Rose καλημερα! Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου σχετικα με το φαγητο.Κι εγω, τοσα χρονια τα εχω .."σπουδασει" ολα αυτα! Το τι βιβλια , οχι μονο για διαιτες, αλλα και για τον τροπο που αντιμετωπιζουμε εν γενει το φαγητο, το τι περιοδικα διαβαζα επι χρονια..(στιβες τα ειχα στο σπιτι!), το τι μελετη εχει πεσει απο τοτε που αρχισα να εχω επαφη και με το internet , δε λεγεται!
Μπορω να πω οτι εχω πλεον πολυ καλη γνωση του θεματος. Τοτε λοιπον ,γιατι αντι να αδυνατιζω παιρνω κιλα? Γιατι αφου εχω τοσες γνωσεις(θερμιδες, μεταβολισμος, ασκησεις γυμναστικης,"καλες" και "κακες" τροφες, γλυκαιμικος δεικτης τροφων, αντιοξειδωτικα και παει λεγοντας...)παχαινω??????? Γιατι αραγε? Νομιζω οτι η απαντηση ειναι απλη. Ειναι αυτη που εδωσες κι εσυ! Το μυαλο μας ειναι αυτο που μας παιζει τα παιχνιδια, οπως αυτο ειναι που "φταιει" εν μερει και για πολλα ψυχολογικα προβληματα. Ειναι ολα μεσα στο μυαλο μας. Ειναι επισης, κατι πολυ πολυ σημαντικο! Η δυναμη της ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ! Η εξη ειναι φοβερο πραγμα...
Αρα λοιπον ας μην κατηγορουμε τα πατατακια και τις σοκολατες(οπως εκανα εγω! ελεγα δηλαδη "ατιμη σοκολατα τι μου εχεις κανει? ατιμο μπισκοτο, γιατι να σε εχουν εφευρει?" κ.τ.λ)
Πρεπει και οι ιδιες να μαθουμε να ¨μαλωνουμε¨,οπως συνηθιζω να λεω, τον εαυτο μας και να μην τον δικαιολογουμε. Δεν εννοωω να γινουμε δικτατορες του εαυτου μας!Αλιμονο! Εννοω, να κραταμε με ολες μας τις δυναμεις τον εαυτο μας, το μυαλο μας, πειθαρχημενο, κι αν ξεπεσουμε και καποιες φορες, σιγα τα αυγα! Καλα να ειμαστε και θα ξανασηκωθουμε! Να μαθαινουμε απο τα γλιστρηματα μας και να μαθουμε επισης-πολυ σημαντικο!!!- να επιβραβευουμε τον εαυτο μας.Ειτε αυτο ειναι ρουχο, ειτε κοσμημα , ειτα ακομη κι ενα γλυκο η φαγητο που μας αρεσει! Ενταξει, δε θα μετοικησουμε και σε αλλο πλανητη πια!! Ουτε θα ξεχασουμε τι ειναι το παστιτσιο λογου χαρη! Απλα πρεπει να το εχουμε αυτο και αλλα παχυντικουλια, στην ακρη του μυαλου μας και για ειδικες περιστασεις.
Γενικα, για να μη σας κουραζω πολυ, πιστεθω οτι καθεμια/καθενας μας , αυτο που εχει να κανει ειναι να κατσει να αναλυσει λιγο την κατασταση της/του και μονος αλλα και με βοηθεια απο αλλα ατομα, να ...βαλει μπρος! Κι αν ολα αυτα μας φαινονται βουνο, εδω ειναι κι αλλα ατομα που εχουν ολη την καλη διαθεση να μας δωσουν ενα χερακι να ξεκινησουμε τον αγωνα μας!
Προσωπικα, θελω να εκφρασω για αλλη μια φορα το μεγαλο μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ολα τα ατομα με τα οποια μιλησα και για ολα τα topic τα σχετικα με το βαρος. Με ωθησαν πραγματικα να παρω την αποφαση να αλλαξω...οσο μπορω καιο,τι μπορω!
Ελπιζω ολα να πανε καλα ..
ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ Θ-Ε-Λ-Ο-Υ-Μ-Ε!