ΠΡΩΙΝΟ
2 φέτες ψωμί
με 2 κ.γλ. μέλι
1 ποτήρι γάλα 1,5%
ΠΡΟΓΕΥΜΑ
4 κριτσίνια
1 κουτ. χυμός φρούτων χωρίς ζάχαρη
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 πιάτο κρεατόσουπα
60 γρ. τυρί φέτα
1 φ. ψωμί
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
1 μπανάνα
Printable View
ΠΡΩΙΝΟ
2 φέτες ψωμί
με 2 κ.γλ. μέλι
1 ποτήρι γάλα 1,5%
ΠΡΟΓΕΥΜΑ
4 κριτσίνια
1 κουτ. χυμός φρούτων χωρίς ζάχαρη
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
1 πιάτο κρεατόσουπα
60 γρ. τυρί φέτα
1 φ. ψωμί
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
1 μπανάνα
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!Quote:
Originally posted by p_k
Η κάθοδος συνεχίζεται!
23/10 93,2 (- 0,5 )
φοβερή η πρόοδός σου πκ!!!!!
μπράβο μπράβο μπράβο!
καλή συνέχεια :)
Καλησπέρα σας!
Πριν από 2 μήνες είχα αναφέρει ότι είχα πάει σε σύμβουλο διατροφολόγο κι ότι είχα ξεκινήσει μια προσπάθεια μαζί της. Έπειτα από 3 επισκέψεις και περίπου 1 1/2 μήνα διατροφής η απώλεια ήταν ελάχιστη και η διατροφολόγος έπαψε να αναπροσαρμόζει το διατροφολόγιο. Όλα τα φαγητά απλά ανακυκλώνονταν ή άλλαζαν σειρά. Δεν περίμενα να βρει καινούργιες συνταγές και άγνωστες τροφές, νόστιμες και μη παχυντικές. Περίμενα να μην είναι τόσο αδιάφορη. Θεωρητικά πιστεύω πως αυτό με έκανε να σταματήσω και τις επισκέψεις, αφού δεν ένιωθα ούτε ασφάλεια, ούτε κατανόηση και περαιτέρω η απογοήτευση μου ήταν πολύ μεγάλη. Μου είχε ζητήσει να κάνω κάποιες αναλύσεις που δεν μπήκα στην διαδικασία να κάνω μιας και το θεώρησα κάπως φτηνό κολπάκι να ρίξουμε σε μια ορμόνη το φταίξιμο της μη απώλειας, πράγμα που αναθεώρησα μετά από κάποιες μέρες που προσπαθώ να επανεξετάσω το θέμα και να μπω και πάλι σε διατροφή. Συναίνεσα λοιπόν να κάνω και τις εξετάσεις. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν τρέχει κάτι, αλλά θα εξαντλήσω και αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο αποφάσισα να μπω ξανά στην διατροφή των ww εξολοκλήρου, πρόγραμμα που τήρησα με επιτυχία και στο παρελθόν. Ξεκινώ μόνη μου κι όπου με βγάλει.
Θα κρατάω καθημερινά το διατροφικό μου ημερολόγιο εδώ.
Από αύριο 11/12 ξεκινάω, ενώ μόλις ξεπεράσω ένα άσχημο κρυολόγημα θα προγραμματίσω και τις αναλύσεις.
Καλό απόγευμα σε όλους.
Νεφέλη μου καλώς όρισες και πάλι πίσω. Προφανώς έπεσες σε περίπτωση διαιτολόγου, αλλά κι απ'την άλλη γιατί δεν της το έλεγες ότι βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια. Κι εγώ όταν πήγαινα κατά καιρούς κι έβλεπα ότι επαναπαύονταν τους έκανα παράπονα. Όταν συνέχιζαν την αδιαφορία, τότε τέλος. Να ο Παντελής που πάει σε διαιτολόγο έχει κάνει θαυμάσια δουλειά στην απώλεια. Σημαίνει ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ διαιτολόγου και διαιτόμενου!
