Κύριε μου Ιησού Χριστέ, δια της Κυρίας Θεοτόκου ελέησε με σε παρακαλώ τον αμαρτωλό
Quote:
Originally Posted by
marika
.
Aγαπητέ Γιώργο,
τα κοριτσάκια εδώ ήθελαν μόνο Έλληνες Αγίους, κι όλα τα κοριτσάκια θύμωσαν...
Μα δεν το ήξερα αυτό.. οι ξένοι Άγιοι δεν είναι παιδιά Του;;;
marika, έχω παραβεί τον λόγο μου πάμπολλες φορές, κι ενώ είπα πως δεν θα ξαναγράψω, έγραψα.
Έχω παραβεί την Ουράνια Ιεραρχία και την Ουράνια Δεοντολογία, επιτρέποντας με να ασχοληθώ, να συνδιαλεχτώ και τέλος να εκφράσω εδώ μέσα δημοσιεύοντας, Έννοιες και Νοήματα από Πραγματικότητες οι οποίες αφορούν, καλύπτουν και πληρώνουν (πληρώνουν με την έννοια της πλήρωσης, από το πλήρες-ως), αποκλειστικά έξω και πέρα κάθε δικών μου υπαρξιακών πραγματικών αναγκών, ως απάντηση σε εσένα, παρακινούμενος από έναν λογισμό να σε βοηθήσω στο να αισθανθείς και συνειδητοποιήσεις την άμεση γενική καθολική ανάγκη να επαναπροσδιοριστείς, να επανατοποθετηθείς, να επανακατευθηνθείς, να επαναγεννηθείς, να επαναδρομολογηθείς, να επανακοσμοθεωρήσεις και με μία κουβέντα, να επαναδημιουργήσεις μέσα σου τον εαυτό σου, πάντα ασφαλώς με την δική Του Χάρη και Βοήθεια καθώς είπε η Θεία Του Γλώσσα και το Θείο Του Στόμα <<χωρίς εμένα ουδέν μπορείτε να κάνετε, να κτίσετε, να δημιουργήσετε (σε ελεύθερη απόδοση)>>.
Δυστυχώς δεν έδειξες την απαιτούμενη προσοχή ούτε έδωσες, έστω μία μικρή, βαρύτητα στα λόγια μου. Άλλωστε είχα γράψει πως οι λόγοι μου, τα λόγια μου, δεν έχουν καμία δύναμη και εξουσία ούτε πιθανότητα για κάτι θετικό και ευμενές για εσένα, και πως μόνο Εκείνος μπορεί να παρέμβει και να συμβάλει στο καλό σου και στις ανάγκες σου.
Στη συνέχεια, για να σε βοηθήσω, έφερα και δημοσίευσα στο θέμα σου κείμενα από την ζώσα Ορθόδοξη Χριστιανική Ιερά Παράδοση, ως <<εισαγωγικοί λόγοι αληθούς ορθοδόξου χριστιανικής πνευματικότητας και ευπρέπειας>>, σε άμεση ευθυγράμμιση των αναγκών σου, των πραγματικών σου αναγκών όπως αυτές διάφανα ξεκάθαρα και εναργώς προκύπτουν από τις δοξασίες και ακολούθως διδασκαλίες που εκφράζεις. Ούτε εδώ έδειξες την απαιτούμενη προσοχή με την αρμόδια βαρύτητα των λογίων.
