-
Οταν το κρεας το βραζω βγαζει κατι βρωμιτσες αν προσεξες αυτα εννοω για αυτο και το πεταω.Οσον αφορα το λαδι συμφωνω απολυτα οτι το φαγητο αν δεν εχει λαδι πολυ γινεται ελαφρυ και παντανοστιμο.Τις σακουλες τις ξερω θα παρω εγω χρησιμοποιω και λαδοκολλα πολυ.Επισης πες μου τι τηγανι εχεις και χωρις λαδι δεν κολλα γιατι και εγω αντικολλητικο εχω αλλα κολλα ρε κοριτσια αν δεν αλειψω με λαδακι και καθαριζεται δυσκολα μονο με μουλιασμα.Εχετε συζητησει καθολου για σκευη χωρις καθολου λαδι ?δεν ξερω τι τηγανι να παρω η και κατσαρολα?Green pan εχει καμια?
-
Μόνο κοτόπουλο τρώω εγώ, επομένος δεν ξέρω για άλλα κρέατα τί γινετε.
Με την σακούλα βγένει αλιώς το φαγητό, πολύ πιο ζουμερό από ότι με την λαδόκολλα.
Εγώ έχω όλη την σειρά την Tefal. εχει ειδικό τηγάνι που είναι σαν σχαρα με γραμμες απο μεσα, αυτο κανει για ψήσιμο χωρίς λάδι. Αμμα είναι φαγητό που θα βάλω 1-2 κουταλιές λάδι όλα της Tefal μου κάνουν καλη δουλια. Επεισης άμμα πχ εχω να κάνω ρύζι με φιδέ, βάζω την κατσαρόλλα μου, και βαζω μέσα τον φιδέ να κοκκινήσει έτσι όπως είναι. η αμμα είναι να φτιάξω κάπιο άλλο φαγάκι με κρεμμύδι, πάλι έτσι κατευθειαν μέσα και μαρένετε.
Για χύτρα έχω την σειρά quatro της fisler που πάλι μου ψήνει τέλεια χωρίς λάδι. Πολλές΄φορές έβαλα το κοτόπουλο, την έκλεισα για 5 λεπτα σφίριγμα, την άνοιξα, και άφησα να συνεχίζει να ψήνετε το κοτόπουλο για να κάνει κρούστα. στο τέλος σβήνω με λεμόνι ή λίγο κρασάκι.
-
Meredoula γλυκια, για να βγαλεις αυτς τις βρωμιτσες που λες αρκει να το ξαφρίσεις με ενα κουτάλι ή μια τρυπητη κουτάλα καλα. Δεν θελει τιποτ' άλλο (ισχυει ακόμα και για ψαρι αν κανετε σουπίτσες). Επίσεις υπάρχουν sprays (εχω παρει εγω από τον Ανδρεαδη αν θυμαμαι καλα) που αμα ψεκασεις δυο φορες το τηγανάκι σου όλα μελι γαλα (οι δύο φορές είναι λιγότερο από 1/2 κγ λαδι).
Για τους ζωμους μπορείς να φτιαξεις από κομμάτι κρέατος με κοκκαλο ή από σκετο κοκαλο (ειδικά το μοσχαρακι αρκει να είναι ελληνικο γινεται πεντανόστιμο). Θελει λαχανικά όπως καρότο, κρεμμυδάκι και ενδεχομενως και μερικά μυρωδικά αν θες εκτός από αλατι και πιπέρι και αρκετό βρασιμο σε σιγανη φωτια. για ζωμο από κοτόπουλο μπορείς να παρεις φτεουγες και να τις μαδισεις μετά για να εχεις και λίγο κρεατάκι. Το ίδιο μπορείς να κανεις με ψαρι για βραστο και με θαλασσινά όπως γαρίδες (μικρούλες ή μονο το κεφάλι και το εξωτερικό από ωμες γαρίδες - εκει καλό είναι να βάλεις και λίγο φοινοκιο). Μετά σε ταπεράκια ή βαζάκια και στην κατάψυξη ή τον καταψυκτη. στον καταψυκτη το κρατας για 1 χρονο περίπου.
-
Πω πω κοριτσια ολα τα ξερετε ευχαριστωωωωω.Πολινακι το τηγανι καταλαβα τις quatro ομως ποια σειρα εχεις?Τι σχεδιο ειναι απο εξω?Σε ρωταω γιατι πηρε η πεθερα μου μια με μπλε χερουλια της τεφαλ και κολλησε αρα δεν ηταν τοσο καλη αυτη η σειρα βεβαια δεν ξερω αν εχει οδηγιες χρησεις.Οσο για το σπρευ το εχω αλλα για σαλατες τις ψακαζω απλα ελεγα τηγανι χωρις καθολου λαδι οπως της πολινακι.Αντζελ αυτα που ειπες για ζωμο θα τα τηρησω σιγουρα αλλα για το κρεας μονο με ξαφρισμα σιγουρα καθαριζει καλα?φοβαμαι ρε κοριτσια με ολες αυτε τις το ξινες και εγω παλια μονο ξαφρισμα εκανα...Βεβαια αλλη νοστιμια εχει σιγουρα..Ισως το κανω παλι ετσι..Να ρωτησω και για τον καταψυκτη τωρα:spin: σε σακουλιτσες θα τρυπησουν λες???Μπολακι πλαστικο η γυαλινο γιατι το γυαλινο θα σπασει μαλλον??:spin:
-
Σακουλάκια αν είναι καλης ποιότητας και τα κρυώσεις πρώτα στο ψυγείο δεν έχουν προβλημα. Αν χρησιμοποιείς βαζάκια γυαλινα απλά μην τα γεμίσεις μεχρι πάνω πανω... ετσι δεν θα σπάσουν αλλιώς πλαστικά. Μπορείς επισεις να χρησιμοποιήσει παγοκυψέλες αν σου είναι πιο ευκολο να τις γεμίσεις.
