Όσα παιδιά κοροιδεύονται στο σχολείο παθαίνουν ψύχωση;
Όχι.
Enough said.
Eσύ έπαθες.Η εξέταση των άλλων παραγόντων που πήγε;Yπέρ πίστεως;λολ
Δεν υπάρχουν τόσο απλές εξηγήσεις,όσο κι αν είναι βολικές.
Printable View
Όχι.
Enough said.
Λοιπόν, δεν πιστεύω στον Θεό, αν πίστευα δεν θα πάθαινα όλα αυτά που έπαθα, ούτε θα γίνονταν πόλεμοι, ούτε θα πέθαιναν παιδάκια από την πείνα, ούτε ούτε...Οκ? Μην μου ξαναπείς γι\'αυτό.Quote:
Originally posted by selas-selas
λαιτ, θα σου εκανε πιστευω καλο να πηγαινες στην εκκλησια. να βρεις εναν εξομολογο και να του πεις τα παντα που σε προβληματιζουν.. καλη συνεχεια:)
Δεν θέλω να δίνω στοιχεία, πάντως μόνο μια φορά έχω κοροιδέψει και είχα λόγο. Ήτανε ηλίθια αυτή που κορόιδευα.Quote:
Originally posted by path
lightbluepath , εσυ δεν πειραξες ποτε κανεναν στο σχολειο ?
Εσύ όλο τον έξυπνο να κάνεις πάντα. Λοιπόν, εξήγησα ότι αν τώρα διαχειριστώ όλο αυτό, δεν θα με ξαναπιάσει ψύχωση αν προήλθε από αυτό οκ? Αλλά κανείς δεν φαίνεται να ήθελε να με βοηθήσει, όλοι να πούνε τα δικά τους θέλανε.Quote:
Originally posted by Boltseed
Παντως ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως το να γνωριζεις την αιτια ενος προβληματος που φτανει στο παρελθον, μπορει να σε βοηθησει στο παρον.
Θα γυρισεις με χρονομηχανη δηλαδη πισω στον χρονο να δειρεις τις παιδικες σου νεμεσις?
Ισως να ειναι χρησιμη η πληροφορια μιας αιτιας του θεματος, αλλα μονο για πληροφοριακους σκοπους, για να μην μενεις με την απορια βρε αδερφε..!
Κατα τα αλλα το \"εντοπισε την ριζα του προβληματος και κατεστρεψε την\" εδω δεν μπορει να εφαρμοστει.
Σου παραθέτω στα μούτρα την έρευνα γιατί πολύ την έξυπνη κάνεις.Quote:
Originally posted by RainAndWind
Όχι.
Enough said.
The risk was even higher among children who suffered severe or chronic victimization. Indeed, these children were 4.6 times more likely to have psychotic symptoms than other children who had not experienced peer victimization.
http://www.medwire-news.md/47/82264/Psychiatry/Childhood_bullying_linked_to_psychotic_symptoms_in _preteens.html
Δεν είσαι γιατρός, ούτε εγώ, όμως αν το λένε οι έρευνες, μάλλον είναι από γιατρούς οκ??
(κανω στην ακρη αυτο περι εξυπνου)
ναι οκ , αλλα δεν εξηγεις τον τροπο-διαδικασια που θα διαχειρηστεις αυτο.Λες οτι θα το διαχειριστεις αυτο, αλλα δεν λες τον τροπο.
Δεν ρωταω απλα \"για να στην πω\" , αλλα ..για να μαθω εγω ή κανενα μελος που αντιμετωπιζει παρομοιο θεμα , καμια νεα λυση.
Μα αυτό ρωτάω!!!!!!Γι αυτό άνοιξα το θέμα, όχι για να πούμε τρία πουλάκια κάθονται. Έλεος. Διαβάστε το θέμα. Anyway, αυτά τα έζησα μικρή και ήταν παιδικά τραύματα, συν ότι μου έχουν ρίξει την αυτοπεποίθηση στο μηδέν, μαζί με το οικογενειακό περιβάλλον, συν ότι μου δημιούργησαν ένα σωρό ψυχολογικά προβλήματα, συν συν...
η ερευνα σου λμπ, λεει, οτι αυξανεται κατα ΠΟΛΥ η πιθανοτητα να εκδηλωθει η ασθενεια.
δεν λεει ουτε οτι ειναι η αιτια ουτε οτι αλλιως δεν θα παρουσιαζοταν αργοτερα με μια αλλη αφορμη....
αν η θυματοποιηση οπως λες, η και οποιο αλλο πολυ τραυματικο γεγονος, ειναι οντως παραγοντες ΠΟΛΥ μεγαλης αυξησης της πιθανοτητας να νοσησεις, ειναι ομως απαραιτητο το να εχεις και γονιδιακη επιβαρυνση, οπως λεγεται οτι ισχυει, δεν μπορεις να βγαλεις το συμπερασμα οτι εφταιγε η κοροιδια στο σχολειο.
