επειδή όταν είσαι άσχημος το ρίχνεις στην αυτοπεποίθηση.
Printable View
Παιδια να μην το κουραζουμε αλλο εγω ενασ πατερασ που ηθελα η κορη μου να γινει πετυχημενη τησ ειπα ολη την ιστορια τησ ζωησ μου μεταξυ αυτων και κατι κολπα για αντρεσ του 1920 που ηξερα απο το χωριο που να ηξερα εγω οτι οι γυναικεσ εχετε κωδικα και αυτα επρεπε να τησ πω αυτο σημερα το εμαθα εγω αυτο που καταλαβα λογω αληθινησ αγαπησ γυρισε το μυαλο και το πετυχα πολυ απλα ο θεοσ με φωτισε και τα θυμηθηκα ολα τα ειπα κι ετσι το κοριτσι μεγαλωσε που να το φανταστω οτι αυτο ηταν σωστο εγω απλα μιλαγα και τα ειπα ολα
Πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος θέλει κάποια βασικά πράγματα για να είναι ευτυχισμένος. Αλλά στην πορεία του φορτώνουν ανάγκες και επιθυμίες που δεν είναι δικές του. Πόσο μάλλον άνθρωποι που έχουν βιώσει άσχημες καταστάσεις ή ασθένειες όπως πχ κατάθλιψη ή και χειρότερα. Κάποιος εδώ είχε γράψει πως άμα δεν πιάσεις πάτο δεν μπορείς να εκτιμήσεις κάποια απλά πράγματα. Ή για να βελτιωθείς πρέπει να έχεις δει και κάποια άσχημα πράγματα. Κάπως έτσι το είχε γράψει. Δεν λέω πως έλυσα τα προβλήματα μου αλλά στο θέμα της φιλίας μου αρκούν αυτοί. Απογοήτευση από τον χαρακτήρα μου δεν αισθάνομαι πλέον. Σ' αυτή την ηλικία δεν πρόκειται να αλλάξω δραματικά. πχ Είμαι λιγομίλητος με ξένους αλλά με δικούς μου ανθρώπους και πλάκα κάνω και με τις ώρες μπορώ να μιλάω. Αυτό δεν αλλάζει στην ηλικία που είμαι. Σαν παράδειγμα το λέω.
Το φεισμπουκ. Δεν είμαι κατά απλά πρέπει να υπάρχει μέτρο. Είναι τρόπος επικοινωνίας αρκεί σιγά σιγά να μην θεωρηθεί κάτι άλλο από τον εκάστοτε χρήστη. Αν και την πρώην κοπέλα μου την γνώρισα από κοινές παρέες, δεν το κατακρίνω και γιαυτό το σκοπό. Όπως και να έχει για πολλούς η καθημερινότητα είναι δουλειά σπίτι σπίτι δουλειά. Ή άλλοι δεν έχουν την ικανότητα να πλησιάζουν ανθρώπους. Αλλά υπάρχουν και οι ευκόλως εννοούμενοι κίνδυνοι. Και φυσικά χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσεις και να καταλάβεις, όσο γίνεται, για το τι είδος άνθρωπος είναι ο εκάστοτε που συνομιλείς. Κάποια πράγματα όμως που βλέπω πχ να κάθονται για καφέ ή σε μπαρ και να είναι με τα κινητά στα χέρια ενώ εκείνη την στιγμή η παρέα τους είναι εκεί μπροστά και έχουν τόσα πράγματα να πουν αλλά δεν τα λένε. Αυτό με πειράζει.
