Είναι ωραίο που μπορείτε και βρίσκετε τις ισορροπίες σας έτσι.Quote:
Originally posted by marina38
Θεοφανία, γιατί σου φαίνονται διαφορετικές? Όχι ότι δεν θα μπορούσαν να είναι και ευχαρίστως να εξηγούσα γιατί. Όμως δεν άλλαξε κάτι. Δεν νομίζεις ότι το \'όλοι μαζί\' αφαιρεί το \'αδιακρίτως και εν αγνοία\' που σαφώς είναι πρόβλημα? Εξάλλου δεν νομίζω να είπα ότι αυτό κρατά τη σχέση μας ζωντανή, μήπως αυτό είναι δική σου ερμηνεία? Γιατί δεν πιστεύω καθόλου ότι αν ένα ζευγάρι έχει βαρεθεί και έχει πάψει να υπάρχει έλξη μεταξύ τους, θα επανέλθει αν αποφασίσουν π.χ. ένα τρίο.
Σοφία, τα πάντα συμβάλουν στο να διατηρείται όχι μόνο το ερωτικό ενδιαφέρον, αλλά και πολλά άλλα στοιχεία μιας σχέσης, αυτά που είμαστε, αυτά που κάνουμε, αυτά που σκεφτόμαστε. Αλλά το σεξ με άλλους δεν είναι ο πυρήνας, η βάση, το θεμέλιο ούτε για όσα προϋπήρχαν ούτε για όσα αναπτύχθηκαν.
Αγαπητέ Ολα_ειναι_δανεικά, ας πυροβολάει όποιος θέλει, είμαι εκτός πεδίου βολής γιατί δεν βλέπω το λόγο να είναι αλλιώς.
Πάντως εγώ το αδικρίτως και εν αγνοία, σε μια σχέση, δεν θα ήθελα να το αποφύγω με το να μοιραζόμαστε και οι δύο συντρόφους ( σε ένα \"όλοι μαζί\") αλλά με το να μοιραζόμαστε μεταξύ μας, την ενδεχόμενη σεξουαλική ( αν δεχτούμε οτι για μια γυναίκα μπορεί να είναι καθαρά τέτοια) εμπειρία που είχαμε με κάποιον άλλο.
Στην περίπτωση που διαρραγεί έτσι η σχέση μας,
να μην μείνει χωρίς αξιοποίηση.
Δηλαδή, να βρούμε τι πως και γιατί έφταιξε.
Στην ανάγκη, αν τίποτα άλλο δεν έφταιξε παρά πρόκειται για ένα ξέσπασμα της πολυγαμικής μας φύσης, ας διεκδικήση πάλι ο ένας τον άλλο, απο την αρχή, δίνοντας χώρο να υπάρχει στο επεισόδιο που έγινε, το οποίο καλώς έγινε...
Αρα για μένα, η μονογαμική συναισθηματικα ζωή, μπορεί να διατηρηθεί με την αποδοχή μιας πολυγαμικής συμπεριφοράς, η οποία μπαίνει κάτω απο το φακό της σχέσης και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά σε μια νεα αρχή ενός περεταίρω σταδίου εξέλιξης της σχέσης.
Ενώ στην δική σου περίπτωση Μαρίνα, νομίζω οτι το σχήμα που δημιουργήθηκε, είναι μια κατα βάση πολυγαμική σχέση με σταθερές μονογαμικότητας. Το αντίστροφο δηλαδη.