Πολλα για τη συμπεριφορα των παιδιων βλεπω να γραφονται, και οχι για τους ενηλικες που τα μεγαλωνουν. Η για το αν γενικα οι ενηλικες, υπηρξαν οι ιδιοι καποτε παιδια (δεν ξερω αν εχει αποδεχθει σαν θεωρημα :Ρ)
Printable View
Πολλα για τη συμπεριφορα των παιδιων βλεπω να γραφονται, και οχι για τους ενηλικες που τα μεγαλωνουν. Η για το αν γενικα οι ενηλικες, υπηρξαν οι ιδιοι καποτε παιδια (δεν ξερω αν εχει αποδεχθει σαν θεωρημα :Ρ)
Μα εννοειται. ΕΠισης ειδικα στην ΕΛλαδα ποτε δεν φωναζουν ουτε ειναι αγενεις και σεβονται και τον προσωπικο σου χωρο.
...
ΧΑΧΑΧΑ πλακα κανω ωωχ λορντ οφ δε φλαϊζ παναϊα 'μ
υ.γ. Το μυθιστορημα ξερετε ειναι και αλληγορια γυρω απο τη συμπεριφορα των ενηλικων, και ειδικα την ψυχολογια τους, συγκεκριμενα πως υπο ακραιες συνθηκες δεν υποκυπτουν μονο στον πολιτισμικο πρωτογονισμο αλλα και στην ανωριμοτητα της ψυχολογικης εκδοχης του.
Κανείς δεν είπε ότι όλοι οι ενήλικες είναι σωστοί και επίσης αναφέρθηκε ότι ευθύνονται κατά βάση οι γονείς.
Τα παιδιά μικρογραφία ενηλίκων είναι και πολλές φορές εξίσου αδίστακτα. Μπούλινγκ, παιδική εγκληματικότητα κλπ, είναι υπαρκτά φαινόμενα.
Θεωρώ τους ενήλικες εξίσου ενοχλητικούς και κακότροπους, αν εκεί το πάτε. Και στα παιδιά και στους ενηλικους, υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς είναι λίγες.
Προσωπικά κακοποιήθηκα σεξουαλικά από ένα δεκάχρονο όταν ήμουν πέντε και γενικά στο σχολείο, παρόλο που είχα παρέες και ήμουν δραστήριος, επειδή ήμουν αρκετά πιο έξυπνος από τα άλλα παιδιά, δεχόμουν κάποιες φορές πειράγματα. Είμαι μαχητικός χαρακτήρας και δεν είχα ποτέ ακραίο πρόβλημα, αλλά τα παιδιά είναι εξίσου αδίστακτα με τους ενήλικες. Εκτός του ότι πολλοί γονείς χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για να δικαιολογήσουν τις άθλιες πράξεις τους, όπως οι γείτονες μου που έλεγαν πως δηλητηρίασαν τα αδέσποτα για να προστατέψουν τα παιδιά τους, ενώ ήταν όλα εμβολιασμένα και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μόλυνσης, αντιθέτως εκείνοι καπνίζουν σαν φουγάρα μπροστά στα παιδιά τους.
Ίσως εντέλει να έχετε δίκιο και το πρόβλημα να μην είναι τα παιδιά, αλλά το γεγονός ότι αναπαράγονται κατά κόρον - στην πλειονότητα των περιπτώσεων- οι λάθος άνθρωποι, που μεγαλώνουν με λάθος τρόπο τα παιδιά τους.
Κάνουν παιδιά για να αποκτήσουν την "μάσκα" του αξιοσέβαστου ενώ στην πραγματικότητα είναι καθίκια και καταλήγουν να μεγαλώνουν καρικατούρες των εαυτών τους. Η κοινωνία μας το δείχνει αυτό. Υπόθεση Τοπαλούδη (στην οποία ο έφηβος εμφάνιζε παραβατική συμπεριφορά από μικρή ηλικία με την ανοχή των γονιών του) και χιλιάδες άλλες. Περιπτώσεις όπως του Άλεξ που δολοφονήθηκε από συμμαθητές τους επειδή ήταν ξεχωριστός, καθώς και τα υψηλά ποσοστά σχολικής βίας, δείχνουν πως τα παιδιά τρέφουν εξίσου βίαια και αγελαία ένστικτα.
