Θέλω φωτογραφίες!!!! Οχι σαν μερικές μερικές που τα φτιάχνουν μόνο, τα καταβροχθήζουν, και μια φώτο για τα πηστήρια δεν μας βάζουν!
Printable View
Θέλω φωτογραφίες!!!! Οχι σαν μερικές μερικές που τα φτιάχνουν μόνο, τα καταβροχθήζουν, και μια φώτο για τα πηστήρια δεν μας βάζουν!
ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΒΡΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΚΙΟΛΑΣ?
ΘΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΤΟΜΩΣ. ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΕΤΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΙΨΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΚΡΕΜΥΔΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ?
Βαζουμε. δεν το εγραψα? είναι αυτονόητο:)
εγραψα πιο πανω πως κανουν τα μπιφτέκια οι υπόλοιποι. Εγώ τα βάζω άλλα μπαχαρικά μεσα!
ειπα κι εγω! α, αυτα ειναι τα κλασικα μπιφτεκια σας? οκ τοτε.
και κοιτα να μου δωσεις τη φορμουλα στο σηριαλ γιατι βλεπω κακα ξεμπερδεματα
Ούτε φόρμουλα σου δείνω, αλλά ούτε και άλλη συνταγή!!!!!! Εγώ στα δείνω με όλη μου την καλή πρόθεση και εσύ.............
ωστε ετσι ε? να δεις κι εγω τι θα σου κανω στο σηριαλ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
και να στη δωσει, θα χασεις το γαλαζιο μανγκο επειδη καθυστερεις με τα παιδια :P
ειδες ομως που το μανγκο το εκανε μουρα?
lessing, τι συμβαινει? ομολογησε!!
λοιπον σημερα εκανα φασολαδα. ναι, σημερα. απο τις 6 μεχρι 7:30. πωλινα, για λεγε πως θα την εφτιαχνες εσυ γιατι εγω την κλασικη και με το ζορι. ασε που εγω δεν τρωω ντοματα και κρατησα για μενα ασπρη φασολαδα!!
με τα σηριαλ δεν σας ειπα τα νεα νεα μου!
εντοπισα μια γιατρο στα γιαννιτσα που κανει οτι και ο γιαννιωτης γιατρος και μαλιστα καλυτερα μου ειπαν. οποτε εκλεισα ραντεβου. αν δεν δω καλες απωλειες στους 2 μηνες (9 φεβρουαριου) θα παω γιαννιτσα!! το ιδιο θα κανω με τη κορη μου που τοτε θα εχει κλεισει 1 μηνα ηπειρωτικης διατροφης. εχω ραντεβου 14 φεβρουαριου και μαλιστα βραδυ!! σημαδιακη ημερα??
α καλα εγω τρελλαίνομαι για άσπρη φασολάδα, θυμάμαι η γιαγιά μου μας την έκανε έτσι καμια φορά όταν ήμασταν μικρά :)
προσωπικα να μην το παινευτω (χαχαχα) τα οσπρια τα κανω παρα πολυ καλά (για τα δικα μας γουστα φυσικά μιλάω ! )
απο τα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ μου ομως δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενη ακομη (φανταστειτε μετα απο σχεδον 5 χρονια γαμου και ακομη δεν τα εχω τελειοποιησει η μουλαρα!), ακομα πειραματιζομαι να βρω την ιδανικη συνταγη...
ΠΩΛΙΝΑ ΛΕΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΜΟΥ? :smilegrin:
γι αυτο ενθουσιαστηκα και ειπα θα τα δοκιμασω συντομα, και ναι, θα προσπαθησω να μην το ξεχασω να σου βαλω φωτο, αν και δεν σου το υποσχομαι γιατι ειμαι και λιγακι ξεχασιαρα ;)
Θα σου αρέσουν τα κεφτεδάκια μου Ντορετα μου επειδή θα είναι πολύ αφράτα (αν βάλεις ότι υλικά έγραψα).
