Καλημέρα!
106,8 σήμερα, μετά από μια μέρα κατά την οποία ξεπέρασα πολύ τους πόντους.
Δεν πειράζει, συνεχίζουμε! :)
Printable View
Καλημέρα!
106,8 σήμερα, μετά από μια μέρα κατά την οποία ξεπέρασα πολύ τους πόντους.
Δεν πειράζει, συνεχίζουμε! :)
Καλημέρα!
106,5 σήμερα.
Θα προσπαθήσω να είμαι 100% συνεπής σήμερα.
Γεια σας,
Ειναι κανεις ,που ξεκίνισε πρόσφατα, γιατί εγώ εχτες αρχισα
Emma καλησπέρα!
Σου εύχομαι καλό ξεκίνημα και καλή δύναμη!
Αν και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα ξεκινούσα το προηγούμενο Σάββατο, στην πορεία αθέτησα την υπόσχεση...
Έτσι, πήρα την απόφαση αύριο το πρωί να ζυγιστώ και να ξεκινήσω.
Καλησπέρα στην παρέα. Παντελή γιατί βασανίζεσαι έτσι; Ξεκούρασε λίγο το μυαλό σου κι όταν αισθανθείς έτοιμος ξαναμπαίνεις σε διατροφικό πρόγραμμα. Εγώ τελικά κουράστηκα από όλο αυτό το "αρχίζω - συνεχίζω από κει που σταμάτησα". Ήταν τέτοια η ψυχολογική φθορά που τελικά δεν άντεξα. Αρκετά το καταπίεζα τόσα χρόνια ώσπου αποφάσισα να χαλαρώσω. Κι εγώ έχω και την εμμηνόπαυση που με τρελαίνει ακόμη περισσότερο!
Πάρε κι εσύ τον χρόνο σου κι όταν αισθανθείς έτοιμος προχωράς. ;)
Έμμα καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.
Μαρία, έχεις δίκιο αλλά η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Το αποφάσισα. Ξεκινάω αύριο.-
Ίσως με βοηθήσει το ότι ποτέ μου ως τώρα δεν είχα ως ημέρα ζυγίσματος την Πέμπτη.
Καλησπέρα στους γουέιτ-γουότσερς φίλους - φίλες. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Ελπίζω να'στε καλά... Κι εγώ είμαι μια χαρά. Η ψυχολογία μου πλέον έχει επανέλθει, απ'το να έχω στο κεφάλι μου τα βάσανα της οικονομικής κρίσης και την προσπάθειά μου να χάσω κιλά. Θα επανέλθω σύντομα. Να'στε όλοι - όλες καλά. :bigsmile:
Καλημέρα στην παρέα. Είμαι εδώ και πάλι για να σας κάνω τα νεύρα κρόσια! Λοιπόν τα φρουτάκια τελικά είτε στο φλέξι είτε στο νεώτερο πρόγραμμα των γουέϊτ, ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΟΥΣ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν εδώ και χρόνια στο γουέιτ να πείσουν τον κόσμο πως έχουν μηδέν πόντους και να τα τρώμε άφοβα. Από περιέργεια λοιπόν έκατσα και υπολόγισα πόσους πόντους έχει ένα μήλο στο κομπιουτεράκι του νεώτερου προγράμματος και διαπίστωσα πως ένα μήλο περίπου 200 γρ. έχει.... 3 πόντους και μετά έκανα τον ανάλογο υπολογισμό στο κομπιουτεράκι του φλέξι. Το αποτέλεσμα; ... 2!
Στην ιστοσελίδα calorie counter μπορείτε να βρείτε όλες τις διατροφικές πληροφορίες για τα φρούτα και να κάνετε τους υπολογισμούς σας.
Μου φαίνεται τελικά ότι το αρχικό πρόγραμμα των πόντων που υπολόγιζε και τα φρούτα, ήταν και είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα των πόντων παρά τα μετέπειτα προγράμματα των γουέιτ: φλέξι και πόιντς πλας (ή προ πόιντς).
