Quote:
Originally posted by sabb
Nature, δεν βλέπω τι βρίσκεις αστείο - για μένα δεν υπάρχουν αστειότητες όταν μιλάμε για ελευθερίες και για το ποιοι έχουν δικαίωμα σ\' αυτες.
Ούτε βέβαια ζήτησα να κάνεις δήλωση πολιτικών φρονημάτων, μίλησα για τις δικές μου αρχές.
Οι δικές σου αρχές, επιτρέπουν κατά τα λεγόμενα σου, τον αποκλεισμό κάποιων από το να εκφράζoνται ελεύθερα σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας, άρα πράγματι εξ αντικειμένου διαχωρίζουμε το πως βλέπει ο καθένας μας τα πράγματα .
Εγώ θέλω να έχουν όλες οι φωνές το δικαίωμα αναφαίρετο ν\' ακούγονται , εσύ θέλεις κάποιες φωνές να φιμωθούν για να προστατευθούν οι ψυχές που νοσούν από αυτές....
..................................
Έχουμε a priori το δικαίωμα να προσπαθήσουμε να τις διαφυλάξουμε, συμμετέχοντας σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας.
.....................Και τελικά όλα καλά όλα ωραία....
Γιατί αν δεν το κατάλαβες, με την παρουσία τους κάποιοι, νομίζοντας πως υποστηρίζουν την θέση της, απαξίωσαν στην ουσία την οντότητα αυτής της \"πονεμένης ψυχής\" και με απλά λόγια, απέδοσαν το ακαταλόγιστο με το ελαφρυντικό της παιδικότητας, της αφέλειας, της παρορμητικότητας και της συναισθηματικής ανωριμότητας...
.................................................
Για να τελειώνουμε :
Στη δημοκρατία έχουν θέση ΟΛΟΙ - ακόμη κι αυτοί που δεν συμβιβάζονται με την έννοια της δημοκρατίας και ζητούν την κατάλυση της, αλλά παρ\' όλα αυτά σέβονται τους νόμους της και τις αρχές της.
Δεν έχουν θέση μόνο όσοι παρανομούν...
Και στη προκείμενη περίπτωση, στα δύο θρέντ που ήταν η αιτία της παρούσας συζήτησης ένας μόνο παρανόμησε κι αυτός δεν ήταν η φωνή που ζήτησες να φιμωθεί....