dew δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο :)
Printable View
dew δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο :)
Loipon μολις γυρισα απο αθηνα κ ειδα ενα φοβερο 85.0 στη ζυγαρια.Quote:
Originally posted by forty
δεν διαφωνω με αυτα που γραφεις,διαφωνω με αυτο που λεει ο συγγραφεας να τρωμε οτι επιθυμουμε εκεινη τη στιγμη,και εγω σου γραφω μια μερα απο αυτες που εκανα πριν χασω τα κιλα μου
πρωι τυροπιτα απο το φουρνο και 2 μηλοπιτακια
μεσημερι μακαρονια με φετα και σαλατα
απογευμα γιαουρτι με γλυκο του κουταλιου
βραδυ 1 σουβλακι με πιτα,πατατες τηγανητες,φετα και μπυρα
σου φαινονται πολλα ολα αυτα?εγω χορταινα χωρις να αισθανομαι οτι εχω φαει πολυ και λιγο λιγο παχαινα,μου πηρε παρα πολυ καιρο,ισως ενα χρονο και περισσοτερο να αποκλεισω καποιες τροφες απο τη διατροφη μου γιατι ξερω οτι αν αρχισω να τις ξανατρωω θα αρχισω να παιρνω κιλα.εδω και 2 χρονια που κανω συντηρηση δεν τα εχω ξαναβαλει στο στομα μου,λοιπον αν αρχιζα να τρωω ΤΟΤΕ οτι ηθελα οπως γραφει το βιβλιο δεν υπηρχε περιπτωση να εφτανα στο στοχο μου αλλα και να εφτανα θα τα ξαναεπαιρνα.Το να αλλαξεις δεν ειναι ευκολο,θελει κοπο και προσπαθεια για να φτασει ο καιρος να περνας απο το φουρνο,να σου μυριζουν τα σφολιατοειδη και οχι να λες οτι δεν θα μπεις αλλα να μην το σκεφτεσε.
Μια διαιτολογος μου ειχε πει καποτε οτι υπαρχουν τροφες που πρεπει να αποκλειστουν τελειως απο το διαιτολογιο μας και να μην τις βαζουμε ουτε στο μυαλο μας οτι θα τις φαμε.
Διαιτα η σωστη διατροφη,οπως θελεις πες το,δεν σημαινει οτι τρωω μονο φιλετο κοτοπουλο και μια ντοματα,δεν σημαινει οτι στερουμε αλλα οτι τρωω λιγο και υγιεινα,οχι οτι επιθυμω γιατι αυτο μπορει να ειναι κατι που θα μου κανει κακο με τα συντηρητικα,τη ζαχαρη η το ασπρο αλευρι που εχει
Οχι εγω δεν μπορω να φαω οσα θελω χωρις να παχυνω,
τοσο καιρο που ημουν στασιμη στα 81-82 κιλα
(καπου 3μηνο)
την μια ετρωγα ο,τι ηθελα, οχι οσο ηθελα,
κ την αλλη μαζευομουν διατροφικα.
Σε καμμια περιπτωση δεν ετρωγα οσο ηθελα, οποτε ηθελα.
Βλεπω τωρα εδω κ ποσο καιρο (λιγο)
που εχω σαν "οδηγο" και δικαιολογια το βιβλιο οτι τρωω οπως παλια, κ μαλιστα με ελαφρυντικα.
Παω στον φουρνο κ παιρνω ολα τα παχυντικα που ποτε δεν επαιρνα,
παραγγελνω ντελιβερι το βραδυ,
τρωω ο,τι κ ο φιλος μου που τρωει συνολικα λιγοτερο απομενα.
Εν ολιγοις τις τελευταιες μερες εχασα τελειως διατροφικα τη μπαλα με το βιβλιο αυτο.
Πιστευω οτι παιζει ρολο αν μενεις στασιμος σε καποια κιλα, εστω κ υπερβαρος, τι τρως κ μενεις στασιμος.
Πιστευω επισης οτι απαξ κ αρχισα να τρωω οσα δεν ετρωγα πριν (κρουασαν σοκολατες κτλ) θα παχαινα ετσι κι αλλιως.
Κ δεν θελω να εχω κανενα βιβλιο να μου χρυσωνει την κατασταση οτι καποια στιγμη θα μπορω κ να τρωω ο,τι θελω κ θα αδυνατισω.
Οποτε πολυ απλα θα ροσπαθησω να επανελθω στην παλια μου σωστη διατροφη, για τα δικα μου μετρα κ σταθμα.
Ουτε πεινουσα, ουτε ετρωγα το συμπαν ολο, απλα προσεχα τι τρωω, απεφευγα τα γλυκα, οταν ετρωγα πολυ τη μια μερα
προσεχα την επομενη κτλ.
