Quote:
Originally posted by spaceride
Να τα παρουμε ενα ενα... Τρωμε ΚΑΙ γτ πειναμε...Η πεινα αυτη συμβαινει για 1 κυριο λογο..Γτ τα θρεπτικα συστατικα στο αιμα μας ειναι χαμηλα..Θελουμε δλδ να αναπληρωσουμε τη θρεψη. Ας το πιασουμε απο εδω..Ενας ανθρωπος που εχει κανει πολλεεεεεεεεεεεεες διαιτες εχει μαθει να παρακαμπτει ολο το μηχανισμο ελεγχου κορεσμου-πεινας..Φτανει δλδ στο σημειο να μην μπορει να αναγνωρισει καν την πεινα του..Αισθανεται οτι δεν πειναει ποτε ή οτι οταν τρωει ειναι για αλλους συναισθηματικους λογους..Ενα καλο λοιπον ειναι να σκεφτουμε κατα ποσο πραγματικα αναγνωριζουμε την πεινα μας..Ποια συμπτωματα μεταφραζουμε σαν πεινα.. Παμε τωρα στο φαγητο..ερχεται η ωρα να φαμε γτ πεινασαμε (ή νομιζουμε οτι πεινασαμε).. Για να φτασουμε σε κορεσμο θελουμε και ογκο απο την τροφη (συνθετοι υδατανθρακες και φυτικες ινες) και ενεργεια.. Οι ποσοτητες κανονικα αυτορυθμιζονται απο το σωμα μας που μας λεει ποτε χορτασε ή ποτε οχι..Τωρα το προβλημα ειναι οτι εμεις δε μπορουμε καν να ακουμε την πεινα μας...Απο εκει ξεκιναει ολο..Προσπαθηστε να την εντοπισετε στο στομαχι της και να της δωσετε ενα βαθμο απο το 0 (δεν πειναω καθολου) μεχρι το 5(πειναω και ο προισταμενος αρχιζει να φαινεται νοστιμοτατος).. Αν πειναμε 4 ε δεν μπορουμε να τρωμε για 1..(σασα το πιανεις που το παω??)
Βουλιανα μου ειλικρινα σορυ αλλα δεν εχω διαβασει την ιστορια σου.. Προσπαθησε να θυμηθεις την τελευταια φορα που χειριστηκες την ανια σου χωρις την τροφη..τι διαφορετικο ειχε τοτε.. Οσο για τη βαρεμαρα που λες, αυτο ή παραπλησιο ειναι και συμπτωμα της καταθλιψης..Υπαρχει αυτο το ενδεχομενο?
κ την βαθμολογία έχω κάνει ,κ διάφορα άλλα τρικ,κ να ψάνω τρόπους να μη βαριέμαι κ να ξεγελάω την σκέψη μου, αλλά όλα αυτά κρατάνε λίγο.γιατί δεν ΄μπορώ να πειθαρχίσω.είμαι τελείως ανεκπαίδευτη στο να μην είμαι τεμπέλα.