Όσον αφορά το θέμα της ορμόνης. Τις εξετάσεις τις κάνεις για σένα για να έχεις μια σχετική γνώση αλλά και για να βεβαιωθείς αν όλα πάνε καλά. Ο θυρεοειδής όσο να'ναι παίζει τον ρόλο του ως ένα βαθμό στην παχυσαρκία. Εμένα προσωπικά πάντως αν και η πρώτη ενδοκρινολόγος μου έλεγε ότι θα δω διαφορά στον μεταβολισμό και στην όρεξή μου... ήταν απλά παπαριές τελικά, άσχετα αν άλλαξα ενδοκρινολόγο. Κι αυτός μου έδωσε σε μεγαλύτερη δόση να παίρνω το ίδιο χαπάκι που τελικά ανά τακτά διαστήματα τελευταία, μου ανεβάζει δέκατα. Κι ότι περνάω είναι εξαιτίας μιας ορμόνης. Είμαι και σε φάση εμμηνόπαυσης οπότε ότι και να λέω πρέπει να ελέγχω τα πάντα.
Καλή αρχή με το γνωστό και πετυχημένο γουέϊτ γουτσ... και καλά αποτελέσματα, σου εύχομαι!
Μαρία μου ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις ευχές σου! Πίστευα ότι με την συγκεκριμένη διατροφολόγο θα πήγαινε καλά. Στην πρώτη επίσκεψη φάνηκε ενθουσιασμένη και από την διατροφή των ww και πρόθυμη να αναλύσουμε τα πράγματα και να δουλέψουμε σε μια σωστή βάση. Ήμουν έτοιμη να το κάνω και είχα ήδη μπει στην διαδικασία να αλλάζω την διατροφή μου. Η πρώτη απογοήτευση ήρθε με το κλασσικό χαρτί γευμάτων που μου έδωσε στο τέλος της επίσκεψης που για να πω την αλήθεια ήταν ίδιο ακριβώς με μιας άλλης κοπέλας που πήγαινε εκεί και εξαιτίας αυτής είπα να δοκιμάσω κι εγώ. Σκέφτηκα ότι οκ, δεν μπορεί να μου πλάσει άλλα φαγητά και το δέχτηκα ( αν και είχα ήδη θυμώσει αφού και η σειρά ήταν απολύτως ίδια ). Ακολούθησαν ακόμα 2 τηλεφωνήματα κι άλλες 3 επισκέψεις. Όπου ό,τι και να της έλεγα η απάντηση ήταν 'κάτι κάνεις λάθος'. Η απώλεια ήταν ελάχιστη και τα νεύρα μου από τις copy- paste διατροφές δεν άντεξαν για επόμενη φορά. Όπως είπα, τις αναλύσεις που πρότεινε θα τις κάνω, για να εξαντλήσω κι αυτό το ενδεχόμενο κι αν είναι κάτι, να το ρυθμίσω κι εγώ. Θεωρώ ότι η πιο σωστή διατροφή που έκανα ποτέ και που είχα τον έλεγχο και την υπευθυνότητα ήταν η ww, γι αυτό και αποφάσισα να αρχίσω πάλι. Το κακό με άτομα που έχουν ασχοληθεί με διατροφές κατά καιρούς και γνωρίζουν κάποια πράγματα είναι ότι αναγνωρίζουμε πότε κάποιος μας λέει τα αυτονόητα και τα βασικά, τα οποία και έχουμε εμπεδώσει. Το θέμα είναι ότι δεν είμαστε σε πρώιμο στάδιο που πήραμε λίγα κιλάκια πρώτη φορά στην ζωή μας, γι αυτό και η αντιμετώπιση θα έπρεπε να διαφέρει, αφού το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Είχα πάει και πριν κάποιους μήνες σ'ενα κέντρο μεταβολισμού που λειτουργεί εξατομικευμένα και προσαρμόζει τροφές, ενώ αποκλείει και κάποιες που λειτουργούν εις βάρος του κάθε οργανισμού που αυτοί με τα τεστς τους κρίνουν. Εκεί τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά μ'επιασε το στερητικό σύνδρομο μετά από αρκετό καιρό και δεν ξαναπήγα. Αυτό ήταν καθαρά δικό μου λάθος επειδή δεν έδειξα εγκράτεια και παραιτήθηκα, ενώ είχα απώλεια. Δεν άντεξα την απαγόρευση τροφών όμως.
Με αυτά επέστρεψα στα γνωστά και αγαπημένα ww. Το παιχνίδι μου.
Ξεκινάω με 23π !
