Originally Posted by
giorgos panou
ρε παιδια! οταν καποιος πασχςι απο καταθλιψη και βρησκετε στα πρωτα σταδια της εξαρξης δεν εχει ορεξη ουτε για βολτες ουτε για γμναστηρια! δεν μπορειτε να το κατλαβετε και σας φενετε παραξενο! αλλα ετσι ειναι αυτη η ασθενεια!
Απο την αλλη οπως μου ελεγε ο γιατρος μου σε μια κουβεντα φιλικη, δεν δικαιολογειτε με λογικες εξηγησεις το οτι στην χωρα μας υπαρχει 5πλασια ποσωστα καταθλιψης σε σχεση ε πριν 30 χρονια! αυτο γινετε λογο του οτι οι ψυχολογοιειναι παρα πολλοι και εχωντας αναγκη απο πελατες αφηνουν τον κοσμο να νομιζει πολλες φορες οτι οντως εχει καταθλιψη ενω πολλες φορες ειναι επησοδειο απλης θλιψης, μελαγχολεια οπου ολοι οι ανθρωποι περναν κατα δυαστηματα! Επισης μου ειπε οτι τα φαρμακα της καταθλιψης επειδη δεν εχουν σοβαρες παρενεργειες, και επειδη μπορει να τα παρει ενας ανθρωπος υγειες χωρις να του προξενησουν καποιο προβλημα -βλε και τα πλασημπο που δινουν - ετσι λοιπον ευκολα ακουμε πλεον για την καταθλιψη σε σχεση με το παρελθον! σε αντιθεση με αλλες ψυχηκες ασθενειες οπως σχιζοφρενεια οπου τα ποσωστα δεν εχουν μεγαλες αλλαγες!
Η καταθλιψη ειναι μια λεξη που ευκολα βγαινει απο το στωμα των ανθροπων, λογο του οτι δεν ειναι κατις το επικηνδινο για τους γυρο ανθροπους του παθωντος και επισης επειδη πολλες φορες λεγετε για να φερει την προσοχη και το ενδιαφερον προς τον παθωντα, να ενδιαφερθουν για αυτον .Αποτελλεσμα αυτου ειναι οι πραγματικα πασχωντες να μην λαμβανουν την πραγματικη βοηθεια αφου ο πραγματικος ασθενης της καταθλιψης δεν το αναφερει ευκολα οτι πασχει απο καταθλιψη αφου δεν τον ενδιαφερει να παρει βοηθεια απο τους γυρο του! ουτες εχει ορεξη να γινει το επικεντρο του ενδιαφεροντως!
Ενας σημαντικος τροπος -οπως μου ειπε ο γιατρος μου - ειναι ΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟς ΟΤΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ!!ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΖΟΥΝ! ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ!