Μετακομισε μαζι της για καποιο διαστημα μεχρι να ηρεμησεις λιγο.
πωπω ακουγεται τρομακτικο
Printable View
Εσυ απο αυτα που του εγραψα οτι το τρομαζω καταλαβες. Εσεις εδω συζητατε τζαμπα και βερεσε και δινεται και αξια σε πραγματα που δε ξερεται. Απλα τα πραγματα το να εχεις χαμηλη πιεση και λιγους παλμους σημαινει οτι δουλευει στο ρελαντι δε πιεζεται αλλα 8 και 5 μικρη ειναι λιγο πιεση και ασε αν ειναι επικυνδηνο για την υγεια που του λεω πως ισως να μη χρειαζεται και τιποτα αλλα με τοσο πιεση δε νοιωθεις ντουρος μεχρι και να πας να σηκωθεις αποτομα μπορει να νοιωσεις πως σβηνεις. Εγω του λεω να παει σε γιατρο ολιστικης ιατρικης να το συμβουλεψει γιατι δεν εχει προβλημα για αγωγη ουτε για εγχειρησεις. Εδω εσεις θελετε να βρισκεται προβλημα δηλαδη πεινατε και ονειρευεστε καρβελια αλλα εγω προφανως και οχι απλα δε το φοβιζω του λεω να τα κοιταει καθε χρονο και να μη ασχολειται καν και απλα του λεω να παει σε ενα γιατρο να το συμβουλεψει για διατροφη. 8 σελιδες παπατζες γραφεται και σε πειραξε που σχολιασα το μονο σωστο που ειπε 8 5 και με χολτερ πιανει 37 παλμους αυτο σχολιασα. Ελενας ο αιρετικος δεν ειναι χαιβανι ξερει να μιλαει παρολο που εσεις δε ακουται με τιποτα θελετε να εχετε κατι να φοβαστε χτυπα ξυλο να παθετε κακο οπωσδηποτε δε πα να σας λενε οι γιατροι απλα ο φιλος οντως δεν ειναι ετοιμος για μανουρα με αυτη τη πιεση. Ρε αλλη γλωσσα μιλαμε ρε. Ημαρτον. Εσυ πρωτου μου μιλησεις του λες να παει να μεινει με τη γιαγια του για να μη παθει κατι και μου λες οτι το τρομαζω εγω που του λεω να παει μια φορα το χρονο στο γιατρο και μετα να μη κανει τιποτα μονο καλη ζωη. Τα ιδια διαβαζουμε οι εγω βλεπω αλλα, θα σπασω την οθονη πλακιτσα με κανεις δεσποινις.
Ναι έχω δυο βδομάδες τώρα που κοιμαμαι εδώ. Ελπιζω σε συνδυασμό με τη ψυχολόγο να βοηθήσει.
Σε σχέση με την πιεση, οκ, θα βαλω κι ένα χολτερ πιεσης να μου φύγει η ιδεα. Το πιθανοτερο είναι πως είναι έτσι ο οργανισμός μου αλλά πχ τώρα που ξυπνησα για νερό, νιώθω μια ελαφρά ζαλη και νετρησα την πιεση και είναι παλι πολυ χαμηλή. Τα συμβατικά πιεσομετρα βέβαια έχουν και μια ελαφρυα αποκλειση αλλά οκ θα το κοιταξω κι αυτό να ηρεμησω.
Μέσα στη μέρα δεν είναι ότι δεν νιώθω "ντουρος", μόνο όταν με πιανει άγχος έχω συμπτωματα. Θα το κοιταξω παντως και θα δω τι θα ππροτείνει ο γιατρός.
Λοιπον ξυπνησα ξημέρωμα παλι, ενιωθα ελαφριά ζάλη,μετραω πίεση και ήταν 7 η μεγάλη και 4.9 η μικρή. Γενικά τη μετρησα πολλες φορες και μέσο ορο πρεπει να βγαίνει πεντε. Ημουν ξαπλωμενος απο τον υπνο, μόλις σηκωθηκα ανέβηκε. Μετά ηπια και λίγο νερό με αλάτι και τώρα νιώθω μια χαρά. Πιστευω ότι όντως θα βοηθήσει το χολτερ πιεσης για να δουμε αν είναι παθολογικη αυτή η υποταση ή το φυσιολογικό του οργανισμού μου. Ο καρδιολογος στο τεστ κοπωσεως μου ειπε ότι δεν είναι κάτι περιεργο και είναι του οργανισμού μου και να αυξησω λίγο το αλάτι (το εχω κόψει στο φαγητο απο τα 23 που με είχε πιασει παλι φοβια με την καρδιά), αλλά θεωρω πως κακώς δεν μου προτεινε το χολτερ πιεσεως. Τεσπα, θα προσπαθησω να μην το σκέφτομαι μέχρι την εξέταση που είναι την άλλη βδομάδα.