Πρωί
1 νες με λίγο γάλα 1π
2 φέτες τοστ 2π
τυρί 1π
Μεσημέρι-απόγευμα
Μοσχαρίσιο κότσι κοκκινιστό στο φούρνο 10π
1 φέτα ψωμί 1π
1 νες με γάλα 1π
3 μικρά μανταρίνια
1 μεσαίο ρόδι
τυράκι 1π
(χθες πέρασα την μέρα στο πόδι και ήταν λίγο πιεσμένα τα πράγματα)
αποθήκευσα και 4-5π
Καλησπέρα σας
δεύτερη μέρα διατροφής κι εγώ έχω γρίπη και τα συμπτώματα της το μπούκωμα και απώλεια όσφρησης και γεύσης! ό,τι χειρότερο για μένα :) Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έτρωγα μέχρι να έρθει πίσω η γεύση μου αλλά παίρνω αντιβίωση οπότε τρώω χωρίς να καταλαβαίνω τι τρώω. Είναι πολύ σπαστικό και πάντα το παθαίνω όταν έχω γρίπη.
πρωί
1 φέτα ψωμί και 1 φέτα τυρί 2π
1 νες με γαλα 1π
μεσημέρι σούπα με νουντλς 6π
1 μπισκότο go ahead 1π
Βράδυ
Ομελέτα με 2 αυγά 5π 1 φέτα τυρί 1π και 1 φέτα μορταδέλα 2π σε τηγάνι με 1 κουταλάκι βούτυρο 1π
1/2 σπιρτόκουτο φέτα 1π
Σύνολο 20π
Αποθήκευση 3π
Καλημέρα!
Πρωί
2κριτσίνια 3π
1 φέτα τυρί 1π
1 νες με γάλα 1π
Μεσημέρι
Αντίδια βραστά με λίγο λάδι 2π σαρδέλες σε πάστα ντομάτας 3π και 1 σπιρτόκουτο φέτα 2π
2 μπισκότα go ahead 2π
Νες με γάλα 1π
1 γιαουρτάκι 2π
Δημητριακά 2π
Αποθήκευση 4π ( θα έχω οικογενειακό τραπέζι την Κυριακή )
Καλησπέρα σας!
Σήμερα λείπω από το πρωί κι έτσι τρώω συνέχεια απ΄έξω
Πρωί
Ελιόπιτα ( η μόνη χωρίς φύλλο σφολιάτα) 7π
1 νες με γάλα 1π
Μεσημέρι
Πολυσαλάτα με 2 κουταλιές ταχίνι 12π
Βράδυ
1 γιαουρτάκι 2π
Καλησπέρα
Σήμερα το πρωί
2 κριτσίνια 2 φέτες τυρί 5π
Μεσημέρι
Κοτόπουλο με λίγη φέτα 8π
Απόγευμα
2 σοκολατάκια 3π
Βράδυ
Μπιφτέκι 1 κριτσίνι 1 γιαουρτάκι 7π
Καλησπέρα σας
Χθες είχα μια αρκετά δύσκολη μέρα, λόγω κλεισούρας και γενικά πεσμένης διάθεσης οπότε η υπερφαγία ήταν αναπόφευκτο αποτέλεσμα.
Ζυγίστηκα σε κάποια φάση κοντά στο μεσημέρι σε μια ζυγαριά που θεωριτικά είναι ακριβής και η ένδειξη ήταν 101 κιλά. Είχα ήδη φάει και πιεί πολλά πράγματα οπότε δεν θεωρώ σωστή την μέτρηση. Όπως και να'χει είναι ένας ενδεικτικός αριθμός κιλών.
Κυριακή
πρωί
2 κριτσίνια 3π
1 φέτα τυρί 1π
2 σοκολατάκια 3π
μεσημέρι
4 μέτρια προς μικρά κομμάτια πίτσα 10π
απόγευμα
κέικ και 3 σοκολατάκια 8π (ίσως και περισσότερο)
βράδυ
2 μικρά κομμάτια πίτσας και ακόμα 3 σοκολατάκια 9π
34-35π (είχα αποθηκεύσει κάποιους π τις προηγούμενες μέρες, οπότε θεωρητικά πάντα, ίσως να εξισώθηκαν κάπως)
είμαι κατά 12 π πάνω από ότι έπρεπε και πολύ χάλια διατροφή.
Σήμερα
πρωί
1 κριτσίνι 1,5 π
1 κουταλάκι φιλαδέλφεια τυρί διαίτης 1π
2 σοκολατάκια που με κέρασαν 3π
μεσημέρι
πατάτες κοκκινιστές και 1 κουταλιά γιαούρτι 8π
απόγευμα
1 νες χωρίς γάλα
βράδυ
κυπριακά σουβλάκια με 1/2 πίτα 9 - 10 π
(ελπίζω να συγκρατηθώ και να μην τσιμπολογήσω ενδιάμεσα και να βάλω φρένο στην κατανάλωση σοκολάτας! Όταν τις έχω στο σπίτι είναι πειρασμός μεγάλος και μας έφεραν δώρο 4 γίγας και 2 κουτιά σοκολατάκια ! έλεος )
Καλησπέρα σας!
Ευτυχώς χθες συγκρατήθηκα και δεν έφαγα τπτ άλλο εκτός από εκείνα που έγραψα.
σήμερα
πρωί
1 1/2 κριτσίνι και τυρί philadelphia light 4π
λίγη σοκολάτα λευκή 2π
μεσημέρι
μακαρόνια με κετσαπ και τυρί (αναρή , τύπου μυζήθρα ) 7π
3 μικρά μανταρίνια
βράδυ
2 κομμάτια χοιρινό κρασάτο 6π
λίγο χαλούμι 3π
1 μικρό μανιταροπιτάκι 3π
2 πόντοι περισσότερο
καλησπέρα σας
σήμερα ξεκινάω με τους 2π απο χθές
+ 1 1/2 κριτσίνι 2π και philadelphia light 2π
1 μελομακάρονο μικρό 2π
μεσημέρι
2 κομματάκια χοιρινό κρασάτο 4π
λίγο χαλούμι 2π
1 μέτρια μανιταρόπιτα 3π
για βράδυ θα προσπαθήσω να φάω μόνο σούπα με νουντλς 3-4 π για να ισορροπήσω αυτές τις τελευταίες 2 μέρες που ξέφυγα λιγάκι
έτσι θα έχω απόθεμα 2-3 π
Χθες βράδυ τελικά έφαγα σουβλάκι κοτόπουλο αλάδωτο χωρίς ψωμί 4π
Καλημέρα σας!!!
Πρωινό με κριτσίνια τυράκι και καφέ 4π
Μεσημέρι
Τυρόπιτα σφολιάτα 10π
1 μπισκότο 1π
Βράδυ
Σούπα νουντλς 7π
Καλησπέρα σας!
Πρωινό
Κριτσίνια και τυράκι 3π
Μεσημέρι
Φιλέτο κοτόπουλο και σαλάτα 7π
Απόγευμα
Μπισκότο 2π
Πέρασα να σας πω χρόνια πολλά και το 2013 να μας βρει με περισσότερη θέληση για απώλεια βάρους και κυρίως αισιοδοξία γενικώς στην ζωή μας.
Καλημέρα!
Μα που χαθήκαμε όλοι;
Ζυγίστηκα σήμερα: 98,6.
Θα ζυγίζομαι πλέον κάθε Σάββατο πρωί.
ΠΡΩΙΝΟ:
50 γρ. δημητριακά Special-K
με 1 ποτήρι γάλα
30 γρ. σοκολάτα γάλακτος
8,5 Πόντοι / Υπόλοιπο ημέρας 20,5
τεστ τίκερ
Καλημέρα Παντελή και καλή χρονιά. Όντως χαθήκαμε. Ο καθένας έχει τα δικά του. Άστα... Που να στρωθεί και η διατροφή όταν όλα σου κάνουν την διάθεση χάλια.
Εσύ όλα καλά; Επέστρεψες πάλι στο φλέξι; Με τον διαιτολόγο, τέλος; Γράψε μας τα νέα σου!
Γεια σου Μαρία, διαβάζω τα δικά σου, καλή δύναμη σου εύχομαι!
Με τη διαιτολόγο σταμάτησα και συνεχίζω flexi.
Πιστεύω θα τα καταφέρω, όπως εξάλλου έκανα και πριν 4 χρόνια...
Θα τα καταφέρεις, αργά ή γρήγορα! Σου εύχομαι καλή επιτυχία! :blush:
Καλημέρα κι από μένα. Αποφάσισα και γω να σας ακολουθήσω.
Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις για τους πόντους.
