Τον σκέφτεσαι γιατί δεν ασχολείσαι με κάτι άλλο.
Printable View
Τον σκέφτεσαι γιατί δεν ασχολείσαι με κάτι άλλο.
Φαγητό κ ύπνος
Εγω δεν ειπα πουθενα οτι δεν «πρεπει» να κανεις σωματικα τιποτα τωρα, απλα να προσεχεις να μην κανεις τιποτα το επικινδυνο ειτε για σενα , ειτε για αλλους ανθρωπους. Αμα ομως ο εαυτος σου σου πει μην κανεις τιποτα, αν το ζωακι εχει αναγκη να ξεκουραστει και να αναρρωσει τοτε καντο απενοχοποιημενα και για οσο χρειαστει. Αν δε θες τα φαρμακα να σε ριξουν τοσο πολυ ωστε να μην μπορεις να παρεις τα ποδια σου ακομα και αυτο μπορεις να το συζητησεις με το γιατρο ωστε να δει τι αλλες εναλλακτικες εχει, τι μπορει να σου δωσει που και να σε βοηθησει αλλα ομως να μη σε ριξει τοσο. Ξανασκεψου το αυτο γιατι ισως ειναι καλυτερα για καποιον καιρο να βοηθηθεις με καποιο φαρμακακι παρα να προσπαθεις να ανακουφισεις την αφορητη διαθεση με ζαχαρη που ειναι οντως πολυ εθιστικη. Αν τωρα νιωθεις αδεια και οτι δεν κανεις τιποτα σκεψου τουλαχιστον οτι τελειωσε η υποχρεωτικη ακουσια νοσηλεια με τα δεσιματα κλπ κλπ, που ουτε τι θα φας, ουτε καν αν θα φας μπορουσες να ελεγξεις και σκεψου οτι το τωρινο τιποτα ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο που περασες μολις προσφατα. Τον τυπο τον σκεφτεσαι χωρις να το θελεις και χωρις να το ελεγχεις, δεν ευθυνεσαι εσυ γι αυτο αλλα δε σημαινει οτι θα επιτρεψεις σε αυτες τις σκεψεις σου να παρουν τον ελεγχο και να σε οδηγησουν σε κατι παρορμητικο και βλαβερο. Ειπαμε, θα το ακους το ζωακι τι εχει να σου πει αλλα η λογικη θα εχει τον ελεγχο και θα αποφασιζει. Και ακομα καλυτερα ουτε καν η δικη σου λογικη αλλα καποιου αλλου, καποιου δικου σου ανθρωπου γιατι εσυ αυτη την περιοδο εισαι ταραγμενη, επηρεασμενη και δεν μπορεις να εμπιστευτεις οτι σκεφτεσαι σωστα. Πες πχ σκεφτομαι να παω να ταΐσω τα περιστερια, ειναι επικινδυνο? Μηπως δεν πρεπει να το κανω? Εχε κοντα τους δικους σου ανθρωπους και ρωτα τους πριν κανεις κατι, δυο μυαλα σκεφτονται καλυτερα απο ενα που ειναι μαλιστα και ταλαιπωρημενο αυτον τον καιρο.
Έτυχε να περάσω έξω από ένα ξενοδοχείο και χάλια, τελείως χάλια. Δεν μπορώ άλλο.
Γιατί; Δεν καταλαβαίνω γιατί. ΓΙΑΤΙ;
αν δεν ισορροπησεις την κατασταση της υγειας σου με μια σωστη αγωγη που θα παιρνεις χωρις διακοπες, δεν θα εισαι σε θεση ουτε φιλους να κανεις, ουτε δουλεια να πιασεις.. γι αυτο ολοι σου λεμε να πας σε γιατρο και να παρεις αγωγη.
