσταση δεν ονομάζεται \"πατέρας\" ή \"μητέρα\" αλλά \"πατριός\" και \"μητριά\" αντίστοιχα.
Τέλος, πουθενά δεν αναφέρθηκε στο κείμενο μου η \"ανατροφή\" ως επιχείρημα ούτε και οι κοινωνιολογικές εστιάσεις του θέματος αλλά αυτή καθεαυτή η γονική δυνατότητα που - εκ φύσεως - είναι απόλυτα συνιφασμένη με την ετεροφυλοφιλική σχέση νομίζω.
Διότι στην προκειμένη περίπτωση έχεις μία φυσική ανεπάρκεια και όχι μία φυσική εξαίρεση. Με λίγα λόγια, η υιοθεσία από ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι λειτουργεί ως \"θεραπεία\" της ανικανότητας τεκνοποίησης του ζευγαριού. Η τεκνοποίηση όμως ενός ετεροφυλοφιλικού ζευγαριού ύπο κανονικές φυσικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι δυνατή.Quote:
Originally posted by ex_husΑ μιας και το 6 αναφερόταν σε αναπαραγωγή δηλαδή όταν η φύση δεν δίνει την δυνατότητα της αναπαραγωγής σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια γιατί η υιοοθεσία είναι επιτρεπτή?
Σε μία ομοφυλοφιλική σχέση αντίθετα, είναι οι κανονικές φυσικές συνθήκες που σταματούν την τεκνοποίηση. Άρα, στην πρώτη περίπτωση έχεις τεχνητή επέμβαση προς αποκατάσταση μιας φυσικής ανωμαλίας ενώ στη δεύτερη παρέμβαση στην φύση του είδους προς ανατροπή μιας αξιωματικής απαγόρευσης.
Η χρήσιμοποίηση των θηλαστικών (απροπό, δεν είναι μόνο ο θηλασμός είναι και ο λώρος, η πλήρης ενδομητρική ανάπτυξη του βρέφους και κάποια άλλα χαρακτηριστικά) έγινε για να αποφύγω το να σχολιάσω απαντήσεις σχετικά με ερμαφρόδυτους οργανισμούς (όπως τα σαλιγκάρια) ή κάποια ψάρια που μέσα από φυσικές διεργασίες (όταν πεθάνει το μοναδικό θηλυκό της αγέλης) μετατρέπονται σε θηλυκά και από σπερματόζωο αρχίζουν να παράγουν ωάριο.Quote:
Originally posted by ex_husΚαι μήπως μόνο για λόγους κατάταξης το ανθρώπινο γένος ανήκει πλέον στα θηλαστικά? (βλέπε όλα τα υποκατάστατα γάλακτος) και δηλαδή όποια γυναίκα δεν θηλάζει (δηλαδή στην ουσία δεν είναι θηλαστικό και να μη πούμε για ποσοστά γυναικών που συνειδητά δεν θηλαζουν τα παιδιά τους) δεν πρέπει να έχει δικό της παιδί?
Για να το θέσω πιο γενικά, πουθενά στην φύση δεν υπάρχει αναπαραγωγή μόνο από 2 ωάρια ή από δύο σπερματόζωα.
Δεν ξέρω πόσο πολύ συνιστούν \"απορίες\" ή θέσεις οι παραπάνω εστιάσεις σου, αλλά σίγουρα ο διάλογος είναι εξ\' ορισμού έντιμος... όπως και επικοδομητικός νομίζω.Quote:
Originally posted by ex_husΑπλά απορίες για χάρη ενός έντιμου διαλόγου...
Ελπίζω να σε κάλυψαν οι απαντήσεις μου.
Με εκτίμιση,
Προσπαθώ να καταλάβω και διαβάζω κάθε γραμμή σου τουλάχιστον 2 φορές. Χαίρομαι που απάντησες. Με αρέσει να καταλαβαίνω ότι δεν έχω καταλάβει μέχρι σήμερα. Κατόπιν προσπάθειας να καταλάβω λοιπόν θα επανέλθω με πιό σγκροτημένες σκέψεις. Πάντως εκ πρώτης αναγνώσεως με μπερδρεύουν οι πραγματικές δυνατότητες (τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ένας άντρας και μία γυναίκα) και οι κοινωνικές επιταγές (τι πρέπει και τι η κοινωνία επιτάσσει να κάνει ένας άντρας και μία γυναίκα). Χώρια που ξέχασα να γράψω ότι πλέον ήδη υπάρχουν και πολλές μονογονεϊκές οικογένειες.
Πάντως σαν προσωπική θέση (αν και δεν είμαι δογματικός σχεδόν σε τίποτα) θα έλεγα ότι αν κάτι με ενοχλεί είναι η πιθανότητα, εκ της ομοφυλοφιλικής ανατροφής, της de facto σεξουαλικής κατεύθυνσης των παιδιών προς παρόμοιες σχέσεις. (Φαντάζομαι αυτό ενοχλεί και τους ομοφυλόφιλους όσον αφορά τα ετεροφιλόφιλα ζεύγη)
Θα έλεγα απ\'τη μία χωρίς να έχω διαβάσει πολλά-αν και με αφήνει πάντα άφωνη ο Μιχάλης με τις τοποθετήσεις και την ευφυία του-ότι η κοινωνία είναι αυτή που έχει επιβάλλει το πρότυπο Αντρόγυνο στην ανατροφή παιδιών αλλά θα συμπλήρωνα ότι πρώτο λόγο έχει η φύση μιας και αυτή καθόρισε την αναπαραγωγική διαδικασία ευφικτή μέσω ενός αντρικού οργάνου κι ενός γυναικείου.Οπότε καλό θα ήταν τα ομοφυλόφιλα κινήματα εδώ να σηκώσουν τα χέρια τους ψηλά.Τα δικαιώματα της ανατροφής παιδιών τα έχουν μόνο αυτοί που μπορούν να τα φέρουν στον κόσμο.Είναι απόρροιά τους άλλωστε.Το να παίρνω ένα παιδί για υιοθεσία είναι μεγάλη υπόθεση και δεν έχω γνώσεις για να το σχολιάσω.Απλά θα ρωτούσα σαν τι θα είχαν οι ομοφυλόφιλοι γονείς το παιδί;Σαν αντικείμενο που καλύπτει τα κάποια τους κενά;Σαν καρπό του έρωτά τους;Σαν τι;