Originally Posted by
void
Ρε γαμώτο, από τη μία σκέφτομαι ότι συνήθως τα όμορφα πράγματα δε χρειάζονται πολλή προσπάθεια...
Κι εγω αυτο σκεφτομαι οταν αρνουμαι να μπω στα τριπακια του αλλου, αλλα παντα καπως μπαινω. Πρεπει να δουλεψω τις αντιστασεις μου και τις ενοχες μου. Τις συνεξαρτησεις μου που θα ελεγε η ρειν.
από την άλλη όλοι μας, που οκ είμαστε συναισθηματικοί και νιώθουμε την ανάγκη για έναν σύντροφο στη ζωή μας, δεν το παλεύουμε κάτι μέχρι τελικής πτώσεως?τι είναι πιο πιθανό για έναν άνθρωπο που βάζει το συναίσθημα πάνω από τη λογική ως επί το πλείστον?να ακούσει τη λογική του, να φτιάξει ένα μαθηματικό μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα δίνει χαμηλά ποσοστά επιτυχίας σε μια σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά..ή μήπως να ακούσει το συναίσθημα του και εν πολλοίς να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι πάντα θα θέλει πιο πολλή προσπάθεια μια τέτοια κατάσταση?μήπως τελικά όλες οι μακροχρόνιες σχέσεις, αυτά τα παραμυθάκια που ακούμε, είναι περισσότερο προϊόν συμβιβασμού..και μήπως αν βάζαμε καθαρή λογική, δε θα παλεύαμε για τίποτα?
Αμα βαζαμε καλη διαθεση, αμα απολαμβαναμε το τωρα, αμα ειχαμε αγαπη μεσα μας για μας και για τους αλλους, θα ημασταν ευτυχισμενοι, μονο που κατι μας φοβιζει σε αυτο, θελουμε να ελεγξουμε το πως ειμαστε ευτυχισμενοι, με ποιους, και γιατι, και εκει μπερδευονται ολα..
δεν ξέρω...σίγουρα όμως, τέτοιου είδους χαρακτηριστικά σε μια σχέση, όπως ζήλεια, καχυποψία κλπ απομακρύνουν τους εμπλεκόμενους...
Κι αυτο αναρωτιεμαι τελικα: Μηπως θελουμε κατα βαθος να απομακρυνθουμε και μας βγαινουν ολα αυτα τα προβληματα; Η θελουμε κατα βαθος να ειμαστε μαζι και αυτα ειναι θεματα που κουβαλαμε και μας βγηκανε σε αυτη τη σχεση και πρεπει να τα αντιμετωπισουμε για να ειμαστε μαζι; αλλα εδω παει το οτι τα ωραια πραγματα δεν ειναι ουτε δυσκολα ουτε περιπλοκα..
ΥΓ:πάντως, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το γεγονός ότι ο φίλος σου έχει σκεφτεί την πιθανότητα του ψυχολόγου.Οι περισσότεροι άντρες είναι αλλεργικοί.
Ο φιλος μου δεν ειναι συνηθισμενος ανθρωπος, ουτε συνηθισμενος αντρας, αν και εχει ενα θεμα που το εχουν συνηθισμενοι ανθρωποι. Δε θελω να ακουστω καπως, αλλα απεχει πολυ απο το μεσο ορο για δυο τρεις συγκεκριμενους λογους που ειναι πολυ προσωπικοι για να αναφερω