δεν σου λενε κατι ασχετο, σου λενε κατι απαραιτητο για οποιαδηποτε "ζωη" και σχεση.. δυστυχως δεν γινεται αναποδα. δεν θα κανει κανεις τον ψυχιατρο να λυνει τα προβληματα σου και να διαχειριζεται τις αντιδρασεις σου, αν δεν πας σε πραγματικο ψυχιατρο.
το να αποκτησεις "ζωη" και ασχολιες ΕΠΕΤΑΙ μιας καλης αγωγης απο γιατρο.
δεν σου αρεσει, αλλα αυτη ειναι η αληθεια...
Ούτε καν. Ξέρεις γιατι; γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Οι 99 στους 100 δεν με θέλουν καθόλου λόγω εμφάνισης. Πρώτα πρέπει να σε γνωρίσει κάποιος για να πάει στο εσωτερικό πρόβλημα. Εμένα με βλέπουν και δεν θέλουν τίποτα από εμένα. Ο ένας στους ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ με είδε και δεν με πέταξε και πάλι τα σχόλια δεν έλειπαν, πάντα έτσι ήταν τα μαλλιά σου; βάλε κάτι στο πρόσωπο να μην είναι τόσο χαλαρό να σου ανέβει η αυτοπεποίθηση, δεν πας γυμναστήριο ε;
Έλα που δεν αλλάζει η εμφάνιση στα προβλήματα που έχω με αυτή!! Μεγάλη κουβέντα αλλά όντως δεν αλλάζει.
Κατηγορείς τα φάρμακα ε; ότι δεν παίρνω. Άκου να σου πω τώρα κάτι, ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕ. Αυτοί δεν ήξεραν τι χαρακτήρα έχω! Ήξεραν ΕΜΦΑΝΙΣΗ μόνο.
Ψυχραιμία wanderer, θα το ξεπεράσεις και αυτό όπως το ξεπέρασες και παλαιότερα. Κοίτα μόνο εν τω μεταξύ να είσαι ασφαλής. Ακου και αυτό που σου λένε όλοι, εγώ γενικά δεν είμαι υπέρ των ψυχιάτρων και των φαρμάκων τους και δύσκολα θα εσπρωχνα κάποιον προς τα εκεί, εδώ εγώ ο ίδιος πήγαινα και έφυγα, αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω είναι εκ των ων ουκ άνευ. Θα σου δώσει καποιο φαρμακακι να το παρεις για καποιο διαστημα, να καταλαγιασει ολο αυτο και υστερα αμα δε θες μην το συνεχιζεις. Πως οταν σπαμε ρε παιδι μου το ποδι μας το βαζουμε στο γυψο και περπαταμε με τις πατεριτσες? Και μετα οταν δεσει λιγο λιγο του βαζουμε βαρος και αρχιζουμε να το παταμε? Καπως ετσι δες το. Τωρα εισαι σε οξεια φαση και εχεις αναγκη απο βοηθεια κοριτσι μου. Αν προσπαθησεις να ξεμπλεξεις μονη σου υπαρχει κινδυνος να παθεις οτι παθαινει ενα ψαρι που εχει πιαστει στα διχτυα. Στην προσπαθεια του να ξεφυγει σπαρταραει και τυλιγεται ακομα περισσοτερο στα διχτυα. Πρεπει αλλος να σε βοηθησει να ξεμπλεξεις τωρα. Μιλα στους δικους σου για ολα αυτα, εχε τους απο κοντα, πες μου συμβαινει αυτο, μη με αφηνετε ετσι, κατι πρεπει να κανουμε. Ψυχραιμια ομως, ολα θα περασουν και η πειρα του παρελθοντος που εχεις μονο υπερ σου ειναι. Θα χεις μετα αλλο ενα κεφαλαιο να γραψεις στο βιβλιο/ημερολογιο και η ιστορια θα εχει καλο τελος. Πρεπει ομως τωρα να προσεξεις πολυ.. Μην το περνας μονη σου ολο αυτο. Βαλε κι αλλους ανθρωπους κοντα σου, δικους σου ανθρωπους που τους εμπιστευεσαι οτι θα κανουν ο,τι μπορουν για να σε βοηθησουν. Κανε κουραγιο, θα περασουν καποια στιγμη τα δυσκολα.. Προσεχε λίγο και το ζαχαρο μην κανεις κανενα οργανικο ψυχοσυνδρομο περα απο ολα τα άλλα..