Φιλιά και συγγνώμη για την αναστάτωση! :tumble:
Μηπως μπορεις να μου στειλεις το link της σελιδας που εχει τη λιστα?Quote:
Originally posted by ELENI33
Συμφωνω, μονο που θα μου ειναι δυσκολο να γραφω αναλυτικα τι εφαγα. Αυτο που θα ηθελα να κανω ειναι να γραφω το συνολο των ποντων καθε μερα και στο τελος της εβδομαδας να βλεπουμε αν απεδωσε.
Κι εγω ειμαι λιγο μπερδεμενη με τις μεριδες...δεν ξερω πως να τις υπολογισω..
π.χ.σημερα εφαγα 1,5 σουτζουκακι (αν αυτο θεωρειται κυριως πιατο) με σαλατα βεβαια και ψωμι...ποσους ποντους να το υπολογισω, οταν στη λιστα λεει: σουτζουκακια 10.
Μου φαινεται θα κοψω τα σουτζουκακια!!!lol
Μπραβο!Quote:
Originally posted by p_k
Δεύτερη μέρα σήμερα και μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά! :)
Καλη επιτυχια σε ολος που κανουν αυτη τη διαιτα!:starhit::smirk:
Τα φρουτα εχουν ποντους γιατι σαν να πεινασα λιγο!
Τα φρούτα έχουν 0 πόντους, εκτός από το κεράσι, ρόδι, σταφύλι, μπανάνα που έχουν 1 πόντο.
μια φετα ψωμι ποσους ποντυους εχει?
Εφαγα 7, 5 ποντους για πρωινο μηπως ειναι πολυ?:smirk::bouncy::bouncy::roll:
Maritemi μπορείς να φας όποτε θες, ότι θες, αρκεί να είσαι μέσα στο ημερήσιο όριο των πόντων σου.
50 γρ. ψωμί = 2 πόντοι
Γεια σας τα θαλασσωσα τελειως σημερα!τι θα κανω παιδια με επιασε ενα αμοκ και αρχισα να τρωω οτι βρω
:wow: 1.μια φετα τυρι
2.κοτοπολο με πατατες γιαχνι
3.παγωτομακαροναδα περιπου τρεις μπαλες ηταν μεσα σε μπολ
4.3 φετες κεικ
5.κοκα κολα
6.ενα κουλουρι
7.ενα χυμο
πειτε τι νανω?:(
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet..._76_67_abs.png
Παγωτομακαρονάδα; Τι είναι αυτό πάλι;
Καλή μου οι βασικοί κανόνες της συγκεκριμένης διατροφής είναι να δώσεις έμφαση στις σαλάτες και τα φρούτα. Αυτά θα έχεις ως προτεραιότητα για το στομάχι σου. Έπειτα το κυρίως φαγητό περιορίζεται σε 1 φλιτζάνι (δηλαδή περίπου 250 γρ. που για το σημερινό σου φαγητό μοιράζεται: 150 γρ. κοτόπουλο χωρίς πέτσες & κόκκαλα + 100 γρ. πατάτες).
Να θυμάσαι πως στη σαλάτα βάζεις 2 κγ. λάδι. Αν βάζεις περισσότερο το υπολογίζεις ανάλογα. Και γενικά... κινήσου! Περπάτα!
Προσπάθησε να δείχνεις εγκράτεια στις λιχουδιές. Ξέρω καλά πόσο μεγάλος πειρασμός είναι, αλλά αν σκεφτείς ότι υπάρχουν διατροφές που τις απαγορεύουν θα πρέπει έστω μια μικρή φέτα από κάποια λιχουδιά να σε ικανοποιεί. Γενικά χρειάζεται μέτρο σε όλα.
Φρόντισε να κρατάς ένα ημερολόγιο διατροφής. Γράφε τι τρως και δίπλα τους πόντους που αναλογούν, τι αισθάνεσαι, αν πεινάς, κλπ κλπ. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ ώστε η πορεία σου να είναι ομαλή και με λιγότερες ατασθαλίες. Όπως και να'χει μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε! :yes:
το κανω αυτο αλλα ειχα παει για ποδηλατο και μολις μπηκα ση κουχινα με πιασε τρελα ξαφνικα!δεν το εχω ξανακανει αυτο!παγωτομακαροναδα ειναι παγωτο βανιλια που το βαζεις σε ενα μηχανημα και γινεται σαν σχημα μακαρονιων και πανω εχε κομματακια ασπρης και και καφε σοκολατας για να μοιζει με κιμα και τυρι!Quote:
Originally posted by Μαρία.
