το μήνυμα τροποποιήθηκε από την διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Printable View
το μήνυμα τροποποιήθηκε από την διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Από την εμπειρία μου πιστεύω το εξής: Το βουητό υπάρχει συνέχεια, το αν το νιώθω πιο έντονα ή όχι εξαρτάται από σωματικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες: π.χ. μετά από έντονη σωματική άσκηση μπορεί να ενταθεί ή να ακούσω και ένα σφύριγμα το οποίο μετά από κάποια δευτερόλεπτα θα φύγει, όταν έχει ησυχία στο δωμάτιο ή το βράδι όταν είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι να νιώθω ότι ακούω το βουητό περισσότερο από άλλες στιγμές, πράγμα που πιστεύω ότι είναι ψυχολογικό. Το βουητό γίνεται ενοχλητικό κι όταν υπάρχει δυνατός θόρυβος π.χ. είμαι στο δρόμο και κορνάρει δίπλα μου ένα αυτοκίνητο, βαράει κάποιος την πόρτα στο γραφείο, οπότε ο ήχος που παράγεται με χτυπάει κατευθείαν μέσα στο αυτί και είναι πολύ ενοχλητικό.
Το άλλο που λες ότι το ένα αυτί είανι πιο ζεστό από το άλλο δεν το έχω διαπιστώσει ποτέ...
Πιστέυω πάντως ότι το αν θα καταφέρεις να κάνεις μία νορμάλ ζωή (μακριά βέβαια από αντικειμενικούς παράγοντες που επιδεινώνουν το βουητό όπως χώροι με δυνατοί μουσική) εξαρ΄ταται σε μεγάλο βαθμό από την ψυχολογία σου: αν επικεντρώνεσαι συνέχεια στο βουητό και κάθεσαι και ασχολείαι με αυτό όλη την ώρα, στενοχωριέσαι και είσαι κακόκεφος, τότε δυστυχώς σε παίρνει από κάτω και απομονώνεσαι... Προσωπικά έχω συνηδειτοποίησει ότι θα ζήσω με αυτό το βάσανο (μου το έχει πει ο γιατρός) οπότε πρέπει να συμβιβαστώ και να συνεχίσω τη ζωή μου, αποφεύγοντας να κάνω πράγματα που μπορεί να το χειροτερέψουν. ΟΚ, είναι βάσανο, υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα, άνρθωποι σε πολύ χειρότερη κατάσταση υγείας που ξεπερνούν τα προβλήματά τους με τη δύναμη της ψυχής τους, οπότε, και εντελώς συμφεροντολογικά να το δεις, το να κάθομαι εγώ και να κακομοιριάζω, μόνο τον εαυτό μου βλάπτω...
Παιδιά Καλησπέρα,
Νέος στο φόρουμ και εγώ. έχω ενάμιση μήνα που με απασχολεί το βουητό... Το πρόβλημα ξεκίνησε με κάποιες ζαλάδες και μουδιάσματα στο κεφάλι τα οποία τα είχα για ενάμιση μήνα όπου έκανα όλες τις εξετάσεις και δεν μου βρήκαν τίποτα. ο ΩΡΛ μου είπε ο΄τι έχω ένα μικρό ακουστικό τραύμα και στα δύο αυτιά το ένα στις 4000 και το άλλο στις 8000 απώλεια περίπου 35 decibel. Με ρώτησε εκείνη την περίοδο αν είχα εμβοές και του είπα όχι. Πράγματι δεν είχα. Μετά απο δέκα μέρες ενώ κοιμόμουν με ξύπνησε ένας ήχος (απο το σταθερό τηλέφωνο στο κομμοδίνο μου μετακινήθηκε και έβγαζε έναν ήχο). Απο τότε άρχισαν οι εμβοές μου. Να σημειώσω ότι την περίοδο εκέινη εκανα και μια γναθοχειρουγική εργασία και πήρα για 6 μέρες συνολικά το xeforapid το οποίο διαβάζω ότι είναι ωτοτοξικό.... Πέρασα και εγώ όλους τους γιατρούς μιας και έφυγαν όλα εκτός απο το βουητό... Η αλήθεια είναι ότι με εχει πάρει απο κάτω, έχει αλλάξει η ζωή μου δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα. Τις περισσότερες φορές και ειδικά στον ύπνο βάζω ακουστικά να ακούω ραδιοφωνάκι...