Πραγματικα το βιβλιο με εβαλε σε ενα διατροφικο χαος,
ή μαλλον ηθελα να μπω κ βρηκα κ "συμπαραστατη¨"
Δεν ειχα το χρονο να διαβασω τι λεγατε τωρα εδω, τα λεω με αφορμη το μηνυμα της φορτυ που μου τραβηξε την προσοχη.
Φορτυ μου στο εξης απλα θα αγνοω οσα φαγητα δεν πρεπει, δεν ειμαι εγω για αυτα.
σευχαριστω για τις συμβουλες!
badgirl μου καλώς ήρθες ξανά :)
Αν δεν σου κάνει κόπος διάβασε τι έγραψα στο τελευταίο μου ποστ. Δεν είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που προσπαθούν με τον τάδε τρόπο να ακυρώνετε τη προσπάθειά τους.. Το σημαντικό σε ένα βιβλίο είναι η κατανόηση του και όχι το να πάρεις 4 φράσεις που ακούγονται αρεστές, αν και έχουν βαθύτερο νόημα και βουρ σε αυτές..
Είναι σαν να μου λέει ότι κάποιος ξεκινάει Ατκινς και θα τρώει μόνο χοιρινό με λίπος κάθε μέρα, ενώ το μόνο σχετικό με την ʼτκινς είναι το γεγονός ότι θα τρώει κρέας..και αυτό ούτε καν το σωστό!
bad μου καλώς ήρθες...
όταν τρώμε τόσο πολύ...ουσιαστικά δεν γευόμαστε αυτά που τρώμε...κοινώς χλαπακιάζουμε...
κοίτα και εγώ δεν είμαι φαν του τρώω όοτι θέλω όσο θέλω γιατί έχω τροφική διαταραχή...
απλά επειδή πιέζομαι όταν κάνω δίαιτα σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό τί κάνει να κτλ..
τρώω τρώω ότι μου καπνίζει μεν αλλά τόσο όσο να νιώσω ότι γέμισε το στομάχι μου..όχι μέχρι να σκάσω γιατί για να σκάσω εγώ θέλω ένα ωραιότατο βόδι μονη μου...απλά εγώ δεν αντέχω την πίεση του διαιτολόγου και της συγκεκριμένης διατροφής..με τρελαίνει..σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό εκτός μόνο από τη στιγμή που τρώω..ακόμη και όταν γουρουνιάσω και νιώθω και καλά γεμάτη..πάλι το φαγητό σκέφτομαι..και λέω από αύριο κομμένα και αρχίζω διατροφή και το αύριο γίνεται μεθαύριο...γιατί η διατροφή με περιορίζει...άσε που από προσωπική πείρα όταν κόβω τα γλυκά δεν τα σκέφτομαι...τρώω μόνο όταν πραγματικά το θέλω..ενώ όταν χλαμακιάζω θέλω κι άλλο κι άλλο...σκέφτομαι απλά ότι με νοιάζει μεν να χάσω αλλά και να τα διατηρήσω μακρυά μου τα χαμένα κιλά...και όταν στερούμαι μετά ξεσπάω...και τα ξαναπαίρνω...
ουφ αυτά :)
Το ειπα και πριν.Το βιβλιο αυτο δε λεει επικινδυνα πραγματα μεσα.Ειναι ενα καλο βιβλιο αλλα δεν ειναι το θαυματουργο βιβλιο για να αδυνατισεις.Γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν θαυματουργα πραγματα για το αδυνατισμα.Το βιβλιο απλα περναει σα φιλοσοφια οτι δεν πρεπει να κανεις διαιτα πεινας.Αυτο ειναι ολο.Τωρα αν καποιος παρει αυτο το βιβλιο και πιστεψει οτι θα τρωει ποσοτητες, οποτε και οσο θελει τοτε απλα δεν κατανοησε τι λεει το βιβλιο αυτο.Βεβαια οταν διαβασα το βιβλιο προσωπικα δεν βρηκα τιποτα το καινουριο που να πρεπει να κανω για να βοηθηθω γιατι πολυ απλα οσα ελεγε τα ηξερα και τα εκανα ηδη.Και δεν αποδιδω την απωλεια των κιλων μου στο βιβλιο αυτο σε καμια περιπτωση(αλλωστε το διαβασα την περασμενη εβδομαδα).
Συμφωνώ, ο καθένας λειτουργεί με το δικό του τρόπο!