Παγωτομακαρονάδα; Τι είναι αυτό πάλι;
Καλή μου οι βασικοί κανόνες της συγκεκριμένης διατροφής είναι να δώσεις έμφαση στις σαλάτες και τα φρούτα. Αυτά θα έχεις ως προτεραιότητα για το στομάχι σου. Έπειτα το κυρίως φαγητό περιορίζεται σε 1 φλιτζάνι (δηλαδή περίπου 250 γρ. που για το σημερινό σου φαγητό μοιράζεται: 150 γρ. κοτόπουλο χωρίς πέτσες & κόκκαλα + 100 γρ. πατάτες).
Να θυμάσαι πως στη σαλάτα βάζεις 2 κγ. λάδι. Αν βάζεις περισσότερο το υπολογίζεις ανάλογα. Και γενικά... κινήσου! Περπάτα!
Προσπάθησε να δείχνεις εγκράτεια στις λιχουδιές. Ξέρω καλά πόσο μεγάλος πειρασμός είναι, αλλά αν σκεφτείς ότι υπάρχουν διατροφές που τις απαγορεύουν θα πρέπει έστω μια μικρή φέτα από κάποια λιχουδιά να σε ικανοποιεί. Γενικά χρειάζεται μέτρο σε όλα.
Φρόντισε να κρατάς ένα ημερολόγιο διατροφής. Γράφε τι τρως και δίπλα τους πόντους που αναλογούν, τι αισθάνεσαι, αν πεινάς, κλπ κλπ. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ ώστε η πορεία σου να είναι ομαλή και με λιγότερες ατασθαλίες. Όπως και να'χει μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε! :yes:
μια φετα κεικ ποσους ποντους εχει μαζι με μια κουταλια αχνη ζχαρη?
Καλησπέρα!
Χθες Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ξαναξεκίνησα την προσπάθεια, με αρχικό βάρος 107,1 κιλά, τελικό στόχο τα 78 κιλά και αρχικό στόχο την απώλεια του 10% του σωμ. βάρους, δηλαδή να φτάσω τα 96 ,4 κιλά...
Θελω να πιστεύω ότι θα δείξω σοβαρότητα και πειθαρχία, αλλιώς δεν γίνεται τίποτε...
Σήμερα, δεύτερη μέρα, ξεκίνησα και συνεχίζω καλά. Θα ζυγίζομαι κάθε Σάββατο και θα τηρώ ανελλιπώς ημερολόγιο διατροφής.
Για να δούμε...
Ρε παιδιά θα μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς είναι αυτό το weight watchers?
Καλημέρα και σ' αυτό το σπιτάκι:spin:
αγαπητή ScarletD το πρόγραμμα weight watchers ειδικά το flexi points που εφαρμόζουμε με τον P-k είναι πολύ αποδοτικό στην απώλεια κιλών αρκεί να έχεις υπομονή. Θέλω να πω δεν είναι το πρόγραμμα που χάνεις κάθε εβδομάδα πάνω από κιλό. Να σκεφτείς μετά από 3 μήνες εφαρμογής του προγράμματος ο μέσος όρος απώλειας είναι 300 έως 700 γραμμάρια την εβδομάδα.
Αλλά δεν έχεις την αίσθηση της στέρησης, δεν βαριέσαι γιατί τρως τα πάντα. Απλά σε εκπαιδεύει να τρως με μέτρο (μερίδες εστιατορίου), να κάνεις όσο το δυνατόν πιο υγιεινές επιλογές τροφών και φυσικά σε αναγκάζει να κάνεις έστω μισής ώρας την ημέρα ελαφρυά άσκηση (περπάτημα).
