Originally posted by sabb
Quote:
Originally posted by anwnimi
Σάββα, αυτό που νομίζω πως εκφράζει ο/η arts είναι ο θαυμασμός για το πόσο σοφά και αρμονικά είναι δημιουργημένη η φύση και ότι γεννιέται, ζει και πεθαίνει σε αυτή. Δεν ξέρω αν και αυτό είναι τυχαίο, όμως όταν την παρατηρώ μένω εκστασιασμένη και η \"ψυχή\" μου ζει μια έντονη στιγμή ευτυχίας...
Το θέμα είναι πως αυτό που παρακολουθείς φαντάζει σαν ένα \"καλοκουρδισμένο ρολόι\" μπροστά στη βία των γεγονότων που επικρατούν στο Σύμπαν. Η ομορφιά της φύσης και τα πουλιά που τραγουδάνε (ακόμα...), αντανακλούν την εικόνα ενός πλανήτη που συγκυριακά και κατά τύχη επιβιώνει (προς το παρόν)..
Αν όμως αναλογιστούμε την καταστροφή που σιγά σιγά απλώνεται στη γη μας από την ενεργειακή μόλυνση που προέρχεται από μια απειροελάχιστη πηγή όπως είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα σε σχέση με τις γιγαντιαίες και ασύλληπτου μεγέθους ενεργειακές καταστάσεις που επικρατούν στο Σύμπαν, είναι εύκολο να αντιληφθούμε πως εκεί που βαδίζουμε , είναι ένα σημείο που ήδη έχει ξεπεραστεί από τις κοσμικές δυνάμεις στην απεραντοσύνη του χωροχρόνου..
Το Σύμπαν ούτε γραμμικό, ούτε επίπεδο είναι anwnimi. Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι η εικόνα των αισθήσεων μας και των ορίων που θέτει το μυαλό μας. Η αλήθεια όμως είναι εκεί έξω και πίστεψε με, είναι πολύ πολύ διαφορετική....