φιλακια κοριτσι καλα να περασεις! :)
Printable View
φιλακια κοριτσι καλα να περασεις! :)
Δεν είσαι η μόνη, εγώ ανά δύο μέρες φτιάχνω είτε κεικ, είτε γαλακτομπούρεκο, χτες εφτιαξα μπακλαβα. Και δεν τα δοκιμάζω καν επειδή εγώ είμαι των άκρων. Η που θα τα βλέπω και δεν θα φάω, ή που αν φάω, δεν σταματάω μέχρι να τελειώσει!!!!!Quote:
Originally posted by merenta
Πολινακι τα διαβασα παροτι δεν ξερω τι ειναι δακτυλιος κτλ:blush: αλλαεσυ ξερεις καλυτερα για εσενα.Να πανε ολα καλα.
Εγω κοριτσια που εχω ορεξη να μαγειρευω και τα κανω στον αντρα μου και τα μυριζω η καυμενη τι να πω?????
σκεψου εχεις κ το δακτυλιο να δυσκολευει, τι να πω κι εγω που μπορω να φαω απιστευτες ποσοτητες...
Ολα είναι στο μυαλό μπαντ. Τώρα που τον έχω τελείως ανοικτό τον δακτύλιο, κάποτε μπορώ να φάω τον αγλέορα (κατά τα δικά μου δεδομένα) και κάποτε μια μπουκιά μονο. Εξαρτάτε πως νιώθω εκείνη την ώρα
οταν το μυαλο παρασκεφτεται κ ανησυχει για ολους ειναι προβλημα!
μερικες φορες αναρωτιεμαι μηπως ειναι πιο ευτυχεις οσοι εχουν αγνοια για καποια πραγματα...
Ειναι..... Τώρα με τον νέο χρόνο έχω πάψει να ασχολούμε με κάπια πράγματα, πχ δεν ασχολούμε συνεχώς με το σπίτι και να ανχώνομαι αν είναι καθαρό ή όχι, δεν ασχολούμε και τόσο με τον άντρα μου με τα προβλήματα που ξέρεις ότι ειχαμε, Αφιερώνω έστω μισή ώρα την μέρα αποκλιστικά στον εαυτό μου, και έχω δει πως νιώθω πολύ πιο καλά από πριν και πολύ πιο ευτυχισμένη με αυτά που μου έχει δώσει η ζωη.
polinaki κανεις την καλυτερη δουλεια και στο λεω μεσα από την καρδια μου!! μακαρι να μπορουσα να βρω αυτή την μιση ώρα και εγω για τον εαυτό μου. Που θα παει δεν θα μπει η ζωη μου σε μια ταξη? θα μπει.
bad και εγω μπορω να φαω μεχρι να σκασω αλλά πλεον προσπαθω να μη το κάνω γιατι μετά νιωθω τόσο ασχημα όσο δεν παει αλλο. ασε που αυτή η φορα που ξεκινησα διατροφη είπα ότι είναι και η τελευταία, γιατι βαρεθηκα από μικρο παιδί να προσπαθω...
ακριβως αυτο! κ πιανει! δοκιμασμενα! χεχεQuote:
Originally posted by polinaki1983
Ειναι..... Τώρα με τον νέο χρόνο έχω πάψει να ασχολούμε με κάπια πράγματα, πχ δεν ασχολούμε συνεχώς με το σπίτι και να ανχώνομαι αν είναι καθαρό ή όχι, δεν ασχολούμε και τόσο με τον άντρα μου με τα προβλήματα που ξέρεις ότι ειχαμε, Αφιερώνω έστω μισή ώρα την μέρα αποκλιστικά στον εαυτό μου, και έχω δει πως νιώθω πολύ πιο καλά από πριν και πολύ πιο ευτυχισμένη με αυτά που μου έχει δώσει η ζωη.
ευτυχως δηλαδη γιατι ηταν μονοδρομος κ για μενα αυτη η λυση.
σημερα εχω ξυπνησει απτις 7 κ εχω φαει ολη τη βροχη στη δουλεια, μετα απο βαρβατο ξενυχτι,
και πριν το ξενυχτι ειχαμε καυγαδακι.
Παρολαυτα, αν και βγηκαμε με αλλη παρεα κ χασαμε την εξοδο με αγαπημενους φιλους, αν και στραβωσαν ολα,
ειμαι τοσο χαρουμενη που δεν μπορω να σας περιγραψω.