Την ζάχαρη στον πρωινό καφέ την μετράτε? κι αν ναι πόσο?
Όπως επίσης μια σπανακοτυρόπιτα από τον φούρνο, την υπολογίζω στους 10 π, είμαι σωστή?
1 ΚΣ ζάχαρη = 0,5 πόντος, ενώ 1 κγ. ζάχαρη = 0 πόντοι
Όσο για την σπανακοτυρόπιτα, τόσο να την υπολογίζεις αφού είναι απ'τον φούρνο.
Καλώς όρισες και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου Λήδα! :starhit:
Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!
Συγνώμη αλλά θα χρειαστώ λίγο την βοήθειά σας τώρα στην αρχή!
Ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο:
Ένα μπιφτέκι γύρω στα 200 γρ. με ψωμί αλλά ψημένο στον ατμό το υπολόγισα 8 π. Είναι λίγο?
Όπως και ένα σουβλάκι από όλα (χωρίς πατάτες όμως) το υπολογίζω 10 π.
Για πέσμου την γνώμη σου!
Λοιπόν... μπιφτέκι 100 γρ. = 6 π, 1 πιτόγυρος απ'όλα χωρίς πατάτες = 8!
Το μπιφτέκι είναι το κανονικό το σπιτικό, με ψωμί ή παξιμάδι ή φρυγανιά τριμμένη μέσα.
Ευχαριστώ πολύ Μαρία!!!
Καλημέρα!
ΠΡΩΙΝΟ
50 γρ. δημητριακά
με 1 φλ. γάλα 1,5%
Καφές με 1 κ. γλ. ζάχαρη
5,5 πόντοι / υπόλ. ημέρας 23,5 π.
Καλημέρα Παντελή!
Καλημέρα Μαρία! Τι νέα;
Δεν τα διάβασες τα χαίρια μας; Πέρα απὀ κλέφτες κλπ. διατροφικά κάνω ένα διάλειμμα από πόντους κλπ και προχωράω χωρίς να έχω στο νου μου δίαιτες κλπ. Θέλω να "στρώσει" η ψυχολογία μου κάπως και να απαλλαγώ κάπως απ'τα υπερφαγικά επισόδεια. Μέχρι στιγμής σε αυτό το κομμάτι πάω καλά. Προσπαθώ το άγχος μου και τις αγωνίες μου να μην τις μεταβιβάζω στο στομάχι μου. Ελπίζω να τα καταφέρω!
Καλησπερα και απο μενα. Ξεκινω με την ευχη να μπορεσω να παλεψω με κιλα χρόνων και μετα απο 2 εκυμοσυνες. Με αρχικο στοχο να καταναλωσω 28 ποντους καταφερα πολυ ανετα 25,5/26. Ας δουμε μεχρι την επομενη Κυριακη...
Αυτή είναι όλη η ουσία, δεν πιστεύω πια σε κανένα διαιτολόγο, παρά μόνο σε απειροελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν γίνει όλοι έμποροι, ενίοτε κάνουν και τραγικά λάθη,...Quote:
Originally posted by Nefeli-
Θεωρώ ότι η πιο σωστή διατροφή που έκανα ποτέ και που είχα τον έλεγχο και την υπευθυνότητα ήταν η ww, γι αυτό και αποφάσισα να αρχίσω πάλι. Το κακό με άτομα που έχουν ασχοληθεί με διατροφές κατά καιρούς και γνωρίζουν κάποια πράγματα είναι ότι αναγνωρίζουμε πότε κάποιος μας λέει τα αυτονόητα και τα βασικά, τα οποία και έχουμε εμπεδώσει. Το θέμα είναι ότι δεν είμαστε σε πρώιμο στάδιο που πήραμε λίγα κιλάκια πρώτη φορά στην ζωή μας, γι αυτό και η αντιμετώπιση θα έπρεπε να διαφέρει, αφού το πρόβλημα είναι βαθύτερο.
Με τη WW τα καταφέρνω σιγά σιγά και χάνω τα κιλά μου, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του τι τρώω , με τα λάθη και τις αδυναμίες μου, αλλά συνεχίζω και θα τα καταφέρω.
