Quote:
Originally posted by Pappas10
Σαφέστατα και δικαιούμαι να έχω καλύτερη αντίληψη της θέσης και της έκφρασης μου απ\' ό,τι εσύ.
με συγκλονιζει η δημοκρατικη σου ευαισθησια οπως την αντιλαμβανεσαι. Εινια βεβαιο οτι εκει στη Χ. Τρικουπη ειχατε απειρα τετοια μαθηματα.
Δεν θα σε ενοχλησει αμα δεν τα ακολουθησω ε??
Θα προτιμησω να προσπαθω να σε εχω σε ισοτιμη βαση ασχετως αν δεν σου αξιζει.....
:)
Συ είπας. Αν δεν ξέρεις τι λές δεν φταίω εγώ. Από τι στιγμή που ΔΙΝΕΙΣ και ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ κατευθύνεις κι όλας. Άσε την παραμύθα και δες το αντιφατικό της θέσης σου για άλλη μία φορά.
χμμμ οκ θα υποθεσω οτι μια κρυφη παρορμηση που ειναι κρυμμενη μεσα σου σε αναγκαζει να αλλαζεις το νοημα των οσων λεει ο αλλος μπας και τα φερεις βολτα να καλυψεις τα ακαλυπτα...
μπαγασακο, παντα να σε καλυψω παω.
Δεν μου λες ρε Κρίνο. Η γνώση της επεξεργασίας, της πρόσβασης σε όλες τις πτυχές (δηλαδή ικανότητα πολύπλευρης αναζήτησης), της κριτικής σκέψης και τέλος της ανάληψης του δικαιόματος του τι κάνει και τι όχι θα έρθουν με επιφύτηση;;;; Γιατί απ\' ό,τι ξέρω δεν πιστεύεις στο Άγιο Πνεύμα.
Οχι αλλα πολυ πιθανον να πιστεύεις εσυ.
Αν και εχω γραψει αρκετα στο τι και πως πιστευω εμμενεις να κανεις πως δεν βλεπεις.
Δυστυχως δεν θες να καταλαβεις που ειναι το προβλημα, ποιοα σημειο ηταν εκεινο που ηταν προβληματικο και ετσι μεγαλωσαμε σχεδον ολοι εμεις.
Αυτα τα στοιχεια δεν ηταν ποτε στοιχεια αντικειμενικου διαλογου αλλα στην καλυτερα επιβολη γιατι ετσι ειναι - ετσι ειθιστε κρατα οτι σε βολευει.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεις ότι όταν κρίνεις είσαι ψιλοκαλός, οχυρομένος στην αντίδραση σου. Όταν όμως φτάνεις στο σημείο να κάνεις πρόταση τα κάνεις - ως συνήθως για ανθρώπους που δεν ξέρουν τι λένε - μπάχαλο. Κατ\' αρχάς και οι 4 παράμετροι σου προϋποθέτουν αντίληψη. Και μάλιστα η ικανότητα πολύπλευρης ανάλυσης προϋποθέτη και γνώση. Αυτά φίλε μου καλέ δεν έρχονται από μόνα τους. Και αποτελούν με τη σειρά τους ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ της κριτικής σκέψης. Αφού τα έχει όλα αυτά ΤΟΤΕ ΝΑΙ αποκτά το δικαίωμα του να παίρνει αποφάσεις. Το 5 σου είναι εκ\' των ουκ άνευ. Εφ\' όσων έχει αναπτύξει τα 5 παραπάνω τότε σαφέστατα η κατεύθυνση της ζωής του θα πρέπει να στηρίζεται σ\' αυτά και όχι σε πρέπει και νουθεσίες.
προτασεις???
τωρα αρχιζεις και γινεσαι επικίνδυνος....
να κανω προτασεις ??? ποιος εγω???
Δεν ειμαι τοσο επιπολαιος αγαπητε μου.
Προτασεις κανουν αυτοι που εχουν διαβασει μελετες και στατιστικες. Αυτοι που εχουν φαει την ζωη τους και εχουν διαβασει τονους παιδαγωγικων βιβλιων και το αποσταγμα αυτων πιθανον να ειναι και προτασεις.
Αλλα αυτο τον ρολο τον αφηνω σε εσενα μιας αρεσκεσαι να εισαι ειδικος στα παντα ακομα και σε παιδαγωγικα ζητηματα.
Εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι να πω την γνωμη μου μεχρι εκει που φτανει η εμπειρια της ζωης μου με οσο κινδυνο να κανω λαθος.
