αχ βρε κοριτσια δωστε μου τα φωτα σας...εχω παρει κατι φιλετα γλωσσας κατεψυγμενα και δεν ξερω τι να τα κανωωωωω...για ριξτε καμια ιδεα....
Printable View
αχ βρε κοριτσια δωστε μου τα φωτα σας...εχω παρει κατι φιλετα γλωσσας κατεψυγμενα και δεν ξερω τι να τα κανωωωωω...για ριξτε καμια ιδεα....
στο tefal με paprika? ή στο φουρνο με ροδελες απο πολυχρωμες πιπεριες?Quote:
Originally posted by chocaholic
δε ριχνετε κ καμια αλλη ιδεα για γλυκακι με λιγες θερμιδες?τπτ σε παγωτο παλι.ωραιο το παγωτο μπανανα παντως!κατι σε σοκολατοπαγωτο κ λιγες θερμιδες??ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΛΩ!
χμ... με σοκολατα δυσκολο, αλλα καμμια μους με ζελε διαiτης και γαλα με χαμηλα λιπαρα/γιαουρτι 2%,σε γευσεις φρούτων...δεν ξερω ακριβως συνtαγη αλλα δοκιμασε εκει διαφορα... :PQuote:
Originally posted by granita
δε ριχνετε κ καμια αλλη ιδεα για γλυκακι με λιγες θερμιδες?τπτ σε παγωτο παλι.ωραιο το παγωτο μπανανα παντως!κατι σε σοκολατοπαγωτο κ λιγες θερμιδες??ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΛΩ!
εχω δοκιμασει αλλα θα θελα να φτιαξω παγωτο σοκολατα.ξερει καμια?
χμμμ...το θεμα μου ειναι να μη μυριζει η ψαριλα...αυτο με τις πιπεριες θα το δοκιμασω,καλο ακουγεται!!ευχαριστω πολυυυυ!!Quote:
Originally posted by Loula83
στο tefal με paprika? ή στο φουρνο με ροδελες απο πολυχρωμες πιπεριες?Quote:
χμμ, μολις σκεφτηκα κατι! στον βασιλοπουλο ειχε ροφημα σοκολατας διαιτης, σκονη που την διαλυεις σε νερο. αν το χτυπήσεις με παγωμενο εβαπορε και λίγο ζελατίνη? κι αντι για ζαχαρη, τίποτα natreen/canderelQuote:
Originally posted by granita
εχω δοκιμασει αλλα θα θελα να φτιαξω παγωτο σοκολατα.ξερει καμια?
λες?αν ειναι θα το ψαξω λιγακι μηπως βρω τπτ...
ειδα στο ιντερνετ μια συνταγη για γεμιστες κοκκινες πιπεριες με λαχανικα. φαινεται πλ ευκολο και με πολυ λιγες θερμιδες. θα την φτιαξω και θα σας πω εντυπωσεις.Αν ειναι ωραιο θα γραψω κ την συνταγη εδω :)
Choco, εγώ τα φιλέτα είτε από γλώσσα είτε από περκα τα κάνω ως εξής: τα βάζω σε πυρέξ και κόβω φέτες ντομάτες, πιπεριές και κρεμμύδι από πανω. Μετά χτυπάω στο μούλτι 1-2 κουτ. σ. (ανάλογα πόσο λαδερό το θέλεις, αλλά και με λίγο γίνεται πολύ ωραίο) με 1 κ.γλ. μουστάρδα, άνηθο και λεμόνι, αλάτι - πιπέρι κατά βούληση και το αφήνω να ψηθεί μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι. Και ταιριάζει πολύ ωραία με πληγούρι που είναι υγιεινότατο! Γίνεται σούπερ!
Φαντάσου ότι το τρώει ακόμα κι ο γιος μου, που στο ψάρι μου βγάζει την ψυχή, ο τύραννος! :-Ρ
αχ και εγω ετσι,το ψαρι δεν το θελω καθολου και το τρωω με το ζορι γιατι πρεπει,20 χρονων γομαρα...εχουν μεινει μπολικα φιλετα οποτε θα τη δοκιμασω και αυτη τη συνταγη!!!χιλια ευχαριστω!!!
choco ημείωσε και αυτήν που γίνεται σούπερ το ψάρι
Γλώσσες αχνιστές
Μισό κιλό φιλέτο βακαλάου ή γλώσσας
Χυμό ενός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη ή θυμάρι
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε το μισό από το νερό.
Μόλις ζεσταθεί λιγάκι, προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού που διαλέξαμε και τα γυρνάμε κάθε τόσο να αχνιστούνε και από τις 2 μεριές για περίπου 5 λεπτά.
Επειδή θα αφρίσουνε πετάμε το νερό με τους αφρούς και ξαναβάζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τα φιλέτα στο τηγάνι με το υπόλοιπο νερό, το λάδι, το λεμόνι και το αρωματικό που θέλουμε (ρίγανη ή θυμάρι ή όποιο εσεις προτιμάτε με τα ψάρια), τα αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι.
rouli!!
λατρευω τις πιπεριες!! περιμενω να δωσεις τη συνταγη!!
Εγώ τις γεμίζω με κότατζ ή με λάιτ φιλαδέλφεια, αυτό με τα αρωματικά
ωραιο πολυ συντομα ειχα κσοπο να κανω περκα κ θα το κανω σευχαριστω!Quote:
Originally posted by alexan72
Choco, εγώ τα φιλέτα είτε από γλώσσα είτε από περκα τα κάνω ως εξής: τα βάζω σε πυρέξ και κόβω φέτες ντομάτες, πιπεριές και κρεμμύδι από πανω. Μετά χτυπάω στο μούλτι 1-2 κουτ. σ. (ανάλογα πόσο λαδερό το θέλεις, αλλά και με λίγο γίνεται πολύ ωραίο) με 1 κ.γλ. μουστάρδα, άνηθο και λεμόνι, αλάτι - πιπέρι κατά βούληση και το αφήνω να ψηθεί μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι. Και ταιριάζει πολύ ωραία με πληγούρι που είναι υγιεινότατο! Γίνεται σούπερ!
Μπετυ κανω τη δικη σου χρονια τωρα, χωρις καν λαδι, στο αντικολλητικο.
κλασικ για μενα το αντικολλητικο, μπορειτε να ψησετε τα παντα ακομα κ ανιδεοι να ειστε, με λιγο νερακι να μη φλομωσουν :D
μπετυ σ ευχαριστω για τη συνταγη!καταχωρηθηκε!
για πειτε για την περκα...δεν εχω φαει ποτε!ειναι νοστιμη??και το κυριοτερο:απο θερμιδες πως παει?
Quote:
Originally posted by BettyG
Χα χα χα, να κάνε του ένα πανεύκολο παγωτό να το φάτε παρεούλα χωρίς τύψεις οτι θα παχύνεις....
Το έκανα και έγινε μούρλια, μικροί μεγάλοι το τσακίσαμε, να ξέρουμε και τι τρώμε, και τα πιτσιρίκια έφαγαν στο ποτηράκι τους , άσχετο αν γέμισε ο τόπος μετά :D .
Να τονίσω οτι δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη και ήταν πολύ καλό γιατί οι μπανάνες είναι γλυκιές.
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ
Υλικα
1 κιλό μπανάνες
4 κ. σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
1 κούπα παγωμένο γάλα ή γιαούρτι ελαφρύ
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
κόβω τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζω σε ταψί απλωτά στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Παγωμένες τις βάζω στο μπλέντερ
να γίνουν πολτός και προσθέτω , σιγά σιγά το γάλα ή το γιαούρτι λίγο λίγο και μετά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζω το μίγμα σε μπωλ το σκεπάζω και το βάζω στη κατάψυξη να παγώσει .
