lol interappted ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα να την αναφέρω αυτή τη συσχέτιση με τα ζώδια; Αλλά λέω άσε μην αρχίσει καμμιά επική συζήτηση με διάφορους... :)
Printable View
lol interappted ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα να την αναφέρω αυτή τη συσχέτιση με τα ζώδια; Αλλά λέω άσε μην αρχίσει καμμιά επική συζήτηση με διάφορους... :)
Κανω ψυχοθεραπεια 1 χρονο. Ποτέ δεν αισθανθηκα οτι ανηκω σε καποια κατηγορια ή με καποια ταμπελα πανω μου.Quote:
Originally posted by Flamenco
Αντίστοιχα θα πουν σε κάποιον: όταν νιώθεις έτσι, είσαι αυτό αλλιώς είσαι αυτό. \"Μα έτσι είναι ο χαρακτήρας μου!!!\"
Επισης δεν εχω κατι, π.χ. κατάθλιψη,οριακη οτιδηποτε. Παρολα αυτα καποτε ημουν σιγουρη οτι κατι εχω....δεν ειναι απαραιτητο οτι μια ασθενεια ή μια παθηση σε κανει δυσλειτουργικο ή μαλλον περισσοτερο δυσλειτουργικο απο καποιον που δεν εχει συγκεκριμενη παθηση. Οποτε η ταμπελα ή η ασθενεια ή η επιγνωση αυτης μπορει να με βοηθησει να γινω καλύτερα ή αν παρασυρθω απο αυτο το \"ονομα\", \"παθηση\" να γινω ερμαιο της κ να χαντακωθω. ΜΟΝΗ ΜΟΥ.
Ναι εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για τις \"αρρώστιες\" που προωθούν για να σε πείσουν να κάνεις θεραπεία μαζί τους. Σ\'αρέσει πολύ η εμφάνισή σου; Λέγεται ναρκισσισμός και είναι κακό και πρέπει να κάνουμε 4 μήνες θεραπεία γι\'αυτό το λόγο... Στην πορεία προκύπτει και κάτι άλλο, βάλε άλλους 2 μήνες. Τελικά δεν τελειώνεις ποτέ. Ο άλλος μπορεί να σου λέει για πάντα ότι δεν έχεις διορθωθεί και να ψάχνετε θέματα για να αναλύετε...Quote:
Originally posted by Sofia
Κανω ψυχοθεραπεια 1 χρονο. Ποτέ δεν αισθανθηκα οτι ανηκω σε καποια κατηγορια ή με καποια ταμπελα πανω μου.Quote:
Αντίστοιχα θα πουν σε κάποιον: όταν νιώθεις έτσι, είσαι αυτό αλλιώς είσαι αυτό. \"Μα έτσι είναι ο χαρακτήρας μου!!!\"
Επισης δεν εχω κατι, π.χ. κατάθλιψη,οριακη οτιδηποτε. Παρολα αυτα καποτε ημουν σιγουρη οτι κατι εχω....δεν ειναι απαραιτητο οτι μια ασθενεια ή μια παθηση σε κανει δυσλειτουργικο ή μαλλον περισσοτερο δυσλειτουργικο απο καποιον που δεν εχει συγκεκριμενη παθηση. Οποτε η ταμπελα ή η ασθενεια ή η επιγνωση αυτης μπορει να με βοηθησει να γινω καλύτερα ή αν παρασυρθω απο αυτο το \"ονομα\", \"παθηση\" να γινω ερμαιο της κ να χαντακωθω. ΜΟΝΗ ΜΟΥ.