Απο κει και περα για να ειμαστε ρεαλιστες υπαρχουν παιδαγωγικες σχολες που απορρίπτουν τοσο τις δικες μου σκεψεις οσο και τις δικες μου για αυτο χαλαρωσε.
Για παραδειγμα η ταση του Σαμερχιλ ειναι υπαρκτη εδω και δεκαετιες.
Για να επιστρέψουμε όμως στο παράδειγμα μας - που τεχνηέντως για να λες τα δικά σου προτιμάς να ξεχνας - στο 10χρονο ελάχιστα μπορείς να διακρίνεις οποιαδήποτε από τις 4 ΙΔΙΩΤΗΤΕΣ και ουχί κατευθυντήριες που αναφέρεις. Οπότε δίκιο έχεις, δεν ξέρεις τι λες.
δεν εβαλα οριο ηλικιας εγω τουλαχιστον αν παρατηρησες...
Χώρια το ότι το τι δίνει ο καθένα εναπόκειται και στο τι έχει να δώσει. Προφανώς ένας άνθρωπος που έχει - για τους οποιοσδήποτε λόγους - βιώσει και δει 2 δρόμους παραπάνω θα δώσει στο παιδί του περισσότερες κατευθύνσεις από τον μονολιθικό.
με μπερδεψες, ουτε καν μπορω να σου πω αν συμφωνω η οχι.
Λιγο πιο σαφες να ηταν τι εννοει ο ποιητης....
Εγώ από την αρχή στην ίδια κατεύθυνση είμαι, άρα στη σωστή. Εσύ δεν ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. Να μην πίνεις ρε πριν γράψεις. Ή αν δεν πίνεις πιές... καλύτερα θα σου βγει
πινω... πινω.... τζωνυ.
απλα εγω μπορω και απαντω οτι βρισκω θετικο.
Δυστυχως εσυ εχεις τν αποκλειστικοτητα να τα βλεπεις ολα στραβα με το στανιο για να βγαλεις απο την μυγα ξυγκι.
Εδώ λοιπόν μπαίνει ο \"εξισοροπιστής\" όπως λέω εγώ ή \"μεσοβέζικος\" όπως λες εσύ. Επειδή δεν ζούμε ούτε σε απόλυτα κοινοκτητικές ούτε όμως και σε εξατομικευμένες κοινωνίες, χρέος του γονέα είναι να κρατήσει το παιδί - τουλάχιστον όσο αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΛΟΓΙΚΑ - μέσα σε κάποιες νόρμες.
δεν μου λεει τιποτα αυτο.
Αντιθετα μου κανει πολυ συντηρητικο.
Ετσι ειναι η κοινωνια, βολεψε τα και εσυ ετσι.
Σορρυ δεν θα παρω.
Νορμες μπορεις να εχεις εσυ οσες θες, προσωπικα δεν ειχα ποτε μου και δεν χρειαζομαι να αποκτησω.
Αμφισβήτησε ό,τι θέλεις και όσο θέλεις αλλά αν δεν μου δώσεις παραδειγματικά το \"αλλιώς\" έχουμε απλά την πραγματικότητα απέναντι στην μπουρδολογία που αντιπροσωπεύεις. Αντί λοιπόν να αναζητάς κοινωνικά στερεότυπα στην θέση μου, καλύτερα αναζήτησε ψίγματα πραγματικότητας στη δική σου. Απροπώ, το \"εγώ ήμουν\" δεν είναι ούτε παράδειγμα ούτε πραγματικότητα. Είναι εγωκεντρισμός και αναπόδεικτη φαντασίωση.
σου ειπα και πιο πανω οτι γινεσαι επικίνδυνος.
Μην τα ξαναλεμε.
Οτι λεμε εδω μεσα τα λεμε ετσι απο μια εμπειρια ζωης.
Εκτος αν εχεις γινει ειδικος οποτε παω πασο.
Αυτές οι νόρμες δεν είναι \"ΜΗ\" και \"ΠΡΕΠΕΙ\" αλλά ο Ελάχιστος κοινός παρονομαστής που διατηρεί τον ανήλικο σε μία διαδικασία κοινωνικοποίησης.
ναι, το προβλημα οτι αυτη η διαδικασια κοινωνικοποιησης δεν μου κανει εμενα, σου ειναι δυσκολο να το καταλαβεις???