Αντώνη αυτό που έγινε όταν ήσουν μικρός είναι αρκετά σοβαρό και είναι καλό να το συζητήσεις με ένα ειδικό. Πρώτα για να ηρεμήσεις και δεύτερο γιατί εξαιτίας αυτού έχεις μια περίεργη εικόνα για τα παιδιά. Δεν ξέρω γιατί σήμερα αποφάσισες να μιλήσεις για τα πραγματικά σου προβλήματα και όχι για αυτά που σου δημιουργεί το μυαλό αλλά να ξέρεις πως είναι ένα τεράστιο βήμα για Σένα.
Τα εχω συζητήσει με τη ψυχολόγο. Έχω αρρωστοφοβία, αλλά έχω και οργανικά προβλήματα όπως έχω πει πολλάκις (την ορθοστατική) ο οργανισμός μου από το πολύ άγχος τα έπαιξε, ίσως είχα κάποια γενετική προδιάθεση και εμφανίστηκαν όλα. Κατέληξα με έλκος στο στομάχι και τον οισοφάγο και χίλια άλλα προβλήματα λόγω όλων αυτών που πέρασα.
Δεν έχω κάποια εικόνα για τα παιδιά λόγω αυτού του συγκεκριμένου περιστατικού. Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις δλδ και έχει τύχει να τα πάω καλά με παιδιά, απλώς τα περισσότερα, όπως και οι ενήλικες έχουν μια συμπεριφορά που για μένα είναι απεχθής.
Με έχουν προδώσει πολλοί άνθρωποι όμως και πλέον , παρόλο που είμαι άνθρωπος που εμπιστεύεται και γενικά δεν βάζω κακό στο νου μου για τις προθέσεις των άλλων (και αυτό με έχει φάει στη ζωή μου) είμαι πιο καχύποπτος. Και ίσως έτσι πρέπει, γιατί αλλιως καταλήγω να βιώνω αρνητικές καταστάσεις.
Θέλω να αφοσιωθώ αποκλειστικά στη συγγραφή, οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν αρχίσει να μου ξινίζουν. Παρόλο που και σε ερωτικές σχέσεις ήμουν πάντα πολύ δοτικός, προδόθηκα και εκει. Έχω κάνει τα πάντα για πολλές κοπέλες και στο τέλος κατέληξαν στο τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει πια να αναλώνομαι, προτιμώ να αποκτήσω μια ανοσία σε όλα αυτά και να αφοσιωθώ σε κάτι δημιουργικό, κάτι που μπορώ να ελέγχω για να παράγω το έργο που θέλω. Οι άνθρωποι με αρρώστησαν.
Δεν είπα ποτέ ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά σε βλέπω τόσο καιρό να βασανίζεσαι με τα προβλήματα που σου δημιουργεί το μυαλό και όχι με τα ουσιαστικά προβλήματα. Που εννοείται δεν φταις αλλά τι να κάνεις? Να μην παλέψεις? Να μην τα αποβάλεις για να ηρεμήσεις και να αρχίσεις σιγά σιγά να ζεις μια καλύτερη ζωή? Όλη μέρα μέσα στο άγχος για τα πάντα?
Να ξέρεις ότι σε καταλαβαίνω στο φουλ. Σε όλα.. Αλλά πρέπει να πατήσεις πάνω από όλα για να βγεις πιο δυνατός. Να σταματήσεις να σκύβεις και να φοβάσαι αλλά να πεισμωσεις.
Ότι θες μπορούμε να συζητήσουμε. Είτε εδώ, είτε με μηνύματα. Και όχι επειδή έκανα ψυχοθεραπεία και είμαι μια χαρά. Καμία σχέση! Μακάρι να ήμουν καλά αλλα έχω πολλά ακόμη να λύσω. Ξέρω όμως τι νιώθεις και τι σκέφτεσαι. Μου είναι όλα γνώριμα.
https://www.protagon.gr/epikairotita...oi-44342013362
https://www.washingtonpost.com/local...136_story.html
Αναφορικα με το μεγα θεμα της θειας κοινωνιας και το πως χειριζονται θεματα δημοσιας υγειας εκει στα ξενα...