Όσο για μένα θα ήθελα να μπορώ να εκφράζομαι λίγο καλύτερα γιατί κάποιες φορές παρερμηνεύονται αυτά που λέω και με αντιλαμβάνονται λάθος. Άνθρωποι που δεν με ξέρουν εννοώ. Ίσως φταίει και που σκέφτομαι την κάθε κουβέντα που θα πω. Γιατί βλέπω πως όπως πετάει ότι χοντράδα του έρθει είναι αρεστός σε πολλούς. Εγώ δεν θέλω να είμαι αρεστός σε πολλούς, απλά με πειράζει να αλλάζουν τα λόγια μου. Ή επειδή πάντα κοιτούσα την ουσία σε κάτι και πολλές φορές δρω με βάση αυτό, μπορεί και αυτό να φταίει. Δηλαδή να παραλείπω τα "κοινωνικώς αποδεκτά πρωτόκολλα" (αν στέκει αυτός ο όρος) και να κάνω κάτι και μετά να υπάρχει πρόβλημα όχι γιατί έκανα το τάδε πράγμα αλλά για τον τρόπο που το έκανα.
Αργύρης85, ξανοίγεσαι μ αυτους που ανέφερες διότι υπάρχει ψυχική σύνδεση, επικοινωνιακή χημεία (αισθήματα, ταύτιση απόψεων, ειλικρίνεια, συναφεις χαρακτήρες, κοινά ενδιαφέροντα) και συνεπώς σε εμπνέουν, εν αντιθέσει με όσους δεν έχεις κάτι να πεις. Άρα δεν είσαι λιγομίλητος με την έννοια κλειστός χαρακτήρας. Η δυσκολία έγκειται στη συσχέτιση με άγνωστους ώστε να ανακαλύψεις αν υπάρχει η σύνδεση που προανέφερα και να ξανοιχτείς.
Οι ανάγκες της ζωής κι αμα μπεις σε κάποιους δρόμους ζωής όπου υπάρχει ανταγωνισμος αυξάνουν τις απαιτήσεις για να γίνεις ανταγωνιστικός, κι αν σου είναι δύσκολο να τις αποκτήσεις αυτό γίνεται αιτία ψυχολογικών. Για μενα το να φτάσεις στον πάτο, απλά βλέπεις το σκοτάδι του βυθού και την απόσταση έως την κορυφή του νερού και μέχρις εκεί, άρα δεν συνειδητοποιείς ποιος είσαι. Πρεπει να βρεις τη δύναμη μέσα σου ή τη συμπαράσταση, και μάλιστα νωρίς, να κινηθείς προς την κορυφή του νερού κί έπειτα να κολυμπήσεις για να ανακαλύψεις, ήτοι συνειδητοποιήσεις, σ αυτη την πορεία, ποιος εισαι.
Άμα δεν έχεις κάτι αξιόλογο να πεις με κάποιον το να κρατάς το κινητό στο χέρι (όπως κάνει κι αυτός) βολεύει από το να πιέζεις τον εαυτό σου να βρει κουβέντες να πει, αν είσαι με άτομα που απλά τα έχεις ανάγκη για παρέα, αλλιώς αν είσαι με άτομα με τα οποία υπάρχει ψυχική σύνδεση και άρα έχεις πολλά να πεις μαζί τους λάθος να κρατάς ή να ανέχεσαι να κρατούν το κινητό. Όντως τα σάιτ δικτύωσης είναι ένας εύκολος τρόπος - λύση για γνωριμίες για όσους δυσκολεύονται στις πρόσωπο με πρόσωπο διαπροσωπικές σχέσεις, δλδ το διαδίκτυο σε βοηθά να κτίσεις το υπόβαθρο.
Ο κόσμος σήμερα έμαθε να θαυμάζει τον αυθορμητισμό, τον υποτίθεται δυναμισμό που βγάζει κάποιος και δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο λόγο και στο βάθος των νοημάτων. Απλά μην κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου διότι τότε σου δημιουργείται χωρίς να το επιδιωξεις η εντύπωση οτι δεν αξίζω κι αυτό είναι αιτία μη διεκδίκησης πραγμάτων τα οποία ανταποκρίνονται στην αξία μας.
Καταλαβαίνω τι λες. Και η τελευταία παράγραφος είναι πολύ σημαντική. Πολλοί μάθαμε να κρίνουμε αυστηρά τον εαυτό μας με αποτέλεσμα τα προβλήματα που περιγράφεις.