Η nefeli , o P-K κι εγώ πριν από δύο χρόνια είχαμε γράψει αρκετές πληροφορίες και επεξηγήσεις γι' αυτό το πρόγραμμα. Θα τα βρεις εδώ:
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=1326&page=1
p-k,
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην καινούρια σου προσπάθεια.
Εμένα με βολεύει να τελειώνει η εβδομάδα μου την Παρασκευή γιατί έχω προσέξει ότι το 95% των βουλιμικών επεισοδίων και των ατασθαλιών τα κάνω το Σ/Κ. Οπότε έχω όλη την υπόλοιπη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή να "ροκανήσω" τους παραπάνω πόντους.
Για παράδειγμα το Σάββατο που φάγαμε σπίτι δεν ξέφυγα από το στόχο των πόντων μου (21π).
Την Κυριακή όμως, μας είχε τραπέζι η θεία μου.... εεε... τι να πω... αναστέναξαν τα σουτζουκάκια και οι λαχανοντολμάδες και φυσικά κλείσαμε και μ'ένα μπωλ παγωτό.:crazy: Ενώ είχα χορτάσει έτρωγα από βουλιμία. Μ'αρέσει το καλό σπιτικό φαγητό δεν μπορώ να το κρύψω.:blush:
Το αποτέλεσμα ήταν η απίστευτη βαρυστομαχιά γιατί τελικά το στομάχι μου είχε αρχίσει να κλείνει. Ακόμα και σήμερα το πρωί που ξύπνησα ένιωθα χορτάτη!!!! Και φυσικά "φόρτωσα" και 20 πόντους επιπλέον που πρέπει μέχρι την Παρασκευή να τους ροκανήσω. Οπότε μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν πρέπει με τίποτα να ξεπεράσω καθημερινά τους 17 πόντους. Έχω ήδη κάνει πλάνο με τα φαγητά που θα μαγειρέψω τις επόμενες ημέρες, φυσικά όοοολα κάτω των 7 πόντων. Θα τιμήσουμε το σπανακόρυζο, τη φασολάδα, τη ρυζοσαλάτα και το κοτόπουλο αλά ww.:D
Α ρε παντελή! δεν καταφέρνεις να τα χάσεις και να τα διατηρήσεις! εγώ έχω κολλήσει τα τρία κιλά παραπάνω και δεν μπορώ να τα χάσω. δυστυχώς. Συνεχίζω κανονικά με το propoints, φτιάχνω συνταγές όσο μπορώ, αλλά έχει κολλήσει.Quote:
Originally posted by p_k
Καλησπέρα!
Χθες Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ξαναξεκίνησα την προσπάθεια, με αρχικό βάρος 107,1 κιλά, τελικό στόχο τα 78 κιλά και αρχικό στόχο την απώλεια του 10% του σωμ. βάρους, δηλαδή να φτάσω τα 96 ,4 κιλά...
Θελω να πιστεύω ότι θα δείξω σοβαρότητα και πειθαρχία, αλλιώς δεν γίνεται τίποτε...
Σήμερα, δεύτερη μέρα, ξεκίνησα και συνεχίζω καλά. Θα ζυγίζομαι κάθε Σάββατο και θα τηρώ ανελλιπώς ημερολόγιο διατροφής.
Για να δούμε...
Καλή συνέχεια και πάλι στην νέα σου προσπάθεια!
χρόνια και ζαμάνια παρεπιμπτόντως. Ελπίζω να μας δεί και η μαρία!
Μάριε! Τι ευχάριστη έκπληξη!!!!
Ναι, μέχρι τώρα αυτό που γράφεις συνέβαινε, ευελπιστώ όμως ότι ο φαύλος κύκλος θα σταματήσει...
Εσύ έχεις λιγότερη δουλειά, τρία κιλάκια δεν είναι τίποτε! Θα τα χάσεις αμέσως!
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!!!!!!!
