http://www.youtube.com/watch?v=ty6QLBM70yE
Printable View
δε ξερω απο ποια ταινια ειναι το βιντεακι, αλλα το ανεβασε καποιος στο makeleio.gr και μου αρεσε.
http://www.youtube.com/watch?v=C3BZr5v03q8
20 και βαλε χρονια πριν γεννηθω, πριν μπουκαρουν μεσα οι αλλοδαποι, και πριν πεινασει ο κοσμος.
ομορφο βιντεο κενουλη...νοσταλγικο...
βασικα η Αθηνα μεχρι το 90 ηταν ομορφη....απο κει και περα αρχισε να παιρνει την κατω βολτα...ως σημερα που εχει καταντησει μπουρδελο....
θλιβερο....ποιος θα μου λεγε οτι θα φτανα να δω 7 η ωρα το απογευμα στην πανεπιστημιου...300 μετρα απο την βουλη...να βαρανε ενεσεις ...και ομαδες απο 10-15 μαυρουληδες προμηθευτες εξω απο το πανεπιστημιο...χυμα..χωρις κανενα φοβο μηπως τους ενοχλησει κανεις...
δεν ειναι πια ουτε θεμα ρατσισμου ουτε τιποτα......απλα μια θλιβερη ελεεινη κατασταση χωρις τελος.....
χαιρομαι που με επαληθευεις nflu. εγω βεβαια το 90 δεν ειχα φτασει ουτε τα 10. οπως βλεπουμε ομως η χωρα ηταν γαλλια 20 και 30 χρονια πριν. για ολα φταινε οι κωλογεροι που μπλεξαν στη μεση και στησαν το πολυτεχνειο, με αποτελεσμα να μας οδηγησουν απο τη μια χουντα στην αλλη.
Έτσι όμορφος ήταν πάντα ο τόπος των παιδικών μας χρόνων. Ακόμη και με την σημερινή κατάσταση, όμορφος φαίνεται σε παιδιά και έφηβους αφού είναι ο μοναδικός που γνώρισαν και που από αυτόν και μόνο μπορούν να "κρατηθούν". Η εικόνα που σχηματίσαμε εμείς τότε ίσως και να ήταν όμως μία κομψά ντυμένη και μακιγιαρισμένη παλιόγρια μάγισα, ξεγελώντας μας. Ποιός ξέρει... ? (...όχι πως έχει καμιά σημασία: ήταν η Πατρίδα μας αυτές οι στιγμές και η αξία τους θα παραμένει παντοτινή).
Αποζητώ πάντα τις εποχές εκείνες, μα (...και γιά να το δούμε λίγο ρεαλιστικά) μάλλον περάσαμε στην εποχή που -με την κρίση- οι μάσκες των καταστάσεων, των ανθρώπων και των τόπων απώλεσαν τα φτασίδια τους και μας φανερώνονται όπως ήταν από πάντα.
για ολα φταινε οι συφιλιαρες καρκινονοουσες και οι πουστραληταραδες ψευτοπροοδευτικοι της εποχης. για ποια προοδο ακριβως μιλαμε ? της αριστερας και της αυτοκτονιας ? με στρατιες αλλοδαπων ετοιμοι μεστη χωρα να σκοτωσουν στο ονομα του Ισλαμ ? χωρις να ειμαι χριστιανος, στ'αρχιδια μου ολες οι κωλοθρησκειες, αλλα ετσι παμε 100 χρονια πισω. τα καναν ολα τοτε για να βολευτουν, βολευτηκαν τοσο πολυ που μαλλον τους περισσευαν και ειπαν να φερουν και τους ξενους, χωρις να νοιαστουν καθολου για τα παιδια τους. γι'αυτο τωρα υποφερουμε και αυτοκτονουμε. ζητημα αν υπηρχαν 20 νεκροι στο πολυτεχνειο τους. δε συγκρινονται καν με τους 3000 σημερα.
καρυ...δεν ειναι ετσι....δεν εχει σε τιποτα να κανει με τις ωραιοποιημενες αναμνησεις των παιδικων χρονων....εγω το 90..ημουν 19 χρονων....
η Αθηνα δεν ηταν ετσι....καμμια σχεση με αυτη την ανοχυρωτη βρωμικη πολη του σημερα....
ακομα κι αν γινονταν διαφορα...δεν γινονταν σε εμφανη σημεια..
δεν ξερω και καθολου απο θεσσαλονικη για να σου κανω αντιστοιχια....αλλα πανεμιστημιου πρεζακια και πρεζεμποροι??? πλατεια βαθη ισως ...μενανδρου....αλλα πανεπιστημιου??
εγω τα τελευταια χρονια μενω μενιδι και δεν κατεβαινω αθηνα σχεδον ποτε..αλλα καθε φορα που κατεβαινω...βλεπω ολο και κατι χειροτερο...
βρωμια..πουτανες ...ντιλερς...σε λιγο θα πουλανε και εξω απο την βουλη.....
και το θεμα ειναι πως ολο αυτο...μου μοιαζει οχι απλα σαν αδιαφορια....αλλα δυστυχως σαν προμελετημενο σχεδιο....
ομορφη που ειναι η Αμερικη.
Καταλαβαίνω Φλού, μην νομίζεις πως διαφέρουν πολύ οι δύο πόλεις, ακόμη και παλιότερα...
Αν δέν το επιθυμούσαν δέν θα ήταν έτσι. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!
...και όχι μόνο τα λεφτά, αλλά και ο περιορισμός των ελευθεριών μέσω της τρομοκρατίας.
Οι πόλεις πιά δέν ανοίκουν στους πολίτες τους. Και θα χειρωτερεύει όσο αυτοί απλώς κοιτούν άπραγοι