Πολύ σωστή η τοποθέτηση σου Νεφέλη
Γεια σας!Ειμαι καινουργια στο σαιτ.Διαβασα ολα οσα γραψατε για τη διατροφη και θα ηθελα παρακαλω αν μπορειτε να μου λυσετε καποιες αποριες. 1)Σε καποια φαγητα δεν γραφει ακριβη ποσοτητα για παραδειγμα οι μελιτζανες πα******κια,πως θα τις υπολογιζω? 2)Δεν καταλαβα αυτο το κομματι ΕΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΝΤΩΝ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 18
Αυξήστε τους πόντους κάποιου γεύματος, πολλαπλασιάζοντας επί 2, ορισμένες μερίδες όπως είναι τα αμυλούχα, το ψωμί, το ψάρι, το κρέας κλπ. (κατά μέσο όρο 2 πόντους) ή προσθέτοντας μία μισή μερίδα των ίδιων τροφών (1 πόντος) 3)Εδω που δεν γραφει σε καποια το ειδος κουταλιου χρησιμοποιουμε μικρο η της σουπας? ΛΙΠΗ
(μετριούνται με κοφτές κουταλιές)
βινεγκρέτ 1 πόντος
βούτυρο 1 πόντος
βούτυρο λάιτ 41% 0,5 πόντος
κρέμα γάλακτος λάιτ με 5% ή 8%, 2 κγ 0 πόντοι
με 5% ή 8% 2 ΚΣ 0,5 πόντος
λάδι όλα τα είδη 1 πόντος
(μια κουταλιά της σούπας 2 πόντοι)
μαγιονέζα 1 πόντος
μαγιονλέζα λάιτ 0,5 πόντος
μαργαρίνη 1 πόντος
μαργαρίνη λαιτ 60% - 2κ.γ, 1,5 πόντος
φυστικοβουτυρο, 2κγ 1,5 πόντος 4)Ολα τα λαχανικα εχουν 0 ποντους?Εχει ας πουμε τον αρακα 5 ΚΣ 2 ποντους.Εχει μετρηθει μονο η ποσοτητα λαδιου η και ο αρακας?Οπως στις μπαμιες και τα φασολακια τα λαδερα που εχουν ποντους.Μετριετε και η ντοματα που θα μπει,δεν εχει 0 ποντους η ντοματα?Η μηπως ολοι οι ποντοι ειναι το λαδι? 5)Τα μανιταρια σκετα εχουν 0 ποντους? 6)Στα μακορονια σε απεριοριστη ποσοτητα θα υπολογιστει η σαλτσα ντοματας αν ειναι σκετη ντοματα?Ο ντοματοχυμος του εμποριου εχει ποντους?Οταν ειναι απεριοριστη ποσοτητα σε πατατες και μακαρονια πρεπει να τρωγοντε σκετα η μπορω να εχω συνοδευτικο που απλα θα το μετραω? 7)Πανω απο 4 ποντους υδατανθρακες την ημερα δεν επιτρεπεται?Δεν μπορω να τρωω οτι θελω με τους ποντους μου? 8)Αν καταλαβα καλα μπορω να κραταω καποιους ποντους την ημερα και να τους χρησιμοποιησω οποια ημερα θελω μεσα στη βδομαδα? 9)Τα φρουτα που δεν εχουν ποντους οσα και να φαω την ημερα δεν θα μετρησω τιποτα? 10)Τα σκετα δημιτριακα και η βρωμη με μελι(σε στερεα μορφη) ποσους ποντους εχουν? Συγχωρεστε με για τις χαζες αποριες μου απλα θελω να βεβαιωθω..
Καλημέρα Χριστίνα!
Λοιπόν...
1) Όσον αφορά το μέγεθος των μερίδων: μια κανονική μερίδα που θα έτρωγες στο σπίτι.
2) Χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τους 18 πόντους. Αν κάποιος δικαιούται περισότερους πόντους, τότε ή θα διπλασιάζει τη μερίδα ή θα προσθέτει ανάλογα μέχρι να φτάσει τους πόντους του.
3) Εννοεί μικρό κουταλάκι του γλυκού και κοφτό
4) Όλα τα λαχανικά έχουν 0 ποντους, εκτός από τα αμυλούχα όπως είναι πχ. ο αρακάς. Τα φασολάκια έχουν σκέτα 0 πόντους, αν όμως τα μαγειρέψεις υπολογίζεται το λάδι, ενδεχομένως οι πατάτες που μπορεί να βάλεις και ό,τι έξτρα. Αν τα μαγειρέψεις γνωρίζοντας ότι πχ. αναλογύν 5 κ. γλ. στο πιάτο σου, τότε θα το υπολογίσεις 5 π.