Ναι είδες γεμάτος εκπλήξεις! χαχαχα
Δεν φεύγουνε τα ρημάδια. Προσπαθώ αλλά δεν γίνεται τπτ. Και είμαι με το πεδόμετρο συνεχώς, πάω τζίμ, μετράω κοκ
Επειδή ειναι στα τελευταία και έχω και τοπικό, ίσως γι αυτό. Πρέπε να επέμβω με άλλον τρόπο απο οτι φαίνεται, καμιά λιποδιάλυση ίσως. Δεν φεύγει αλλιώς το τοπικό, ειδικά όταν έχεις χάσει πολλά πολλά κιλά όπως εγω (πάνω απο σαράντα). Το κυριότερο ειναι η υγεία και η σωστή διατροφή με το πρόγραμμα αυτό και πιστεύω το καταφέρνουμε μακροπρόθεσμα!
Επίσης το καλό παντελή είναι να τα χάσεις αργά αργά. ένα με δύο κιλά τον μήνα. Τα χουμε ξαναπεί. Μόνο έτσι προσαρμόζεται ο οργανισμός και δεν τα ξαναπαίρνει.
ίσως τα χάνεις πολύ γρήγορα γι αυτό και δεν μπορείς να τα διατηρήσεις λοιπόν.
αλήθεια ποιο κάνεις το propoints ή το flexipoints ;
Καλημέρα! Καλή Κυριακή σε όλους!
ΠΡΩΙΝΟ:
-----------
1 τοστ με 2φ. ψωμί και
40 γρ. τυρί ημίσκληρο
1 φλ. γάλα 1,5% λιπ.
1 καφές με 1 κ.γλ. ζάχαρη
ΠΟΝΤΟΙ: 8 / Υπ. για σήμερα: 22
Έτοιμο και το ιστορικό τικεράκι!
Καλησπέρα
Είμαι 47 χρονών, με ύψος 1.65 και βάρος 82.5
Έχω κάνει πολλές δίαιτες και πολλές διατροφές, χάνω τα κιλά πολύ δύσκολα και τα ξανά πέρνω πολύ εύκολα
Η Δουλειά μου είναι καθιστική και οδηγώ πολύ αυτοκίνητο....δεν γυμνάζομαι καθόλου....
Είπα να κάνω ακόμα μία προσπάθεια με WW, με αρχικό βάρος 82.5 κιλά, τελικό στόχο τα 70 κιλά
Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρω ..... Σήμερα, δεύτερη μέρα, θα ζυγίζομαι κάθε Παρασκευή
θα χρειαστώ την βοήθειά σας και τις συμβουλές σας, γιατί αυτό με τους πόντους μου είναι άγνωστο
Ευχαριστώ προκαταβολικά....και καλώς σας βρήκα
θα ζητούσα σε όποιον γνωρίζει το μέτρημα τον μονάδων να ελέγξει εάν μετράω σωστά ....
Βρήκα ότι πρέπει να τρώω 22 πόντους
Για να δούμε.....τι θα δούμε
χθες = 1 μπισκότο παπαδοπούλου πτι μπερ 1ποντ, χυμό από 2 πορτοκάλια, φακές 6 ποντ, με 2 φέτες ψωμί 4ποντ,
γαλλικό καφέ με στέβια, 3 μπισκότα παπαδοπούλου 3ποντ, 1μήλο, γιαούρτι 2% 2ποντ, με 30γραμ δημητριακά ολικής 2ποντ, 1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα 1 ποντ, σύνολο = 19 πόντοι
Σήμερα = 1φέτα ψωμί τόστ 2ποντ, με 1 κουταλιά του γλυκού μέλι 1 ποντ, και χυμό πορτοκάλι
1 μήλο, γιουρβαλάκια 9ποντ, 1 φέτα ψωμί 2ποντ και τυρί φέτα 2ποντ, καφέ , μήλο, γιαούρτι 2% 2ποντ, με δημητριακά 2ποντ και μαρμελάδα 1ποντ, σύνολο = 21 πόντοι
μένουν 3 πόντοι για Σ/Κ
σωστά τα υπολογίζω ??