Κάθε 1 ώρα το ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι, για περίπου 3-4 φορές, έτσι δεν δημιουργούνται κρύσταλλοι.
Το λεμόνι και η ζάχαρη είναι θέμα προσωπικού γούστου, οπότε καλύτερα να τα προσθέτουμε λίγο λίγο, να δοκιμάζουμε και να σταματάμε
όταν μας αρέσει.
Αν δεν βάλουμε γάλα ή γιαούρτι, έχουμε μια θαυμάσια σορμπε/γρανίτα.
Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη, γιατί οι μπανάνες είναι πολύ γλυκιές.
Καλοφάγωτο
μμμμ πρεπει να ειναι τελειο το παγωτακι, αλλα να ρωτησω κατι? αν το φτιαξω στη παγωτομηχανη παλι θελει να βαλω τις μπανανες στη καταψυξη ή θα ειναι ok αν τις χτυπησω κατευθειαν με υπολοιπα υλικα?
dimi μου, οι μπανάνες μπαίνουν στην κατάψυξη γιατί για κάποιο λόγο έτσι δεν κάνει κρυστάλλους το παγωτό.
Εγώ το έκανα και με πεπόνι, και με φράουλα και έγινε θεικό, αλλά πάλι πάγωσα πολύ καλά τα φρούτα. Μάλλον
γιατι παγωμένα δεν αφήνουν τα υγρά τους, ποιος ξέρει...
Είναι πολύ νόστιμο ψαράκι, από θερμίδες είναι 260 θερμ/μερίδα 130 γρμ. μαγειρεμένη στο φούρνοQuote:
μπετυ σ ευχαριστω για τη συνταγη!καταχωρηθηκε!
για πειτε για την περκα...δεν εχω φαει ποτε!ειναι νοστιμη??και το κυριοτερο:απο θερμιδες πως παει?
betty μου οσες φορες προσπαθησα να κανω παγωτο φραουλα ηταν μια αποτυχια,παγωνε και γινοταν σαν τουβλο μπορει να φταιει αυτο τελικα οτι δεν παγωνα τα φρουτα, θα δοκιμασω να το φτιαξω ετσι οπως λες με τις μπανανες, ευχαριστω!!!!
τελεια!!ευχαριστω πολυ πολυ πολυυυυυυυ!!!
και κατι ακομη:μηπως ξερετε ρε κοριτσια και καμια πατατοσαλατα χωρις μαγιονεζα????
dimi,
πρεπει κατά τη διάρκεια του παγώματος να το ανακατεύεις κάθε μια ώρα με το κουτάλι, για να γίνει αφράτο. Αυτό να το κάνεις 2-3 φορές
συνολικά. Καλή επιτυχία!
choco,
μπορείς να βράσεις τις πατατούλες , να προσθέσεις βραστά αυγά, τα κόβεις σε τέταρτα, τα βάζεις στη σαλατιέρα,
και προσθέτεις ψιλοκομένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ελιές και μαιντανό.
Χτυπάς 2 κουταλιές λάδι με 1 ξύδι και 1 μουστάρδα , αλάτι πιπέρι σε ένα βαζάκι , γίνεται σως πάρα πολύ νόστιμη και περιχύνεις τη σαλατα. Καλή όρεξη!
αχ μπετυ μου να σαι καλα!!!θα το δοκιμασω οπωσδηποτε γιατι καιρο τωρα εψαχνα μια πατατοσαλατα χωρις μαγιονεζα!!!!χιλια ευχαριστωωωωωωω!!!!
Τίποτα choco μου, νάσαι καλά! :)
[quote]Originally posted by BettyG
dimi,
πρεπει κατά τη διάρκεια του παγώματος να το ανακατεύεις κάθε μια ώρα με το κουτάλι, για να γίνει αφράτο. Αυτό να το κάνεις 2-3 φορές
συνολικά. Καλή επιτυχία!
εχω παγωτομηχανη οπωτε δεν χρειαζεται χτυπημα γιατι το κανει μονο του και γινεται τελειο το παγωτο πολυ αφρατο χωρις ιχνος κρυσταλλων , μονο με το παγωτο φραουλα ειχα αυτο το προβλημα γι αυτο σε ρωτησα για τα παγωμενα φρουτα, αλλα αφου ειπες οτι παιζει ρολο να ειναι παγωμενα θα το δοκιμασω κι ετσι και θα σου πω!!!
Aυριο θα φτιαξω παγωτο γιαουρτι, με γευση λεμονι δικης μου εμπνευσης.ΑΝ πετυχει θα σας γραψω τη συνταγη εδω.;)
Βetty ωραιες ιδεες.Η σαλατα φοβερη!:)
Παγωτο γιαουρτι σε light εκδοση.
Θερμιδες 600 (μιλαω για το συνολο της συνταγης)
500 γρ γιαουρτι total 0%
χυμος απο μισο λεμονι
3 γαλατακια εβαπορε (ατομικα) light
1 κουταλι σουπας λικερ (εγω εβαλα λεμοντσελο)
10 κουταλακια γλυκου φρουκτοζη ζωγράφος
Εβαλα το χυμο λεμονιου να ζεσταθει (ειναι λιγος και ζεσταθηκε σε χρονο μηδεν) και ελιωσα σε αυτον τη φρουκτοζη.Εβαλα και το λικερακι κι εγινε ενα ωραιο σιροπι.Σε ενα μεταλικο μπωλ ανακατεψα γιαουρτι και τα γαλατακια.Μετα εβαλα και το σιροπακι και ανακατεψα ξανα.Το βαζουμε στην καταψυξη και ανακατεβουμε καθε 1 ωρα (για 5-6 ωρες συνολικα κανουμε ανακατεμα ανα μια ωρα). Δε θα βγει πολυ κρεμωδες (γιατι δεν εχει κρεμα γαλακτος που κανονικα βαζουμε στο frozen yogurt) και μπορει να χρειαζεται να ζεσταθει λιγακι για να σερβιριστει.:)
constance,
γαλατάκια εννοείς τα μικρα που βάζουμε στον καφέ? και αν ναι δεν είναι πολύ λίγο το γάλα?
αν βάζαμε περισσότερο δε νομίζω να χάλαγε τίποτα, θα το δοκιμάσω και θα σας πω, 1 κούπα ας πούμε.
Έχω κι εγώ λιμοντσέλο που το έφιαξα μόνη μου και θα το δοκιμασω....
Nαι μπορουμε να βαλουμε και παραπανω, ετσι το εφτιαξα εγω για να βγει περιπου 150 θερμιδες οι μεριδουλα (συνολικα 4 μεριδες το χωρισα).Και μπορουμε να βαλουμε και φρουτακια πολτοποιημενα και πολλες αλλες παραλλαγες.Το μυστικο ειναι το ανακατεμα να μη κανει κρυσταλλους.:)
ΛΙΜΟΝΤΕΛΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ!!!!!!!Προσκυνω!:D:D Ειναι το αγαπημενο μου λικερ!
Είναι πολύ εύκολο, αρκεί να έχεις υπομονή να γίνει σωστό και όχι βιαστικό, θέλει υπομονή (90 ημέρες!!!)
αν θέλεις σου στέλνω τη συνταγη, βγαίνει ένα διαυγέστατο κίτρινο ποτό που είναι όλα τα λεφτά παγωμένο,
και σε εμενα αρέσει πάρα πολύ και γενικά είμαι ψιλοβαρεμένη με τα σπιτικά, έχω κάνει και ρόδι, μανταρίνι, φράουλα κ.λ.π
Δεν εχω φτιαξει ποτε λικερ αλλα παντα μου αρεσε σαν ιδεα.Αμε αμε στειλε μου!90 μερες ειναι πολλες αλλα αξιζει.Εξαλλου σε 90 μερες θα εχω χασει τα κιλακια μου και θα θελω να πιω και κανα λικερακι χιχι.:)
Το έλαβες κούκλα?
