ναι,το αιγηνιτειο εχει πολυ καλο ψυχιατρικο τμημα :starhit:
εκει κανουν και οι φοιτητες της ιατρικης ψυχιατρικη... κατι ξερουν τα αδερφια σου ροζ!!!!
Printable View
ναι,το αιγηνιτειο εχει πολυ καλο ψυχιατρικο τμημα :starhit:
εκει κανουν και οι φοιτητες της ιατρικης ψυχιατρικη... κατι ξερουν τα αδερφια σου ροζ!!!!
Καμια σχεση δλδ με την αδερφη μου η οποια φροντισε να με ξευτυλισει κανονικα,αλλα ας μη τα θυμαμαι γιατι στενοχωριεμαι
συμφωνω... οταν σε ξαναπιασει κριση βουλιμιας αν εφημερευει πηγαινε κατευθειαν στα εξωτερικα ιατρεια ροζ...Quote:
Originally posted by bouliana
roz γιατί δεν πας από μόνη σου?
Βουλιάνα το ξέρω το Αιγινητειο καιρό αλλά θέλω να προσπαθήσω λίγο ακόμα απο μόνη μου..με βοηθάει πολύ να νιώθω κάπως φυσιολογική κ οτι επανέρχομαι στον παλιό μου εαυτό, αν φτάσω στο Αιγινήτειο θα με πάρει εντελώς η κάτω βόλτα-θα είμαι κ επίσημα άρρωστη κ δεν το αντέχω..Γενικά εμένα με βοηθάει να ξεχνάω εντελώς το πρόβλημα κ να παριστάνω πως απλά ήταν μια φάση.Αν κάποιος ειδικός μου πει ξεκάθαρα"έχεις πρόβλημα" θα στεναχωρηθώ παρα πολύ κ θαναι ίσως χειρότερα.Βέβαια αυτό δν ισχύει για όλους έτσι είναι ο δικός μ χαρακτήρας..
Αλεξανδρίτα εσύ το σκέφτεσαι να πας?Μήπως σε βοηθήσει?οι γονείς σου τι λένε?
ναι αλλά ροζ ξες αυτό που λένε οτι πρέπει να ξίνουμε βαθύτερα από τις πληγές μας.
Προς το παρον εχω πει οτι θα κανω μια τελευταια προσπαθεια μονη μου...οχι τοσο για να μη νιωθω αρρωστη,πλεον το ξερω οτι ειμαι και οτι υπαρχει προβλημα,απλως δεν εχω διαθεση + χρονο να τρεχω στα νοσοκομεια και τους γιατρους.
με το πρωτο πισωγυρισμα ομως,και σε ενα χρονο αν συμβει(πραγμα που απευχομαι),θα παω.το εχω υποσχεθει στον εαυτο μου.δεν αντεχω να χαραμισω κι αλλο τη ζωη μου.
πρέπει να θέλει κ ο ασθενής να θεραπευτεί δεν γίνονται μαγικά.Ξέρω περίπτωση κοπελας με ανορεξία , 6 μήνες μέσα, πήρε βάρος με βιταμίνες περισσότερο , βγήκε, όλα καλά για ένα 6μηνο κ τώρα πάλι στα ίδια.Για εμένα πλεον δεν ξέρω αν πρέπει να επικεντρωθω στο να μην ξανακάνω εμετό κ να μην ξαναχάσω βάρος ή σε αυτό που τα προκάλεσε όλα αυτά.Τη ζωή μου.Γιατί το πρόβλημα ξεκίνησε απο πολύ συγκεκριμένους παράγοντες κ όχι απο φιλοδοξία να γίνω αδύνατη ή μοντέλο.Κ επειδή δεν έχει περάσει ούτε χρόνος ακόμα κ ουσιαστικά απο Απρίλιο άρχισα να ξυπνάω σταδιακά , σκέφτομαι μήπως το παλέψω μόνη μου..Αλλά δεν ξέρω ρε κορίτσια, η ουσία είναι να συνεχίσω να νιώθω άδεια αλλά να μάθω να το διαχειρίζομαι χωρίς υπερφαγικά ή να κάνω κ κάτι για να αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο??(ξέρω...όλα μαζί!)
