Marianna30, έθεσες ένα θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό και εμένα και τη σύντροφό μου. Θα γράψω την άποψή μου αλλά θα μοιραστώ και κάποιες σκέψεις ως "ομοιοπαθής" ως προς την πλευρά του συντρόφου σου. Εγώ είμαι σε σχέση 6,5 χρόνια και τα 3 τελευταία μένουμε μαζί. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς, ότι έχουμε σχεδόν καθημερινά ευκαιρίες να κάνουμε έρωτα. Τον πρώτο καιρό της σχέσης μας, η συχνότητα αλλά και η ποιότητα του σεξ ήταν πολύ καλή. Σχετικά σύντομα (μετά από 1 χρόνο περίπου αν θυμάμαι καλά), όμως, η συχνότητα άρχισε να μειώνεται συνεχώς. Πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο όπου μπορεί να μεσολαβήσει ακόμα και διάστημα δύο και τριών (!!) μηνών μέχρι να κάνουμε κάτι. Αυτό οφείλεται καθαρά στη δική μου πλευρά αφού έχει μειωθεί κατά πολύ η διάθεσή μου σε αντίθεση με εκείνης που μάλλον είναι αυξημένη σε σχέση με παλιότερα.
Αναφέρθηκε σε κάποιο post ότι εκείνος, αφού τον ρώτησες, άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ανάβεις αρκετά σαν γυναίκα. Δυστυχώς, στην περίπτωσή μου αυτό ισχύει. Και να σκεφτείς ότι μιλάμε για την ίδια γυναίκα, με την οποία πριν κάνουμε σχέση, τη σκεφτόμουν σεξουαλικά κατά καιρούς και με έλκυε. Σε αντίθεσή με όσα ανέφερες για σένα, εκείνη έχει πάρει κάποια κιλάκια. Πάντα είχε λίγα παραπάνω από το κανονικό αλλά θα έλεγα ότι της πήγαιναν. Εδώ και αρκετό διάστημα, όμως, θα έλεγα ότι έχει ξεφύγει λίγο παραπάνω. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά δεν της έλεγα ποτέ τίποτα και μάλλον κι εκείνη αφηνόταν. Κάποια στιγμή, βλέποντας ότι πλέον σπάνια κάνω μία κίνηση, με ρώτησε η ίδια αν φταίει το γεγονός ότι έχει πάρει κιλά. Της είπα ευγενικά ότι θα ήθελα να χάσει μερικά. Είμαι της άποψης ότι δεν είναι κακό να προσέχει κάποιος τον εαυτό του αλλά θεωρώ πως πρέπει να το κάνει επειδή ο ίδιος το θέλει και όχι επειδή το θέλει ή του το επιβάλει ο άλλος. Έχω γνωστούς, οι οποίοι, κάνουν συνεχώς παράπονα και ψυχολογικό πόλεμο στις κοπέλες τους για να προσέχουν τι τρώνε και να μην πάρουν κιλά. Αυτό εμένα ποτέ δε μου άρεσε και γι' αυτό ποτέ δεν της έλεγα τίποτα. Θέλω η άλλη να νιώθει "ελεύθερη" μέσα στη σχέση και όχι καταπιεσμένη.
Τέλος πάντων, θεωρώ πως αν χάσει κάποια κιλά, η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά. Όμως δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα είναι και όλα τέλεια. Άσχετα όμως με αυτό το θέμα, θεωρώ πως θα έπρεπε ούτως ή άλλως να ανταποκρίνομαι πιο συχνά. Έχω συχνά τύψεις για αυτό το θέμα και, βέβαια, με στεναχωρεί πάρα πολύ. Καμιά φορά μου λέει γελώντας 'θα βρω κανέναν άλλον' και πιστεύω, ότι αν συνεχίσουμε έτσι, δε θα μου έκανε εντύπωση αν συνέβαινε κάτι τέτοιο μελλοντικά. Το θέμα, όμως, δεν είναι να κάνεις έρωτα με τον άνθρωπό σου για να μη βρει άλλον αλλά επειδή πραγματικά σου βγαίνει και το θες.
Στο σπίτι που μένουμε, κάνουμε σπάνια έρωτα και εκείνη, ίσως θέλοντας να δικαιολογήσει την κατάσταση και να μη νιώθει πολύ άσχημα, το αποδίδει καμιά φορά στην κούραση μου και ότι δουλεύω πολλές ώρες. Κάποιες φορές περιμένει πως και πως να πάμε μια βδομάδα διακοπές να είμαστε όλη μέρα μαζί, να ξεκουραστούμε και να κάνουμε έρωτα. Ε, λοιπόν, έτυχε μια φορά που κοντεύαμε να κλείσουμε μια βδομάδα διακοπές και δεν είχαμε κάνει τίποτα. Εκείνη στενοχωρήθηκε πάρα πολύ και μου είπε 'Εγώ δεν μπορώ να ζω έτσι.'. Και θα συμφωνήσω σε αυτό... είναι πολλές οι φορές που σκέφτομαι ότι της χαραμίζω τη ζωή. Δηλαδή, ενώ περνάμε καλά μαζί και αγαπιόμαστε και νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, σκέφτομαι ότι σε αυτό το κομμάτι η ίδια χαραμίζεται εξαιτίας μου. Ότι μπορεί να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και μετά από χρόνια να πει 'και τι κατάλαβα...'. Και θεωρώ πως δεν υπάρχει σαν δικαιολογία η κούραση. Όταν κάποιος έχει ορέξεις, δεν καταλαβαίνει από κούραση. Παλιότερα την ξυπνούσα 3 τα ξημερώματα για να κάνουμε έρωτα και τώρα δεν το κάνω ούτε στις... πιο λογικές ώρες.