Οι ψυχαναγκασμοί από απωθημένα του πρόσφατου παρελθόντος κτυπάνε κόκκινο. Συγκεκριμένα περιστατικά και άτομα κτυπάνε συνεχώς στη σκέψη μου, δημιουργώντας έντονο οίκτο.
Κορη μου για να καταλαβεισ την ιστορια μου σαν παιδια ειμασταν ταλεντα παιζαμε εξωγηινη μπαλιτσα ολοι οι αλλοι παιζαν καλυτερα εμενα οχι δε μ αρεσε οχι ημουν χοντροσ οχι το ενα οχι το αλλο απο αυτουσ καποιοι πηγαν σε ομαδεσ καποιοι διαβασανε και αλλοι μπλεξανε ολοι ειμασταν ταλεντα εγω ο χειροτεροσ ετσι οταν με ειπε ο μπαμπασ για δουλεια εγω το δεχθηκα ετσι ξεκινησα να δουλευω στα 12 διαβασμα πηγαινα σε καλο σχολειο ολα τα παιδια διαβαζαν τωρα στην πορεια πανω στη δουλεια ανακαλυψα δυο τρια πραγματα κι ετσι βγαλαμε λεφτα και δουλευουμε με την τελευταια λεξη τησ τεχνολογιασ απο ολουσ αυτουσ που βλεπεισ εγω επαιζα τη χειροτερη μπαλιτσα
Γυναικα για να μην το παιδευεισ δεν ειχαμε να φαμε και μαζευαμε ελιεσ βρισκω εγω ωσ παιδι τροπο να μαζευουμε ελιεσ το μαθαινει ο στρατηγοσ βαζει τουσ γονεισ μου στο δημοσιο εμενα η δουλεια μου ειναι να μαζευω ελιεσ μαζευω και χιλιεσ και οσεσ θεσ η δουλεια ειναι δικια μου και θεσ εσυ τωρα να με πεισεισ οτι θεσ αυτον που μαζευει ελιεσ αμ δεν τον θεσ επισησ οτι λεφτα βγουνε τα μαζευει ο στρατηγοσ και τα κραταει και δεν ξερω αν θα τα δωσει τωρα το dna μου ειναι καταπληκτικο γτ αν το μελετησουν και βρουν τροπο δουλειασ αλλαζει η οικονομια τησ χωρασ και δε θα χρειαζονται οι σπουδεσ κι αυτο εγινε το 1990 ακομα το μελετανε λεφτα μαλλια δεν υπαρχουν αρα πηγαινε στην ευχη τησ παναγιασ κι εγω να κατσω σπιτακι μου γτ ολη η ελλαδα εχει ελιεσ κι ειναι πολυ σημαντικο θεμα ο τροποσ δουλειασ ειναι πατεντα και τα εβγαλα οταν ημουν δεκα χρονων αυτα και ηρεμησε μυαλο δεν εχω πλεον καηκα απο τη δουλεια αρα κατσε σπιτακι σου σοου σιμπλ
Τα λεφτα που πηρε η κορη ηταν απο τισ αλλεσ δουλειεσ συνολο η κορη πηρε εκατο χιλιαρικα λεφτα δεν υπαρχουν σιχαθηκα τη δουλεια τοσο πολυ δουλεψα 25 χρονια μαζευω ελιεσ τρια χρονια αλλου στρατοσ πτυχιο και ξανα ελιεσ 1000 αυτη τη φορα τα λεφτα τα εχει ο στρατηγοσ αυτα
δε πρεπει να αφηνεται κανεις στο συναισθημα εκτος και αν ειναι σιγουρος για τον αλλο :cool: αλλιως ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα το μετανιωσουν... :mad:
ακομα και αν σου λεει καποιος η σου διχνει οτι ενα πραγμα δε του αρεσει δεν ειναι σιγουρο οτι λεει αληθεια γιατι μπορει να ντρεπεται να θελει να προβαλει τον εγωισμο του κλπκλπ γενικος οταν ταιριαζουν 2 στιχεια γινεται εκρηξη και αν επιβιωσουν απ αυτη μετα θα ενωθουν τωρα γιατι γινεται αυτο δε ξερω μαλον επειδη πρωτα πρεπει να πεσει το σκοταδι για να ανατειλει ο ηλιος στη συνεχεια..
οπως ακριβως και ο κοσμος φτιαχτηκε απο ενα μπιγκ μπανγκ...
μπορω να συγχωρησω τα παντα σε καποιον εκτος απ αυτους που ριχνουν στη πυρα τον εαυτο τους και δεν ενοω με εφεδακια που μιαζουν με φλογες
οποιος ξερει απο μουσικη ξερει ποσο δυσκολο ειναι να τραγουδισεις μητροπανο οποιος δε ξερει δε δινει σημασια καν.
Προχθες εμαθα οτι ο γιος του ξαδερφου μου ειναι αυτηστικος! ποσο ασχημα ενιωσα! οχι για το πεδακι τοσο οσο για τον ξαδερφο μου κι την γυναικα του! τον γολγοθα που τους περημενει απο εδω κι περα!Εντομεταξι ειναι δυδιμο το πεδακι, εχει δλδη ενα αδελφακι οπου ειναι υγειες. Ο ξαδελφος μου ειναι ρακος, το ιδιο κι η γυναικ του, αν και προσωπικα της ριχνω ευθηνη διοτις νομιζω οτι εαν το εψαχνε πριν, οταν ηταν εγκυος ισως θα πηρχε καποια ελπιδα! ειτε να τα σκωτοναν, εννοω εκτρωση, ειτε εαν εχει να κανει με τα γωνιδια να μην εκαναν καθολου παιδια !
Οτι κι να λεει κανεις πλεον θα θεωρειτω ειτε σκληρος ειτε ασχετος! το θεμα ειναι οτι απο εδω κι περα η ζωη τους αλλαξε προς το κακο, δεν ξερω εαν υπαρχουν αξιολογα ιδρυματα ωστε να το πανε!Διοτις πλεον θα πρεπει να σκεφτοντε το υγειες παιδι τους, αυτο θα πρεπει να προστατευτει ωστε να μην εχει μια συνεχως ασχημη ψυχολογια! Το αρρωστο παιδι δεν εχει κι τοσο σημασια αφου εαν δεν κανω λαθος, αυτα δεν εχουν συναισθηματα! αρα κι σε ιδριμα να το αφησουν δεν υπαρχει προβλημα οσο θα υπαρχει με το υγειες μωρο οπου θα ρωταει σε λιγο καιρο για το αδελφακι του!
Εχει κανεις σας εμπειρια απο τετοιο πραμα? απο αυτιστηκα παιδια δλδη.
Καταρχάς τα αυτιστικά άτομα φυσικά και έχουν συναισθήματα. Για την εξέταση, γιατί φέρει ευθύνη μόνο η γυναίκα του; Αυτός που ήταν; Εγώ από το γυμνάσιο ξέρω για την εξέταση που λες, αυτοί δεν είχαν ακούσει τίποτα; Αν και δεν ξέρω αν θα είχε εντοπιστεί το θέμα του αυτισμού με αυτήν την εξέταση. Μετά λες να τα σκότωναν και τα δυο. Και να σκέφτονται το υγιές παιδί και το άλλο τι να το κάνουν, να το πετάξουν; Και τι θα πούνε στο άλλο παιδί. Θα το πούνε την αλήθεια, ότι το αδερφάκι του έχει το τάδε πρόβλημα. Αν το πετάξουν τι θα το πούνε, πως είχες έναν δίδυμο αδερφάκι και το πετάξαμε επειδή ήταν αυτιστικό; Και αντί να το παρατήσουν υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα άτομα από νωρίς βοηθώντας παράλληλα και τις οικογένειες τους ώστε να κατανοήσουν το πρόβλημα, πως θα του συμπεριφέρονται κτλ Στο μόνο που συμφωνώ είναι πως η ζωή τους σίγουρα άλλαξε και δεν θα είναι αυτή που νόμιζαν.