Μάλιστα! Αυτό είναι που λέμε έχω κακά νέα, έχω και καλά ποια να πω πρώτα; Έτσι που ξεκίνησες σφίχτηκε η καρδιά μου αλλά ευτυχώς παρακάτω είχες και καλά νέα! Έχω δυο φίλες στην ηλικία μου και οι δύο στα 50+ κιλά με ανεβασμένη χοληστερίνη. Λένε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατροφή, μπορεί να είναι και κληρονομικό... Έχεις δοκιμάσει να παίρνεις Ωμέγα - 3 λιπαρά μήπως βελτιώσουν κάτι;
Ο αιματοκρίτης σου μπορεί να έπεσε αλλά είναι οριακά φυσιολογικός έτσι δεν είναι; Αναρωτιέμαι αν θα επηρεαστεί θετικά από το κόκκινο κρέας εφόσον δεν προέρχεται από έλλειψη σιδήρου.
Ο σίδηρος σου πιθανόν να ανέβηκε επειδή τρως κάτι που βοηθάει στην καλύτερη του απορρόφηση σε σχέση με το παρελθόν, λέω τώρα...
Χαίρομαι πολύ για τις τρανσαμινάσες! Υποθέτω ότι επιτέλους το συκώτι σου άρχισε και ξεκουράζεται!
Με τον γιατρό δεν κατάλαβα γιατί στράβωσες, επειδή σου είχε προτείνει να χάσεις βάρος και δεν σου έδωσε χάπια; Αφού το καλό σου ήταν να χάσεις βάρος ! Αυτό με την ινσουλοαντίσταση δεν είναι 1000% σίγουρο αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί οπότε δεν ήταν άκυρο άσχετα αν τελικά δεν σου συνέβει. Το γεγονός του ότι άλλαξες τόσο πολύ τα κιλά σου και τον τρόπο διατροφής (όσο τον άλλαξες) μπορεί να έπαιξε το ρόλο του. Μπορεί και όχι! Ίσως να ήθελε να σε τρομάξει μήπως και σε κάνει να πάρεις πιο εύκολα την απόφαση να αλλάξεις κάτι.
Καταλαβαίνω ότι έχεις μπουχτίσει με το βάρος σου και θέλεις να το χάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται πάση θυσία αλλά είναι κρίμα να "τρως" τον μυικό σου ιστό!!! Στο τέλος τέλος μπορεί να πρέπει να φτάσεις - 10 κιλά από εκεί που θα μπορούσες να είσαι ,αν είχες διαφυλάξει τους μυς σου, για να φαίνεσαι ωραίος. Μπορεί να ποντάρεις ότι μετά θα ξαναχτίσεις μυς αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο παλιά. Μου θυμίζει λίγο τη λογική που ακολουθεί μια επιτυχημένη δίαιτα : δεν πειράζει αν παχύνω, μπορώ να κάνω δίαιτα και να ξανααδυνατίσω, το έχω κάνει εύκολα στο παρελθόν και θα το κάνω και τώρα! Μέχρι που έρχεται η στιγμή που βλέπεις ότι δεν αδυνατίζεις πλέον με τον ρυθμό που είχες χάσει παλιά και σου μένουν πακέτο τα κιλά...
Πραγματικά μου φαίνεσαι άνθρωπος που ξέρει τι του γίνεται, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτό το θέμα λειτουργείς έτσι! Δηλαδή τι κυνηγάς ένα νούμερο στη ζυγαριά; Σκοπός είναι να φαίνεσαι ωραίος και υγιής. Να μη μοιάζει το σώμα σου με χυμένο λουκουμά. (sorry που το λέω έτσι αλλά αυτή η σκέψη μου έρχεται όταν βλέπω πως είμαι αγύμναστη και χωρίς μυς). Μπορεί να είσαι αδύνατος αλλά το σώμα σου θα είναι μαλακό! Δεν θα έχει ωραία όψη, αλήθεια σου λέω! Αν θυμώσεις για αυτά που σου λέω, ένα έχω να σου πω : :P :P :P