Η σωστή και μη επιθετική (φωνές, βρισιές κλπ) χρήση λοιπόν της έκφρασης είναι ένα μέρος της διαδικασίας κοινωνικοποίησης, ΙΔΙΩΣ στις μικρότερες ηλικίες. Και εκεί εστιάστηκε και η όλη κριτική μου απέναντι στο \"απόλυτη εκφραστική ελευθερία\" της Λίμπερ.
Σορρυ αλλα για μια ακομη φορα αυτο που λες ειναι μια φουσκα.
Δεν λεει τιποτα, αν ηταν ετσι ολα μας τα προβληματα να ειναι σε αυτο το κρισιμο επιπεδο, να παμε να γινουμε ολοι Γκαντι η βουδιστες να το ληξουμε.
Εγώ νομίζω ότι η παραπάνω τετράδα - από τη στιγμή που την πιστεύεις - θα έπρεπε να σε αποτρέπει από το να λειτουργείς σαν υποβολέας της Λίμπερ και της κάθε Λίμπερ.
παλι τα ιδια??
θα μου απαγορεψεις να απανταω δηλαδη σε οτιδηποτε βλεπω στο φορουμ επειδη το ειπε καποιος αλλος??
Μου απαγορευτηκε και ο σχολιασμος σε αυτα που διαβαζω και βαφτιστηκε υποβολεας??
γιατι σε εχει πιασει τετοιος πανικος???
Όχι μόνο \"εκφραστική ελευθερία\" δεν αντιπροσωπεύει αλλά αντίθετα ομοιάζει με το χειρότερο δείγμα ποδηγετημένης σκέψης και έκφρασης. Αυτό του φεραίφωνου. Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις που λένε...
τι να σου πω....
μαλλον εχουμε χασει τα νοηματα των λεξεων.
ΟΤαν λες στο παιδι, να αυτο και αυτο μπορει να συμβαινει αλλα και αυτο, που σημαινει οτι περιλαμβανεις οτι γνωριζεις για το Χ θεμα ασχετως αν συμφωνεις η οχι αυτο ειναι ποδηγετημενη σκεψη....
τι να πω, θα ξαναδιαβασω Μαρκουζε και οτι αλλο περιξ απο την αρχη, κατι δεν εμαθα καλα η τελικα εσυ εχεις πιει πολυ.
Αν μετά ή σε κάποια στιγμή ΕΠΙΛΕΞΕΙ την απόρριψη αυτής της νόρμας, τότε Ο.Κ. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί την απόρριψη της εξ\' αρχής. Πολύ δε περισσότερο δεν συνιστά \"προοδευτισμό\" η όποια εξ\' ορισμού υιοθέτηση της αντίθετης θέσης ή και της ΜΗ θέσης.
ναι φανταζομαι οτι προοδευτισμο συνιστα οτι εχεις γραψει σε αυτο το θρεντ....
Επειδή εξακολουθείς να μην το καταλαβαίνεις ή να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις για άλλη μία φορά. Το να διδάξεις 5 πράγματα στο παιδί, ιδίως σε συνάρτηση με την κοινωνική του συμπεριφορά ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΌΧΙ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ρε φίλε.
δεν διδασκω αλλα δινω τροφη για σκεψη.
Εδω και μερες προσπαθεις εναγωνιως να μου προσαψεις ρολους που δεν μυο ανηκουν.
Σορρυ αλλα δεν θα πεσω στην λουμπα σου, και ας γραφεις για τα επομενα 20 χρονια, θρεντ στο θρεντ.
Αυτο για να μην ταλαιπωρησε αδικως.
Το παιδί του παραδείγματος είναι 10 χρονών. Τώρα είναι μάλλον αργά. Αν όμως από μία ηλικία του εξηγείς ότι δεν σχολιάζουμε ανθρώπους φωναχτά σε δημόσιους χώρους και ότι είναι καλύτερα να μιλάμε στους ιδίους, νομίζω ότι λέει κάτι. Άλωστε και πάλι είσαι εκτός θέματος. Δεν σχολιάσαμε την επί τούτου αντίδραση των γονέων αλλά την γενικότερη συμπεριφορά της μικρής με αφορμή αυτό το περιστατικό.
Δεν εχει να κανει με την ηλικια,
διαφωνω για 1000η φορα με τον τροπο προσεγγισης σου και το τροπο που προσπαθεις να μεταδωσεις οτι σκεφτεσαι στο παιδι.
Την θεωρω λαθος παιδαγωγικη μεθοδο, βασει τα οσα μεχρι στιγμης υποψη μου.