Την φασολάδα πάντα άσπρη την κάνω εγώ μπαρμπυ μου. Βάζω τα φασόλια από το πρωί να μουλιάσουν. ΄το απογευμα αλλάζω νερό, βάζω μέσα καρότο, σελινο, πατατα και τα βαζω στην χύτρα ταχύτητος. Μόλισ ξεκινήσει να σφυράει καλά, 12 λεπτά με το ρολόι την αφήνω και την σβήνω. Οταν το ανοίξω όλα είναι τέλεια. σερβήρω με ελαιόλαδο, μαιντανό, ντομάτα σε κομματάκια, αγγουράκι και λεμόνι. γίνετε σαν σαλάτα και είναι απλά υπέροχα
δε χρειαζεται αν τη δωροδοκησω με τπτ.Quote:
Originally posted by click
και τα αφρολουτρα και τα αρωματα ολα στη σμαρτ τα εχει δωσει!Quote:
Originally posted by BARB3
λεπτομερειες! σε αφησε να ξεκουραστεις και να κανεις ενα εκθαμβωτικο come back!
ποσο πιο εκθαμβωτικο δεν ξερω αλλά το αφρολουτρο της υπογραφης σου το θελω κι εγω! (ασχετο αλλά δεν πειραζει)
ηθελα να ξερα τι βρωμικες συναλλαγες παιζονται πισω απο τις πλατες μας.
σμαρτ, λεγε. με τι τη δωροδοκεις????
εγωφταιω που ζω εναν ερωτα παραφορα?
δε λεει παλι καλα που ημουν η πηγη της εμπνευσης μου!!!
κ εσυ κλικλικω μη μιλας-σ εχει κανει εξυπνη ενω εμενα ΜΠΑΖΟ ερωτοχτυπημενο :p
ρε πωλινα λες να αλλαξουμε κι εμεις τικερακι? τι πρωταγωνιστριες ειμαστε?
Και να πέσω στο επίπεδο του "μπάζου" και της "εξυπνάκιας" ? ¨όχι καλή μου, έχουμε και ένα επίπεδο!!!! :P:P:P:P:P:P love you koritsia!!!!
εγω παλι λεω οταν παω στο νεο γιατρο να προσθεσω και ενα τριτο τικερακι!! λολ!
Εγώ πάντος για να είμαι ηληκρινής με τα τικεράκια σου μπερδέφτηκα λίγο. αλλά τελικά κατέλιξα πως είσαι 89.1!!!
ωραια ειναι κ η ασπρη... αμα θες δοκιμασε κ με λεμονι ;)Quote:
Originally posted by BARB3
ειδες ομως που το μανγκο το εκανε μουρα?
lessing, τι συμβαινει? ομολογησε!!
λοιπον σημερα εκανα φασολαδα. ναι, σημερα. απο τις 6 μεχρι 7:30. πωλινα, για λεγε πως θα την εφτιαχνες εσυ γιατι εγω την κλασικη και με το ζορι. ασε που εγω δεν τρωω ντοματα και κρατησα για μενα ασπρη φασολαδα!!
δεν τρωω λεμονι. θα δοκιμασω με ξυδι. ναι, ειχα ξαναφαει ασπρη φασολαδα. στη γευση δεν ειχε διαφορα! μονο στο ματι!
αχου μη βαλεις ξύδι, δε θα ταιριάζει! η δοκίμασε σε ελαχιστη ποσότητα να μην τη χαραμίσεις
μη βαλεις τιποτα, οντως οπως ειπες μονο στο ματι ειναι διαφορετικη, ιδια γευση εχει!
στο πατρικό μου έτρωγα πάντα κόκκινη φασολάδα,από τότε που παντρευτηκα φτιάχνουμε μόνο άσπρη.Ο άνδρας μου βάζει μπόλικο λεμόνι ,εγώ που την τρώω χωρίς λεμόνι δεν είναι άσχημη :)
thanks για τις γνωμες κοριτσια!
Quote:
Originally posted by polinaki1983
Και να πέσω στο επίπεδο του "μπάζου" και της "εξυπνάκιας" ? ¨όχι καλή μου, έχουμε και ένα επίπεδο!!!! :P:P:P:P:P:P love you koritsia!!!!
πολυ θα το θελες!!!!
μακαρι να μπορουσα να παρω αδεια, θα πηγαινα, πραγματικα.Quote:
βλεπω και το μικρο μου που ειναι φαγανος και τρεμω στην ιδεα οτι αν δεν αλλαξω εγω εχει πολλες πιθανοτητες να ωθηθει στην παχυσαρκια σαν εμενα και να ταλαιπωρειται μια ζωη.
