Originally Posted by
elisabet
Με πιάνω να μην θέλω να αποχωριστώ πράγματα του. Λες κι η ύπαρξη θα κρεμαστεί από ένα ζευγάρι γυαλιά ή ένα καπελάκι και θα εγκλωβιστεί εκεί για πάντα. Ακούστηκε η ιδέα να πετάξουμε κάποια και το ρήμα το ίδιο με εξαγρίωσε. Με έκανε να βάλω τα κλάματα σα μωρό και να νομίσω πως μπορώ να ορμήξω σε όποιον τολμήσει να ακουμπήσει το παραμικρό από την θέση του. Λες κι απαιτώ να σταματήσει ο χρόνος και να μείνουν όλα ως είχαν. Εκεί η αγαπημένη του κούπα, το καλό του πουκάμισο, τα παπούτσια. Ούτε στην συνηθισμένη του θέση θέλω να βλέπω άλλον να κάθεται, σα να περιμένω πως θα επιστρέψει και θα καθίσει ο ίδιος.
Αντιλαμβάνομαι το παράλογο της απαίτησης, ξέρω πως δεν μπορώ να ξεγελάσω τον χρόνο και η μυρωδιά από τα ρούχα θα φύγει κι αυτή. Το ρήμα με ενόχλησε μάλλον, σα να μου στριψε το μαχαίρι στην πληγή το ένιωσα. Προτίμησα να τα δώσω κάπου που θα φανούν χρήσιμα. Όχι όλα . Πάλι δεν μπόρεσα να αντισταθώ στις ιστορίες πίσω από μερικά και τα κράτησα, αλλά τα πολλά τα αποχωρίστηκα. Μου φάνηκε κάπως παρήγορο ότι κάποιος ή κάποιοι θα γίνουν λίγο περισσότερο χαρούμενοι από αυτά, με ικανοποίησε σαν σκέψη. Πώς θα ναι άραγε να φτάνει στα χέρια σου το δώρο που δόθηκε κάποτε σε κάποιον άλλον με τόση αγάπη; Μεταβιβάζεται η αγάπη; Θα μπορείς να λάβεις κι εσύ έστω μια σταλιά από αυτήν κι ας μην δεν προοριζόταν ποτέ για σένα το δώρο; Νομίζω πως γίνεται.