Να σας δωσω κι εγω μια ιδεα(δεν ειναι συνταγη,απλα αμα πειναω πολυ το βραδυ αντι για γιαουρτι το κανω)Ψηνω στο φουρνο μια πιτα αλαδωτη(πηρα κατεψυγμενες απο το μαρκετ) και τη γεμιζω με:2 φετες γαλοπουλα,1 φετα κιτρινο τυρι,λιγη ντοματα,1 κουτ.μουσταρδα και..μπολικο μαρουλι για ογκο ωστε να ξεγελιεμαι η κακομοιρα οτι τρωω σουβλακι!
Πολύ ωραίες οι συνταγές σας κορίτσια- θα τις δοκιμάσω εν ευθέτω χρόνω! :)
Βetty μου ναι μια χαρα το πηρα!Ευχαριστω!:D
Ιδεα για πιτσα γευστικοτατη, χωρις τυψεις και ενοχες!!
1Πιτα για σουβλακι ολικης αλεσης, απο πανω λιγο συμπυκνωμενο χυμο ντοματας(στυλ πουμαρο )-αν δε θελετε, τοτε φρεσκια τριμμενη ντοματα, απο πανω λιγο τυρι τριμμενο χαμηλων λιπαρων,και τελειωμα, μανιταρια πλευρωτους και πιπερια πρασινη τα οποια εχω ψιλοκοψει και σωταρει απο πριν σε αντικολλητικο τηγανι, με 1κ.σουπας ελαιολαδο.
Εφτιαξα χτες(δικη μου εμπνευση, αν και οχι τπτ πρωτοτυπο και καινοτομο που δε μπορει καμια αλλη να το σκεφτει πια!!) και ητανννννννν.......σουπερ!!!! Βαλτε μπολικα μανιταρια και πιπεριες,να κανει ογκο!! Εννοειται πως στη θεση των μανιταριων και των πιπεριων, μπορειτε να βαλετε οτιδηποτε αλλο σας αρεσει απο λαχανικο!
Επισης, κατι αλλο που εκανα προσφατα, ειναι μαρμελαδα φραουλα χωρις ζαχαρη(και χωρις αυτη τη λιγωμαρα που σου δημιουργει η πολλη ζαχαρη στα γλυκα κουταλιου και τις μαρμελαδεςγενικα).
Οσες φραουλες θελετε, περασμενες ελαφρα στο μουλτι, η ψιλοκομμενες στο χερι, μεσα σε ενα κατσαρολακι, με υγρο γλυκαντικο Natreen(δεν το εχουν ολα τα σουπερμαρκετ, εγω το βρηκα στα Γαλαξιας).Βραζετε σε χαμηλη φωτια, οχι πολυ, για κανα μισαωρο περιπου.Εγω την κοιταζω συνεχως, γτ εχει ταση να κολλαει.Μεχρι να πηξει αρκετα, να απορροφησει ολα τα υγρα της δλδ.
Δε θα γινει τοσο πυκνη οσο αυτη με τη ζαχαρη, αλλα...θα ειναι σουπερ γευστικη και αρωματικη και με υπεροχο χρωμα!Προσθεστε και λιγες σταγονες λεμονι για συντηρητικο..
rouli! περιμενω τη συνταγκ για τις γεμιστες πιπεριες!!!
γεια σας κ απο εδω, εχουμε καμμια συνταγη ή προταση για "κοτομπιφτεκα"?
αντι για κανονικα κιμα πηρα κιμα απο κοτοπουλο,
να αλλαξουμε λιγο.
Η αληθεια ειναι δεν ξερω να κανω κανονικα μπιφτεκια οποτε οταν ανοιξα τον τσελεμεντε κ ειδα φρυγανιες κτλ εντυπωσιαστηκα :D
εμεις τα κανουμε με ψωμι...
να κανω φρυγανια + κοτοπουλοκιμα ή θαναι μαπα?