καλημερα!Quote:
Κεφτεδάκια:
Μισό κιλό κιμά
μισό κιλό πατάτες τρυμμένες στο ψιλό και στραγγισμενες από τα υγρά του
μαιντανό
δυόσμο
κανέλα
πιπέρι
2 αυγά
λίγο σκόρδο
λίγη γαλέτα
1 κουταλάκι baking pawder
αλάτι
τα ζυμώνεις όλα μαζί, πλάθεις μπαλίτσες και τις τηγανίζεις. Ο λόγος που έχει τόση πολλή πατάτα είναι γιατί γίνονται πιο αφράτοι.
λοιπον εφτιαξα τα κεφτεδακια χθες, ιδιου και τα πειστηρια:
Δεν εχουν μαιντανο!!!!!!
Από γεύση πως σου φάνηκαν?
και τα ετοιμα πλεον κεφτεδακια στην παρακατω φωτογραφια
Μας άρεσαν πολύ, είναι όντως πολύ αφράτα και είναι διαφορετικά από το συνηθισμένα, π.χ δεν είναι τόσο σκούρα και δεν έχουν και πολύ γεύση κρέατος. Ωστόσο πρεπει να πω οτι ο αντρας μου κι εγω μάλλον λόγω συνήθειας 30+ ετων τα προτιμάμε λιγααακι περισσότερο χωρις πατατα (π.χ. εμενα με ψιλοξενισε που βγαινουν πιο ανοιχτοχρωμα λογω της πατατας, + ότι δεν είχαν τόσο έντονη γεύση κρέατος).
Τα παιδια ομως δεν καταλαβαν καμία διαφορά, αντιθέτως νομίζω ότι τους άρεσαν περισσότερο!
Ένα άλλο θετικό δε που έχουν τα κυπριακα κεφτεδακια, είναι ότι βγαίνουν πιο "δεμένα" εξωτερικά παρόλο που μέσα είναι αφράτα, και σίγουρα για πάρτυ παιδικό με μικρά παιδάκια από δω και στο εξής αυτά θα κάνω, δεν το συζητώ είναι ιδανικά! Εκτός του ότι είναι και πιο υγιεινά μιας και δεν έχουν πολύ κρέας και μπαίνει και η πατάτα, είναι πιο πλήρης τροφή.
Πωλινάκι σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή :)
ε δε σε πιστευω, κατευθειαν να παρατηρησεις αν εβαλα μαιντανο!!!!! χαχαχαQuote:
Δεν εχουν μαιντανο!!!!!!
Από γεύση πως σου φάνηκαν?
ε ναι λοιπόν είσαι πολύ σωστή, δεν έβαλα μαιντανο, ούτε σκόρδο ούτε κανέλα γιατί δε με άφησε ο σύζυγος..........
ατιμη κενωνια, ακομη κι εκει να επεμβει ο αθεοφοβος!
αλλα ημουν ατυχη γιατι γυρισε νωρις χτες απο τη δουλεια και με ειδε να τα φτιαχνω και ρωταγε τι θα βαλεις, οχι μη βαλεις κοκ
ουσιαστικά εβαλα κρεμμυδι + μπόλικο δυοσμο οπως βαζω παντα και στα δικά μου
Πατάτα έβαλες? αυτό είναι όλο το μυστικό!!!!!
ναι βρε πατατες εβαλα, γενικα τις υπολοιπες αναλογιες τις τηρησα (και τα αβγα), μονο στα μυρωδικα εκανα αλλαγες που επενεβη ο συζυγος ...
Α, κρεμμύδι έβαλα 1, δεν ξερω αν εσυ βαζεις παραπανω
πωλινακι κουρδισου!!! :PQuote:
Originally posted by doreta
Μας άρεσαν πολύ, είναι όντως πολύ αφράτα και είναι διαφορετικά από το συνηθισμένα, π.χ δεν είναι τόσο σκούρα και δεν έχουν και πολύ γεύση κρέατος. Ωστόσο πρεπει να πω οτι ο αντρας μου κι εγω μάλλον λόγω συνήθειας 30+ ετων τα προτιμάμε λιγααακι περισσότερο χωρις πατατα (π.χ. εμενα με ψιλοξενισε που βγαινουν πιο ανοιχτοχρωμα λογω της πατατας, + ότι δεν είχαν τόσο έντονη γεύση κρέατος).
Τα παιδια ομως δεν καταλαβαν καμία διαφορά, αντιθέτως νομίζω ότι τους άρεσαν περισσότερο!