Εγώ στα 28 μου χρόνια δεν έχω πάει σε διατροφολόγο, ούτε έχω ακολουθήσει ποτέ την <τάδε> δίαιτα και πριν βιαστείτε να απαντήσετε : για αυτό είσαι έτσι :P να πω ότι έχω χάσει και έχω ξαναβάλει κτλ. Και κατά των χαπιών είμαι από προσωπικές εμπειρίες μικρότερη, αν και ποτέ δεν κατακρίνω όποιον παίρνει και ειδικά αν δουλεύουν σε αυτόν!! και γενικά κατά της οποιαδήποτε πίεσης σε προσωπικό επιπέδο σε όλους τους τομείς. Όταν π.χ. πήγαινα σχολείο και η μάνα μου έλεγε κάτσε διάβασε, εγώ αντιδρούσα, όταν με άφηνε ελεύθερη καθόμουν με τις ώρες και διάβαζα. ʼλλα παιδιά θέλουν οι γονείς να τους κρατάνε το βιβλίο.. Ο καθένας όπως μπορεί!!
Ο καθένας τη προσπάθεια του και ας εμψυχώνει και τους άλλους στη δική τους!! Για αυτό είμαστε εδώ άλλωστε.
Σωστηηη!Quote:
Originally posted by dew
Συμφωνώ, ο καθένας λειτουργεί με το δικό του τρόπο!
Εγώ στα 28 μου χρόνια δεν έχω πάει σε διατροφολόγο, ούτε έχω ακολουθήσει ποτέ την <τάδε> δίαιτα και πριν βιαστείτε να απαντήσετε : για αυτό είσαι έτσι :P να πω ότι έχω χάσει και έχω ξαναβάλει κτλ. Και κατά των χαπιών είμαι από προσωπικές εμπειρίες μικρότερη, αν και ποτέ δεν κατακρίνω όποιον παίρνει και ειδικά αν δουλεύουν σε αυτόν!! και γενικά κατά της οποιαδήποτε πίεσης σε προσωπικό επιπέδο σε όλους τους τομείς. Όταν π.χ. πήγαινα σχολείο και η μάνα μου έλεγε κάτσε διάβασε, εγώ αντιδρούσα, όταν με άφηνε ελεύθερη καθόμουν με τις ώρες και διάβαζα. ʼλλα παιδιά θέλουν οι γονείς να τους κρατάνε το βιβλίο.. Ο καθένας όπως μπορεί!!
Ο καθένας τη προσπάθεια του και ας εμψυχώνει και τους άλλους στη δική τους!! Για αυτό είμαστε εδώ άλλωστε.
μα το θεμα δεν ειναι να φας την ανασταση ολη....να σας πω για παραδειγμα την αλλη φορα εφαγα το πρωι μισο τοστ κατα τις 12 το υπολοιπο με επιασε πεινα και το εφαγα κατα τις 6...μετα το βραδυ εφαγα μια τυροπιτα και ενα γλυκακι...δεν ειναι θερμιδικα πολυ και πραγματικα χορτασα με οτι ηθελα να φαω...αλλα εκεινη την ωρα που πεινουσα απλα αρπαζα αυτο που ηθελα και συνειδητα ετρωγα...αλλοι μπορουν αλλοι δεν μπορουν ετσι...αλλα μην μας ακυρωνεται την προσπαθεια...
badgirl11 ν'αξερες πως σε καταλαβαινω!!!το ιδιο ακριβως ειχα παθει και εγω οταν λανθασμενα νομιζα οτι μπορω να τρωω απ'ολα,δεν πειραζει ομως ολα αυτα τα μαθηματα μας κανουν πιο δυνατους και μας δινουν γνωση,ετσι να το παρεις σαν κατι θετικο και ξεκινα παλι αυτο που εσυ ξερεις οτι δουλευει καλυτερα στον οργανισμο σου.Μην το βαζεις κατω με τιποτα!!
Quote:
Originally posted by dew
Δεν είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που προσπαθούν με τον τάδε τρόπο να ακυρώνετε τη προσπάθειά τους..
ποιος βρε παιδια σας ακυρωσε την προσπαθεια??????θα τρελλαθουμε?δηλαδη δεν μπορουμε να κανουμε κριτικη σε ενα βιβλιο που εχουμε διαβασει επειδη εσεις ακολουθητε αυτη τη διαιτα?νομιζω οτι τα θεματα ειναι να τα συζηταμε οχι οσοι συμφωνουν να χειροκροτουν και οσοι διαφωνουν να το βουλωνουν!!Quote:
Originally posted by pennou
...αλλοι μπορουν αλλοι δεν μπορουν ετσι...αλλα μην μας ακυρωνεται την προσπαθεια...
Κορίτσια σας καταλαβαίνω όλες...καθένας έχει τον τρόπο του...?το ιδιο ακριβως ειχα παθει και εγω οταν λανθασμενα νομιζα οτι μπορω να τρωω απ'ολα? αλλά βρε forty μου κάποια στιγμή όταν με το καλό φτάσεις εκεί που θέλεις...δεν θα τρώως από όλα;;;
γιατί βρε μάτια μου εγώ αυτό φοβάμαι και εκεί κάνω λάθος..τα χάνω με δίαιτα κλασσικά
και μετά τα ξαναπαίρνω...για αυτο προβληματίζομαι και δεν θέλω να στερούμαι...