Δεν ξεσπασα στο φαγητο, ελυσα το προβλημα χωρις απειρο συναισθηματισμο απο μερους μου (που οδηγει σε κλαμα κ τα κανει χειροτερα ολα),
βγηκαμε περασαμε τελεια, εκανα τις δουλειες μου κ τωρα ετοιμαζομααι να μαγειρεψω (για πρωτη φορα :wow:) κοκκορα αλανιαρη να τον κανω σουπιτσα χαχαχαχα
Και σκεφτομαι οση ωρα απολαμβανω το καφεδακι μου σπιτι,
αραγε θα αξιζε αν ειχα μεγαλοποιησει το προβλημα,
αν ειχα επαναλαβει την παλι αμου συμπεριφορα οπως κι εκεινος τη δικη του?
οχι σε καμμια περιπτωση οχι.
Οταν βλεπουμε οτι καποιες αντιδρασεις μας απλα δεν προαγουν καλυτερες σχεσεις καλο ειναι να αλλαζουμε, ειμαστε ευελικτα οντα κ δεν πρεπει να "κολλαμε".
Μονο το φαγητο αξιζει να κολλαει κ αυτο την πρωτη φορα μονο :P
Σημερα νιωθω ευτυχισμενη, γιιατι βλεπω οτι η ευτυχια ξεκινα απο μεσα μας, και ειναι μεταδοτικη! :smug:
Ολα καλα θα μας πανεεεεεεεεε που λεει κ ο Σακης!
ΥΓ γιατι εχω εσενα πλαι μουυυυυυυυυ εσενα πλαι μουυυυυυυυυ λαλαλλα :starhit:
ΥΓ 2 αυριο βραδυ κανονισα ραντεβου με τον ανδρα μου, θα ετοιμαστουμε χωρια, θα ειμαστε χωρια (εγω δουλεια) κ μετα θα παμε για ποτο, σαν την πρωτη φορα.
Απλα δε θα εχουμε το αγχος, η καψουρα κ το σκιρτημα μενουν κοριτσια, ας τα αναψουμε!
φωτια στα σαββατοβραδαααααααααααααα ααααααααααααααααααααααααα α
καλα την κοβω αποτυχια την κοτοσουπα με τετοια ενδοσκοπιση σημερα χαχαχαχα φιλια!!! ναστε καλυτερα καθε μερα κ να δουμε το νουμερο που επιθυμουμε στη ζυγαρια χωρις πολυ αγχος!
Και το μωρο θα ειναι το κερασακι στην τουρτα!
Καλημέρα!!!! Τώρα τί να πρωτοσχολιάσω? Ασ αφίσω τους καυγάδες και ας πω ένα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ που ξεπέρασες τον εαυτό σου και δεν εκανες υπερφαγικό. Είμαι υπερήφανη για σένα!!!!
Μια χαρά θα σου βγει η σουπίτσα, μην ανισιχεις!!! Εμένα μαρέσει ο κόκορας πολύ με χυλοπίτες!!!!!
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ και πεινάωωωωωωω!
καλημερα πωλινακι μου! τα ειπα για να δωσω και τροφη για σκεψεις!
νομιζω ολα ξεκινανε απο το μυαλο κ τον τροπο που βλεπουμε τα πραγματα!
ας δουμε το ποτηρι μισογεματο επιτελους!
αλλωστε βρεχει τρελα κ γεμισε :roll:
Σημερα θα παω σε παιδικο παρτυ μετα τη δουλεια κ θα φαω μπανοφιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιι το αγαπημενο μου, κρεπαλο μερες!
Οσο δε κανω υπερφαγικο ομως ειμαι ευτυχισμενη!
Θα ζητησω και τη συνταγη κ θα κανω κ γω μπανοφακι χεχε
ΥΓ θα τον κανω σουπα γιατι εκανε προχθες η μητερα μου κ "την αντιγραφω" ωστε να μαθαινω...πηρα τωρα για γενικες οδηγιες χαχαχαχ
χαχαχαχαχαχαχα εγω δεν αντιγραφω την μαμά μου. εχω τον δικο μου πιο υγιηνό και νόστημο τρόπο μαγειρέματος!
