Originally Posted by
marian_m
Φυσικά χρειάζεται ο έρωτας στη ζωή μας. Όμως, προκύπτει εκεί που δεν το περιμένουμε πολλές φορές. Δεν έρχεται κατά παραγγελία ή επειδή τον κυνηγάμε. Και δεν είναι απαραίτητα κεραυνοβόλος.
Θα μου πεις στο μεταξύ, τι κάνουμε? Πολλά άλλα πράγματα υπάρχουν στη ζωή που μπορεί να μας δίνουν ευχαρίστηση. Δεν είναι ανάγκη να εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας εκεί, για να περάσουμε καλά.
Προσωπικά, νιώθω κάτι σαν έρωτα με τη δουλειά μου, που είναι δημιουργική. Όταν αφοσιώνομαι σ'αυτή, ειδικά όταν ξεκινάω κάτι καινούργιο, νιώθω κάποια συναισθήματα που μοιάζουν με ερωτικά. Πιστεύω ότι κάποια χόμπυ αλλιώς δημιουργικές ασχολίες, μπορούν κάλλιστα να μας προσφέρουν παρόμοιες απολαύσεις, όταν δεν συμβαίνει αυτό με το επάγγελμά μας.
Επίσης, οι φίλοι με τους οποίους μπορούμε να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και όταν χρειαστεί να πούμε και τον πόνο μας, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στη ζωή μας.
Όσο λοιπόν είμαστε απασχολημένοι με άλλα κι εκεί που είμαστε ανυποψίαστοι, πολύ συχνά εμφανίζεται κι ο έρωτας. Εμένα πάντα κάπως έτσι μου συνέβαινε.
Το παραλληλίζω καμιά φορά με το να βγω για ψώνια επειδή ψάχνω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι, το οποίο παρεπιπτόντως το χρειάζομαι σε μια βδομάδα που θα φύγω διακοπές. (Σημειώνω, ότι είμαι από τις γυναίκες που σιχαίνομαι να γυρνάω τα μαγαζιά και να δοκιμάζω ρούχα, μακάρι να τα έβρισκα όλα σε ένα μαγαζί με τη μία.) Αν δεν είναι και πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτό που ψάχνω -κοινώς δεν ξέρω τι θέλω- μπορεί να ψάχνω μάταια, να μην ξέρω πού έχω περισσότερες πιθανότητες να το βρω, να δοκιμάζω άσκοπα και να χάνω το χρόνο μου, έχοντας μάλιστα το άγχος ότι πρέπει να το έχω βρει ως το τέλος της εβδομάδας. Πολύ πιθανόν να καταλήξω να ψωνίσω κάτι που δεν θα μου πολυαρέσει και στο τέλος να μην το φορέσω καν.
Αν πάλι είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που θέλω, δεν θα κοιτάζω τίποτα άλλο που πιθανόν να μου πήγαινε καλύτερα ή να ήταν πιο εύκολο να το βρω. Όμως, αν αυτό που ψάχνω είναι δύσκολο να βρεθεί μέσα στο συγκεκριμένο όριο της μιας εβδομάδας που έχω στη διάθεσή μου, γιατί δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, γιατί δεν υπάρχει καν αυτό που ψάχνω, πάλι θα απογοητευτώ.
Προσωπικά, τα καλύτερα ψώνια -και μαζί αυτά που μου έχουν δώσει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση - τα έχω κάνει χωρίς να κοπιάσω καθόλου. Έχοντας μεν στο πίσω μέρος του μυαλού μου τι μου αρέσει αλλά και τι μου ταιριάζει, το έχω εντοπίσει σε μια βιτρίνα, εκεί που αμέριμνη έκανα τη βόλτα μου. Τελείως απρογραμμάτιστα.