Ειμαι της ελευθεριακης διαπαιδαγωγησης κατι που σαφεστατα εσυ εισαι μακραν.
Απορω γιατι πρεπει με το ζορι να συμφωνησω μαζι σου.
Κατ\' αρχάς δεν μίλησα για χαρακτήρα αλλά για συμπεριφορές. Οπότε και πάλι λες τα δικά σου. Δεύτερον, πουθενά δεν εμφανίστηκε μηχανιστική προσέγγιση. Δεν έβαλα εγώ 1, 2, 3, 4, στα στάδια και τις προϋποθέσεις διαπαιδαγώγησης. Να χρησιμοποιείς λέξεις που ξέρεις τι σημαίνουν γιατί αλλιώς εκτίθεσαι...
Το να βγαζεις νορμες οπως γραφεις παραπανω δεν ειναι μηχανιστικο???
μαλλον πλακα κανεις, ουτε τις αποψεις σου δεν υπερασπιζεσαι.
Δεν υπαρχουν σταδια, υπαρχει διαδικασια την οποια υπερασπιζομαι και θα συνεχισω να το κανω.
Βασικά θέλω να πιστεύω ότι θα είχα φροντίσει να έχει μάθει σ\' αυτή την ηλικία να μην το κάνει. Πάντως τιμωρός δεν θα ήμουν... ούτε ισχυρίστικα κάτι τέτοιο
αχα!
ωστε θα ειχες προσπαθησει...
και αν αποτυχενες, τι θα ελεγες οτι απλα δεν το εκανες καλα η οτι ειχε λαθος η μεθολογια σου???
Άλλα λόγια ν\' αγαπιόμαστε. Γεγονός παραμένει ότι πριν καταργήσεις κάτι καλό είναι να ξέρεις με τι το αντικαθιστάς, από τη στιγμή που χρειάζεται αντικατάσταση. Αν τώρα δεν θέλεις να αντικαταστήσεις, και απλά να γκρεμίσεις, απλά επιβεβαιώνεις ότι δεν είσαι τίποτ\' άλλο από αντιδραστικός.
προτιμω αντιδραστικος παρα αποστειρωμενος.
Μου βρωμαει ναφθαλινη ολη αυτη η υποθεση ξερεις....
Και επιπλεον με ενδιαφερει να αφησω μια καλυτερη κοινωνια αυριο και οχι χειροτερη απο οτι την βρηκα.
Τωρα αυτο τι σημαινει μενει να το μαθουμε.
Είμαι Παππάς, όχι Πάπας. Και ποτέ δεν είπα ότι κατέχω την αλήθεια. Άποψη παρουσιάζω και θέση υπερασπίζομαι.
μαστα... αυτο πρεπει να ειναι αποκλειστικα δικο σου προνομιο....
μαστα.... μαστα....
Αυτό πάντα το γράφω... αν πρόσεχες τι γράφουν οι άλλοι και δεν σε ενδιέφερε μόνο το τι γράφεις εσύ θα το είχες παρατηρήσει μετά από τόσα χρόνια. Δεν πειράζει όμως. Μ\' αρέσει όταν η άγνοια σου σε εκθέτει...:P:P
αν προσπαθεις να με πεισεις για κατι, σου ομολογω οτι απετυχες.
Περιμενω ομως να προσπαθησεις και αλλο.
Παλιοτερα ησουν καλυτερος....
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
ΥΓ. Δεν σκοπεύω να απαντήσω άλλη φορά σε ταμπέλες πέρι \"συντηριτισμού\" ή ό,τι άλλο γιατί θεωρώ κάθε \"ταμπέλα\" τέτοιου είδους κενή περιεχομένου. Και στο τίποτα δεν έχω επίσης τίποτα να απαντήσω.
η αλλιως κατα Τρικουπιον ασμα, δυστυχως επτωχευσαμεν....
Το υπονοούμενο το έπιασα... εσύ δεν έχεις πιάσει το έκει έξω όμως...
Να φέρεις Μπύρες...
και εσυ λουκανικα και να εισαι ξυρισμενος, κοντρα κιολας.
Πάω για ύπνο. Βαρέθηκα να σε ταπώνω
πες μου τουλαχιστον, ξεδωσες??? νιωθεις καλυτερα???
το ηθικο σου ανεβηκε η τσαμπα πηρες την χαρα οτι με ταπωνεις???
Με εκτίμηση,
Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης