Tρελαινομαι για σπανακοπιτααα!!!!!!
Printable View
Tρελαινομαι για σπανακοπιτααα!!!!!!
Μονο κοτοπουλο λαχανοντολμαδες και σπανακοπιτα να ετρωγα θα ημουν ευχαριστημενοι χαχαχαχα
βρε κοριτσια, ξερετε καμια συνταγη για φυλλο πιττας? δοκιμασμενη να ειναι, ε? μου ανοιξατε την ορεξη για σπανακοπιττα και δνε μπορω να αγορασω γιατι ο γιατρος μας εχει κοψει και το βουτυρο και σιγουρα οι ετοιμες εχουν βουτυρο :(
λαχανοντολμαδες ετοιμαζομαι να κανω κυριακη! η πεθερα μου εστειλε λαχανο απο τον κηπο!!
Καλημέρα!
BARB το φύλλο θέλεις να είναι τύπου σφολιάτα?γιατί τέτοιο φύλλο χωρίς βούτυρο δυστυχώς δεν γίνεται...:sniff:
Αλλά αν θέλεις να είναι σαν κουρού ή χωριάτικη μπορώ να σου δώσω κάποιες δοκιμασμένες!όπως επίσης και μία ζύμη που μοιάζει με της πίτσας και με σπανάκι γίνονται τέλεια,σαν καλτσόνε!και χωρίς καθόλου λιπαρά!
Στείλε μου και εμενα κανενα λαχανοντολμα! οχι πολυ μια κατσαρολα!!!ανετα τ τρώω!Συνταγη δεν ξερω να σου πω γτ η γιαγια μου φτιαχνει εγω δεν εχς ιδεα
Κόλαση!Στείλε.Αλλά τους θέλω ορφανούς.;)Quote:
Originally posted by BARB3
λαχανοντολμαδες ετοιμαζομαι να κανω κυριακη! η πεθερα μου εστειλε λαχανο απο τον κηπο!!
Μπελαλίδικο φαγητό,αλλά η νοστιμιά του.Αυγοκομμένο υποθέτω;
οκ, αρχιζω τα delivery!! αυγοκομμενοι με ζουμακι!! ετσι τους τρωμε εμεις!! θα σας κανω και καλη τιμη!
Cherie το ξερω για τη σφολιατα! οτι φυλλο ναναι θελω αλλά να μην εχει ουτε γιαουρτι ε? γιατι οι κουρου ζυμες εχουν γιαουρτι απο οτι θυμαμαι. ειμαι δυσκολη ε??
χαχα!όχι για όλα υπάρχουν λύσεις!λοιπόν θα σου γράψω μία ζύμη για πιτάκια τύπου καλτσόνε τα οποία οι γονείς μου τηγανίζουν,αλλά εγώ τα ψήνω στο φούρνο και γίνονται εξίσου νόστιμα,και μια ζύμη για χωριάτικο φύλλο το οποίο όμως είναι πιο μπελαλίδικο γιατί θέλει άνοιγμα..Quote:
οκ, αρχιζω τα delivery!! αυγοκομμενοι με ζουμακι!! ετσι τους τρωμε εμεις!! θα σας κανω και καλη τιμη!
Cherie το ξερω για τη σφολιατα! οτι φυλλο ναναι θελω αλλά να μην εχει ουτε γιαουρτι ε? γιατι οι κουρου ζυμες εχουν γιαουρτι απο οτι θυμαμαι. ειμαι δυσκολη ε??
Η πρώτη:
-1 μεγάλος κύβος μαγιάς ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη
-1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
-3-4 κ.σ. αλεύρι
ενώνεις τα 4 αυτά υλικά και αφήνεις για περίπου 30-40 λεπτά σε ζεστο μέρος να φουσκώσει το προζύμι.
σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύεις
-1 κ.γ. αλάτι
-4 κούπες αλεύρι ο.χ.(εγώ βάζω μισό μισό με ολικής)
ανοίγεις μία τρύπα και ρίχνεις το προζύμι και 1 κούπα χλιαρό νερό.
ζυμώνεις καλά και αν χρειαστεί προσθέτεις είτε λίγο ακόμα νερό είτε λίγο αλεύρι για να γίνει σφιχτή η ζύμη.
αφήνεις σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί(περ. 1 ώρα)
χωρίζεις τη ζύμη σε μπαλάκια,και τα ανοίγεις πάνω σε αλευρωμένο πάγκο.τα γεμίζεις με ότι θέλεις και κλείνεις σε μισοφέγγαρο(εγώ βρέχω λίγο τις ακρες πριν τα κλείσω για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο).
αλείφεις με λίγο λαδάκι την επιφάνεια και τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα.
ψήνεις στο φούρνο(προθερμασμένος στους 180-190 βαθμούς) μέχρι να ροδίσουν!
και για τη δεύτερη:
-1,5 κ.γ. αλάτι
-2 κ.γ. ξύδι
-4 κούπες αλεύρι
-1,5 κούπα νερό
έξτρα αλεύρι αν χρειαστεί για να γίνει σφιχτή ζύμη
-1/3 φλ. ελαιόλαδο
σε ένα μπωλ ανακατεύεις το αλεύρι,το αλάτι,το νερό και το ξύδι μέχρι να γίνει ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι.
αφήνεις μισή ωρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
χωρίζεις σε 2 κομμάτια και το κάθε κομμάτι σε 10 μπαλάκια.
ανοίγεις ένα ένα τα μπαλάκια σε μέγεθος μικρού πιάτου,αλείφεις με λίγο λάδι και τοποθετείς το ένα πιτάκι πάνω στο άλλο.πρέπει να έχεις 2 ''πυργάκια'' από 10 πιτάκια το κάθε ένα.
αφήνεις στο ψυγείο μία ώρα.
ανοίγεις το κάθε ''πυργάκι'' σε 1 φύλλο,τοποθετείς την πίτα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί,κάνεις λίγες τρυπούλες στο πάνω φύλλο και ψήνεις σε μέτριο φούρνο και πάλι μέχρι να ροδίσει!
Ελπίζω να κατάλαβες έτσι όπως τα έγραψα...!για τυχόν διευκρινίσεις εννοείται ρωτάς!!
μμμ! κερασοκοριτσο, μου ανοιξες την ορεξη και οτι ελεγα να αρχισω απο σημερα διαιτα. λετε για βραδυνο να κανω καλτσονε?? οσο για την αλλη ζυμη, πολυπλοκη ειναι. σαν αν βλεπω τη μανα μου...Οχι, δεν ειμαι ακομη για τετοια!! σε μια δεκαετια ισως!!!!
στο θεμα μου! εχθες εκανα ενα ωραιοτατο στιφαδο τελικα και τοιυς λαχανοσαρμαδες τους αφησα στην ακρη. ισως κανω αυριο!
εχω και για σημερα στιφαδο και λεω αυριο να κανω ψαρακι! για να δουμε που θα καταληξω τελικα.
κοριτσια, μη με αφηνετε μονη!! τι μαγειρευετε? για λετε
εγώ για σήμερα έβρασα μπρόκολο, και ετοίμασα μία απλή μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα. με είχε πιάσει βαρεμάρα χτες...
χτες έψησα μπριζόλες στο γκριλ (σε γκριλιέρα), και μετά λέω, βρε δε δοκιμάζω να ψήσω και πατάτες? αλλα δε μου βγήκαν καλές, ψιλοάρπαξαν, και ήταν και πολύ στεγνές.
δε μας ικανοποίησε καθόλου το αποτέλεσμα.
Καλημέρα!!καλή βδομάδα!
BARB η πρώτη ζύμη που σου 'εγραψα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για δίαιτα,εγώ κάνω πολύ συχνά.να φανταστείς οτί το κάθε μπαλάκι ζύμης που βγάζει ένα καλτσόνε έχει 120-130 θερμίδες και δεν είναι μικρό!αν βάλεις και στη γέμιση λάιτ προιόντα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!
ΝΙΝΑ εγώ τις πατάτες τις τυλίγω σε αλουμινόχαρτο,ολόκληρες αφού τις πλύνω και τις πασπαλίσω με λίγο αλάτι και τις ψήνω στο φούρνο σε ταψάκι με ένα δάχτυλο νερό.γίνονται πολύ νόστιμες,ιδίως μαζί με γιαουρτάκι είναι σούπερ!αν θέλεις δοκίμασε και έτσι.
Σήμερα δεν ξερω γιατί αλλά μου μύρισε σέλινο..!οπότε λέω να κάνω χοιρινό(ψαρονέφρι για πιο λαιτ)με σέλινο αυγολέμονο που λατρεύω!
Βρε κοριτσια, δεν ξερετε τις πατατες τις τηγανητες χωρις θερμιδες? (που λεει ο λογος...). κοιταξτε τη συνταγη
* Πατάτες 3-4
* Ελαιόλαδο μια κουταλια σουπας
* Αλάτι
1. Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι, ισως και λιγο πιο λεπτες.
2. τις ανακατευουμε με το λαδι και το αλατι σε ενα μπολ.
3. Τίς απλωνουμε σε μια λαδοκολλα μεσα σε ένα ταψί.
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. περιπου μιση ωρα.
Καλύτερες κι απο τηγανητές! δοκιμασμενες πολλες φορες. μονο που δεν τρωγονται αν κρυωσουν. ειναι της ωρας δηλ.
και να σημειωσω οτι η συνταγη ειναι κλεμενη. ειναι της λιλυς που πλεον δεν μας επισκεπτεται στο φορουμ αλλά εγω καθε φορα που κανω τις πατατες την σκεφτομαι. καλα να εισαι κοπελα μου! κανω και τα φιλετακια σου συχνα πυκνα!!
τις έκανα χτες!!ΤΕΛΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!Quote:
Βρε κοριτσια, δεν ξερετε τις πατατες τις τηγανητες χωρις θερμιδες? (που λεει ο λογος...). κοιταξτε τη συνταγη
* Πατάτες 3-4
* Ελαιόλαδο μια κουταλια σουπας
* Αλάτι
1. Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι, ισως και λιγο πιο λεπτες.
2. τις ανακατευουμε με το λαδι και το αλατι σε ενα μπολ.
3. Τίς απλωνουμε σε μια λαδοκολλα μεσα σε ένα ταψί.
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. περιπου μιση ωρα.
Καλύτερες κι απο τηγανητές! δοκιμασμενες πολλες φορες. μονο που δεν τρωγονται αν κρυωσουν. ειναι της ωρας δηλ.
δεν το περίμενα, σαν τηγανητές... ο γιος μου τρελλάθηκε και μου ζητούσε κι άλλες, μα κι εγώ η χαζή έβαλα μονο 2 πατάτες (με 1κ.γλ λάδι) , μα φτάνουν 2 πατάτες?
οπότε ξέρετε τί σκέφτομαι :wink2:
στάνταρ γεύμα 1 φορά την εβδομάδα μπιφτέκια με πατάτες τηγανητές (φούρνου), μια χαρά, βάζεις 2 ταψάκια στον αέρα (τις πατάτες λίγο πιο μετά γιατί θέλουν λιγότερη ώρα, ε?), και έτσι με 1 σμπάρο 2 τρυγόνια!
ειδες? παθαινεις πλακα απο τη γευση ε??
σημερα που εχω ψαρακια θα κανω και λιγες πατατουλες. το θεμα ειναι οτι ειναι τοσο ωραιες που ενα ταψι δεν φτανει για πανω απο 2 ατομα! νινα προσεξε μη βαλεις πολλες και κολλησουνε μεταξυ τους. δεν θα γινουν.
λεω να δοκιμασω 2 ταψια μαζι σημερα!