Καλημερα κοριτσακια
Χαιρομαι που σας βλεπω χαρουμενες και ανεβασμενες!!!Για τον καβγα δεν καταλαβα καλα αλλα μαλλον το χειριστηκες καλα και περασατε καλα και αυτο μετραει τελικααααααααααα!!!Ναι ρε κοριτσια ας υποχωρουμε που και που δεν πειραζει..:D
Οσον αφορα το μαγειρεμα και εγω μαγειρευω υγιεινα πλεον οπως το Πολικι και μαθαινω και στη μανα μου αν την βλεπω....Οχι τσιγαρισμα μονο αχνιζω,λαδι ελεγχομενο με κουταλι σουπας,γαλακτοκομικα με 1-2 λιπαρα,μαυρο ψωμι,πολλες σουπες να τρωτε κοριτσια,και εγω κοτοσουπα σημερα αλλα παραλλαγη διαιτης,μαυρο ρυζι και μαυρα μακαρονια αυτα πανω κατω...εσεις πως μαγειρευετε??θα θελα να μαθω καμια συμβουλη:yes:.Αυτο που με μπερδευει ειναι οι ζωμοι.Θελω να κραταω ζωμους για να χρησιμοποιω στα φαγητα αλλα αφου στο κρεας πεταμε το πρωτο νερο μετα το δευτερο καλο ειναι για ζωμο???Ξερει καμια σας?Παω για διαδρομι και σε 40 λεπτα επιστρεφω ...
Γιατι πετάς στο κρέας το πρώτο νερό?????????????????????????????? Αυτό είναι το καλύτερο !!!!!! Εγώ μαγειρεύω με λευκό ρίζι, λευκά μακαρόνια, βασικά όλα τα κανονικά φαγητά με τον δικο μου μαγίκό τρόπο. μπορείς να δεις και σε αυτό το τόπικ
Μαγειρικές...αλχημείες
Εδώ θα βρεις πολλές δικές μου συνταγές, καθώς και άλλων παιδιών. Σε αρκετές υπάρχουν και φωτογραφίες!
Το πεταω πολινακι γιατι λενε οτι η βρωμια του κρεατος φευγει αν πεταμε το πρωτο νερο.Το κανω στο μοσχαρι και το κοτοπουλο.Βραζω 10 λεπτα,πεταω το νερο και το ξαναβραζω παλι εσεις τι κανετε?
Οταν λες μαγειρευεις υγιεινα τι εννοεις δλδ τι εχεις αλλαξει??Εμενα με ενδιαφερει πολυ να μαγειρευω υγιεινα γιαυτο ρωταω:wink1:Θα μπω τωρα στο αλχημειες
εμεις πλενουμε το κρεας στην βρύση με νερό και μετά το ψήνουμε. Δεν πετάμε το νερό του.
Κοίτα, το υγιεινό δεν συμαίνει μόνο στο γκριλ ή μονο νερόβραστο. Υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί τρόποι το φαγητό να είναι πεντανόστημο και ταυτοχρονα θερμιδικά εκεί που το θες.
Πχ εγώ μαγειρέυω το βράδυ για να φάμε βράδυ και την επομένη το μεσημέρι εγώ ο άντρας μου και το μωρό. 6 μερίδες δλδ. Αν είναι φαγητό που χρειάζετε λάδι, βάζω 2 κουταλιές σε 6 μερίδες. και κανω το υπόλοιπο φαγητο κανονικά. Επίσεις χρησιμοποιώ πολύ τα σακούλια ψησήματος. Βάζω το κοτόπουλό μου, βάζω διάφορα μπαχαρικά, ή ένα μείγμα μπαχαρικών που έφερα από Συρία, κλείνω το σακουλάκι και ψήνω. Κατεβάζει το κοτόπουλο το δικό του λίπος και αφήνει και ζουμάκι και είναι τέλειο. Εχω και μια φώτο με κοτόπουλο και μπαχαρικά μέσα στην σελίδα.
Γενικός άλλα αποφύγεις το πολύ λάδι, είναι αμέσως πιο υγιηνό το φαγητό. επίσεις ποτε δεν χρησιμοποιώ ντοματοπολτό. πολύ πολύ σπάνια. Πάντα έχω όριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη και φυλαγμένες στην κατάψυξη.
Ακόμα και στο τηγάνι, χορίς λάδι μπορείς να κάνεις υπέροχα φαγητά. Πχ παίρνεις τα φιλέτα κοτόπουλου, βεβαιώνεσε ότι δεν είναι πολύ χοντρά, τα βάζεις για καμιά ώρα σε ένα μείγμα από λεμόνι και μπαχαρικά, και μετά βάζεις το αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί καλά και ψήνεις το κοτόπουλο. Το φιλέτο θέλει ελάχιστη ώρα, άμμα είναι λεπτό. Και είναι πεντανόστημο.