Καλησπέρα στην παρέα κι από εμένα. Πέρασα να σας πω ένα σύντομο "γεια" δεν ξέρω πότε θα το ξαναπώ (υπάρχει και η περίπτωση να μην το ξαναπώ για καιρό αρκετό μιας και η σκέψη διακοπής τηλεφώνου και σύνδεσης πλησιάζει την υλοποίηση, λόγω ανεργίας δικής μου και του συζύγου).
anamella 1 ποτήρι φυσικός χυμός 200 ml έχει 1 πόντο, 1/2 κεσές γιαούρτι (125 γρ.) έχει 2 πόντους.
Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου.
Αν και νωρίς και δεν το βλέπω να βρίσκομαι μπροστά σε σύνδεση σύντομα, σας εύχομαι καλές γιορτές, καλά χριστούγεννα και το 2014 να τσακιστούν οι 300 καλικάντζαροι να πάνε στα τάρταρα, γιατί δεν αντέχεται άλλο το θράσος τους και η πρόκλησή τους.
Φιλιά πολλά σε όλες κι όλους! :sniffle:
Ερώτηση .....το πορτοκάλι δεν έχει πόντους !!! πως έχει ο χυμός ?? έχω μπερδευτεί τελείως........
όλα έχουν 0 πόντους εκτός:
αμύγδαλα 7, 1,5 πόντος
βερίκοκα ξερά 4, 1 πόντος
δαμάσκηνα ξερά 3, 0,5 πόντος
καρύδα νωπή, 50 γρ 5 πόντοι
καρύδια, 10 γρ 3 ποντοι
κεράσια, 1 χούφτα 1 ποντος
κομπόστα με ζάχαρη, 2 ΚΣ 2 πόντοι
μανγκο, μισό μικρό 1 πόντος
μπανάνα, μια μικρή 1 πόντος
μπανάνα ξερή, 20 γρ 1 πόντος
ρόδι 1, 1 πόντος
σταφύλια ξερά, 1 ΚΣ 0,5 πόντος
σταφύλια σουλτανίνα νωπά, ένα μικρό τσαμπί (12-15 ρώγες), 1 πόντος
σύκα νωπά 2, 1 πόντος
σύκα ξερά 2, 1 πόντος
φρουτοσαλάτα κοκτέιλ με σιρόπι, 3 ΚΣ 1 πόντος
και για το γιαουρτι 1% ή 2% = 2π. ..... δεν λέει όμως γραμ και πίστεψα το κεσεδάκι
με φρούτα 2
με δημητριακά 2,5
δηλ. μετράω λάθος !!!!!!! τόσες μέρες !!!!! Απογοήτευση !!!!
Μαρία ευχαριστώ από την απάντηση και εύχομαι όλα να πάνε καλά ....στην ζωή σου !!!
Αλλά από το σοκ του λάθος μετρήματος ξέχασα να σε ευχαριστήσω....συγγνώμη !!!
Καλημέρα απ΄ότι βλέπω δεν μπαίνετε συχνά .....για βοήθεια !!
Σήμερα ζυγίστηκα και είμαι 81.900 από 82.500 που ήμουν την προηγούμενη βδομάδα
Λίγο είναι .....αλλά.... μάλλον δεν μέτραγα καλά
και τώρα οι ερωτήσεις .....όποιος μπορεί ας βοηθήσει ....ευχαριστώ
το ψωμί 50 γραμ. έχει 2 π. ??
το ψωμί 30 γραμ. έχει 1π. ??
μία φέτα τοστ έχει 1 π. ??
η πίτα για το σουβλάκι έχει 2π. ??
ο γαύρος τηγανητός πόσο έχει ?? πως μπορώ να το υπολογίζω ??
ας πούμε χθες είχα ραδίκια με χοιρινό αυγολέμονο
το κρέας 7π, τα ραδίκια 0π, το αυγό 2π, το λάδι 2π = 11π. και 2 φέτες ψωμί 70γραμ. 4π. = 15π κάπως έτσι ??
Συγγνώμη για τις ερωτήσεις ....απλά προσπαθώ να μπω στο κλίμα .....για σας που την κάνετε τόσα χρόνια είναι πολύ εύκολο αλλά για μένα είναι πολύ μπερδεμένα !!!