Και τώρα, επανεμφανίζομαι ξανά πατώντας τον λόγο μου πως δεν θα ξαναγράψω, βάζοντας μάλιστα και μία αγαπημένη μου ψυχή σε, έστω, μικρή εσωτερική περιπέτεια κακοθυμίας με παράλληλο αντίκτυπο τον εμβολισμό και την αρνητική μειοποιητική προσβολή και χαλάρωση με αλλοίωση της εμπιστοσύνης της στο πρόσωπο μου, αναρωτόμενος ποια θα είναι τα οφέλη από αυτήν μου την παρέμβαση. Η πραγματικότητα πάντως μας έδειξε μέχρι σήμερα πως κανένα όφελος δεν πραγματοποιείται, περνώντας με επίσης μέσα από τον σκοταδισμό και τις υπόλοιπες ενέργειες που φέρει και εμπεριέχει μέσα της η ματαιότητα και η ματαιοδοξία, και κάθε άλλα ενεργήματα στων οποίων τους κινδύνους βρίσκομαι άμεσα εκτεθειμένος, από την ενασχόληση μου με θέματα και ζητήματα που δεν άπτονται και ούτε με κάποιο τρόπο ανταποκρίνονται και συνδέονται στην φύση μου και στην καθολική μου ύπαρξη, είτε στο φυσικό πεδίο, είτε στο ψυχικό, είτε στο λογιστικό, είτε στο πνευματικό, είτε στο οντολογικό.
Όμως, η Αγάπη Του με νίκησε, και θυσιάζω μέρος του δικού μου καλού για το δικό σου καλό μαρίκα, ακόμη και γνωρίζοντας πως θα πικράνω άνθρωπο, μάλιστα όχι κάποιον κοινό συνηθισμένο με τον οποίο συνδέομαι με φυσικούς δεσμούς, αλλά με δεσμούς έξω και πέρα από την κοινή συνηθισμένη λογική ανθρώπινη αντίληψη, που όμως ακόμη και τέτοιου είδους ενέχει κάποιον βαθμό ευθραυστικότητας. Και επεμβαίνω, την φορά αυτήν όμως τελεσίδικα μαρίκα. Δεν θα υπάρξει άλλη φορά, αλλά ούτε η δική Του Αγάπη θα επιτρέψω να ενεργήσει μέσα μου την ανάγκη πρακτικής υλοποίησης μίας όποιας παρέμβασης στα θέματά σου και να με οδηγήσει σε δραστηριότητα η οποία νοιώθω πως εκτός του γεγονότος πως είναι ξένη προς την φύση μου ταυτόχρονα όμως και υπερβολική και πέρα των δικών μου δυνάμεων, παρακαλώντας Τον και ικετεύοντας Τον να πάρει από εμένα μακριά τέτοιου περιεχομένου και είδους ποτηριού.
Για να σε βοηθήσω στο να αποδεχτείς, έστω στο πρώτο εξωτερικό φαινόμενο, και να αγγίξεις με όσο το δυνατό περισσότερη ευκολία τα πρώτα νοήματα που έφερναν τα λόγια μου, έτσι ώστε να σε οδηγήσουν στην συνέχεια σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης, στο θέμα σου <<δεν υπάρχει δεν μπορώ μα υπάρχει δεν θέλω>> (έτσι νομίζω το έχεις ονομάσει), σου ανέφερα και παρουσίασα με ακρίβεια και δίχως την ελάχιστη υπερβολή ή έλλειψη, την πραγματικότητα μέσα στην οποία βρισκόμαστε οι δύο μας, εσύ κι εγώ μαρίκα, δηλαδή πως είμαι και βρίσκομαι στο ίδιο σκαλί που είσαι και εσύ (ίσως και να δυσανασχέτησες με αυτό ή ίσως ένοιωσες και κάτι όχι και τόσο όμορφο), πως είμαι και βρίσκομαι στο ίδιο ύψος με εσένα, δεν είμαι ούτε με κατατάσσει κάτι σε ψηλότερο σκαλί και ύψος από εσένα, αυτό όμως διότι δεν τολμώ να πω πως είμαι και βρίσκομαι ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από εσένα ( το οποίο όντως είναι αλήθεια και εξηγώ ξανά παρακάτω το γιατί), επειδή το να νοιώθει κάποιος χαμηλότερα και μικρότερος από τους άλλους ανθρώπους είναι χαρακτηριστικό των τελείων, των κατά Θεώ ενθέως ενάρετων, όπως φυσικά και ως ευαγγελικό παράγγελμα μας μαθητεύουν και μυούν τα Ιερά Λογία της Αγίας Γραφής.
Συνεχίζεται...