δεν ειναι παντα οφελιμο να εχει καποιος συναισθηματα γιατι καπιες φορες πρεπει να σαι αναισθητος για να αντεξεις τα συναισθηματα μπορουν να σε καταστρεψουν η να στα δωσουν ολα.
Printable View
δεν ειναι παντα οφελιμο να εχει καποιος συναισθηματα γιατι καπιες φορες πρεπει να σαι αναισθητος για να αντεξεις τα συναισθηματα μπορουν να σε καταστρεψουν η να στα δωσουν ολα.
Για τον αυτισμο οχι προγεννητικος ελεγχος, ουτε γενετικο τεστ για παιδια η ενηλικες δεν υπαρχει. Μην γραφουμε ο,τι θελουμε πλιζ. Βεβαια στην Ελλαδα η ενημερωση γυρω απο τον γενετικο/προγεννητικο ελεγχο ειναι ουσιαστικα ανυπαρκτη - στην Κυπρο πχ τα ποσοστα των ομοζυγωτικων/ετεροζυγωτικων νοσων στον πληθυσμο ειναι ουσιαστικα μηδεν, γιατι υπαρχει ενημερωση ηδη απο τη σχολικη ηλικια. Στην ψαροκωσταινα η ορθοδοξη εκκλησια δυστυχως ελεγχει τα παντα στις δυο πρωτες βαθμιδες της εκπαιδευσης και φυσικα δε θα ενεκρινε ποτε ενημερωτικη καμπανια που οδηγει σε εκτρωσεις. Ιδια φαση με τη διδασκαλια της σεξουαλικης αγωγης, της θεωριας της εξελιξης, των θρησκευτικων ως μαθηματος θρησκειολογιας και οχι ομολογιακου κλπ.
Μου ευχήθηκε κάποια με sms και της είπα κόπιασε να σε δούμε. Είμαι λιγούρης?
Γιωργο Πανου. Θα προτιμουσες αν ηταν να γεννιοσουν αυτιστικος να σε ειχαν σκοτωσει προτου γεννηθεις;
giorgos panou, το δίλημμα είναι αν θα μπορούσες να αντέξεις μια ζωή αφιέρωση σε τέτοιο παιδί, αφού η αφιέρωση αυτή δεν θα πρέπει να διαφέρει καθόλου από το πως αφιερώνεσαι σε ένα παιδί που έχει γεννηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσους γονείς ξέρω που έχουν τέτοια παιδιά, έχουν αυτή την αγάπη, ήτοι ούτε συζήτηση για εγκατάλειψη. Η έκτρωση είναι θέμα συνείδησης και αρχών του καθενός.
Χρονια Καλα, ioannis2
Εαν υπαρχει ποιοτητα,τοτε ... και Χρονια Πολλα !
Ειμουν υπερβολικα ψυχρος στο θεμα του αυτιστηκου παιδιου, αλλα ηταν φρεσκο το νεο κι τα συναισθηματ μου ηταν προχειρα! Δυστυχως το μυαλο μου πηγε στον ξαδερφο μου , αυτον εχω "αιμα μου" αυτον σκεφτηκα!
Δεν εχω γνωση περι της ασθενιας αυτης, ουτε ξερω κατα ποσο ειναι ανηχνευσιμο ,απλα εχω ακουσει οτι πριν μεινει εγκυος η γυναικα υπαρχουν καποιες εξετασεις οπου κανει το ζευγαρι ωστε να γνωριζει εαν θα υπαρξουν καποια προβληματα, δεν γνωριζω εαν μπορει να γινει ενω ειναι εγκυος! δεν ξερω εαν υπαρχει τροπος να αποφευθει καποια ασθενια οσο ειναι εγκυος ,γενικα δεν γνωριζω ειδικα για τα αυτηστικα! Τα λιγα που διαβασα στ γρηγορα ειναι οτι ειναι πολλες οι κατηγοριες της ασθενειας , υπαρχει περιπτωση να ειναι αυτιστηκο κι να μπορει ακομα κι να δουλεψει, να ειναι σχετικα αυτοσυντηριτο σαν ατομο! απο την αλλη μπορει να ειναι σαν φυτο, να κανει καποιες σπασμοδικες κινησεις ,να μην μηλα, να μην επικοινωναει με το περιβαλον, και να μην εχει καθολου αισθηματα κι συναισθηματα. Δυστυχως απο οσα μου ειπαν το παιδι του ξαδερφου μου ανηκει στην τελευταια κατηγορια μαλον! εχθες χτυπαγε το κεφαλι του στον τοιχο!
Οσοι λοιπον λενε οτι θα πρεπει να το κρατησει σπιτι, θα σας ελεγα να φανταστηται αυτην την εικονα! την τρομακτικη αυτην φαση! να βλεπειςτο παιδακι σου να μην επικοινωνει!! κι να χτυπαει το κεφαλι του!! εαν θα θελεις να ζησει θα πρεπει να βρησκετε συνεχως σε περιβαλον οπου θα το παρακολουθουν καποιοι ειδικοι! για αυτο κι αναφερα τα ιδρυματα!
Οσο για εκτρωση, στην περιπτοση δλδη που μπορεις να ξερεις εαν θα γεννηθει ετσι, παρα το οτι ειμαι σωστος χριστιανος! κι οχι στα λογια μονο! παρολο αυτα λοιπον , νομιζω οτι θα ελεγα στην γυναικα μου να κανει εκτρωση, αν κι ειναι ως επι τον πληστον θεμα της γυναικας! αυτη αναλαμβανει την τελικη αποφαση ! σε αυτην πεφτει και το αμαρτημα εαν κανει εκτρωση! διοτις το κορμι ειναι δικο της!!
Κάνεις λάθος εδώ, το αμάρτημα της έκτρωσης πέφτει και στους δυο, όχι μόνο στην γυναίκα. Έχω κάνει μια σχετική εργασία πάνω σε αυτό.
Το "σωστός" ή "λάθος" χριστιανός, χωράει πολύ κουβέντα, το ποιος είναι πράγματι ο χριστιανός, όχι για εσένα μόνο, γενικά.
Είναι δύσκολο το να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό, ένα παιδί όμως, που έχει συναισθήματα, έχει ζωή, έχει dna, αλλά δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που θέλει, με λογικό τρόπο. Η λύση δεν είναι η έκτρωση στα πάντα. Το να ελέγχουμε εμείς σαν άνθρωποι, το ποιος θα ζήσει και το ποιος όχι, το θεωρώ εγωιστικό.
Πως μετά θα μιλήσουμε για τα δικαιώματα υπέρ της ζωής και της ελευθερίας κλπ. όταν θέλουμε παράλληλα να ελέγχουμε και την ζωή; Άρα εκείνοι που φωνάζουν στο εξωτερικό, ΗΠΑ, Ευρώπη κλπ. υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου, μέσα στα δικαιώματα λοιπόν, δεν είναι και η ζωή;
Έρευνες αν ψάξετε θα δείτε πως υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εκτρώσεων στην Ελλάδα. Πλέον η έκτρωση στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει και σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ στο εξωτερικό πληρώνεις αρκετά χρήματα. Άρα προσφέρουμε και δωρεάν αφαίρεση ζωής.
Και αν το παιδί ήταν μια χαρά, υγιές. Τι θα γινόταν εκεί; Κάποιοι προχωρούν σε εκτρώσεις, ακόμη και τα υγιεί έμβρυα. Από την στιγμή που υπήρξε ένωση σπερματοζωαρίου με το ωάριο, για εμένα προσωπικά, μπορούμε πλέον να μιλάμε για άνθρωπο και όχι για ένα έμβρυο. Έναν άνθρωπο, που ναι μεν δεν έχει ζωτικά όργανα, ούτε καν εγκέφαλο, αλλά και πάλι μιλάμε για άνθρωπο. Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις και εννοείται πως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, γι'αυτό το θέμα.
Χαχαχαχαχα ...
Πριν 2 λεπτα, με παιρνει μια "απορρητη κληση" ...
- Εμπρος ... εμπρος ...
- Μπαμπα ? ...
- Ποιος μπαμπας ? Που πηρατε ?
- Στο μ@υνι της μανας ... που σε πεταγε !
https://media.giphy.com/media/HFxDfEC9tj4ys/giphy.gif
Εχουμε ξεφυγει .... λεμε ....
Ο αυτισμός δεν μπορεί να διαγνωστεί με προγεννητικό έλεγχο, ούτε γνωρίζουν οι επιστήμονες αν οι γονείς έχουν, ή μπορεί μεταφέρουν γονίδια που ευθύνονται για τον αυτισμό.
Συνήθως ο αυτισμός εντοπίζεται μετά τα 2 ή 3 έτη, αναλόγως τον βαθμό του αυτισμού. Ελάχιστες μητέρες το καταλαβαίνουν και από βρέφος το παιδί τους επειδή δεν έχει βλεμματική επαφή όταν θηλάζει.
Τα αυτιστικα παιδιά αυτά και συναισθήματα έχουν και νοημοσύνη. Απλά έχουν κάποιο (μικρό ή σοβαρό) πρόβλημα με την αναγνώριση, την κατανόηση και την επικοινωνία των άλλων ανθρώπων και των συναισθημάτων τους. Μπερδεύονται πάνω σ αυτόν τον τομέα.
Όσο πιο γρήγορα διαγνωστεί ο αυτισμός, τόσο το παιδί έχει την δυνατότητα να καλύψει κάποια κενά στην επικοινωνία του.
Υπάρχει μεγάλη αύξηση του αυτισμού τα τελευταία χρόνια. Από 1 στα 10.000 παιδιά που γεννιόντουσαν με αυτισμό, μέχρι πριν 30-40 χρόνια, τώρα γεννιέται 1 στα 58!
Τέλος, δεν ξέρω πώς το λες έτσι εύκολα οτι πρέπει να εγκαταλείπεται ή να πετιέται στον Καιάδα ένας άνθρωπος με πρόβλημα. Όλοι λίγο πολύ προβληματικοί είμαστε.
Υπάρχουν μέλη στο φόρουμ με παιδιά με αυτισμό, μάλιστα λίγο παλιότερα μια κοπέλα με δύο αγοράκια στο φάσμα του αυτισμού.
Για σασ που δε σασ κοβει οταν θελουμε να βγουμε στο χιονι περπαταμε στο δρομο πανω στη ροδια εχει ροδιεσ παλι γλυστραει αλλα περπατιεται το πεζοδρομιο δεν περπατιεται τα μαγαζια οι καφετεριεσ καθαριζουν μπροστα απο το μαγαζι ετσι κανουμε ολεσ τισ δουλειεσ αυτοκινητα περνανε ενα καθε δεκαλεπτο γτ καποιοι ξερουν να οδηγουν η εχουν καλο αμαξι αυτα
ξερεις πως μπορεις να βρεις ποιος σε περνει απο απορριτη κλιση (αν ξερεις τον αριθμο του) οταν σε παιρνει τον παιρνεις και εσυ ταυτοχρονα απο αλλο αριθμο και βλεπεις αν η γραμη του ειναι απασχολημενη ε αν ειναι απασχολημενη συνεχεια τοτε αυτος ειναι σας κουφανα?