Χρυσο μου μπορείς να παραθέσεις κάτι από αυτά που λέω στο Αντώνη τόσο καιρό που να τον παροτρύνει να αγχωθει περισσότερο η ψαχτει κι άλλο με την υγεία του? Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να διαβάσεις ολοκληρωμένα ένα κείμενο αλλά του λέω να μείνει μαζί της για να ηρεμήσει όχι για να μην πάθει τίποτα.
Προφανώς πολλές φορές αντιδρούμε παράλογα εξάλλου δεν θα είχαμε πρόβλημα οπότε τσιλ και μην εξαπτεσαι τόσο.
Αντώνη μου ειλικρινά, έχω διαβάσει από την αρχή το θέμα σου, αλλά δεν νομίζω ότι βοηθάς τον εαυτό σου με το να μετράς συνεχώς παλμούς και πιέσεις και να τρέχεις στους γιατρούς. Ο οργανισμός του κάθε ανθρώπου, όσο ρολόι κι αν δουλεύει, δεν είναι 100% σταθερός μέσα στη μέρα ή στον χρόνο. Εσύ βλέπεις μια αλλαγή στους παλμούς ή στην πίεση σε τυχαίες στιγμές κι αμέσως πανικοβάλλεσαι και κάνεις το πρόβλημα χειρότερο. Και την εξέταση την άλλη βδομάδα να κάνεις, και τίποτα να μη σου βρει, πάλι θα αρχίσεις να σκέφτεσαι μήπως κάτι έχεις και θα θες να κάνεις επιπλέον εξετάσεις και φτου κι απ΄την αρχή...
Άστα όλα αυτά στην άκρη για κάποιο διάστημα. Και σωματικά συμπτώματα να έχεις, μη τρέχεις να βρεις πιεσόμετρα και μη πιάνεις το χέρι σου να μετράς παλμούς. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο εκείνη την ώρα και να μη το σκέφτεσαι. Λες ότι έχεις καλή φυσική κατάσταση. Και ζαλάδα και αδυναμία να έχεις, βγες μια βόλτα για περπάτημα να καθαρίσει το μυαλό σου. Σου το υπογράφω ότι δεν θα λιποθυμήσεις και δεν θα πάθεις κάτι. Αν δεν προσπαθήσεις να συνεχίσεις φυσιολογικά τη ζωή σου, σε 10 χρόνια τα ίδια θα μας γράφεις.
Φιλε τα χολτερ και ολα αυτα καντα αλλα το θεμα ειναι να βρεις εναν γιατρο ολιστικο για να σου πει πεντε πραγματα και οχι να μη ασχολουνται και να σου λενε φαε αλατι πιες ηλεκτρολυτες. Αν σου ανεβει λιγο η πιεση απλα θα νοιωθεις πιο ζωντανος γι αυτο και στο λεω να το δεις. Ελενας εσυ αστο στη δεκα σελιδα του λες να παει στη γιαγια του και ποσο πω πω τρομακτικο ακουγεται και δεν ψαχνω τι θα εχετε συντηρησει εδω να λετε 10 σελιδες γιατι οχι ευεξαπτος ςχω παθει ζημια με εσας. Κλεινω ενα μηνα στο φορουμ σχεδον και οταν μπηκα στα συγκεκριμενα θεματα λεω α πιο ευκολοι αυτοι ρωτανε πολυ απλα αλλα εσεις δε χαμπαριαζεται ομως του δινεται και καταλαβαινει αμα σας μπει στο μυαλο δεν εχει μετα τι γιατρους τι επειχηρηματα παει λετε ειμαι με προβλημα τελειωσε ζω και δε ζω. Αστο γι αυτο μη μου λες εμενα να μη τρομαζω το κοσμο λςγε χρυσο μου αιρετικε να με ηρεμεις.
Κακο δε μου κανει απλα μου αναβουν λιγο τα λαμπακια, πολυ δυσκολα θα εχω κουραγιο να μπω στη διαδικασια να μιλησω ξανα σε τετοια θεματα γιατι δε βλεπω ανταποκριση στα λογια μου τζαμπα μιλαω, απλα εδω του ειχα μιλησει του φιλου στην αρχη και οντως ο φιλος εχει χαμηλη πιεση και ειπα να του πω οτι ενταξει τουλαχιστον εχει δικιο οτι δουλευει στο ρελαντι και να δει ενα γιατρο ολιστικης ιατρικης να του εξηγησει 5 πραγματα πως δουλευει ο οργανισμος γιατι οι αλλοι δε του δινουν σημασια καν του λενε εισαι ενταξει δεν εχεις προβλημα φαε αλατι παρε ηλεκτρολυτες κοιμησου στο πλαι ενω ο συγκεκριμενος γιατρος θα του τα εξηγησει καλυτερα θα του πει και τι πραγματικα μπορει να κανει. Οσο αν καποιος αναφερεται σε εμενα και το δω δε παιζει να το αφησω ασχολιαστο ειδικα αμα λεει το αντιθετο απο αυτο που εγω λεω. Δε εχω μπει να ζαλισω ουτε να δικασω κανενα απλα να σχολιασω και γω να δωσω μια συμβουλη που ισως βοηθησει και σε καμμια περιπτωση να φοβισω του φιλου του εχω πει πολλα αμα εχεις διαβασει και προς τιμη του δεν εχει παρεξηγηθει καν. οταν του λεω για φαντασματα ας πουμε μπραβο του σημαινει ειναι μαγκας που δε παρεξηγιεται γι αυτο και πηρα το θαρρος να του μιλησω αλλα οχι να μου λετε οτι το φοβιζω εσεις που εχετε φτιαξει δεκα σελιδες εδω να συντηρειται τα παπατζιλικια και φιλε με ολο το σεβασμο οτι και εξετασεις να κανεις και στη γιαγια σου να μενεις και στο νοσοκομειο να μενεις δεν αλλαζςι κατι κατσε μαθε μορφωσου πως δουλευει ο οργανισμος και κανε πραξεις για την υγεια σου.
