Originally posted by DissolvedGirl
Democracy
Πήγαινε εκεί που λέει Theory αν θες. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή εκεί όπου ο Αριστοτέλης λέει \"whatever is decided by the majority is sovereign\".
να εισαι πιο σαφης και συγκεκριμενη.
Η δημοκρατια χωριζεται σε τρεις κατηγοριες,
στην αμεση, την συμμετοχικη και την αντιπροσωπευτικη.
Σημερα στην ελλαδα που ζουμε εφαρμοζεται η τριτη περιπτωση.
Εσυ για ποια δημοκρατια μιλας?
Για αρχή, η οποιαδήποτε μονάδα και ομάδα έχει τη δικη της υπόσταση. Θεωρητικά λοιπόν, ισχύει αυτό που λες, ότι η κάθε μονάδα η ολιγομερής ομάδα μπορεί να μένει εκτος διαδικασιών της πλειψηφίας και να διατηρεί την διαφορετική της υπόσταση. Πρακτικά όμως, είναι μερικοί κανόνες και κοινωνικές επιταγές της πλειοψηφίας που δεν μπορεί κανένας να αγνοήσει χωρίς να υπάρξει αντίδραση. Κανεις δεν σου επιβάλει να υπακούς τους νομους της πλειοψηφίας, υπάρχουν όμως συνέπειες (νομικές, κοινωνικές, συμπεριφοριακες κτλ) για όσους παρεκλύουν, τις οποιες οφείλεις να κατανοήσεις και να αποδεχτείς ότι θα τις υποστείς εφόσον θέλεις να παραμείνεις όπου είσαι.
δεν διαφωνω σε αυτο το κομματι,
αυτο αλλωστε ζουμε σημερα σε ολο και μεγαλυτερο βαθμο.
Η ελλαδα ειναι μια πρακτικη εφαρμογη αυτων που λες.
Ζουμε σε μια δημοκρατια οπου με αντιπροσωπευση και το συστημα που εχουν φτιαξει, αυτο επιτρεπει σε καμποσους να κλεβουν ασυστολα και οι υπολοιποι να υπομενουν αυτο που λες.
Ερχεσαι εσυ τωρα να μου πεις,
οτι αυτο ειναι και το σωστο.
Επετρεψε μου να εχω αλλη γνωμη.
Δυστυχώς κατά εμέ, ο κάθε ένας έχει δικαίωμα κριτικής, όπως και ο κάθε ένας έχει δικαίωμα άποψης. Και στην Ελλάδα οι κάτοικοι έχουν γλώσσα, πολύ μακριά κιόλας, και μιλάνε συνεχεια... δεν κουνάνε τον κώλο τους όμως να αλλάξει κάτι, εκεί είναι το θέμα :D
δεν τον κουνανε γιατι αν τον κουνησουν θα τους τον κοψουν,
και κατα δευτερον, υπαρχει ενα κομματι που ειναι συνενοχο σε ολη αυτη την κωμωδια της δημοκρατιας (και της ασυδοσιας συναμα) των τελευταιων ετων.
Και εγώ. Και νομίζω ο περισσότερος κόσμος πλέον, και λόγω της παγκοσμιοποίησης και λόγοι της προόδου γενικά του ανθρωπινου είδους (ξέρω, μεγάλη κουβέντα είπα τώρα) είναι πιο ανοιχτός στην έννοια του διαφορετικού, το δοκιμάζει πρώτα πριν το κρίνει. Ότι το κρίνει όμως στο τέλος, αυτό είναι δεδομένο :)
κολοκυθια κρινει,
αν ηταν ετσι θα περναγανε τα χρονια και θα βλεπαμε βελτιωση.
Εσυ πως εξηγεις το φαινομενο, οτι αυτη η κριτικη που γινεται δινει εδαφος για να ειμαστε ολο και χειροτερα?