Πάντως ευχαριστώ
Καλημέρα ......μάλλον πλέον δεν κάνει κανείς WW ......
anamella καλημέρα
Όλο και κάποιος κάνει το πρόγραμμα, απλά για διάφορους λόγους δεν μπορεί να συμμετέχει τακτικά στο φόρουμ για να σημειώσει την πρόοδό του. Οι εποχές είναι αρκετά "δυσκοίλιες" και η διάθεση στο πάτωμα όταν υπάρχουν ζόρια από παντού.
Τέλος πάντων, εγώ 4-5 ημέρες θα μπορέσω να σε βοηθήσω σε ότι απορία έχεις, από κει και πέρα δεν θα βρίσκομαι στο σπίτι μου κι εκεί που μένω δεν υπάρχει διαδίκτυο. Τέλος πάντων θα σου απαντήσω εγώ στις πρώτες απορίες σου, όπως είχα κι εγώ όταν μπήκα εδώ και βρήκα το πρόγραμμα.
Βασικά δεν χρειάζεται να απορείς για τίποτε, όλα είναι υπολογισμένα όπως πρέπει. Επί της ουσίας ΟΛΑ τα τρόφιμα, φαγητά, λαχανικά και φρούτα ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΟΥΣ. Όμως για να ενισχύσουν την λογική μας για πιο υγιεινές επιλογές που να μας χορταίνουν και να κάνουν καλό στον οργανισμό μας, τα ww αποφάσισαν να μην δίνουν πόντους στα λαχανικά και στα φρούτα. Αν λοιπόν έχεις επιθυμία να φας κάτι γλυκό και δεν είσαι φαν του φρούτου, τι θα επιλέξεις; Να φας ένα κομματάκι σοκολάτα και η λιγούρα να παραμένει ή να φας 1 φρούτο που και σε ποσότητα είναι μεγαλύτερο και που σου δίνει τις απαραίτητες βιταμίνες; Είχα διαβάσει μια ιστορία επιτυχίας των ww από μέλος που έκανε το πρόγραμμα και έλεγε ότι ποτέ στην ζωή της δεν έτρωγε ωμά λαχανικά και φρούτα, ώσπου τελικά δεν είχε αρκετές επιλογές κι αποφάσισε να αρχίσει ένα υγιεινό τσιμπολόγημα... κριτσάνιζε καρότα ή αγγούρια όταν είχε λιγούρες και τα απογεύματα όταν ένιωθε την ανάγκη για κάτι γλυκό θα έτρωγε λίγο γιαούρτι με γεύση φρούτου ή 1 φρούτο κι έκτοτε της έγινε συνήθεια.
Σχετικά με την απορία σου για τους πόντους του πορτοκαλιού και του χυμού του: αν στίψεις 1 πορτοκάλι, πρώτον η ποσότητα που θα σου βγάλει δεν αντιστοιχεί σε ένα σχεδόν γεμάτο ποτήρι με χυμό. 1 μέτριο πορτοκάλι κανονικά έχει 0,5 πόντο, αν στύψεις 2-3 πορτοκάλια και βγάλεις 1 ποτήρι χυμό λογικό δεν είναι να έχει πόντους; Άλλο να φας 1 πορτοκάλι για 0 πόντους κι άλλο να στύψεις 2-3 πορτοκάλια για να πιεις χυμό! Είναι πιο σωστή -για μένα- η επιλγοή να φας το πορτοκάλι για 0 πόντους και να χορτάσεις, παρά να πιεις 1 χυμό και μετά από λίγο να πεινάσεις πάλι! Στα υπόλοιπα τώρα:
το ψωμί 50 γραμ. έχει 2 π. ?? το ψωμί 30 γραμ. έχει 1π. ?? -> Προτιμότερο είναι να τρως ψωμί χωρίς να ζυγίζεις. Κάντο μια φορά να δεις πόση είναι η ποσότητα κι από κει και πέρα για κάθε φέτα σου δίνει 2 πόντους. Μιλάμε για μια μέτρια φέτα ψωμί!
μία φέτα τοστ έχει 1 π. ?? -> Ναι.