Πρέπει να ξέρεις ότι η πίεση του αίματος υπόκειται σε ημερήσιο κύκλο. Υπάρχει μια φυσιολογική πτώση στη διάρκεια του ύπνου που μπορεί να φτάσει και το 20% των τιμών της ημέρας. Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Μπορείς λοιπόν με βάση τις τιμές της ημέρας να διαπιστώσεις αν αυτό που παρατηρείς όταν ξυπνάς είναι αναμενόμενο ή όχι.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαχθεί ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Πολύ κακώς. Ένα ακόμα θύμα των υπερβολών γύρω από την κατανάλωση αλατιού. Μάθε λοιπόν ότι τα ιόντα του νατρίου, των οποίων η κύρια πηγή για τον οργανισμό μας είναι το κοινό θαλασσινό αλάτι, αποτελούν μέρος του ηλεκτρικού κυκλώματος της καρδιάς. Χωρίς αυτά η καρδιά δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Είναι γνωστό βεβαίως ότι η υπερβολή στην κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε άλλα προβλήματα, όπως η υπέρταση, με αρνητικές συνέπειες στην καρδιακή λειτουργία. Αυτό μπορεί να συμβεί εύκολα όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές. Η συνιστώμενη ποσότητα αλατιού για έναν υγιή άνθρωπο είναι 4-5 γραμμάρια την ημέρα (περίπου όσο ένα κουταλάκι του γλυκού/τσαγιού γεμάτο), και καλό είναι να μην ξεπερνάει τα 6.
Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικά γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα για τέτοιες περιπτώσεις. Τα νεύρα ενός συναδέλφου μου είχαν γίνει τέλια λόγω στρες, ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης από έλλειψη ύπνου. Ο άνθρωπος συνήλθε με φυτικά εκχυλίσματα. Άλλη έτριζε τα δόντια της στον ύπνο με αποτέλεσμα να πονάει στα σαγόνια την ημέρα. Το ξεπέρασε με τον ίδιο τρόπο.
Όταν λέω έκοψα το αλάτι, πχ αν μαγειρέψω εγώ, δεν βάζω αλάτι στο φαγητό. Αλλά από επεξεργασμένες τροφές, παίρνεις έτσι κι αλλιώς αλάτι.
Σήμερα ενώ νιώθω οκ, έχω πάλι ανησυχία ότι κάτι θα πάθω. Και είδα ότι τα πόδια μου έχουν ένα μπλε σημείο και στις δύο μεριές, εκεί που είναι η φλέβα δηλαδή αλλά έντονο, όπως και στα χέρια μου, στον καρπό μου, οι φλέβες είναι έντονα μπλε και φαίνονται σχεδόν σαν μια ενιαία μπλε κηλίδα. Κάπως ανησυχητικό μου φαίνεται. Το παθαίνει κανείς άλλος; Λέτε να έχει αρχίσει να νεκρώνεται ο οργανισμός μου; Είχα και μια έκτακτη πριν.
Η πίεση μου ναι, αυξομειώνεται, αλλά ακόμα και στο τεστ κοπώσεως η μεγάλη δεν πήγε πάνω από 11, παρέμεινε σταθερή ακόμα και όταν οι παλμοί ανέβηκαν. Τώρα είναι 9 και κάτι η μεγάλη και 6 και κάτι η μικρή και κάποιες φορές πέφτει και άλλο η μικρή. Δεν νιώθω συνήθως συμπτώματα μέσα στη μέρα, αλλά δεν ξέρω. Να πάω στα επείγοντα; Το ξέρω ότι στον ύπνο είναι φυσιολογική η πτώση, το θέμα είναι μήπως εμένα είναι γενικά υπερβολικά χαμηλή/επικίνδυνη.
Επίσης σκέφτομαι πως για να ποναω τόσο καιρό αριστερά και να μην είναι τελικά το πάγκρεας κλπ, μήπως είναι το έντερο και έχω κανέναν πολύποδα; Ή καρκίνο και έχω αιμορραγία για αυτό ζαλίζομαι;
Και έχω χάσει γύρω στα εξι κιλά. Σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό;