Quote:
Originally posted by Eli
Χθες ήταν μία δύσκολη μέρα για μένα. Από το μεσημέρι είχα μία γνωστή αίσθηση, παλιά και γνώριμη. Είχε καιρό να με επισκεφτεί... αυτή της τάσης μου για υπερφαγία. Όλη μέρα ένιωθα ένα κενό, το γνωστό κενό που δεν καλύπτεται ούτε με ένα περπάτημα, ούτε με ένα τηλέφωνο σε έναν καλό φίλο. Είχα την κλασσική μου τάση προς γλυκό και αλμυρό (πατατάκια & σοκολάτα). Είναι περίεργη η αίσθηση, εκεί που νομίζεις ότι το θηρίο το έχεις δαμάσει, εκεί είναι που κάνει την εμφάνιση του και σε ξαφνιάζει, σε αφοπλίζει. Είχα ξυπνήσει από το πρωί με κακή διάθεση, δεν είχα κοιμηθεί αρκετές ώρες, και επειδή είχα κολλήσει και με μία σειρά που βλέπω δεν κοιμήθηκα ούτε το μεσημέρι, ενώ κανονικά το χρειαζόμουν. Έφαγα το μεσημέρι μία καλή μερίδα φαγητό, και μετά έφαγα και λίγους ξηρούς καρπούς. Το απόγευμα έφαγα το απογευματινό μου και μετά 4 κομμάτια μαύρη σοκολάτα, αλλά το ένιωθα με έτρωγε μέσα μου... Όπως καταλαβαίνετε ήρθε το βράδυ, η πιο δύσκολη ώρα που όλα τα φαντάσματα βγαίνουν έξω. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ, βγήκα και πήγα και πήρα μία σοκολάτα και ένα μεγάλο πατατάκι & coca cola. Κλασσικός συνδυασμός ηρεμιστικών για μένα. Το περιόρισα λίγο γιατί συνήθως παίρνω περισσότερα από ένα σακουλάκια για να γεμίσω το κενό. Προσπάθησα να τα απολαύσω, αλλά με έτρωγε... ακόμη με τρώει. Έκανα ότι μπορούσα για να το αποφύγω αλλά είναι από εκείνες τις φάσεις που νιώθω ότι δεν έχω τη δύναμη να αντισταθώ ότι και να κάνω.
Νιώθω ντροπή και απογοήτευση. Ωστόσο εννοείται πως ένα υπερφαγικό δεν πρόκειται να το αφήσω να κόψει αυτό που ξεκίνησα. Σήμερα κοιμήθηκα καλύτερα, σηκώθηκα εννοείται λίγο κακόκεφη, αλλά πιο πεισμωμένη. Τρώω το πρωινό μου ανόρεκτα και σκέφτομαι ότι αυτή τη φορά θα το νικήσω. Επιστροφή σε τροχιά από το επόμενο κιόλας γεύμα. Ήθελα απλά να σας γράψω το τι πέρασα χθες, γιατί ξέρω ότι όλες μας έχουμε βρεθεί στην ίδια θέση και θα βρισκόμαστε κατά καιρούς. Αυτό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι ότι το πιο σημαντικό είναι να σηκωθώ, ξεσκονιστώ και να συνεχίσω να περπατάω. Το καλό είναι ότι παρόλο που έκανα ένα υπερφαγικό δεν βρίσκομαι σε φαύλο κύκλο. Αυτός έχει κοπεί και δεν με παρασέρνει, και το λέω με πλήρη συνείδηση και χωρίς καν να χρειάζεται να προσπαθήσω για αυτό. Οπότε μου λέω ένα μπράβο και θα προσπαθήσω σήμερα να νιώσω καλά και πάλι με τον εαυτό μου :)
Χθεσινή μέρα λοιπόν:
Πρωινό 8.00: 1 τοστ με 2 φέτες τυρί, 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα 11.30: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι 14.00: 1 σακουλάκι ατομικό δημητριακά με μαύρη σοκολάτα και λίγο αργότερα μπρόκολο με κοτόπουλο ψητό. 1 χούφτα ξηροί καρποί
Απόγευμα 18.30: 1 ποτήρι χυμό φυσικό, 1κ.σ. ξηροί καρποί, 50γρ μαύρη σοκολάτα
Βράδυ 21.00: Ένα μεγάλο σακουλάκι πατατάκια , 100γρ σοκολάτα γάλακτος, 1 κουτακι κολα λαιτΚαι πάμε για άλλα.... όπως λέω πάντα, σήμερα είναι μία καινούρια μέρα και συνεχίζω την προσπάθεια μου :)
να το ελαφρυνω λιγο συγχωρεσε με : καποια υπερφαγικα που εκανα μετα το γνωστο ενοχικο συνδρομο ελεγα στον εαυτο μου οτι " ειμαι περιπτωσαρα εφαγα ξερω γω ενα κουτι μπισκοτα βρωμης αλλα η κοκα κολα απαραιτητως λαιτ , μη παχυνω κιολας" !!!!