Μια χαρά ειναι η εμφανιση σου, ειμαι σιγουρος. Μην εστιαζεις τοσο αυτη τη στιγμη στο να σε πλησιασει καποιος βλεποντας σε με αυτο τον τροπο. Αρκει μια φιλικη σχεση, μια ανθρωπινη σχεση, μια σχεση που ηδη εχεις με καποιους, δεν μπορει.. Στειλε ενα μηνυμα να πιειτε εναν καφε που ελεγες με μια φιλη. Κι αν δεν υπαρχει καποια, μια γνωστη εστω, μια συγγενης, κατι..
Όπως δεν με πιστεύει κανένας για την εμετική εμφάνιση μέχρι να με δει, έτσι δεν με πιστεύετε και για το ότι δεν έχω φίλους. Όχι, δεν υπάρχει ούτε φίλη (η μια που είχα έχει εξαφανιστεί, πιθανότατα είναι φυλακή ή σε κέντρο απεξάρτησης; Δεν έχω ιδέα, η οικογένειά της και ο φίλος της δεν μου λένε την αλήθεια και σταμάτησα να ρωτάω), ούτε γνωστή υπάρχει, ούτε συγγενής υπάρχει. Τίποτα δεν υπάρχει.
Μόνη πάω, μόνη τριγυρνάω και μόνη γυρίζω.
Περπάτησα, ξαναπερπάτησα, πήγα εδώ, εκεί, παραπέρα, πήγα αλλού. Κάθισα με τις γάτες. Κάθομαι κοιτάω το τίποτα. Ξεχνάω ότι έχω φωνή. Τι άλλο στον αγύριστο να κάνω μόνη μου, έλεος.
Κουνισου. Δεν είσαι δέντρο. Όταν κάτι δεν μας αρέσει, το αλλάζουμε. Δεν περιμένουμε να βρούμε κάποιον για να μας σώσει (είτε φίλο, είτε σύντροφο).
Κουνιέμαι. Περπατάω. Προσπάθησα να γνωρίσω κόσμο. Κανένας δεν με θέλει. Συνέχισα να περπατάω σαν τον κούκο και να μένω ακίνητη σε παγκάκια σαν τον αποτυχημένο κούκο. Δεν αλλάζει τί πο τα.
Πώς προσπάθησες να γνωρίσεις κόσμο;
Κλαις για τη ζωή σου, για όλα όσα δεν έχεις. Δεν κοιτάς τι έχεις, μόνο τι δεν έχεις αλλά δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις τίποτα να αλλάξει. Νομίζεις με το να κλαις θα αλλάξει? Μακάρι όλα να ήταν έτσι. Να κλαιγαμε και να άλλαζε η ζωή μας.
Χρειάζεσαι φαρμακευτική αγωγή. Όπως παίρνει πολύς κόσμος. Δεν ειναι κάτι κακό. Αντιθέτως θα μπεις σε μια σειρά. Σταματα να μειώνεις όλη μέρα τον εαυτό σου. Δίνεις και το κορμί σου έτσι απλά για να πάρεις σημασία. Δεν πάει έτσι. Ο έρωτας, το σεξ είναι απόλαυση και για τους δύο. Βρες ένα χόμπι. Εχεις χιλιάδες επιλογές. Έτσι θα γνωρίσεις κόσμο.. Έτσι θα γνωρίσεις και εσένα. Με το να κλαίγεσαι όλη μέρα τίποτα δεν αλλάζει. Δυστυχώς. Αν δεν κουνηθείς, δεν θα κουνηθεί ούτε ο κόσμος σου.