δηλαδή?δεν κατάλαβα.ποιος είναι ο λόγος που θες ακόμα κ τώρα να είσαι 40 κιλά? εγώ πιστεύω πάντως και είναι δική μου γνώμη κ αφορά την δική μου περίπτωση κ μόνο ,ότι όπως κ η βουλιμία είναι φαύλος κύκλος έτσι κ η θεραπεία της είναι κύκλος.όσο την ξεπερνάω νιώθω πιο δυνατή κ πιο γερή κ αλλάζουν πράγματα στη ζωή μου κ αυτά με βοηθάν ακόμα περισσότερο.επίσης το γεγονός οτι είμαι σε μια φάση που μπορώ να λέω οτι έχω κάνει βήματα οφείλετε οτι είμαι σε μια περίοδο που δεν νιώθω μοναξιά,νιώθω αποδοχή,δεν έχω ιδιαίτερα άγχη κ γενικότερα έχω βάλει προτεραιότητα αυτό.ούτε δουλειά ούτε απουδές δεν είναι η προτεραιότητά μου.πρώτα αυτό κ μετά όλα τα άλλα. όχι οτι δεν δουλεύω ή δεν προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη(φέτος θα δώσω ένα πτυχίο ξένης γλώσσας) αλλά απέφυγα να φύγω έξω γα σπουδές η να μείνω μόνη μου,επίσης κάνω μια δουλειά που προς το παρόν μπορώ να πάρω το χρόνο μου.βολεύτικα λιγάκι μέχρι να ηρεμίσω. ο φίλος μου επίσης με θέλει γιαυτό που είμαι.ανέχεται τη γκρίνια μου.η μάνα μου επιτέλους σταμάτησε να με επιβαρύνει ψυχολογικά με το θέμα της βουλιμίας(μιζεροκυρήγματα) . ναι αλλά εσύ παλεύεις με δύο τέρατα.εγώ με ένα.κ ίσα ίσα πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται πριν παλέψω κεγώ με δύο(κ βουλιμία κ παχυσαρκία).γιαυτό λέω οτι ίσως χρειάζεσαι την βοήθεια κάποιου ειδικού.μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου.οπλίσου με θάρρος ροζ.αντίκρυσε το θέμα σου κατάματα.
ροζιτα δεν ειναι προσβλητικο, δεν ειναι υποτιμητικο, δεν ειναι κακο, δεν ειναι ταπεινωτικο να ζητησεις βοηθεια απο εναν ειδικο. με τους ψυχιατρους δεν τρελαινομαι, αλλα ενας ψυχολογος ισως θα μπορουσε να σε βοηθησει πολυ, αρκει να το θες εσυ πρωτη απο ολους.
αν ελεγε καποιος "η ροζ χρειαζεται παθολογο" θα ενιωθες προσβεβλημενη? γιατι τοσα ταμπου ακομα στην Ελλαδα? αντι να ντρεπομαστε οταν ΔΕΝ μας φροντιζουμε, θα ντρεπομαστε οταν μας φροντιζουμε?
βουλιανα, για τη φιλη σου που λες, μακαρι να ηξερα ποιος ειναι ο σωστος τροπος προσεγγισης... βλεπεις, ειναι τοσο υπουλη η νευρικη ανορεξια που κανει το ατομο να νομιζει οτι οσοι του λενε να φαει για να μην ειναι αποστεωμενο και να μην πεθανει, το ζηλευουν :o:o:o χαλαει τελειως οχι μονο την υγεια αλλα και τις σχεσεις, τις δηλητηριαζει.
προφανως η επιθετικη σταση δε βοηθαει.
οπως δε βοηθαει και η αδελφη της αλεξανδριτας, παρολο που εχει την καλυτερη προθεση.
