Xaxaxa εχεις φαση!
Printable View
Xaxaxa εχεις φαση!
Μελίνα τώρα νιώθεις καλύτερα? Έχεις ξεπεράσει το λόγο για τον οποίο ξεκίνησες επαγγελματική ψυχολογική βοήθεια?
Αναζητηση θυμάμαι πως κάπου μας είχες πει πως σε είχε στείλει στα επείγοντα ο ψ. σου και δεν σου σηκωνε τηλ. εγω δεν θα καθόμουνα μετα το περιστατικό αυτό με καμία δύναμη οση στήριξη αν μου παρείχε πρώτα δηλ.με τιποτα θα αλλαζα αμεσα ψ. για πολυ λιγοτερους λογους οχι για κατι τοσο σοβαρο
Angelos ειμαι λιγο καλυτερα.τα θεματα δεν εχουν λυθει αλλα την πσλευουμε καπως η ψυχολογια μου ειναι ευθραυστη πολυ ακομη...
Take a break χαχαχα λες???? Ικανη μ εχω :p
Στα επείγοντα κατέληξα λόγω της ανισόρροπης συμπεριφοράς του, στα πλαίσια της συνεδρίας μας. Και βιασμένη νιώθω, όπως σωστά το περιγράφει η Νεφέλη και μάλιστα με πολλαπλούς βιασμούς απ' αυτόν. Υπερβάλεις, μου έλεγε όταν του εξέφραζα πως νιώθω, μια που οι συνεδρίες μας βιασμός ήταν κι όχι θεραπεία.
Απαιτεί χρόνο και πολύ ενέργεια από σένα, για να βγεις από τέτοιου είδους "σχέση".
Τι να περιμένεις από κάποιον τύπο φοβικό, που τρέμει τη γυναίκα του και για το παραμικρο ζητάεο την άδειά της.
Σίγουρα ακόμα "Θέλει να τον θέλω... δικό μου", προς άγραν κάποιας επιβεβαίωσής του.
Καταιεσμένο ανθρωπάκι, με κενά, ανασφάλειες ήταν απλώς "ο φωτειινός ψυχολόγος", όπως τον αποκαλούσα.
Κάπου έπρεπε να ξεσπάσει την καταπίεση που κρύβει πιθανόν από παιδί μέσα του.
Με είχε μπουκώσει να βλέπω ταινίες τρόμου, στις οποίες η ηρωίδα δεν μπορεί να γλιτώσει από τον διώκτη της.... "εμένα μ' αρέσουν, η γυναίκα μου δεν τις βλέπει ομως", η ατάκα του και η Αναζήτηση να δίνει αφειδώς την αποδοχή / εξύψωσή του.
Καλοστημένο το παιχνίδι του, μόνο ολίγον παιδιάστικο και βλακώδες από την πλευρά του.
εγω δεν μπορω να καταλαβω γτ αυτους τους ψυχιατρους δεν τους καταγγελεται και τους αφηνετε να δρουν ανενοχλητοι?
Εύχομαι ολόψυχα να ζήσει κάτι αληθινό σ' όλο αυτό η Μελίνα με τον ψυ της.
Μόνο μην λάμψουν... πλειάδες συνεδριών επί συνεδρίων, με τιτλους "και πώς θα ήθελες το κρεβάτι;", 'τι εννοείς όταν λες πως μ΄ερωτευτηκες;","τι προσδοκίες έχεις από μένα;" και το 50ευρω να πέφτει αβέρτα.
Ισως υπάρχουν εξεραίσεις.
Καταρχήν, σε κάνουν πιόνι τους, δουλεύοντας πάνω στις ανασφάλειές σου. Τις πυροδοτούν, για να φαίνονται σωτήρες σου.
Κι αν τους καταγγείλεις,σου φορτώνουν σωρούς ψυχικών προβλημάτων. Εδώ σ' ένα απλό διαζυγιο βγαινουν τόσα μαχαίρια, πού να βγάλεις άκρη μ΄αυτούς τους.... φακίριδες;;!!
Η γνώμη μου είναι πως σαμποτάρεις τη θεραπεία σου. Σκέψου το λίγο ιατρικά. Η ζωή σου έχει δυσκολευτεί λόγο συναισθημάτων και τρόπους σκέψεων που σε παγιδεύουν χωρίς να σου δίνουν λύσεις. Το σώμα σου δέχεται έντονο σωματικό φορτίο, άγχος, ένταση, πίεση, απτα πόδια μεχρι τα νευρικά σου κύτταρα. Χρειάζεσαι κάποιον που θα σου δείξει το δρόμο που θα σε βοηθήσει να σκεφτεσαι πιο καθαρά, ήρεμα εποικοδομητικά. Να σε μάθει να ακούς τη λογική.
