Quote:
Originally posted by RainAndWind
Η έννοια αρχηγός δεν υπάρχει,ούτε θα υπάρξει ποτέ στην ατζέντα μου.Θα το θεωρούσα προσβολή να μου πρότεινε ποτέ κάποιος κάτι τέτοιο,όπως θεωρώ και ταπεινωτικό για τον άνθρωπο να δέχεται πως κάποιος/οι είναι ανώτεροι ή κατώτεροί του.Δε με αφορά λοιπόν ένα τέτοιο δίλημμα.Ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να ηγηθεί δεν είναι ανώτερος,είναι μαλάκας.:P
Εν τω μεταξύ,διαπιστώνω πως ακόμη και στο γαμοφέγγαρο το όπλο θεωρείται εκ των ουκ άνευ,για\"επιβολή\".:o:o
Γι αυτό εάν το αποικίσετε,δε θα έρθω.:D
Δεν πιστεύω πως στις δύσκολες στιγμές αναδεικνύονται οι ηγετικές ικανότητες κανενός,αντίθετα,αναδεικνύ εται η ανάγκη για ομάδα και συνεργασία.Δίχως τη συνένωση και τη συνεργασία το ανθρώπινο είδος δε θα είχε επιβιώσει.Απλά μας έχουν τόσο μπολιάσει με την τεχνητή ανάγκη για έναν ή πολλούς πάνω από το σβέρκο μας,που δε διανοούμαστε ποτέ πως θα μπορούσαμε και άνευ αρχηγών.Φόβος και αγελαία ένστικτα.Δυνατός δεν είναι αυτός που ηγείται,δυνατός είναι αυτός που θα μπορούσε να ηγηθεί αλλά δεν θα επέλεγε να το κάνει.Δε θα εκμεταλλευτεί συνθήκες και συγκυριακές καταστάσεις για καμιάς μορφής εξουσία.Πατερναλισμοί βασισμένοι πάνω σε ανασφάλειες.Αν όλη η εκπαίδευσή μας βέβαια,ατομική και κοινωνική βασιζόταν πάνω στην ανεξαρτησία,δε θα υπήρχε καμία ανάγκη για αρχηγιλίκια.Ποιανών η δύναμη θα κινδύνευε τότε;
Φυσικά η melissa αναφερόταν σε situational leadership,αλλά είμαι ενάντια και σ\'αυτό το ιδεολόγημα.
Θα είχε ενδιαφέρον να συζητηθεί η ανάγκη για ήρωες από την πλευρά της ψυχολογίας.;)
πολυ ενδιαφερουσα φιλοσοφικη τοποθετηση, που αφορα κατα τη γνωμη μου μια εξελιγμενη κοινωνια που κινειται ηδη με αυτοματο πιλοτο.