Και για τη ψυχοθεραπεία αναφερόμαστε στο γεγονός ότι δε γίνεται συνήθως με γνώμονα το δικό σου καλό. Ενώ θα μπορούσε κάποιος να σου πει συμπυκνωμένα αυτά που ήθελες να ακούσεις (ότι και να είναι αυτά) σε 3-4 επισκέψεις τις κάνει 100 για να κονομάει... Λίγο θα τον νοιάξει αν εσύ έχεις τα χρήματα. Και στο κάτω κάτω γιατί να αλλάξεις; Θα κάνει το χαρακτήρα σου με βάση τα δικά του πρότυπα; Τα σωστά; Γιατί είναι αυτά τα σωστά; Τι είναι σωστό και τι λάθος; Ποιος χαρακτήρας είναι ο σωστός; Αυτός που δεν έχει ιδιαιτερότητες; Αυτός που γράψανε κάποιοι στα βιβλία που ακολουθούν οι ψυχίατροι; Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι και έχουν δίκιο;
Ο καθένας λοιπόν έχει τις ιδιαιτερότητές του. Αν πας σε κάποιον για να σου αλλάξει το χαρακτήρα είναι επειδή σου έχουν περάσει ότι ο χαρακτήρας σου είναι λάθος. Λάθος είναι αυτοί... Ας δεχτούμε απλά ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και ότι πρέπει να γουστάρει γι\'αυτό που είναι.
θα ξεκινήσω μ αυτο που συμφωνω και το πιστευω απολυτα. Ο καθενας εχει τις ιδιαιτεροτητες του κ ειναι ξεχωριστος ανθρωπος. Οι γενικευσεις κ το τσουβάλιασμα αδικουν πρωτα αυτον που ακολουθει αυτο τον δρομο.
Σε οτι αφορά την διάρκεια της θεραπειας κ την πορεια της επισης δεν νομιζω να μπορει να την προκαθορισει καποιος με σιγουρια εξ αρχης. Παρολα αυτα η θεραπεια εχει διαρκεια με αρχη μεση κ τελος. Ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν σου λεει οτι εχεις κατι για να σε κρατησει δίπλα του. Παρε παραδειγμα εμενα.. Προσπαθησα να πεισω την ψυχοθεραπευτρια μου οτι εχω κατάθλιψη. Αυτη το αρνηθηκε. Με τη λογικη που αναφέρεις δεν θα πρεπε να το κανει αφου αυτος ο λογος ηταν για μενα που οδηγηθηκα μεχρι εκει (στο γραφειο της).
Οσο για το γιατι να αλλαξεις? Δεν ξέρω αν ο καθενας θέλει να αλλαξει. Εγω θέλω να αλλαζω μεσα μου οτι μ ενοχλει κ με εμποδιζει να νιωθω καλυτερα. Κ ελπιζω παντα να βρισκω τη δυναμη να μαι καλα κ να εξελισσομαι. Οταν ξεκινησα ψυχοθεραπεια ήταν γιατι δεν αισθανομουν καλα κ δεν περνουσα καλα. Γι αυτο ηθελα να αλλαξω. Ειναι κακο να αλλάζεις? Ειναι ωραιο να μενεις ιδιος κ απαραλλαχτος? Αμετακινητος στις θέσεις σου? Να μην αμφισβητεις πρώτα τον εαυτο σου ποτε? Εστω κ λιγο?
Ειναι αστειο να νομιζεις οτι ο ψυχοθεραπευτης παει να σε αλλαξει με βαση τα δικα του προτυπα. Αν τουλαχιστον πεσεις σε καποιον τετοιο ειναι γελοιος. Οπως και ο καθε ανθρωπος που θεωρει σωστο οποιον ασπαζεται τις αρχες του κ λαθος οποιον τις απορριπτει.
Σωστο κ λάθος δεν υπάρχει. Ο καθε ενας ειναι διαφορετικος. Να γουστάρει γι αυτο που ειναι? πάντα? μπορει στην αυτοκριτική μου να μη γουστάρω κατι. να μ ενοχλει κατι....ειναι αλλο να πω: θα την βρω την ακρη, αλλο να πω τί τέλεια που ειμαι....
Υ.Γ. Η ναρκισσιστική προσωπικοτητα που αναφέρεις δεν εχει σχεση με το παραδειγμα της εμφανισης
Ναι αλλά μόνοι μας αποφασίζουμε να πάμε στον ψυχίατρο ή στον ψυχολόγο.Που σημαίνει ότι δεν είμαστε καλά,ότι κάτι μας απασχολεί.Δεν είναι ότι μας βρίσκει ο γιατρός και ενώ είμαστε καλά προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είμαστε για να μας πιάσει πελάτες.Quote:
Ναι εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για τις \"αρρώστιες\" που προωθούν για να σε πείσουν να κάνεις θεραπεία μαζί τους. Σ\'αρέσει πολύ η εμφάνισή σου; Λέγεται ναρκισσισμός και είναι κακό και πρέπει να κάνουμε 4 μήνες θεραπεία γι\'αυτό το λόγο... Στην πορεία προκύπτει και κάτι άλλο, βάλε άλλους 2 μήνες. Τελικά δεν τελειώνεις ποτέ. Ο άλλος μπορεί να σου λέει για πάντα ότι δεν έχεις διορθωθεί και να ψάχνετε θέματα για να αναλύετε...