παντως, κοριτσια να εκτιμαται αυτους που εστω και με λαθος τροπους προσπαθουν να βοηθησουν. γιατι οταν με το καλο βγειτε απο αυτο τον εφιαλτη, να δειτε οτι θα τα βαλετε με αυτους που ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ;)
εδώ και 4 μέρες-λίγες οκ- είμαι 'καθαρή' και νιώθω τέλεια. Νιώθω πολύ δυνατή αυτές τις μέρες και δε θα με φρενάρει τπτ!
Είχα τραπέζι-γενέθλια σήμερα κι έφεραν μια τούρτα κόλαση....δεν την άγγιξα αλλά και μόνο που έβλεπα όλους να τρώνε είπα μόλις πάω σπίτι θα του δώσω να καταλάβει!!
τελικά κατάφερα και δεν έφαγα τπτ, γιατί στο δρόμο πρόλαβα να σκεφτώ τα 2 σενάρια:
1o: σαβουριάζω. μιζεριάζω. μισώ τον εαυτό μου. είμαι πρησμένη. απογοητευμένη από την αδυναμία μου. δεν θα διαβάσω γιατί θα περάσω όλη μου τη μέρα στο γυμναστήριο, καταπονώντας τα πόδια μου, απλά για να γυρίσω στο 'γεματούλα', να μην γίνω χειρότερα.
2ο: δεν σαβουριάζω. ξυπνώ την επόμενη ανάλαφρη. η ζυγαριά δείχνει ακόμη λίγο πιο κάτω. νιώθω λίγο πιο όμορφη. Εχω όλη μέρα να την αφιερώσω σε πράγματα που μου αρέσει να κάνω. Διαβάζω όσο μπορώ. είμαι ξεκούραστη και χαρούμενη. η γυμναστική δε με πάει από το 'πρησμένη' στο 'γεμάτη', αλλά από 'γεμάτη' στο 'αδύνατη'.
και η επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη;)
Εμένα σήμερα, αν τη βγάλω καθαρή, θα είναι η 23η μέρα χωρίς βουλιμικά. Χθες αδιαθέτησα κιόλας. Ουσιαστικά, όλες αυτές τις μέρες κάνω δίαιτα για να ξεφορτωθώ τα κιλά των απανωτών βουλιμικών του Αυγούστου. Παράλληλα παίρνω και Ladose τα οποία όμως αρχίζουν να επιδρούν θετικά μετά από 1 μήνα. Εγώ τα ξεκίνησα 25/8. Για να δούμε...
Καλή μέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Δελφινι ειχες καμμια παρενεργεια απο τα Ladose?
Ουουου! Από παρενέργειες...ένα σωρό...Έντονη κατάπτωση, σωματική κόπωση χωρίς λόγο, τάσεις αυτοκαταστροφής/αυτοκτονίας (στην αρχή, τώρα είμαι ok), τρεμούλα στα χέρια ειδικά το πρωί, υπνηλία, καμία όρεξη για απολύτως τίποτα. Μέχρι και ψευδαισθήσεις είχα για πρώτη φορά προχθές το βράδυ.
@fuxia: Τα 2 σενάριά σου με εκφράζουν απόλυτα... Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ σήμερα και προς το παρόν κατάφερα και την σκαπούλαρα... Θα προσπαθήσω να τα ανακαλώ κάθε φορά στις στιγμές αδυναμίας...
Καλή συνέχεια
:o εγω απλα ειχα εντονο πονοκεφαλο τις πρωτες μερες. ΕΝΤΟΝΟ ομως οχι αστεια!Quote:
Originally posted by dolphin
Ουουου! Από παρενέργειες...ένα σωρό...Έντονη κατάπτωση, σωματική κόπωση χωρίς λόγο, τάσεις αυτοκαταστροφής/αυτοκτονίας (στην αρχή, τώρα είμαι ok), τρεμούλα στα χέρια ειδικά το πρωί, υπνηλία, καμία όρεξη για απολύτως τίποτα. Μέχρι και ψευδαισθήσεις είχα για πρώτη φορά προχθές το βράδυ.