Originally posted by Arsi
Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
Οπως ηδη εχει αναφερθεί,δεν μπορουν ολοι οσοι ζουν αυτη την τρομερή κατασταση,να αφυπνιστουν.
Η αναγκαιοτητα για αλλαγη πορειας,δεν ειναι σε ολους μια ολοφανερη απαντηση σε αυτό.
Κάποιοι πανε πιο βαθιά ακομα.
ανθρωποι που δεν εχουν χρηματα για ψυχοθεραπεια,που ειναι απαιδευτοι,που δεν εχουν ιδεα τι τους συμβαίνει...
Ειναι πολλοι παιδια και αυτοί...
Φωτεινή μου,δε νομίζω ότι είναι θέμα αφύπνισης γιατί μιλάμε για ασθένεια και όχι απλά για νοοτροπία,τρόπο ζωής κ.λ.π.
Θα έλεγα καλύτερα λοιπόν να θεραπευτούν.
Έχω την εντύπωση ότι γίνεται κουβέντα για τη χρησιμότητα μιας απλής δυσθυμίας ή καταθλιπτικής κρίσης ελαφριάς μορφής ή έστω κατάθλιψης ελαφριας μορφής.
Υπάρχουν διάφορες μορφές καταθλίψεων και διαβαθμίσεις αυτών όπως μανιοκατάθλιψη,κλινική κατάθλιψη,άτυπη κατάθλιψη,...
Κατάθλιψη που ξεπερνιέται με ψυχοθεραπεία και συμπαράσταση,κατάθλιψη που χρειάζεται εισαγωγή σε κλινική κ.λ.π.
Διάφορες μορφές της ασθένειας,σε διαφορετικούς ανθρώπους,μέσα σε διαφορετικές συνθήκες(όπως σωστά λες).
Κι έτσι ο χρόνος κι ο τρόπος θεραπείας παίζει αρκετά.
Υπάρχουν καταστάσεις που ο πάσχων χάνει εντελώς τον έλεγχο εξαιτίας της ασθένειας.Ή και που θα πρέπει να ζει μ\'αυτήν γιατί είναι χρόνια.
Είναι πολύπλευρο το θέμα....