5) Ναι, έχουν 0 πόντους.
6) Αν είναι σκέτη ντομάτα η σάλτσα, δεν έχει πόντους. Όσον αφορά το μέτρημα, εγώ τα υπολογίζω 4 π. και προσθέτω τους πόντους των συνοδευτικών.
7) Δεν λέει πουθενα στα βιβλιαράκια ότι ανώτατο όριο υδατανθράκων είναι οι 4 πόντοι. Καλό είναι όμως να τηρούνται τα εξής: 2 μερίδες γαλακτοκομικών, 2-3 μερ.ορατού λίπους, 5 μερ. φρούτων και λαχανικών, 6-8 ποτήρια νερό.
8) Στο πρόγραμμα που έχω εγώ, αυτό δεν επιτρέπεται. Σε άλλες versions του προγράμματος επιτρεπόταν.
9) Όχι βέβαια, δεν μπορείς να τρως απεριόριστα φρούτα, διότι και αυτά έχουν θερμίδες. Επιτρέπονται 5 μερ. φρούτων και λαχανικών την ημέρα, πχ. 3 λαχανικά - 2 φρούτα. Αν φας παραπάνω, καλό είναι να μετράς το επιπλέον φρούτο ως 1 πόντο.
10) Νομίζω στις λίστες αναφέρονται τα δημητριακά. Όσον αφορά τη βρώμη με το μέλι, θα υπολογίσεις ξεχωριστά τη βρώμη και ξεχωριστά το μέλι.
Ελπίζω να βοήθησα, καλή επιτυχία!
Καλημέρα κι από εμένα.
Παντελή μιας κι εγώ έχω όλο το πακέτο του 2007 (γαλλικής έκδοσης), όσον αφορά την 8η ερώτηση της Χριστίνας, ναι μπορείς να κρατήσεις κάποιους πόντους ημέρας και να τους χρησιμοποιήσεις όπως νομίζεις πάντα στα όρια της εβδομάδας που τρέχει. Οι πόντοι αυτοί δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή να κρατήσει 4 πόντους από κάθε μέρα και στο τέλος της εβδομάδας να φάει παραπάνω για 24 πόντους.
Όμως Χριστίνα προσοχή. Με την άσκηση μπορείς να βγάλεις επιπλέον πόντους που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις κι αυτούς ανάλογα. Δικαιούσαι 12 πόντους την εβδομάδα από άσκηση, να τους "φας" όπως θες. Όμως δεν γίνεται να φας όλους τους αποθηκευμένους πόντους τόσο απ'την ημερήσια εξοικονόμηση (4 πόντοι) όσο και τους κερδισμένους απ'την άσκηση. Έτσι δεν θα έχεις απώλεια καθόλου. Οπότε ή θα τρως αυτούς που φύλαξες απ'το ημερήσιο μενού σου ή απ'τους κερδισμένους. Πρέπει να έχεις μια ισορροπία ώστε η ελάχιστη απώλεια μες την εβδομάδα να είναι μισό κιλό. Σκοπός είναι να βγεις κερδισμένη.
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το πρόγραμμα για μια εβδομάδα. Να σημειώνεις καθημερινά τι τρως. Προσπάθησε να τρως όλους σου τους πόντους καθημερινά. Κι αφού δεις ότι το πρόγραμμα αυτό σε εξυπηρετεί πάρα πολύ στις συνήθειές σου, τότε πειραματίσου με τους πόντους που κερδίζεις. Μην ξεχνάς: με μέτρο όλα!
Καλή αρχή & καλή επιτυχία! ;)
Ναι, στη γαλλική έκδοση ισχύει αυτό.Quote:
Originally posted by Μαρία.
Καλημέρα κι από εμένα.
Παντελή μιας κι εγώ έχω όλο το πακέτο του 2007 (γαλλικής έκδοσης), όσον αφορά την 8η ερώτηση της Χριστίνας, ναι μπορείς να κρατήσεις κάποιους πόντους ημέρας και να τους χρησιμοποιήσεις όπως νομίζεις πάντα στα όρια της εβδομάδας που τρέχει. Οι πόντοι αυτοί δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μπορεί δηλαδή να κρατήσει 4 πόντους από κάθε μέρα και στο τέλος της εβδομάδας να φάει παραπάνω για 24 πόντους.