Σοφια δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα κ σου το λεω εγω που ξερεις πως ενιωθα για τον δρ μουQuote:
θα ξεκινήσω μ αυτο που συμφωνω και το πιστευω απολυτα. Ο καθενας εχει τις ιδιαιτεροτητες του κ ειναι ξεχωριστος ανθρωπος. Οι γενικευσεις κ το τσουβάλιασμα αδικουν πρωτα αυτον που ακολουθει αυτο τον δρομο.
Σε οτι αφορά την διάρκεια της θεραπειας κ την πορεια της επισης δεν νομιζω να μπορει να την προκαθορισει καποιος με σιγουρια εξ αρχης. Παρολα αυτα η θεραπεια εχει διαρκεια με αρχη μεση κ τελος. Ο σωστος ψυχοθεραπευτης δεν σου λεει οτι εχεις κατι για να σε κρατησει δίπλα του. Παρε παραδειγμα εμενα.. Προσπαθησα να πεισω την ψυχοθεραπευτρια μου οτι εχω κατάθλιψη. Αυτη το αρνηθηκε. Με τη λογικη που αναφέρεις δεν θα πρεπε να το κανει αφου αυτος ο λογος ηταν για μενα που οδηγηθηκα μεχρι εκει (στο γραφειο της).
Οσο για το γιατι να αλλαξεις? Δεν ξέρω αν ο καθενας θέλει να αλλαξει. Εγω θέλω να αλλαζω μεσα μου οτι μ ενοχλει κ με εμποδιζει να νιωθω καλυτερα. Κ ελπιζω παντα να βρισκω τη δυναμη να μαι καλα κ να εξελισσομαι. Οταν ξεκινησα ψυχοθεραπεια ήταν γιατι δεν αισθανομουν καλα κ δεν περνουσα καλα. Γι αυτο ηθελα να αλλαξω. Ειναι κακο να αλλάζεις? Ειναι ωραιο να μενεις ιδιος κ απαραλλαχτος? Αμετακινητος στις θέσεις σου? Να μην αμφισβητεις πρώτα τον εαυτο σου ποτε? Εστω κ λιγο?
Ειναι αστειο να νομιζεις οτι ο ψυχοθεραπευτης παει να σε αλλαξει με βαση τα δικα του προτυπα. Αν τουλαχιστον πεσεις σε καποιον τετοιο ειναι γελοιος. Οπως και ο καθε ανθρωπος που θεωρει σωστο οποιον ασπαζεται τις αρχες του κ λαθος οποιον τις απορριπτει.
Σωστο κ λάθος δεν υπάρχει. Ο καθε ενας ειναι διαφορετικος. Να γουστάρει γι αυτο που ειναι? πάντα? μπορει στην αυτοκριτική μου να μη γουστάρω κατι. να μ ενοχλει κατι....ειναι αλλο να πω: θα την βρω την ακρη, αλλο να πω τί τέλεια που ειμαι....
Υ.Γ. Η ναρκισσιστική προσωπικοτητα που αναφέρεις δεν εχει σχεση με το παραδειγμα της εμφανισης
πιστεψε με οταν ανηκεις σε μια απο τισ κατηγοριες τους στο λενε κ σου δινουν κ τα αναλογα φαρμακα
ας μη μπερδευουμε σε ολο αυτο τους ψυχολογους που στο φιναλε δεν γραφουν κ φαρμακα
εμενα μου το ειπαν 5 πχ για το οριακο κ σε πληροφορω οτι κανω ολοκληρο αγωνα να μην παιρνω αντιψυχωσικα αλλα κ στο ικα που παω να τα γραψω δεν γινεται
δεν γινεται να εισαι καταρχην διπολικος ,οριακος σχιζοφρενης ,ψυχαναγκαστικος κ να σε αφησουν χωρις χαπια
κι οταν σου τα δωσουν ευλογα θα ρωτησεις \"τι εχω?\"δεν θα τα παρεις ετσι χαλαρα χωρις να ρωτησεις για να μην μπεις κατω απο μια ταμπελα
κ θα σου πω κ κατι
αν σου εβγαζε η ψυχολογος σου καταθλιψη θα σε εστελνε σε ψυχιατρο για να παρεις αντικαταθλιπτικα
θα το εκανε αυτο
ή θα εχανε μια καλη πελατισσα?
ετσι μι απορια
ετσι ειναι daliaQuote:
Originally posted by Dalia
Ναι αλλά μόνοι μας αποφασίζουμε να πάμε στον ψυχίατρο ή στον ψυχολόγο.Που σημαίνει ότι δεν είμαστε καλά,ότι κάτι μας απασχολεί.Δεν είναι ότι μας βρίσκει ο γιατρός και ενώ είμαστε καλά προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είμαστε για να μας πιάσει πελάτες.Quote:
Ναι εμείς μιλάμε συγκεκριμένα για τις \"αρρώστιες\" που προωθούν για να σε πείσουν να κάνεις θεραπεία μαζί τους. Σ\'αρέσει πολύ η εμφάνισή σου; Λέγεται ναρκισσισμός και είναι κακό και πρέπει να κάνουμε 4 μήνες θεραπεία γι\'αυτό το λόγο... Στην πορεία προκύπτει και κάτι άλλο, βάλε άλλους 2 μήνες. Τελικά δεν τελειώνεις ποτέ. Ο άλλος μπορεί να σου λέει για πάντα ότι δεν έχεις διορθωθεί και να ψάχνετε θέματα για να αναλύετε...
αλλα τι γινεται απο το σημειο που αρχιζει να διαγραφεται οτι πχ μπορεις να βελτιωθεις με την ψυχοθεραπεια αλλα πρεπει να την κανεις εφ ορου ζωης????
οπως ειπα σ εκεινη λεω κ σε σενα: ξεκινησα να κανω ψυχοθεραπεια για να θεραπευσω την καταθλιψη. αν μου προτεινε να πηγαινα σε ψυχιατρο θα πηγαινα,δεν θα σταματουσα ομως την ψυχοθεραπεια. Αυτο ηταν σαφες απο μερους μου. Αν χρειαζοταν να παρω φαρμακα ημουν τοσο χαλια που θα τα περνα. Δεν μ ενοιαζε τιποτα,παρα μονο να νιωσω καλυτερα.Quote:
Originally posted by interappted
αν σου εβγαζε η ψυχολογος σου καταθλιψη θα σε εστελνε σε ψυχιατρο για να παρεις αντικαταθλιπτικα
θα το εκανε αυτο
ετσι μι απορια
Ναι αλλά σε αυτή την περίπτωση λογικά θα έκανες ψυχοθεραπεία με τον ψυχίατρο,αφού συνήθως ο ψυχίατρος συνδυάζει τα φάρμακα και την ψυχοθεραπεία.Quote:
οπως ειπα σ εκεινη λεω κ σε σενα: ξεκινησα να κανω ψυχοθεραπεια για να θεραπευσω την καταθλιψη. αν μου προτεινε να πηγαινα σε ψυχιατρο θα πηγαινα,δεν θα σταματουσα ομως την ψυχοθεραπεια. Αυτο ηταν σαφες απο μερους μου. Αν χρειαζοταν να παρω φαρμακα ημουν τοσο χαλια που θα τα περνα. Δεν μ ενοιαζε τιποτα,παρα μονο να νιωσω καλυτερα.Quote:
θα το εκανε αυτο
ετσι μι απορια
να σημπληρωσω κατι ακομα το οτι εγω κ απο οτι βλεπω κ καποια αλλα μελη εχουν πλεον αρνητικη αποψη για την ψυχοθεραπεια πιστευω οτι εχουμε σοβαρους λογους κι οχι αναλαμπες κ οτι προερχομαστε απο ψυχιατρους κι απο την λουμπα των φαρμακων.
κι εκει καποια στιγμη ειδα τον εαυτο μου σε ενα κυκλο,ακινητοποιημενη να εχω το δρ μου Θεο μου
κ τα φαρμακα οδηγο μου
κ λεω...(βεβαια επαιξε ρολο κ το θεμα ευρα κ μαλιστα το μεγαλυτερο)τι θα γινει????ξεκινησα κ καλα για 6 μηνες με αντικαταθληπτικα κ βενζοδιαζεπινες
περασαν 2 χρονια κ τωρα παιρνω κ αντιψυχωσικα κ βενζοδιαζεπινες κ αντικαταθλιπτικα
κ οι συνεδρειες μοιαζουν τωρα με απλη συνταγογραφηση για να πασ στο ικα πχ κ να σου δωσουν οι εκει ψυχιατροι τα φαρμακα δωρεαν
δλδ καταληγει η συνεδρεια καπως ετσι
πως τα εισαι με τα ladose?κοιμασαι καλα με τα tavor ?εισαι πιο ηρμη με το seroquel??
με λιγα λογια φαρμακολογια κ η αλλαγη ειναι καθως περιμενεις ειτε οτι θα ελαττωσεις την αγωγη η θα την αυξησεις η αν την αλλαξεις
παλι τα φαρμακα οεο παιρνουν τη δοξα
φαρμακοθεραπεια-ψυχιθεραπεια=5-0
Quote:
Originally posted by Dalia
Ναι αλλά σε αυτή την περίπτωση λογικά θα έκανες ψυχοθεραπεία με τον ψυχίατρο,αφού συνήθως ο ψυχίατρος συνδυάζει τα φάρμακα και την ψυχοθεραπεία.Quote:
θα το εκανε αυτο
ετσι μι απορια
ακριβως!!!
γιατι εδω εγω βλεπω στο ικα αφου σε ρωτησουν τις πρωτες επισκεψεις κ δουν συνταγογραφημενα απο το δρ τα φαρμακα πλεον δεν ρωτανε ουτε καν μιλανε
το βιβλιαριο σου κ γραφουν
κ μιλαω που ειναι κ ψυχιατροι κ στο φιναλε φαινονται αυτοι στις συνταγες κατι θα επρεπε να μαθουν παραπανω αλλα
...σου λεει αυτα με το γιατρο που σε παρακολουθει!
γτ αυτος οριζει την αγωγη συμφωνα με την ψυχοθεραπεια
ψυχοθεραπεια θα εξακολοθουσα να κανω εκει που κανω. απλα.
Αχ..παρόλο που συμφωνώ ιντερ με όσα συμπεράσματα έχεις βγάλει και το έχω συνειδητοποιήσει κι εγώ αυτό,ότι κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα παραπάνω,μόλις νιώσω χάλια τον γιατρό μου σκέφτομαι,ανυπομονώ να έρθει η ώρα για την συνεδρία κι εκείνη την ώρα δεν με νοιάζουν όλα αυτά.Μετά όταν είμαι καλύτερα αρχίζω να σκέφτομαι πάλι πιο λογικά.
Και εδώ τίθεται ξανά το ερώτημα.....
Να εμπιστευθεις κανείς την λογική ή την ψυχή του?
Το πρωτο ερωτημα ειναι αν εμπιστευεσαι. Τον εαυτο σου κ μετα τον αλλο. Αλλα κ ετσι οπως το θετεις για μενα συμπορευονται ψυχη με λογικη, στο θεμα αυτο.Quote:
Originally posted by justme
Και εδώ τίθεται ξανά το ερώτημα.....
Να εμπιστευθεις κανείς την λογική ή την ψυχή του?
Δεν ειναι φιλη μου η ψυχοθεραπευτρια μου, ουτε ο ανθρωπος μου. Ειναι ομως ο ανθρωπος που μ εχει καταλαβει κ με εχει στηριξει οταν δεν μπορουσε κανεις αλλος ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. Κ ημουν τυχερη που συντονιστηκε μαζι μου. Κ εγω αυτον τον τροπο χρειαζομουν τοτε.