Ένα άλλο θετικό δε που έχουν τα κυπριακα κεφτεδακια, είναι ότι βγαίνουν πιο "δεμένα" εξωτερικά παρόλο που μέσα είναι αφράτα, και σίγουρα για πάρτυ παιδικό με μικρά παιδάκια από δω και στο εξής αυτά θα κάνω, δεν το συζητώ είναι ιδανικά! Εκτός του ότι είναι και πιο υγιεινά μιας και δεν έχουν πολύ κρέας και μπαίνει και η πατάτα, είναι πιο πλήρης τροφή.
Τι να κουρδιστώ σμαρτ μου, αφού ούτως ή άλλος τα μισά υλικά από ότι την΄είπα έβαλε!!! Που είναι ο μαιντανός οεο?Quote:
Originally posted by smart
πωλινακι κουρδισου!!! :PQuote:
1 κρεμμύδι βάζω και εγώ ντορέτα μου. Μου άνηξες την όρεξη τώρα και έχει κάτι μήνες να φάω κεφτεδάκια.... αποφεύγω τα τηγανιτά βλέπεις.....
ελα ρε πωλινακι μην εισαι τοσο αυστηρη μαζι μου, μπου :(
τα βασικα παντως τα εβαλα, δε μπορεις να πεις! μονο μαιντανο, σκορδο + κανελα δεν εβαλα! αληθεια σε αυτη τη δοση ποσο κρεμμυδι, σκορδο + κανελα βαζεις? για να το δοκιμασω οταν θα λειπει ο αντρας μου κανονικα οπως τα κανεις εσυ ακριβως
χαχαχαχαχαQuote:
ελα ρε πωλινακι μην εισαι τοσο αυστηρη μαζι μου, μπου :(
τα βασικα παντως τα εβαλα, δε μπορεις να πεις! μονο μαιντανο, σκορδο + κανελα δεν εβαλα! αληθεια σε αυτη τη δοση ποσο κρεμμυδι, σκορδο + κανελα βαζεις? για να το δοκιμασω οταν θα λειπει ο αντρας μου κανονικα οπως τα κανεις εσυ ακριβως
1 κρεμύδι, ένα μικρό ματσάκι μαιντανό, 1-2 σκελίδες σκόρδο και λίγη κανέλα
αααχ κουραγιο πωλινακι, και τα πηγαινεις μια χαρα με τη διατροφη σου!Quote:
1 κρεμμύδι βάζω και εγώ ντορέτα μου. Μου άνηξες την όρεξη τώρα και έχει κάτι μήνες να φάω κεφτεδάκια.... αποφεύγω τα τηγανιτά βλέπεις.....
αστα τα κεφτεδακια, κι εγω χτες μ'αυτα και μ'αυτα για να τα δοκιμασω εφαγα 5-6 !
βλέπεις ειχα παρει 1 κιλο κιμα, και με το μισο κιλο εκανα τα δικα σου και με το αλλο μισο αυτα που κανω συνηθως, για να μπορουμε να τα συγκρινουμε επιτοπου δηθεν, καταλαβες :wink2:
χαχαχαχ και η σύγκριση πια ήταν? τα δικά μου και σήμερα θα είναι αφράτα. τα δικά σου όμως? :P
αχου αυτό δεν το ξέρω.... λες τα δικά μου να γίνουν πολύ στοκος ε? χαχαχαχα
αχ μη μου βάζεις τέτοια ερωτηματα γιατί θα με "αναγκάσεις" να φάω και σήμερα και από τις δύο συνταγές, και γενικά δε μου είναι εύκολο να φάω μόνο 1 + 1, θέλω μινιμουμ 2+2 για να βγάλω πόρισμα...
δε μου λες, εμείς τα κεφτεδάκια αφού τα τηγανίσουμε (ή τα ψήσουμε) τα κάνουμε και κοκκινιστά ή και αβγολέμονο, αυτά τα έχεις δοκιμάσει ποτέ κοκκινιστά?
Σουτζουκάκια? ΑΜΕ!!! Αλλά με άλλη συνταγή και με βοδινό κιμά. Κε δεν έχει μέσα πατάτα. ούτε μαιντανό. Και έχει κύμινο. και εγώ εκείνα δεν τα τηγανίζω. τα ψήνω στον φούρνο και μετά μπλουμ μεστην σάλτσα και το κρασάκι!!!!