Εγώ έχω το ελληνικό πρόγραμμα.
Σας ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε!τα καταλαβα ολα.Θελω να ρωτησω 2 πραγματακια ακομα αν δεν γινομαι κουραστικη.Οσο αναφορα την ασκηση αν το συνολο μου ειναι πανω απο 12 ποντους την εβδομαδα δεν ισχυουν ολοι?Μονο μεχρι 12 δικαιουμαι?Το λεω γιατι ειδα οτι το καθε αθλημα εχει τους ποντους του.Αν αθλουμαι καθημερινα θα μαζευτουν πολλοι μεσα στην εβδομαδα.Και κατι ακομα εδω που λεει για flexipoints εννοει αυτο που μου ειπες Μαρια? Το flexipoints δεν ειναι η απεριοριστη ποσοτητα σε πατατες και μακαρονια?Τα μπερδεψα λιγακι.. Σωματική άσκηση.
Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, κυρίως όμως είναι ένα κλειδί καλής υγείας και ευεξίας, ιδιαίτερα για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Με το flexipoints , όταν κινείστε κερδίζετε ΠΟΝΤΟΥΣ, που λέγονται ΠΟΝΤΟΙ ΔΩΡΟ και προστίθενται στο στόχο των πόντων σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από 12 την εβδομάδα γιατί αυτό μπορεί να φρενάρει την απώλεια βάρους σας. Αντιθέτως όταν κινείστε περισσότερο, χωρίς να τρώτε περισσότερο, χάνετε περισσότερο βάρος.
Όλα τα ευρωπαϊκά φλέξι Χριστίνα έχουν αυτό το "απεριόριστο". Στην αμερική το φλέξι λειτουργούσε διαφορετικά. Οπότε ναι, ισχύει το απεριόριστο με τις πατάτες και τα μακαρόνια κανονικά.
Αν κερδίσεις 18 πόντους μέσα σε όλη την εβδομάδα καθαρά από άσκηση, δικαιούσαι να χρησιμοποήσεις από αυτούς για έξτρα φαγητό μόνο 12. Δεν είναι υποχρεωτικό να τους χρησιμοποιήσεις. Μπορείς και να τους ξεχάσεις αν θες να προχωρήσεις με την απώλεια βάρους.
Γενικά οι κερδισμένοι πόντοι μπορούν να μην χρησιμοποιηθούν καν. Μπορείς να τους εκμεταλλευτείς σε μια έξτρα περίπτωση: μια έξοδο, μια γιορτή, έναν χορό, ένα πάρτυ, ένα πανηγύρι κλπ..
Ελπίζω να σου έλυσα τις απορίες! :spin:
Ναι μου τις ελυσες!Σε ευχαριστω πολυ!
Καλησπέρα!
Μετά από μια μακρά περίοδο χαλάρωσης και αναβλητικότητας, καα την οποία πήρα αρκετά κιλά, από χθες είμαι σε πρόγραμμα. Συγκεκριμένα στο Flexipoints, που είχα προμηθευτεί πριν λίγα χρόνια και είναι το τελευταίο προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα των WW, πριν κλείσουν τα υποκαταστήματα (δυστυχώς) στην Ελλάδα.
Το να αρχίσω να εξιστορώ τα σκαμπανεβάσματα των τελευταίων ετών μετά το 2006, δε νομίζω να ωφελεί, μια και όσοι βρίσκονται στο φόρουμ και το παρακολουθούν γνωρίζουν την κατάσταση.
Τα 106,7 κιλά που έδειξε χθες η ζυγαριά, είναι νομίζω το όριο.
Γι' αυτό αποφάσισα να δράσω και να αφήσω τα πολλά λόγια.
Ξεκίνημα λοιπόν χθες και ζύγισμα (για την πρώτη και μόνο εβδομάδα) κάθε πρωί, ως ένα κίνητρο για να προσέχω. Από το ερχόμενο Σάββατο το ζύγισμα θα γίνεται εβδομαδιαίο (όπως είναι και το σωστό).
Αναφέρω τα δύο πρώτα ζυγίσματα:
6/4 106,7
7/4 106,4 (-300 γρ.)
Καλή συνέχεια σε όλες και όλους!