Quote:
Originally posted by antara
Σοφία μου, πράγματι είμαι πελαγωμένη και νιώθω ότι έχω χάσει κάθε \"σταθερά \" που σε αντίστοιχες περιπτώσεις μου προσέφερε μια κάποια ανακούφιση.
Είμαι πελαγωμένη ανάμεσα σε δύο θεραπευτικές προσεγγίσεις , και η εμπιστοσύνη στη θεραπεία σου είναι πολύ σημαντική όταν νιώθεις αυτήν την εσωτερική αντάρα...είναι ένα λιμάνι για να προσαράξεις κι εγώ πλέω ανταριασμένη μεσοπέλαγα και δεν ξέρω πού να πάω.
Δεν έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν τους. Αυτό απο μόνο του, είναι πηγή άγχους. Αντάρα, το ενδεχόμενο να ψάξεις για έναν τρίτο, το έχεις σκεφτεί?
Είμαι πελαγωμένη από τους γονείς μου , που τόσα χρόνια θεωρούσα ότι ήταν προοδευτικοί, ανοιχτόμυαλοι και με καταλάβαιναν μπορούσα να βασιστώ πάνω τους και τώρα βλέπω ότι απέχουμε έτη φωτός.
Ο πατέρας μου -αυτός που έκανε \"έρευνα αγοράς\" για τους γιατρούς, που θεωρούσα ότι παρά τα όσα έχουν συμβεί ήταν το \"στηριγμα\" ο δυνατος\' μου είπε ότι -μετά από όλα αυτά -βλέπει ότι όσο περναει ο καιρος χειροτερευω..
Δεν καταλαβαινει γιατι εξακολουθω να παιρνω φαρμακα , να ψαχνω γιατρους, αφού \"η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη\". (καθόλου ακυρωτικός ε;;)
Ρίχνει το φταίξιμο για ό,τι έχω στη μάνα μου , που με \"δηλητηρίασε \" κατηγορώντας τον τόσα χρόνια..μετά εκείνη ρίχνει το φταίξιμο σε αυτόν...
Η μαμά, κλαίει και αλλάζει γνώμη κάθε μέρα...\"είσαι ξεσαλωμένη, κόψε τα χάπια. 10 χρονια πια , σου κάνουν κακό, πάνε σε αυτόν τον άνθρωπο που λέει ότι δεν τα χρειάζεσαι\"
και μετά
\"όλος ο κόσμος παίρνει φάρμακα, δεν είναι δα και τιποτα! πάνε σε αυτόν που είναι γιατρός και ξέρει τι δοσολογιες χρειαζεσαι \"
μπαμπας : \"δεν την βλεπεις; ειτε τα παιρνει ειτε οχι τα ιδια χαλια εχουμε. πού θα πάει αυτή η κατάσταση; \"
Λοιπόν, όταν περνούσα τους μεγάλους πανικούς δεν ενημέρωσα κανέναν. Ευτυχώς για μένα, ήξερα απο την αρχή οτι οι δικοί μου όχι μόνο δεν θα με καταλάβοιναν, μα θα με χαντάκωναν κιόλας. Με τις προσδοκίες, τις επικρίσεις τους και την άθλια απογοητευση/οικτο που θα μου έδειχναν. Δεν τους ήθελα μέσα στα πόδια μου και τους κράτησα μακριά μου. Και ήταν τόσο ανακουφιστικό! Μόνο εγώ κι η θεραπεύτρια και κάποιοι φίλοι ξέραμε, ούτε καν η αδερφή μου. Μέναμε βέβαια σε διαφορετικά σπίτια.... Αν μπορείς, άστους απο έξω, βγάλτους απο έξω, έστω και τώρα. Αυτή είναι η γνώμη μου.
γκομενος: \"νιώθω απελπισία και απογοήτευση . έχω κουραστεί. δεν ξερω τι να κανω για να νιωσεις καλυτερα. νομίζω ότι εγώ φταίω που είσαι έτσι και το γεγονός ότι δεν μπορείς να με χωρίσεις και μένεις μαζί μου απλώς σε κάνει χειρότερα. νιώθω ότι δε με θελεις , ότι σε \"χαλάω\" και για αυτό κι εγώ δεν μπορω να σε πλησιάσω ερωτικά, έχω σεξουαλικο προβλημα μαζι σου (λες και δεν το καταλαβα) αλλα δεν μπορω να σου μιλησω για αυτό , είσαι πολύ ευάλωτη τώρα..θα πρέπει να νιώσεις καλύτερα κι εγώ να είμαι πολύ προσεκτικος σε αυτα που θα σου πω..
ίσως να μου φαίνονται όλα τόσο δυσοιωνα και απαξιωτικα , υπό το πρίσμα της ψυχολογικής μου φόρτισης.
ίσως όμως να είναι αληθεια αυτό που νιωθω τωρα. ότι οι γονείς μου είναι πολυ πιο ανωριμοι απ ό,τι πίστευα.
και ο φίλος μου ............καλα ...αυτο ειναι ολοκληρο βιβλιο...
Απορρώ, αυτό το βιβλίο, το έχεις ανοίξει με τον θεραπευτή? ΠΟιόν θεραπευτή θα μου πεις....
αρση .....η ,μπορα περασε (;) αλλα εχει αφησει τεραστιες καταστροφες στις γεωργικες καλλιεργειες...
Κοίταξε καταλαβαίνω πόσο φρικτό είναι αυτό που περνας. Εγώ που είμαι απ έξω όμως, βλέπω οτι δεν εχει γίνει βασική δουλειά. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτή την άισθηση έχω.