η πίτα για το σουβλάκι έχει 2π. ?? -> 1 πίτα, 70 γρ. έχει 2 πόντους.
ο γαύρος τηγανητός πόσο έχει ?? -> 100 γρ. γαύρος τηγανητός έχει 8,5 πόντους! Αν και στο βιβλιαράκι δίνει τα 120 γρ. γαύρου τηγανητού για 4 πόντους, μάλλον έχει γίνει λάθος. Κι αυτό γιατί ο γαύρος είναι μικρό ψάρι, αλευρώνεται και τηγανίζεται σε αρκετό λάδι, οπότε δεν στέκει να έχει μόνο 4 πόντους.
Αυτά για την ώρα! ;)
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Εύχομαι να είστε καλά, γεροί, δυνατοί και αισιόδοξοι!
Εν μέσω δυσκολιών, είμαι στο πρόγραμμα και το παλεύω.
Δεν έγραψα για αρκετόν καιρό, αλλά από σήμερα θα γράφω...
Ξεκίνησα λοιπόν στις 14/12, με 109,2 κιλά.
Η πορεία έως τώρα έχει ως εξής:
14/12: 109,2
21/12: 108,5
28/12: 107,7
Στόχος τα 78 κιλά και ζύγισμα κάθε Σάββατο.
Καλή συνέχεια!
+ 200 γρ. αυτήν την εβδομάδα, αλλά δεν εφάρμοσα και πρόγραμμα! Πάλι καλά!
Συνεχίζω, πιστεύοντας ότι ξεκινάει μια καλή διατροφικά εβδομάδα...
Καλη δυναμη :grin: Ολα καλα θα μας πανε!!!
Καλημέρα σας,
ελπίζω να είστε όλοι καλά, δυνατοί, υγιείς και ακμαίοι.
Μετά από καιρό αποφάσισα να ξαναγράψω εδώ σε αυτό το τόπικ που αν και μεσολάβησαν πολλά από τότε που άρχισα να γράφω, μέχρι που σταμάτησα και εως να πάρω την απόφαση να αρχίσω και πάλι να γράφω, αυτό που μου έμεινε από το διάστημα που κρατούσα το διατροφικό μου ημερολόγιο εδώ είναι μια αίσθηση ελέγχου που ακουμπά και τα όρια του κινήτρου. Η διαροφή των WW ήταν η καλύτερη που έχω ακολουθήσει μέχρι τώρα και σε όσους διαιτολόγους πήγα άκουσα τα καλύτερα. Ειναι με αυτόν τον τρόπο που είχα χάσει στο παρελθόν πολλά κιλά και είχα καταφέρει να τα κρατήσω αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο μία δύσκολη καθημερινότητα σε συνδυασμό με μειωμένες αντοχές με φέρνουν σήμερα υπόλογη στον εαυτό μου και καλούμαι για άλλη μια φορά να πάρω την απόφαση για το ξεκίνημα διατροφής. Η απογοήτευση μου ως προς το θέμα "διατροφή - έλεγχος - αντοχή" είναι έκδηλη και το μυαλό μου συνεχώς γεννά σκέψεις τύπου "ακόμα μια φορά στα χαμένα, ακόμα μία προσπάθεια άκυρη, ακόμα μία ταλαιπωρία". Παρά να μην έχω όμως επιλογή και να νιώθω την απόλυτη μιζέρια, αφού δεν μπορώ να κάνω εγχείρηση, αλλά ούτε να παχαίνω συνεχώς, επιλέγω και πάλι την καινούρια προσπάθεια. Αύριο θα ειναι η πρώτη μέρα του ημερολογίου και θα ξεκινήσω με τα παλιά δεδομένα του προγράμματος μέχρι να διαβάσω αυτά που άλλαξαν και αυτά που εσείς έχετε σχολιάσει και επισημάνει και να βρω το βελτιωμένο πλέον πρόγραμμα των WW. Αν κάποιος έχει σε αρχεία κάτι που θα μπορούσε να με βηθήσει θα το εκτιμούσα πολύ.
Καλή μας συνέχεια