Δεν θέλω πω αν ο γιατρός θέλει να σε ξεγελάσει ή όχι. Το σίγουρο είναι πως και αυτός πλέον αν σε ερωτεύτηκε ή έχει δικά του άλλα προβλήματα δεν χρησιμοποιεί πλέον την ιατρική μέθοδο της λογικής της οποίας είναι εκπρόσωπος. Δεν πειράζει, έτσι είναι ο έρωτας τυχαίνει σε κάθε γωνιά. Αλλά όσο αυτός ο άνθρωπος είναι και θεραπευτής σου, δεν κάνει τη δουλεία του σωστά. Είναι αδύνατο ένας συναισθηματικά φορτισμένος να σου δείξει από που πας για λεωφόρο λογικής. Όσοι έχουν δύσκολα ψυχολογικά ποτέ δεν λύνουν το πρόβλημα τους με συζητήσεις στην οικογένεια και τους φίλους. Σε βλέπουν συναισθηματικά και σε αγαπούν, γιαυτό δεν μπορούν να σε βοηθήσουν με 100% μάτια λογικής. Λίγο πονάκι το λέμε στους φίλους αλλά κλινική λύπη, άγχος, εμμονές κτλ με καμία δύναμη να λυθούν απ τους δρόμους που ήδη περπατήσαμε.
Επίσης η δύναμη του ψυχιάτρου είναι μεγάλη. Αν μας βοηθήσουμε να προχωρήσουμε και να δυναμώσουμε, πάντα τον θυμόμαστε και τον σεβόμαστε αλλά πλέον τραβάει ο καθένας τη ζωή του. Έστω και αν αυτός ο γιατρός με κάποιον απίθανο και μαγικό τρόπο καταφέρει με λόγια καθοδηγούμενα από συναίσθημα να βοηθήσει να ισορροπήσεις την λογική με το συναίσθημα, τότε θα τον λατρεύεις και διότι σε γεμίσει συναισθηματικά αλλά καιι σαν λογικός δάσκαλος. Μας λέγανε να μην βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Αν ω μη γένοιτο για κάποιον λόγο μετά χωρίσετε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και τον πόνο της αγάπης που έχασες και της λογικής που σου έδινε. Και όλοι ξέρουμε πως καταλήγουν οι σχέσεις που ο ένας ζει και αναπνέει για τον άλλο σε ακραίο επίπεδο. Μια αγκαλιά ζεσταίνει την καρδία αλλά αν την σφίξει πολύ, την πνίγει. :P
Δεν χρειάζεται να του κάνεις εξομολόγηση αν αυτό σε κρατάει απτό να ξεκαθαρήσεις τη σχέση. Μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλα να βλέπεις μια άλλη γιατρό ή ψυχολόγο. Εγώ προσωπικά μόνο και μόνο που ακούω οτι ο θεραπευτής είναι γυναίκα αμέσως αρχίζω και επενδύω συναισθηματικά γιαυτό πάντα επέλεγα άντρες για να μην θολώνω την θεραπεία μου. Παράλληλα λοιπόν, μπορέις ακόμα να περνάς απο το ιατρείο του για να σου γράφει συνταγή και να δουλέυεις την ψυχοθεραπεία σε συνεννόηση με μια ψυχολόγο. Ακόμα καλύτερα θα του έλεγα οτι προτιμώ μια γυναίκα ψυχίατρο αλλά θα σου άρεσε να κρατήσετε μια φιλική επαφή, να σου δώσει μια κάρτα με το τηλέφωνο του αν χρειαστείς τίποτα ή να πάτε κανένα καφέ να συζητήστε φιλικά.
Βρε αναζητηση τι να πω ακουω για ταινιες τρόμου, εμμονικες συζυγους, επειγοντα και εχω παθει πλάκα...τι να σου πω θα χα φυγει με χιλια ....με τετοιον ψ.θες και αλλον ψ. να σε λυτρωσει
Δυο δικηγοροι και ενας ποινικολογος μου ειπαν οτι καταγγέλλοντας τον μπορει να μου κανει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση!
Οτι ενω μπορω να τον τρεξω για ηθικη βλαβη και εξαπάτηση, δεν θα μπορεσω να αποδείξω σχεδον τιποτα στο δικαστήριο. Ημουν εκει με τη θεληση μου. Με τι στοιχεια θα με πιστεψουν;
Συν του οτι θα τραβιεμαι για κανα 5χρονο χωρις αποτέλεσμα και με τεράστια ψυχικη φθορα.
Και κερατας και δαρμενος δηλαδη.
Ωραιο ε;
Το πιο ωραιο ομως απ'ολα ειναι οτι οι σύμβουλοι ΔΕΝ εχουν κλαδο για να τους καταγγείλεις, καθοτι μη αναγνωρισμενο το επάγγελμά τους.
Ποσο πιο στην περιπτωση να πεσω;;;!