Originally Posted by
marina38
παιδιά είναι θέμα απλής προτίμησης. Τώρα ως προς το 'γιατί' υπάρχει η συγκεκριμένη προτίμηση, άμα το ψάξουμε μπορούμε να βρούμε πολλά... Αλλά έχουν σημασία?
Καταρχήν είπα ότι θέλω να είναι άνω του μέσου αντρικού ύψους (της χώρας μας εννοείται αφού εδώ ζω). Μα κι εγώ είμαι άνω του μέσου γυναικείου ύψους. Οπότε αν το δούμε λογικά, ζητάω το ανάλογο μου (το ακριβώς ανάλογο μάλιστα, δεν έχω καμία απαίτηση να είναι 2 μέτρα). Και ναι, μου αρέσει όταν φοράω τακούνια να μην του ρίχνω κεφάλι (btw δεν μου αρέσει ούτε να τεντώνομαι προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω), αλλά ως γνωστόν περισσότερες ώρες περνάμε χωρίς τακούνια παρά με αυτά. Επίσης, ο πατέρας μου είναι ψηλός καθώς και όλοι οι άντρες κοντινοί συγγενείς (παππούδες, θείοι, ξαδέρφια κλπ), οπότε αυτό το μοντέλο έχω συνηθίσει, αυτό μου αρέσει, αυτό θέλω :p Να τονίσω ότι ουδείς έχει απαίτηση από εμένα να... βρω εξίσου ψηλό, ούτε εμένα με νοιάζει στο ελάχιστο να μη φανεί 'διαφορετικός'. Και έχω κι άλλες προτιμήσεις που κάποιες φορές είναι σημαντικές, κάποιες όχι. Πχ δεν μου αρέσουν τα γένια (ούτε καν το αξύριστο λουκ). Δεν μου αρέσουν καθόλου οι έγχρωμοι, δεν μου αρέσουν εύκολα οι ξανθοί. Δεν μου αρέσουν οι πολύ μεγαλύτεροι και πολύ μικρότεροι.
Γενικά, ναι στο να ψάχνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι προτιμήσεις μας, ιδίως αυτές που είναι πολύ ιδιαίτερες και πολύ επαναλαμβανόμενες, ή μας είναι εντελώς αναγκαίες για να λειτουργήσουμε, ναι στο να τις αναθεωρούμε και να τις προσαρμόζουμε αν τελικά δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι ή μας δυσκολεύουν τη ζωή, όχι στην ενοχοποίηση και στις αυθαίρετες ερμηνείες :D