-
μερεντα μου, αυτή είναι η σειρά της Τεφάλ που ψήνεις και χωρίς λάδι.
http://www.tefal.gr/All+Products/Coo...aly/Vitaly.htm
Στα υπόλοιπα με κάλυψε η Αντζελ. Εγώ βάζω στην κατάψηξη και ΄χυμό λεμόνι ΄σε παγοκυψέλες, και ντομάτες περασμένες στο μπλέντερ σε ταπεράκια, και διάφορα πχ μπαμιες, φασολακια κτλ, τα παίρνω φρέσκα, τα καθαρίζω και έχω πάρει κάτι ΄σακουλάκια από το lidl ειδικά για την κατάψηξη και τα κρατάω εκεί. και έτσι έχω όλο τον χρόνο φρέσκα λαχανικά και ντοματούλα στα φαγητά μου
-
Μα εισαστε σουπερ νοικοκυρες θα τα εφαρμοσω ολα!!αυτα για το λινλ δεν τα ηξερα θα τα ψαξω.Τα σακουλακια με βολευουν καλυτερα γιατι δεν πιανουν πολυ χωρο ενω ταπερακια ποσα να βαλω κοριτσια??
-
Εγω εχω καταψυκτη βαθιάς κατάψυξης εκτός από τον καταψυκτη του ψυγείου
και είναι και τα 2 γεμάτα!!! Δεν ειπάρχει χόρος για τίποτα!!!
-
Και εγω κοριτσια τετοιο καταχυκτη θα παρω τωρα χωραει 408 λιτρα
-
εγω εχω στο σπίτι του παπου μου καταψυκτη (από κάτω μου δηλ) και βολεύομαι με αυτο. Μόλις παρω και εγω εκει να δεις τι έχει να γίνει με ντοματες, φασολάκια, ζωμούς κλπ.
Merenta μην ξεχνας στο σακουλάκι να γραφεις τι έχει γιατί μετά κλαφτα.... κοτοζουμο θα θες, ψαρόζουμο θα βγαζεις. Στα ταπερ΄κια μπορείς να γραφεις σε χαρτοταινία και να την κολλάς στο καπάκι του.
-
Σωστα αντζελ καλα τα λες.Εσυ ποια μαρκα σακουλακια βαζεις?Ιδιως ντοματα τριμενη ρε κοτιτσια καταναλωνω συνεχεια τα κονκασε πανε και ερχονται συνεχως ομως.Επισης πιτες πιτακια βολευει πολυ,φαγητα που περισσευουν,μελιτζανες και πιπεριες για το χειμωνα,κολοκυθακια δεν ξερω τι αλλο εσεις τι βαζετε?
-
βασικα προτιμώ τα sanitas αλλά και του lidl ειναι καλα! οι παγοκυψελες είναι καλες για το λεμονι που είπε το polinaki. αλλά μπορεις να δοκιμασεις και αλλες. στην αρχι θα χασεις ενα μικρο χρηματικό ποσό αλλά μετα θα ξερεις και θα πηγαίνεις με τυφλα ματια.
-
μετα απο δυο χρονια γαμου αποφασισαμε να φερουμε στο κοσμο το μωρακι μασ. το μονο αγχος μου τοτε ηταν εχοντας ηδη πολλα κιλα να μην παρω αλλα. και τελικα δεν ηταν και τοσο τρομακτικο οσο πιστευα.χαλάρωσα.,θετικες σκεψεις και περασε το εννιαμηνο της εγκυμοσυνης εχοντασ παρει μονο 8 κιλα.ημουν πολυ χαρουμενη για ολα....με το καιρο ομως τα 8 κιλα εγιναν 18 ...παρολαυτα δεν το εβαλα κατω και αποφασισα να μεινω για δευτερη φορα εγκυος, και ομολογω και μην με ρωτησετε πως εγινεαυτο στη δευτερη εγκυμοσυνη δεν πηρα κιλα αλλα εχασα κατα τη διαρκεια τησ στο συνολο 13...αλλα και παλι αυτο δεν κρατησε για πολυ...γιατι τωρα πια μετα απο 10 χρονια ειμαι παλι στο σημειο μηδεν με πολλα περισσοτερα κιλα απο οσο ποτε ..ομωσ ειπα για ολα υπαρχει μια καινουργια αρχη:duh:
-
Καλως ηρθες redrose!!Σημασια εχει που τα καταφερες στις εγκυμοσυνε σου:wink1:Αληθεια εχεις ξεκινησει καποια διαιτα η οχι ακομη?
-
ξεκινησα το ιανουαριο αλλα λογο γριπης τη σταματησα.. τοτε ημουν στα 112,4 .μεχρι και σημερα εχοντας πολλες διαιτες μεσα στο κεφαλι μου προσπαθω απο μονη μου σε συνδυασμο με λιγη γυμναστικη..θα ζυγιστω την δευτερα 28/2