Παιδιά αν αντιμετωπίζει κάποιος το ίδιο πρόβλημα ας επικοινωνήσει μαζί μου μέσω προσωπικού μηνύματος. Ευχαριστώ
Καλησπέρα, 3,5 χρονια το εχω και απο τα 2 αυτια...μπηκα στο φορουμ να πω δυο πραγματα. α) ειμαι πολυ καλυτερα εδω και 2 μηνες που αρχισα ενα ομοιοπαθητικο φαρμακο (natrium moureaticum) εχει μειωθει κατα πολυ ο θορυβος ειδικα τα πρωινα που ηταν κολαση, σαν να εισαι διπλα σε καζανακι υψηλης πιεσης..., τωρα ειμαι 70% κατω. Ζω πολυ πιο ανετα. Κανω μια θεραπεια με scenar εδω και μια βδομαδα θα δουμε αν και απο κει εχουμε κατι. β) οι ΩΡΛαδες για πλακα πια γραφουν βαρεια φαρμακα xanax, sαroten κλπ. Δοκιμασα μια φορα saroten 1/4 αντι 2,5 που μου προταθηκε και κοντεψε να ανατιναχτει το κεφαλι μου για 4 μερες... προσοχη, τα δινουν αλλα δεν τα εχουν παρει ποτε να δουν τη γλυκα. Επίσης ειναι δυσκολο να τα κοψει κανενας γνωμη μου οτι αλλιωνουν την ανθρωπινη σκεψη, και δεν ξερω τι κανουν στα αυτια αλλα οδηγουν σε αλλα πιο βαρβατα πραγματα μετα και περιπλεκουν πολυ τα πραγματα.
εχω και εγω εμβοές στα αυτιά εδώ 14 χρόνια αλλά κάπου κλωτσάω το γιατί δεν τοξερο αλά τον τελευτεο κέρο έξω χωρίς λόγο ένα βουτητο και στα δύο αυτιά χωρίς να έχω τραυματίστη περνο τη λέφωνο τους γιατρούς και μου λέει ο καθενας τα δικάτου μπορίτε να με κατατοπισέσετε ευχαριστώ για της απαντισισας που θαδώσετε [/B]
Για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται υπάρχει εδώ κάτι.
http://www.zephiloyd.com/forum/index.php?topic=449.105
file mou to parapano sou post antikatoptrizi emena prin 6 mines kai ego afto akrivos to thema eixa me ta aftia kai itane thema anxous otan den to edina simasia den to eixa otan to edina simasia me tiranouse kai eixa afto to vouhto pou les .......gia na sou figi afto to kalitero pou prepei na kanis einai otan sou erxete afto to simptoma na epikentronese kapou kai siga siga tha sou figi
καλημερα σε ολους εχω και εγω την τυχη να εχω εμβοες,εχω 2 εμβοες σε καθε αυτι συνολο 4.Αυτο βεβαια εγινε μετα απο 4 χρονια ηπιας εμβοης.Το μονο που με εχει βοηθησει λιγο ειναι το μελισσοχορτο σε τσαι,το πινω καθε πρωι με αδειο στομαχι,οποιος μπορει να γραψει κατι που τον εχει βοηθησει ας το κανει.
Ειχα εμβοές τώρα έχει υποχωρήσει κατά 96%
Για πες φίλε τώρα εντάξει ?
Καλησπέρα από Θεσσαλονίκη! Δεν ξέρω αν ασχολείται πλέον κανείς με το συγκεκριμένο θέμα για να εκθέσω και την δική μου εμπειρία... αναρρωτιέμαι για τον " silencer " που έχει καιρό να γράψει. Βρήκε κάτι που βοήθησε σε εμβοές και υπερακουσία?
τελευταια δοκιμασα PANAX gingseng, και ειδα βελτίωση πάντως.
θα με ενδιέφερε να μαθω πως ξεκινησε το προβλημα και στουσ υπολοιπους που δεν εχουν πει εδω μεσα, ισως βγαλουμε ολοι καποιο συμπερασμα και για τον εαυτο μας
εγω φιλε spin 7770 πιστευω οτι το επαθα απο στεναχωρια και εντονη σκεψη σε κατι.Παντος το μελισσοχορτο βοηθαει πολυ.