Καμιά φορά λέει ότι ίσως φταίει κι εκείνη που δεν παίρνει πιο... δραστικά μέτρα. Εννοώντας ότι θα έπρεπε να κάνει πιο συχνά κίνηση. Μου αρέσει να κάνει κίνηση η κοπέλα αλλά είμαι της άποψης ότι ο άντρας συνήθως είναι ο κυνηγός σε αυτά. Οπότε για μένα πάλι δε φταίει εκείνη. Εγώ θα έπρεπε να κάνω στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κίνηση.
Κάπου αναφέρθηκε, επίσης, ότι θα μπορούσες να ντυθείς πιο γυναίκα ή να βάλεις σέξι εσώρουχα κλπ. Θα συμφωνήσω στο ότι τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να ανεβάσουν τον άλλον σεξουαλικά. Έχει τύχει π.χ. και εκείνη να βάλει ένα σέξι εσώρουχο και να φοράει τακούνια και να γίνεται χαμός μετά :) Και πάλι, όμως, πόσο συχνά μπορεί να γίνεται αυτό? Κάποια στιγμή μπορεί να μη σου κάνει ούτε αυτό αίσθηση. Θα πρέπει ο σύντροφός σου να καταφεύγει συνεχώς σε τέτοιους τρόπους για να σε ανάψει? Μου αρέσουν πολύ αυτά αλλά θεωρώ πως με τον άλλον πρέπει να ανάβεις και μόνο που είναι δίπλα σου.
Οπότε, είμαι σε φάση που έχω ανάμεικτα συναισθήματα μέσα μου. Από τη μία έχω ενοχές και, κυρίως, στενοχωριέμαι πολύ αλλά από την άλλη δικαιολογώ και τον εαυτό μου λέγοντας ότι με το ζόρι δε γίνεται τίποτα. Ξέρω ότι της δημιουργώ ανασφάλεια. Είναι πολύ άσχημο να μη σε κάνει ο σύντροφός σου να νιώθεις ελκυστικός / ή. Και με στεναχωρεί αφάνταστα αυτό. Και για να νιώθω εγώ έτσι, ποιος ξέρει πόσο χειρότερα θα νιώθει εκείνη.
Ένας φίλος μου είχε το αντίθετο πρόβλημα με την κοπέλα του. Εκείνος είχε αυξημένη διάθεση, εκείνη όχι. Δεν έμεναν μαζί αλλά πήγαινε εκείνη σπίτι του συνήθως τα σαββατοκύριακα. Πολλές φορές, όμως, και παρόλο που δε βλέπονταν όλη την εβδομάδα, δεν έκαναν τίποτα. Εκείνος έκανε την κίνησή του κι εκείνη εκνευρισμένη του έλεγε 'Όλο εκεί έχεις το μυαλό σου!' και τον απέφευγε. Κάποιες φορές που είχα βγει εγώ, η σύντροφός μου και εκείνος, μας έλεγε τα παράπονά του. Οπότε γυρνούσε και η σύντροφός μου και μου έλεγε μπροστά του 'Τα ακούς???'. Ότι θα έπρεπε να έχω κι εγώ διάθεση όπως ο φίλος μου με την κοπέλα του. Όμως κανείς από τους δύο, ούτε η σύντροφός μου ούτε ο φίλος μου σκέφτηκαν ότι μπορεί απλούστατα να μη βγαίνει στον άλλον.
Πλέον, η σύντροφός μου μου ξεκαθάρισε ότι θα κάνει δίαιτα αλλά αν εξακολουθήσει ακόμα και μετά να υπάρχει το πρόβλημα, θα ήθελε να πάμε σε ψυχολόγο για θέματα σεξουαλικής φύσεως. Δεν ξέρω αν είμαι προκατειλημμένος αλλά είμαι λίγο απόλυτος σε αυτό το θέμα. Ή σου βγαίνει ή δε σου βγαίνει, τέρμα. Ωστόσο αν φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, δε θα της το αρνηθώ να πάμε. Αν και θεωρώ πως δύσκολα θα βοηθήσει, δεν μπορώ να το αποκλείσω.
Πάντως, όπως και εσύ, έτσι κι εκείνη προσπαθεί να βρει λύσεις σε αυτό το κομμάτι γεγονός που δείχνει πόσο νοιάζεστε και οι δύο. Κάτι βέβαια που είναι ιδιαίτερα θετικό. Το τι θα γίνει, όμως, στην πορεία, δεν το γνωρίζω. Σκεφτόμουν εδώ και καιρό να μπω στο forum και να ανοίξω ένα thread με το θέμα που με απασχολεί αλλά έπεσα στο δικό σου και είπα να συμπληρώσω εδώ τις σκέψεις μου. Είναι αρκετά ακόμα αυτά που μπορώ να γράψω και στην πορεία σίγουρα θα μου έρθουν κάποια από αυτά στο μυαλό. Επίσης, ίσως είναι λίγο αποθαρρυντικά αυτά που γράφω. Ήθελα, όμως, να τα μοιραστώ κι εγώ. Από εκεί και πέρα, μπορείς και εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος να ρωτήσει ή να εκφράσει την άποψή του σχετικά.