γιατί μετά καλώς τα κιλάκια πάλι.. :)
Κοίτα το βιβλίο το διάβασα πριν 3 μέρες.. οπότε δεν έχω χάσει επειδή ήμουν πιστή δούλος του κυρίου Δεθυμάμαιόνομα που το έγραψε..
Αν θέλεις να μιλήσουμε για το βιβλίο (αν το έχεις διαβάσει) και το νόημά του και να αναφέρεις τι είναι λάθος.. να το κάνεις!! Και είμαι σίγουρο ότι θα είναι επικοδοιμητικό για όλους!
Το να έρθει να μου πει κάποιος ότι κατέβαζε τον άμπακο με τις ευλογίες του κυρίου Πάλιδεθυμάμαιτοόνομάτου επειδή διάβασε το βιβλίο θα υποθέσω ή ότι 1ον διάβασε τις 4 φράσεις ή 2ον το ξεφύλησε δεν έβγαλε νόημα και έμεινε να ακολουθεί τους 4 κανόνες με το δικό του τρόπο..
Όπως πολύ σωστά είπε η Πηνελόπη, ο κύριος αυτός δεν μας είπε κάτι καινούριο! Δεν ανακάλυψε τη χαμένη Ατλαντίδα! Απλά έγραψε κάποια πράγματα που λίγο πολύ όλοι οι παχουλοί ξέρουμε. Και προσωπικά και να τον βρίσετε και αυτόν και το ΄βιβλίο του δε με νοιάζει.. αυτό που με καίει είναι ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν τη δική τους προσπάθεια και λέγοντας τους ότι είναι λάθος (χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς κάνουν, παρά 4 φράσεις) ίσως να τους απομακρύνει από τη προσπάθεια τους ή από τη παρέα μας..
να προσθέσω κι εγώ κάτι που διάβασα το βιβλίο το σαββατοκύριακο (όχι μέχρι το τέλος αλλά ως τη μέση) αύτό που μου έμεινε εμένα είναι ότι το βιβλίο του βασίστηκε σε μία έρευνα που έκανε σε ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ σνθρώπους και με τι τρόπο τρώνε...ώστε να βοηθήσει υπέρβαρους ανθρώπους!!! ακολουθώ κι εγώ τους 4 κανόνες του κυρίου Μακέννα και μπορώ να πω ότι τρώω πολύ λιγότερο απότι πριν...
ακρβώς και εγώ αυτό θέλω να γίνω φυσιολογικά αδύνατη :PQuote:
Originally posted by katerina76
να προσθέσω κι εγώ κάτι που διάβασα το βιβλίο το σαββατοκύριακο (όχι μέχρι το τέλος αλλά ως τη μέση) αύτό που μου έμεινε εμένα είναι ότι το βιβλίο του βασίστηκε σε μία έρευνα που έκανε σε ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ σνθρώπους και με τι τρόπο τρώνε...ώστε να βοηθήσει υπέρβαρους ανθρώπους!!! ακολουθώ κι εγώ τους 4 κανόνες του κυρίου Μακέννα και μπορώ να πω ότι τρώω πολύ λιγότερο απότι πριν...
να σας πω και κατι???σημερα ηπια καφε και πριν λιγο εβαλα να φαω γεμιστα(μια πιπερια μια ντοματα και 2 πατατες) εφαγα αργα και χορτασα τρωγοντας μια ντοματα μονο και το αλλο το αφησα για μετα...δεν λεω οτι δεν θα μπορουσα να το φαω ολο μη σας πω και 2 πιατα απο αυτο...αλλα εφαγα μεχρι να καταλαγιασω την πεινα μου..αυτο λεει οχι να φαμε μεχρι σκασμου...σιγουρα δεν λεει κατι το διαφορετικο αλλα αλλο να το ξερεις και αλλο να το εφαρμοζεις...
αυτό ακριβώς λέει ... ότι τρώς μέχρι να υποψιαστείς ότι χόρτασες...άμα χορτάσεις νομίζω ότι το έχασες το παιχνίδι...
να προσθέσω και κάτι άλλο που μου ήρθε κάπως όταν διάβασα το βιβλίο...όταν ήμουν μικρή μία γνωστή της μητέρας μου μου έλεγε (προφανώς επείδη το έβλεπε ότι είχα τάση για πάχος) Κατερινάκι να σηκώνεσαι από το τραπέζι και να πεινάς!!! πόσο δίκιο είχε!! αν είχα ακούσει δεν θα έφτανα στα 34 να ακολουθώ κανόνες ενός βιβλίου....