Quote:
Originally posted by ex_hus
Να πώ ότι ξεκινάς (καλά πολύυυυυυ προσωπική γνώμη οπότε και μόνο ως τέτοια δες την αξία της) από κάποιο λάθος στο κομάτι της αναπαραγωγή και μόνο σε αυτό. Στα άλλα είναι θέμα απόψεων πιστεύω οι διαφορέτικές μας θέσεις. Να εξηγήσω τι εννοώ.
Η φύση έχει δώση πλέον (και ίσως εδώ και πολυ περισσότερο καιρό από ότι φανταζόμαστε) την σκέψη και τις ικανότητες στον άνθρωπο ώστε αυτός να δίνει πλέον τη δυνατότητα στο γυναικείο φύλο όχι μόνο της κλωνοποίησης (που έγινε ιδιαίτερα γνωστή) αλλά και της αφυλετικής αναπαραγωγής. Δηλαδή εννοώ ότι δεν χρειάζονται πλέον γαμετικά κύταρα (ωάριο και σπερματοζωάριο) για την αναπαραγωγή αλλά απλά κύταρρα με διπλό DNA καθώς και το περιβάλλον (μήτρα) όπου θα αναπτυχθούν. Αυτά μιλώντας για αναπαραγωγή και μόνο.
Φίλε ex_hus
Κατ\' αρχάς δεν ξεκινάω αλλά αντίθετα καταλήγω στην φυσική αναπαραγωγή, ακριβώς επειδή τα υπόλοιπα επιχειρήματα είναι θέσεις και απόψεις που - πολύ σωστά - είναι υποκειμενικές έως ένα σημείο.
Καλό όμως θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε αντιμεταθετικά την ιδιότητα του φυσικού. Το ότι το μυαλό του ανθρώπου είναι φύση δεν κάνει και τα δημιουργήματα του φυσικά. Με αυτή τη λογική, η βόμβα υδρογόνου είναι φύση μιας και στηρίζεται στο υδρογόνο που είναι φυσικό στοιχείο.
Quote:
Originally posted by ex_husΚαι μη μου πείς ότι δεν είναι φυσικό. Ότι μπορεί να γίνει είναι για μένα φυσικό
Με όλο το σεβασμό μάλλον έχεις λίγο λανθάνουσα άποψη για το \"φυσικό\". Δεν είναι μία αντιμεταθετική ιδιότητα το \"φυσικό\" γιατί με αυτή τη λογική και η μόλυνση του πλανήτη (για παράδειγμα) άπαξ και γίνεται είναι μία φυσική εξέλιξη την οποία δεν θα πρέπει να σταματήσουμε.
Quote:
Originally posted by ex_husΚοινωνικοί φραγμοί τίθενται μετά. Ετσι θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι ούτε φυσικό είναι να επεμβαίνεις στη φύση και να σώζεις ανθρώπους από μία γρίππη με τις γνώσεις που έχεις αποκτήσει περί αντιβιωτικών.
Η υπεράσπιση της ύπαρξης του είδους είναι μία φυσική διαδικασία. Όλα τα ζώα παλεύουν ενάντια στις ασθένειες. Το λιοντάρι γλύφει τις πληγές του για να τις καθαρίσει και να προστατευτεί από μόλυνση. Αυτό ως προς την προέκταση που δίνεις στο φυσικό ή αφύσικο της επιστήμης.
Άλλωστε, κάθε ζώντας οργανισμός έχει κάποιες άμυνες απέναντι στους φυσικούς εχθρούς του. Η ανθρώπινη άμυνα είναι το μυαλό. Όταν αντιμετωπίζεις έναν ιό αμύνεσαι στην επίθεση του. Όταν όμως δημιουργείς άνθρωπο έξω από τη φυσική διαδικασία, ουσιαστικά επιτίθεσαι για να καταργήσεις ένα φυσικό αξίωμα.
Quote:
Originally posted by ex_husΑπό εκεί και πέρα έρχεται η ανατροφή και όλες οι πιθανές καταστάσεις για την ανατροφή του γεννημένου πλέον παιδιού.
Συμφωνώ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας εδώ.
Quote:
Originally posted by ex_husΚαι δεν μπορώ, εγώ τουλάχιστον να πώ με σιγουριά, ότι εγώ είμαι καλίτερος από κάποιον άλλο άνθρωπο στο να αναθρέψω ένα παιδί απλά και μόνο γιατί διάλεξα για σύζυγό μου κάποιον από το άλλο φύλο.
Κανείς δεν μπορεί να πει αν είναι ή όχι καλύτερος από κάποιον άλλον. Αυτό κρίνεται εκ\' του αποτελέσματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φυσική διαδικασία δίνει δικαίομα γονιμότητας αρα ΚΑΙ ανατροφής ΜΟΝΟ σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Το να αγνοήσεις την φυσική επιταγή και να περάσεις κατ\' ευθείαν στην κοινωνική της προέκταση πέρα από επικίνδυνο είναι και ωφελιμιστικό μιας και γίνεται μόνο και μόνο με σκοπό την προάσπιση της αντίθετης θέσης.
Quote:
Originally posted by ex_husΊσως ακούγονται υπερβολικά, ιδίως τα πρώτα που γράφω, το κατανοώ και εγώ αλλά...... υπάρχει ένα αλλά.
Το οποίο \"αλλά\" τι ακριβώς πρεσβεύει και που εστιάζεται; Δεν ακούγονται υπερβολικά αλλά άσχετα κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι θέμα εξέτασης η ικανότητα του ανθρώπου να επέμβει στη φύση του εδώ - ούτε καν το πόσο δικαιολογημένη είναι η όποια του επέμβαση- αλλά το κατά πόσο ο άνθρωπος δικαιούται να καταργεί το αξίομα της φύσης που θέλει το νεογνό αποκλειστικό δημιούργημα ενός ετεροφυλοφιλικού συνδυασμού χρωμοσωμάτων.
Quote:
Originally posted by ex_husΥΓ πολιτικοοικονομικές δεν σπούδασα σίγουρα εγώ και σχώρα τον απλοικό μου λόγο...... λολ....
Δεν τον βρίσκω απλοϊκό, ούτε και έχω κάτι να συγχωρέσω. Η αντιπαράθεση θέσεων είναι πάντα γόνιμη αρκεί να μην γίνεται στείρα. Εγώ σ\' ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτεις στο να μου απαντάς. Φυσικά και δεν έχουν καμία αξία σε τέτοια θέματα οι όποιες σπουδές.
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.