στα σοβαρα τωρα, διοτις μπορει κι να νομιζαν μερικοι οτι τα πιστευα αυτα που εγραφα! Η γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει να υπαρξει μα υπευθυνη αποφαση απο την εκκλησεια κι να πουν οτι η κοινωνια θα γινει με πλαστικο κουταλακι μια χρησης!! Διοτις δεν ειναι προσωπικη αποφαση του καθε ενος η κοινωνια! εκτως κι εαν το αναφερει η εαν κλειστει καπου απομερα για δυο εβδομαδες! δεν γινετε να κοινωνησεις κι μετα να κυκλοφορας αναμεσα σε κοσμο! ειναι τελειως ανηθικο,!! αντικοινωνικο! και καθετα επικυνδηνο κατις τετοιο! και τελος μονο χριστιανικο δεν ειναι κατι τετοιο!
Οποιος γνωριζει απο θεολογικη ιστορια θα ξερει οτι πολλες φορες στο περας των αιωωνων η ορθωδοξη και η καθολικη εκκλησια ειχαν παρει μετρα για να προφιλαξουν τον κοσμο! ας το κανουν και τωρα!! θα ειναι ντροπη για την εκκλησια μας να μην το κανει, το κανει η μουσουλμανικη που την λενε φανατικη και οπισθοδρομικη κι δεν το κανουμε εμεις??
Οσο για το νοημα του θε,ατος, ειδμε κι αυτους που πηγαν στους γιους τοπους! πηγαν κι μας εφεραν τον ιο! οχι την ευλογια ! κι σαν να μην ντρεποντε καναν κι περιοδια σε ολο την πολη τους!! αυτοι ειναι χριστιανοι???χιλιες φορες να ξανα γινω αναρχικος !!
Εγω λεω η ιερα συνοδος να ορισει πλαστικο κουταλακι απ' αυτα που εχει το παγωτο κυπελακι. Οπως το παγωτο Σικαγο... Το ξερετε το Σικαγο;;; Καταπληκτικο. Με κανει να θελω να ξαναγινω μαφιοζος οπως τοτες στην ποτοαπαγορευση...
Εδω στη γειτονια μου κατι αλλοδαποι, κυριως Αλβανοι, εβαζαν τα παιδια τους, ηλικιας περιπου 8 χρονων, να ορμανε σε ομαδα δεκα παιδιων κατα πανω μου οταν εβγαζα το σκυλο μου βολτα δεμενο, και σταματωντας λιγα μετρα μακρια του να τον τρομαζουν με σφυριχτρες και πιστολια για να γαυγιζει ανεξελεγκτα και να μη μπορω να συνεχισω τη βολτα. Ειδα καθαρα να πηγαινει η ομαδα των παιδιων και να παιρνει οδηγιες απο εναν ενηλικο που επεβλεπε. Εκανα το λαθος να ειμαι Ελληνας στην πλατεια τους.
Σε αλλα νεα βγηκα βολτα στην Δ. Αρεοπαγειτου και μολις ειδα μια οικογενεια με παιδακια να τρεχουν γυρω γυρω σκεφτηκα αυτα πιυ εγραψε ο Αντωνης και τα απεφυγα για να μη με κολλησουν μικροβια χαχαχα!
Εχουμε πολλα κοινα. Κι εγω νιωθω οτι οι ανθρωποι με αρρωστησαν. Ενιοτε χωρις να το θελουν. Κι εγω μιλαω με μια κοπελα αυτον τον καιρο και απο απο το αγχος οδηγηθηκα σε συνεχομενα ξενυχτια με αποτελεσμα να προξενηθουν μονιμες ευρυαγγειες κατω απο τα ματια μου. Αυτη αυριο θα μου πει ενδεχομενως, πως εγινες ετσι; Δεν σε θελω!
Το μονο καλο απο συτη την ιστορια ειναι οτι μετουσιωσα τα συναισθηματα μου σε ενα μετριο ποιημα που εκανε την καθηγητρια μου να μου προτεινει να παρακολουθησω σεμιναρια δημιουργικης γραφης.
Τι γνωμη εχεις εσυ γι'αυτα; Αξιζουν τον κοπο και τα εξοδα;
Δε νομιζω οτι ειμαι τοσο καλος στο γραψιμο, απλα εχω στιγμες εμπνευσης αραια και που. Επιπλεον εχω σταματησει να διαβαζω βιβλισ εδω και χρονια. Απλα δεν εχβ υπομονη να διαβασω μεγαλα κειμενα.