Είπα ψέματα στον αδερφό μου
Μάρεσει να πηγαίνω για καφέ μόνος μου. Για διάφορους λόγους όμως, όταν πηγαίνω δεν θέλω να το λέω στον αδερφό μου γιατι αισθάνεται περίεργα και το θεωρεί περίεργο το ότι πάω μόνος μου. Για αυτό, χθες του είπα ψέματα οτι πάω για περπάτημα.
Ένιωθα ενοχές για το ψέμα. Και αποφάσισα να μην παω για καφέ αλλά να πάω για περπάτημα. Δεν ένιωθα πολυ ωραία με αυτήν την πίεση και αποφάσισα, να πάω για καφέ. Αισθανόμουν ακόμη ενοχές. Ξαφνικά, στο άκυρο, για να ηρεμήσω τον εαυτό μου μπορεί να είπα ότι θα είναι η τελευταία φορά που λέω ψέματα και ότι ας παω μονο για σήμερα για να αισθανθώ καλα με το να κάνω αυτό που πραγματικά, θέλω.
Όταν προσεύχομαι, η προσευχές μου είναι γρήγορες σκέψεις (για αυτο και πολλες φορές κάνω λάθος) Πολλες φορές αυτό αναμιγνύεται με τις άκρυες σκέψεις και αγχώνομαι. Μπορεί κάποιες φορές να προσεύχομαι βιαστικά στον Θεό, και αμέσως το επόμενο δευτερολεπτο να παιρνάνε απο το μυαλό μου συνειρμοι με βάση αυτο που προσευχήθηκα.
Ανησυχώ, μήπως, έκανα υπόσχεση στον Θεό ότι δεν θα ξαναπω ψέματα στον αδερφό μου ότι πάω για περπάτημα, όταν αποφασίσω να πάω για καφέ μόνος μου. Ανησυχώ, μήπως, λόγω ενοχών και φόβου, το εννόησα για 1 δευτερόλεπτο. Ανησυχώ μήπως, εμμέσα, ζήτησα κάποια τιμωρία.
Δεν θυμάμαι. Θυμάμαι μόνο ότι λόγω ενοχών, σκέφτηκα "ας πάω για κάφε σήμερα για να μου φύγει αυτή η όρεξη, και άλλη φορα δεν θα λέω ψέματα" μπορεί, αυτό να το είπα βιαστικά στον Θεό, δεν είμαι σίγουρος. Μπορεί να σκέφτηκα και τιμωρία στο άκυρο, σε περίπτωση που ξαναέλεγα ψέματα. Δεν θυμάμαι.
Ισχύει αυτή η υπόσχεση? πέρα απο αυτό, είναι λάθος να λέω αυτό το αθώο ψέμα? το λέω επειδη δεν θέλω να αισθάνεται ο αδερφός μου περίεργα.