Quote:
Originally posted by vince
Προτού απαντήσω θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω σε κάτι. Δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να είναι φανατικός με κάτι ή με κάποια ιδεολογία χωρίς να είναι ασεβής σε οποιαδήποτε έρχεται εναντια σε αυτό που τον φανατίζει.
Συνηθως ειμαι προσεκτικος σε οτι γραφω, ναι μεν ειμαι φανατικος ιδεολογος, αλλα επειδη θελω να με σεβονται, ξερω οτι πρωτα πρεπει να σεβαστω εγω πρωτα τον διπλα μου.
Παρολα αυτα επειδη σαν ανθρωπος κανω λαθη, και επειδη μου αρεσει να κανω λαθη μπορει να συμβει και αυτο που αναφερεις.
Ευχαριστως αν τυχει και δεν σεβαστω τον διπλα μου επι του προσωπικου να μου το επισημανει.
Θα μου εχει κανει ενα μεγαλο καλο, θα με διορθωσει και θα με εχει κανει καλυτερο.
a folie raisonnante για όσους δεν ξέρουν? Ίσως και να είναι έτσι αλλά αυτό συμβαίνει περιστασιακά..
δεν με θεωρησα ποτε ως λογικο ανθρωπο, η οτι δεν εχω ατελειες, η οτι δεν ειμαι τρελος η οτι αλλο εχει βγαλει η ψυχιατρικη επιστημη, πολλα μπορουν να συμβαινουν εν αγνοια μου.
Αυτο ξερεις που με ενδιαφερε παντα ειναι αν ο εαυτος μου ειναι διαχειρισιμος απο μενα η οχι.
Τα υπολοιπα ειναι μελετες επιστημονων, και τα αφηνω για αυτους, εγω ειμαι ενας απλος χρηστης το e-psychology και τιποτα αλλο.
Έχεις πεί και άλλα όμως μου είναι δύσκολο να κάνω search μέσα στα χιλιάδες μηνύματα σου. Μιλάω για σχόλια ειρωνικής μορφής.
γενικα ναι ειμαι ειρωνας και το εχω ξαναπει.
Δεν ειρωνευομαι ομως επι του προσωπικου.
Αλλα αν βρεις κατι, μπορουμε να το συζητησουμε πιο συγκεκριμενα.
Δεν αντιλέγω. Όμως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο \"χριστιανός\". Εννοείς όσους ζούν σε χριστιανική χώρα ή όσοι έχουν θρησκευτική ιδιότητα? Ουδείς αναμάρτητος κρίνο. Μόνο το είδος της αμαρτίας διαφέρει.
χμμμ χριστιανο εννοω αυτον που πιστευει στην χριστιανικη θρησκεια, καλα τα λεω??
Οσον αφορα τις αμαρτιες τι ουδεις αναμαρτητος,
εγω ειμαι ο πιο αμαρτωλος απο ολους....
Μην σου πω οτι οταν διαβαζα θρησκευτικα πιτσιρικας πηγαινα εκει που ελεγε για αμαρτιες και τις εκανα ολες....
Υποτιμητικά ως προς αυτό που πιστεύουν. Νομίζω πως δεν με καταλαβαίνεις εδώ. Δεν θεωρώ θρησκευόμενο αποκλειστικά τον χριστιανό αλλά γενικά αυτόν που πιστεύει σε μια ανώτερη ύπαρξη. Πίστη απο πίστη διαφέρει και αυτή μπορεί να φτάσει στα όρια του φανατισμού (όπως και μια αντίθετη θρησκευτική ιδεολογία). Ίσως να το λέω εσφαλμένα. Πάντως εννοώ τα άτομα που πιστεύουν.
και τι να γινει τωρα που ειμαστε αντιθετοι στο ζητημα??
Αυτο σημαινει οτι δεν μπορουμε να συζητησουμε σαν ανθρωποι??
Ειπαμε οτι εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος, εσυ λες οτι υπαρχει, πολυ ωραια εληξε το ζητημα, παμε παρακατω.
Εδω εχουμε ζητηματα ομως που μας αφορουν εξισου ειτε πιστευεις ειτε οχι.
Μεχρι πρωτινος για να παντρευτεις επρεπε να φιλησεις το χερι του παπα, ναι η οχι?
Αν ειχες παιδι και δεν το ειχες βαπτισει δεν το δέχονταν στο σχολειο, ναι η οχι???
Πριν λιγες μερες ενας μαθητης πηρε 3ημερη αποβολη γιατι αρνηθηκε να πει προσευχη, εδω τι θα κανουμε, τα στραβα ματια??
Εδω και 6 μηνες οι παπαδες εμπλεκονται σε ενα απο τα χειροτερα σκανδαλα στην ελληνικη ιστορια, ουτε αυτους θα τους κρινουμε?
Ειναι του θεου και αυτα??
Σε προσβαλω οταν συζητω για τετοια ζητηματα???
Και μπορω να συνεχισω για περιπτωσεις επι μακρον....
Δηλαδή προτιμάς τους πολιτικούς? Η εξουσιολαγνεία νομίζω ποτέ δεν θα εξαλείψει. Πάντα θα πληρώνει ο υπο υποταγή κοσμάκης ακόμα και για τις ακαθαρσίες στις δημόσιες τουαλέτες. Και που τα λές εδώ μέσα τι νόημα έχει? Δεν νομίζω να επισκέπτεται το e-psychology κάποιος υπεύθυνος δημόσιων παραπόνων. Η μήπως το λές για μας τους ψυχανώμαλους που έχουμε και τα προσωπικά μας κουσούρια εκτός απο την δεδομένη καφρίλα που συναντάμε στην κοινωνία μας?
αυτο παλι πως σου ηρθε??
οχι φυσικα τους συχαίνομαι τους πολιτικους, ιδια φαρα με τους παπαδες ειναι.
Τωρα γιατι τα λεω εδω μεσα,
φανταζομαι οτι συνομιλω με κοσμο, με πειθει τον πειθω κ.ο.κ.
Και δεν εχω θεωρησει κανενα ψυχανωμαλο οπως το βαζεις.
Προσεξε ειναι κριμα να μειωνεις ετσι τον εαυτο σου αλλα και τα υπολοιπα μελη του φορουμ.
Προσωπικά δεν θέλω κανέναν ναό για μένα. Θα προτιμούσα το όλο θέμα (θρησκεία) να είχε καθαρά μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Επίσης δεν θεωρώ την φιλανθρωπία κεκτημένο καμίας μορφής θρησκείας παρα μόνο κοινή αρετή.
βεβαιως και συμφωνουμε με αυτο που λες.
Μα αν ηταν ετσι φιλτατε πολλα θα ηταν πολυ διαφορετικα στο συνολο της ζωης μας, πιστεψε με...
Σαφώς και έχεις δίκιο. Όμως δεν νομίζω να καταφέρεις τίποτα με το να συμφωνήσω εγώ μαζί σου. Και ακόμα καταλαβαίνω πόσο δύσκολο θα ήταν για σένα να κάνεις κάποιο παράπονο εκεί που θα έπρεπε να σε ακούσουν. Οι καλοί χριστιανοί θα ήταν ικανοί να σε λιντσάρουν....
φυσικα και εχω να κερδισω.
Βλεπω οτι πραγματικα ολοι οι θρησκευομενοι δεν ειναι κολλημενοι.
Καθε μερα που ανακαλυπτω και εναν ακομα χαιρομαι για αυτο.
Οσο για τους \"καλους χριστιανους\" μην στεναχωριεσαι και τους εχω αντιμετωπισει, ξερω ολα τα βιτσια τους.
Κάνεις λάθος. Έχω διαβάσει πολύ όμορφα κείμενα απο σένα. Όταν όμως διαφωνώ σε κάτι θέλω να λέω. Επειδή λέμε και μερικές σωστές κουβέντες δεν σημαίνει οτι είμασδτε πάντα σωστοί. Το ίδιο ισχυεί και για μένα αλλά και για όλους.
σε ευχαριστω για το σχολιο,
Βεβαιως και θελω να ακουσω την διαφωνια σου.
Πριν ομως αλλο καταλαβα.
Την διαφωνια σου επιβαλλεται να την πεις και με ενδιαφερει να την ακουσω.
Την λέξη μάγκας την έχω χεσμένη. Νομίζω πως έχω περάσει την εφηβεία μου, τότε δηλαδή που όλοι ήθελαν να είναι μάγκες...Ας είναι μάγκες όσοι θέλουν κρινο. Εγώ δεν θέλω.
σωστος....
Λυπάμαι αν φέρθηκα τόσο άσχημα. Θέλω πάντως να πιστεύω οτι θα μάθουμε ένα δύο πράγματα παραπάνω και οι δύο απο την συζήτηση μας.
οχι δεν νομιζω να φερθηκες ασχημα, προφανως παρερμηνευσα τα λεγωμενα σου.
Θεωρησα οτι σχεδον μου φιμωνες το στομα και σορρυ που θα το πω, αλλα αυτο δεν το ανεχωμαι απο κανενα.
Οπως σου ειπα στην αρχη η συζητηση μας ηταν παραπανω απο επικοδομητικη και φυσικα και οι δυο μαθαμε κατι.
Και πολύ καλά θα κάνεις. Θα υπάρξουν φορές όμως που θα κατακριθείς γι\'αυτό και το ξέρεις. Καλό κουράγιο.
χμμμ οι ανθρωποι κυριως απο αμυνα δεν κανουν τιποτα αλλο παρα να κρινουν χωρις να εχουν λογο.
Η κριτικη ειναι μια κατακτηση του ανθρωπου αρκει να ξερει το λογο που την κανει. Ειναι βλεπεις δικοπο μαχαιρι.
Οσο για τους κατακριτες, εννοια σου και εχω μπολικη πειρα, οποιος θελει να φορεσει τετοια μασκα ας κοπιασει.
Εχω και θεσεις και υπομονη και επιχειρηματα.