πρεπει να βγαλεις το συμπερασμα οτι εφταιγε η γονιδιακη επιβαρυνση για την ασθενεια και η κοροιδια για την εκδηλωση της την δεδομενη στιγμη. ]
αν δεν υπηρχε η κοροιδια δλδ, δεν μπορουμε να εχουμε καποια βεβαιοτητα οτι δεν θα εκδηλωνοταν ποτε...
Λοιπόν λοιπόν λοιπόν. Η έρευνα λέει ότι οι πιθανότητες να πάθεις κάτι είναι άμα σε κοροιδεύουν περισσότερες, κι εγώ το έπαθα, άρα είναι από αυτό. Όσο για τα άλλα, δεν παραδέχονται όλοι ότι είναι γονιδιακά, υπάρχουν ευτυχώς και οι γιατροί που υποστηρίζουν ότι είναι περιβαλλοντικοί οι παράγοντες. Εξάλλου, και η θεωρία που υπάρχει για τα γονιδιακά, δεν αναιρεί τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, καθώς λέει ότι πρόκειται για βλάβη του ανοσοποιητικού συστήματος. Οπότε, μπορεί αυτή τη βλάβη για μένα σίγουρα να την πυροδότησαν ψυχολογικοί παράγοντες, καθώς ψυχή και σώμα είναι αλληλένδετα. Παρακαλώ να διαβάζετε τι έχω γράψει, ώστε να μην γράφω τα ίδια.
εσυ μπορει να μην πιστευεις στο θεο, ομως τα επιχειρηματα που παραθετεις δεν αποδεικνυουν την ανυπαρξια θεου.Quote:
Originally posted by lightbluepath
Λοιπόν, δεν πιστεύω στον Θεό, αν πίστευα δεν θα πάθαινα όλα αυτά που έπαθα, ούτε θα γίνονταν πόλεμοι, ούτε θα πέθαιναν παιδάκια από την πείνα, ούτε ούτε...Οκ? Μην μου ξαναπείς γι\'αυτό.Quote:
Originally posted by selas-selas
λαιτ, θα σου εκανε πιστευω καλο να πηγαινες στην εκκλησια. να βρεις εναν εξομολογο και να του πεις τα παντα που σε προβληματιζουν.. καλη συνεχεια:)
μπορει να υπαρχει θεος, ο οποιος ομως να ειναι πολυ διαφορετικος απο αυτον το θεο που εχεις εσυ στο μυαλο σου.
για παραδειγμα πολλοι θεωρουν οτι η υπαρξη του κακου στη ζωη δεν ειναι θελημα κ επιθυμια του θεου, αλλα απόροια της ελευθεριας του ανθρωπου κ της πτωσης του. εφοσον ο ανθρωπος πλαστηκε εχοντας ελευθερια να ακολουθησει το θελημα του θεου η να μην το ακολουθησει, πολλοι ανθρωποι δεν το ακολουθουν κ πραττουν το κακο. (βεβαια υπαρχει κ κακο που δεν προκαλειται απο τους ανθρωπους, οπως πχ τα ακραια φυσικα φαινομενα. η υπαρξη αυτων δεν ξερω πως σχετιζεται με το θεο).
αυτα δεν σου τα λεω ως πιστή, ουτε εγω εχω καταληξει αν πιστευω η οχι. στα λεω ομως σαν σημεια προβληματισμου.
Τέλος είναι χαζό πιστεύω να πιστεύουμε στο θεό. Λέξεις όπως η πτώση και πλάστηκε μου φαίνονται πολύ περίεργες. Έλεος αυτά τα έφτιαξε ο άνθρωπος που είναι ο θεός τόσα χρόνια; Δεν θα είχε δώσει σημάδια;
ο θεος τωρα, πως μπηκε στη μεση?
με φωναξατε?Quote:
Originally posted by Remedy
Ε μου είπε ένας να πάω να εξομολογηθώ :SQuote:
Originally posted by Remedy
κι αν ο θεος εδωσε σημαδια, εσυ θα τα εβλεπες?Quote:
Originally posted by lightbluepath
Τέλος είναι χαζό πιστεύω να πιστεύουμε στο θεό. Λέξεις όπως η πτώση και πλάστηκε μου φαίνονται πολύ περίεργες. Έλεος αυτά τα έφτιαξε ο άνθρωπος που είναι ο θεός τόσα χρόνια; Δεν θα είχε δώσει σημάδια;
(πραγματι, ο θεος μπορει να μην υπαρχει κ να ειναι ολα φτιαχτα απο τον ανθρωπο, παιζει κ αυτο το σεναριο)